Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
gekkodan
Director del Fútbol

2007.12.26. 20:24:50

Rohadt jól látod a dolgokat, Rijkaard egy zéróvá kezdi magát szépen kinőni az utóbbi időben, minden amit gondoltunk róla idáig szépen nullára íródik. Vicces volt, én a 2000-es EB-n is röhögtem a taktikai skilljén, jó, hogy az olaszok durván védekeztek, de 2ős emberelőnyben is olyan foksul cserélt, hogy a fejemet fogtam, 1 óra egykapuzás alatt sem tudtak beeröltetni egy gólt. Pedig akkor még rendesen ott volt az Ajax-aranykorának utolsó gerince, Bergkampt, Kluivert, Davids és társai. Mondjuk most, hogy így végiggondolom, akkor sem Ten Cate ült a padon mellette, hanem a puhatököcskés Neeskens. Tán ennyire Ten Cate volt itt az éceszgéber, azóta van gáz, amióta elege lett. Persze itthagyta nekünk a srácot, aki baromi jól fel tud öltözni a sáljaival, taktikailag viszont annál nagyobb nulla. Laporta maradjon, de küldje el a mintaférfit. Az az ember, aki ennyi szép évet hozott a csapatnak, csapatvezetőként stabilizálta az anyagi helyzetet, biztonságossá tette a klubbot, de egyetlen gyengéje Rijkaard....Ha ezen túllép maradjon.
gekkodan
Director del Fútbol

2007.12.26. 20:12:32

Elnézést, hogy ide írom, de mégis talán egy edzőnél kezdenék. A mai vezércikk pompás, 80%-ban egyet is értek vele, de egy-két ponton vitatkoznék. Főszerkesztő Úr nagyon jól foglalta össze a korszakváltás problémáját. Egyet értek azzal is, hogy önmagában Rijkaard távozása nem elég ide. De még azzal is egyetértek, hogy Ronaldinho már sosem lesz a régi. Lehet rajongani érte, örülni ha 1-2 régre emlékeztető csele bejön, de ilyen szintű formahanyatlásból tényleg legfeljebb egy környezetváltással lehet kijönni. Objektív szurkoló azt mondja, rajongok a régi Dinho-ért, várom, mikor tér vissza a formába, de mégis, ennek a csapatnak már nem válik hasznára. Egy balszélen kavaró Iniesta már most többet és hasznosabbat ad a csapatnak. A múlt pedig bár szép, sosem építi fel a jövő várát.

És most a lényegi eltérés. A keret megújítása hozhat a dolgon, a nyári igazolások tényleg jók voltak, de Eto'o, Deco korántsem mutat akkora visszaesést, mint R10. Egyetértek azzal, hogy egy pozicióért-folyó harc, a csapatbakerülés küzdelme plussz motivációt hozhat. Mégsem gondolom, hogy feleslegesen kéne a keret kulcsposztjaira milliókért új játékosokat hozni, amikor Eto'o és Deco posztján a világ egyik legjobbja és a spanyol foci hihetetlenül fekszik neki. Ahogy egy korábbi blog-bejegyzés is írta, nem mind1 kit hozunk helyettük. Szerintem első lépésként edzőt kell váltani. Az elsődleges hiba a motiváció és a tűz környékén keresendő. Azt hiszem ebben a keretben benne van a képesség arra, hogy mindenfajta fatális költekezés nélkül is újra formába lendüljön. Ehhez azonban egy új felfogás, egy új bizonyítási-kényszer kell, ami elsősorban az edző személyéhez köthető. Januárban váltanék, hoznék egy új mestert, mert Rijkaard-al már szerintem annak is örülni kellene, ha ezt a pocsék formát fenntartjuk, nemhogy javul a helyzet. Idáig még az otthoni forma volt a mentsvár, most már azt is lerombolta a csapat, aztán majd jönnek a stabilizálódó vereségek és végül már nem a 7pontot fogjuk látni a tabellán, hanem az Espanyolt, a Villarealt, a Sevillát, vagy az Atleticot - természetesen hátulról.

Szóval egyértelműen az edzővel kezdenék. Januárban egy új mester. Új hangulat, új bizonyítási-kényszer és új játékrendszer (esetleg). Hangsúlyozom, szerintem ezen a helyzeten már nem lehet javítani, sem a játék képén, sem az eredményességen, legfeljebb fenntartani lehet azt, ami hetek, hónapok óta rossz. Erre meg nincs szükség. Jöjjön egy új edző, tegyen össze egy új csapatot és tüzelje fel a játékosokat az öltözőben és a pályán is. Erre a szezon második fele remek választ adhat. Ha sikeres a dolog, év végére látszik, hogy miben kell változtatni, ha nem jött össze, akkor kell majd a kerethez nyúlni és úgy labdát adni a fél éve dolgozó mesternek. Fokozatosságra és átgondolt lépésekre van szükség, először menjen Rijkaard, nézzük van-e még potenciál a keretben, ha nincs, úgy mehet néhány sztár is, de csak nyáron és esetleg mehet az edző is ha lebőg. De nem hinném, hogy egy Mourinho, vagy egy Lippi rontana azon, ami már hónapok óta rossz. Egy világklasszis edző ezen csak javítani tud, Rijkaard maximum fenntartani...

Ronaldinhot pedig be kell áldozni az oltáron...Sok volt a türelem idáig is, az elmékek szépek, de ebből nem élünk meg. Addig kell eladni, amíg ennyit ér és hozni a helyére egy fiatal, agilis és zsenialitással bíró játékost, akiben még küzdelem, alázat és sikeréhség van. Nehéz egy játékost úgy feltüzelni, hogy 25-27 éves korára az ég világon mindent megnyert, az aranylabdán át egészen a világbajnokságig. A világ egyik legjobb marketing-értékű sztárja, aki már sem anyagilag, sem sikerét tekintve nem motiválható tovább, legfeljebb egy új bajnokságban, egy új környezetben, ahol korántsem annyira biztos az iránta érzett rajongás, mint Barcelonában, ahol érthetően, de már nem elegendően csak az emlékekből él R10 is és a szurkolók is.

Én ezt gondolom, edzőcsere->ha nem sikerül, játékos-mozgás. Ronaldinhot be kell áldozni, mert egyellőre túl sok körülötte a zavar, a csapatnak pedig jelenleg nem azzal kellene törődnie, hogy minden héten őt védjék a sajtótájékoztatón, hanem hogy sikeresen és eredményesen focizzon. Fájó, de ez R10-el már nehezen elképzelhető. Pont ahogy a főszerkesztő is leírta...
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2007.12.26. 14:50:29

nekem ez lenne a felállásom:
................................VV.................................
Zambi.......Puyol......................Milito......Abidal
................Xavi........................Toure.............
Messi..................................................Iniesta
................Eto'o....................Henry................

4-4-2
és annyira Xavihoz sem ragaszkodnék... :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.12.26. 10:56:37

A klasszikuson 1edül Yaya küzdött ugy, ahogy az elvárhato volt. A meccs végén amikor lefujás után térdre rogyott, látni lehetett rajta, h fáj neki a vereség, mint az állat.
Az a baj, h a legtöbb játékos ezt nem ekkora tragédiának fogta föl. Magyarul a mostani tragikus helyzet őket nem zavarja, el vannak. És ennek eredménye az lex, h aki eddig kihajtotta a belét a meccseken, de látja, h a többiek belexarnak az egészbe, neki is el fog menni a kedve a játéktol.
Ez az egész szivás Rijkaar miatt van, nem tudja motiválni a játékosait. 1,5 éve az van, h sokxor 0 a játékunk, néha, mikor a sztárjaink focizgatnak egy kicsit, akkor van egy kis Joga Bonito. Az edzőnk gyenge kezű, ráadásul taktikailag 0. A játékosok perxe szeretik, mert kumma jo dolguk van mellette. Nem csinálnak semmit, és vexik fel a nagy zsetont :!: És minnél tovább mérgezi őket Rijkaard, annál kisebb az esélye, h egy uj edző még tud vmit kezdeni velük :(
Rijkaard meg ragaxkodik az edzői álásához, hiszen neki is jo dolga van, akármit csinál a csapat, ő maradhat, lemondani nem fog, gondolkodnia nem nagyon kell, rajzol vmi ovodás, nevetséges ábrákat, az a taktika, a cserék ugyanazok az eredménytől függetlenül.
Laporta meg ebbe a pancserbe szerelmes. Jolvan, én megértem, h nem akar tőle megválni, nem is kell :!: Fogja meg a kezét, és együtt huzzanak el, mind2 poxtra lenne jelentkező, akik jobban csinálnák.
Ha ez a helyzet folytatodik, akkor az egész csapat olyan lex, mint a régi galaktikus madrid, akik csak a pénzért játxanak, az eredményt lexarják, ha van kedvük játxanak egy kicsit, ha nincs elézegnek a pályán, nekik az is jo, szép trükköket csak a reklámokba látunk tőlük.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.12.26. 10:37:23

VictorValdes19 írta:lehet, hogy Xavi kéne edzőnek :?: :D :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=OxRjyvtc ... re=related
Évek óta a csapat legfontosabb láncszeme, s nem feltétlenül a pályán... Jó edző lenne belőle. Viszont a legtöbb csapatképen úgy néz, mint aki be van drogozva :D
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.26. 03:05:17

" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2007.12.26. 00:10:13

Szerintem még az idény végéig maradjon,,de ha nem nyerünk emmit,akkor aztán vége.
..................................
barcatom
Jugador del Barça

2007.12.26. 00:04:42

Mourinho-t !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
csak is a barca!!!!!!!!!!!
danko94
Entrenador del Barça

2007.12.25. 23:45:41

Rijkaard szerint nincs veszve semmi, még van lehetőség javítani

Ezt mongya már másfél éve...(ezalatt elvesztettünk 1 európai szuperkupát, egy bajnokságot, egy BL-t és egy spanyol kupát) ez neki semmi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roniee21
Capitá del Barça

2007.12.25. 18:58:00

Ha most küldenék el,azzal is 100x jobban járnánk mint ÍGY :cry:
Elkeserítő,elszomorító! :cry:
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.12.25. 18:46:19

Amikor hajnalban hazaértem, kissé illuminált állapotban azt írtam, hogy ez a bajnokság elveszett. Annyival egészíteném ki a korábbi álláspontomat, hogy még azért nem teljesen.

Tisztában vagyok én is, hogy az évközi edzőcserék nem túl szerencsések, de mindennél sziklaszilárdasbb a meggyőződésem, hogy Rijkaard edzősködése mellett idén nem nyerünk semmit. Ez pedig teljességgel elfogadhatatlan ettől a gárdától. Ha az edzőcserét alapul vesszük, akkor háromféle kimenetel fordulhat elő.

1. Jön helyette valaki, akárki, és nem javul semmi, Madrid behúzza a bajnoki címet.
2. Javul ugyan a játék, de nem tudjuk megelőzni az ősi riválist.
3. Végigrobogunk a mezőnyön.

Vagyis a három verzióból mindössze egynél nyerjük meg a bajnokságot. Ez soványka 33 százalék, meg az apró. De így legalább van esélyünk szerintem. Szóval, ha már nem küldték el nyáron, akkor annak ellenére az évközbeni edzőmenesztés mellett vagyok, hogy nem vagyok a híve.

Nagyon remélem, hogy Laporta is beláttja, hogy újítani kell.
home
Jugador d'estrella

2007.12.25. 15:40:34

Szandi írta:
home írta: nekem ez a véleményem...tudom, hogy szinte mindenki el akarja küldeni, de én ezt gondolom...nem kezdem el fejtegetni
Pedig jó lenne. Könnyű mondani valamit, viszont sokkal nehezebb érvekkel alátámasztani. Éppen ezért tényleg kíváncsi lennék az érveidre. Karácsony meg minden,kitudja, lehet, hogy annyi jó dolgot mondasz, hogy a végén én leszek a legjobban Frenknyusz maradása mellett :wink:
nem szeretnék belemenni, az egyik ok, még nem vagyok olyan rutinos, vagy inkább hozzáértő, hogy olyan alátámasztást mondjak, ami megállná a helyét, a másik, hogy egyébként sem szeretnék itt vitát keverni, olyan kijelentésekkel, amiket még én is bevallok, hogy nem biztos, hogy jók...
csupán ennyi...mjd pár év múlva érvelni is fogok :) csak gondoltam, véleményt írhatok, mert azt nem tilos, hátha van még aki így gondolja...bár nem valószínű
de annyit hozzátennék, nem biztos, hogy jól jönne MOST egy új edző, (télen), segíteni nem hiszem, hogy tudna... (de ez magánvélemény)
,,EVERYBODY LIES."

Ennyi, ennyi. Erről van szó. Alap. Alaptétel.
Kralo
Entrenador del Barça

2007.12.25. 15:37:53

Változni kell. Egy korszak le kell, hogy záruljon. Húzhatja, halaszthatja a vezetőség, de nincs már értelme. Nagyon sokak leírták Rijkaardot az elmúlt időszakban. Én kiálltam mellette, amíg lehetett, de vége.
A játékosok hanyagságában láttam elsősorban a problémát. Ezen viszont a vezetőedzőnek tudni kell változtatni. Nos nem kis idő telt el a sikerkorszakunktól. A fejetlenség, szervezetlenség, motiválatlanság egy éve tartó probléma. Ez tűrhetetlen, és mint tudjuk fejétől bűzlik a hal.

Talán a Barca játékosoknak nagyobb pofon nem létezik, mint kikapni az el clasico-n hazai pályán, ez a bizonyítási vágyuk maximalizáláshoz vezet normális esetben. A sok egyéni jó teljesítmény kihúzhat a gödörből egy-egy meccsen és megmentegetheti a holland trénerpárost, de ettől még nem működünk egységes csapatként, és nagy eredményeket nem is várhatunk. :(

Edzőváltás esedékes. Bár szerintem nyárig nem lesz változás. Nem jellemző a vezetőségre a hirtelen döntéshozás. Ha mégis, akkor én nem feltétlen a legnagyobb nevű edzők között válogatnék.
Ezzel csak az a baj, hogy sztáralakulat lettünk. Ez alatt azt kell érteni, hogy szinte minden poszton sztár szerepel. Mindenképp tisztelet kell a szigorú edzőnek. Kérdés, hogy kisnevű edzőt tudnának-e tisztelni? Így mégis arra a megállapításra jutok ésszerű elgondolás szerint, hogy egy Mourinho jellegű forma kellene ennek a bandának. Nos ez engem aztán nem lelkesítene.
Van egy másik megoldás, ami csak nyáron következhet be. A csapat magjának felforgatása, természetesen egy új -nem nagynevű- edzővel, egy új eszmével.

Emellett az orvosi stábban is körbenéznék. :)
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.25. 15:25:03

Messi-nek lehet h az jobb lenne,de amilyen technikás és robbanékony,simán le tudnám képznelni egy olyan csatárnak,aki beindul a lyukba,kicselez egy védőt és golt lő vagy megtartja a labdát,amig felérnek a társak(nem a testi erejére gondoltam itt :lol: )

piramis!!!
.
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.25. 15:12:22

Etooka írta:
Kalap1988 írta:Nem tűnik butaságnak,amit az előttem szóló mond,de egy két dologban azért vitáznék vele!A felállás azért tetszik,mert ez a középpályát erősítewné,ami manapság gyengélkedik(na nem amiatt,h Xavi és Iniesta valamint Touré gyengén játszana,hanem amiatt,h a korábbi évekhez képest Ronnie nem segít be és sztem Puyol sem tud úgy besegíteni mint egy jó formában lévő Zambi vagy régebbről Belletti,Gio)a védelem Touérval elég stabil én a középpályás játék hiányában látom a gyengélkedést
Messi viszont az én olvasatomban szélső támadoként maradna mindenképp,mert sztem őt akkor sem tudják megállítani,ha tudják is,h befelé fog húzni.Úh elég bonyolult feladat összeállítani.Sztem Ronnie gyengélkedése a fő probléma hisz gondoljunk csak bele ő mindig is a szélen játszott mégis bárhol feltűnhetett és varázsolt,most meg nem tudom miért,de a cselei annyira lassúak és gyengék,mintha Touré vagy Thuram probálkozna ezzel,érződik benne a görcsösség és az is,h ezek a cseleket nem a régi természetességel csinálja......
UI:nem bántom őt de valami gond tényleg lehet,a vasárnapi meccsig védtem őt és 2 éve még a kedvenc játékosom volt,de mit lehet tenni
nos szerintem:
1.Ronnie most jobban besegít védekezésbe,mint 2 éve.(lásd:Milan elleni elődöntő,ETo'onak kellett a helyére lépnie,hogy cafuval jöjjön)Belletti télleg nagyon jol besegített,ebben egyetértek
2.viszont messi,mivel te is modntad,hogy őt ha ismerik,akkor is mindegy neki,oan jo,akkor meg tök mindegy hogy 10 m-rel beljebb jáccik nem? :wink:
3.Ronaldinhoval kapcsolatban csak röviden,mivel ez nem az a topic,hogy bennem is felmerült már sok minden,de a legjobban 2 dolog ragadott meg:az egyik az hogy sokat kondizott,az izomzata átalakult,ezért fut ugy,mintha szétesne.a másik meg a mentális problémák.(de én őt még mindig nem temetném és én akár most is a pályafutása végéig valo szerződést ajánjlanék neki!
Ronnienál nem is annyira a védekezésre gondoltam mint inkább arra ,h belépett középre onnan szervezni meg mindenhol feltűnt,de hangsúlyozom támadásban!Messi meg sztem szélen azért jobb,mert befelé húzás közben jobban fel tud gyorsítani és ez fontos az ő játékában!Ronaldinhoval kapcsolatban amiket elmondtál tökéletesen egyetértek és én sem temetném még,sőt pl a Valencia ellen mérges voltam Rijkaardra,h nem játszatta,de vannak olyan szituk mikor jót tenne neki az ülés és sokat kell javulnia!
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.25. 14:53:54

Kalap1988 írta:Nem tűnik butaságnak,amit az előttem szóló mond,de egy két dologban azért vitáznék vele!A felállás azért tetszik,mert ez a középpályát erősítewné,ami manapság gyengélkedik(na nem amiatt,h Xavi és Iniesta valamint Touré gyengén játszana,hanem amiatt,h a korábbi évekhez képest Ronnie nem segít be és sztem Puyol sem tud úgy besegíteni mint egy jó formában lévő Zambi vagy régebbről Belletti,Gio)a védelem Touérval elég stabil én a középpályás játék hiányában látom a gyengélkedést
Messi viszont az én olvasatomban szélső támadoként maradna mindenképp,mert sztem őt akkor sem tudják megállítani,ha tudják is,h befelé fog húzni.Úh elég bonyolult feladat összeállítani.Sztem Ronnie gyengélkedése a fő probléma hisz gondoljunk csak bele ő mindig is a szélen játszott mégis bárhol feltűnhetett és varázsolt,most meg nem tudom miért,de a cselei annyira lassúak és gyengék,mintha Touré vagy Thuram probálkozna ezzel,érződik benne a görcsösség és az is,h ezek a cseleket nem a régi természetességel csinálja......
UI:nem bántom őt de valami gond tényleg lehet,a vasárnapi meccsig védtem őt és 2 éve még a kedvenc játékosom volt,de mit lehet tenni
nos szerintem:
1.Ronnie most jobban besegít védekezésbe,mint 2 éve.(lásd:Milan elleni elődöntő,ETo'onak kellett a helyére lépnie,hogy cafuval jöjjön)Belletti télleg nagyon jol besegített,ebben egyetértek
2.viszont messi,mivel te is modntad,hogy őt ha ismerik,akkor is mindegy neki,oan jo,akkor meg tök mindegy hogy 10 m-rel beljebb jáccik nem? :wink:
3.Ronaldinhoval kapcsolatban csak röviden,mivel ez nem az a topic,hogy bennem is felmerült már sok minden,de a legjobban 2 dolog ragadott meg:az egyik az hogy sokat kondizott,az izomzata átalakult,ezért fut ugy,mintha szétesne.a másik meg a mentális problémák.(de én őt még mindig nem temetném és én akár most is a pályafutása végéig valo szerződést ajánjlanék neki!
.
Szandi
Főnökasszony

2007.12.25. 14:44:30

home írta: nekem ez a véleményem...tudom, hogy szinte mindenki el akarja küldeni, de én ezt gondolom...nem kezdem el fejtegetni
Pedig jó lenne. Könnyű mondani valamit, viszont sokkal nehezebb érvekkel alátámasztani. Éppen ezért tényleg kíváncsi lennék az érveidre. Karácsony meg minden,kitudja, lehet, hogy annyi jó dolgot mondasz, hogy a végén én leszek a legjobban Frenknyusz maradása mellett :wink:
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
home
Jugador d'estrella

2007.12.25. 14:27:02

La Pulga írta:
home írta:rijkaard maradjon... :oops:
Miért is? :roll:
nekem ez a véleményem...tudom, hogy szinte mindenki el akarja küldeni, de én ezt gondolom...nem kezdem el fejtegetni
,,EVERYBODY LIES."

Ennyi, ennyi. Erről van szó. Alap. Alaptétel.
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.25. 13:43:15

A 3-3-4-es felállás butaság,átrohannának rajtunk és semmi esélyünk sem lenne még így sem annyi gólt lőnni mint amennyit ők!Esetleg el tudnám képzelni (egsy jó formában lévő Zambrottával) a 3-4-3-as felállást,úh őt tolnám fel a középpályára,mellette Touré,Iniesta,Xavi(a Deco kérdést eddig nem sikerült megoldanomha van ötletetek szóljatok,mert helye lenne csak hol?)Elől Ronnie,Eto'o(Henry ez formafüggő),Messi
UI:Ronnienak csak akkor van helye ha jobb formában lesz,de Rijkaard ehlyében a könyebb meccseken játszatnám önbizalomszerzés céljából!Ha Ronnie továbbra is rossz akkor viszont Iniesta elől a helyén az ő helyén pedig Deco
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.12.25. 12:03:20

Aprieto írta:Mourinho v. Lippi ez itt a kérdés.

Én Lippire szavazok...

Rémálmaimban a -még nem- menesztett Koemant hozza Laporta :lol: Vagy Van Bastent... na még attól mentsen az Isten.

Én is, de ő úgy sem szerződik le a nyárig sehová...
Kép
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.12.25. 12:01:08

messi1918 írta:Januártól így kell játszani:

VV
Puyol milito Abidal

Iniesta xavi deco

Messi eto'o Henry Ronaldinho

Azért hagytam ki a védekező középpályásokat,mert 7 pontos hátrányban mindenkit meg kell verni.

Fasság! (Direkt írtam így, hogy látni lehessen!)
Tourét kihagyni óriási hiba!
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.25. 11:08:07

Nem tűnik butaságnak,amit az előttem szóló mond,de egy két dologban azért vitáznék vele!A felállás azért tetszik,mert ez a középpályát erősítewné,ami manapság gyengélkedik(na nem amiatt,h Xavi és Iniesta valamint Touré gyengén játszana,hanem amiatt,h a korábbi évekhez képest Ronnie nem segít be és sztem Puyol sem tud úgy besegíteni mint egy jó formában lévő Zambi vagy régebbről Belletti,Gio)a védelem Touérval elég stabil én a középpályás játék hiányában látom a gyengélkedést
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.25. 10:52:15

sziasztok!
nekem is lenne véleményem arol,amit itt leirtatok!
1:szerintem a 3-3-4 katasztrófális lenne,még 4 védővel is olyan gyenge védelmünk van,hogy azt katasztrófa volt nézni.
2.szerintem a 4-1-2-1-2 ben kéne felállni,mivel ezt a két szélről indulo csatárt már ugy kiismerték,hogy reálnak cseverészni,mikor xavi vezeti fel a labdát,mivel tudják,hogy ugyis majd beindul valaki a szélről és befelé fog cselezni,viszont a 4-1-2-1-2 azért lenne jó szerintem,mivel kapásból lenne 5 védőnk(4-1),és ehhez még besegítene majd a 2 középső kp,aztán minimum támadnánk 4en ,amihez még a két szélső védő és a vkpk is bekapcsolodna,tehát rögtön 8an támadnánk.a széleket igy is ki tudnánk használni a két védő által,viszont középen nem csak eto'o nyüglődne.na én igy képzelem el:
-------------------------------------VV-------------------------------------------

-----Zambi--------Puyol---------------Milito--------------Abidal--------------

---------------------------------Yaya Touré------------------------------------

----------------Iniesta-------------------------------Xavi--------------------

--------------------------------Deco------------------------------------------

----------------------Eto'o-----------------------Messi---------------------
Még a variáciok,hogyha nagyon támadni kell,akkor deco helyére ronnie,eöl pedig lehet variálni,pl henry bojan,giovanni henry,guddi bojan,ronnie eto'o,messi ronnie!szoval sztem igy ujitást hoznánk,a védelem maradna mégis valamennyire stabil,viszont elöl ugyanannyian támadnánk,de igy legalább nem tudná mindenki,hogy mit fogunk csinálni.
3.azért a 40 évvel ezelőtti focit a mostanival összehasonlitani,az merészség volt! :lol:
.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2007.12.24. 23:27:54

:D :wink: Igazad van dumáltunk egy jót veszekedni a realosokkal kell(de persze csak azokkal akik átjönnek és osztják az észt)
..................................
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2007.12.24. 23:23:56

messi1918 írta:Én csak arra próbáltam kilyukadni,hogy ha bajnokságot akarunk nyerni minden meccset meg kell nyerni,ezzel a vitát befejezettnek tekintem.Egyébként sok dologban igazad van csak szerintem mindegy hogy mekkora a hátrány.VÉGE!!!!!!
Én is azt akarom mint Te!Szép látványos focival legyen bajnok a Barca!Csak szerintem ennek más a módja mint szerinted!Ennyi!Az pedig mind1,h mekkora a hátrány,csak az nem mind1,h hányadik lesz a csapat!
Sztem nem vita volt,csak beszélgetés... :wink:
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Lezárt