Cesc Fábregas

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.04.24. 12:58:15

Szurkolók megsértették őt. Ezért nem lesz csoda, ha egy számára jó ajánlatra igent mond. Erőszakkal itt tartani pedig nagy hiba lenne.
BarcaFan2002
Barça B

2014.04.23. 21:38:02

Game90 írta: Soroljatok már fel 5 jobb irányítót Fabregas-nál:
1.
2.
3.
4.
5.
Én egyet mondok aki minden bizonnyal előtte van, valszeg ebben az álláspontomban Pep is megtud erősíteni: Philip Lahm :D 8)
MatyiG
Adminisztrátor

2014.04.23. 19:56:45

Szerintem ősztől már Cescet kellene kezdetni Xavi kárára. 35 éves lesz, ha jól tudom, ő már csak gyengülni fog. Viszont egy nagy csapat ellen, ha mondjuk vezetünk 2 góllal, arra Xavi a jó választás, mert jól tartja meg a labdát, lassítja a játékot, ekkor többet birtokoljuk a labdát. De egy rangadón én már Fábregast tenném a kezdőbe, kicsik ellen még mehet Xavi, meg nagyok ellen is vezetésnél.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.04.23. 19:18:17

Xavi mindig tud hozni egy stabil jó teljesítményt
ezt mi úgy hívjuk, hogy stabilitást ad és kontrollálja a csapatot, és annak ritmusváltásait, mások pedig úgy, hogy alibi.
az utóbbi években az előbbi volt igaz, majd fokozatosan csúsztunk át oda, hogy mára már még több a visszapassz, és már nem csak akkor fékezi a csapatot, mikor kell, hanem szinte folyamatosan.

de akkor mi legyen Xavival? igazoljon el? 3-4 év simán benne van top szinten.
nem hogy 3-4 év nincs benne top szinten, hanem már 2 sincsen.
természetesen akkor, ha a top szint alatt te is azt érted, hogy egy triplázásra (de legalább duplázásra) predesztinált csapat karmestere legyen.
az idei is messze van már a csúcs xavitól, egyre lassabb, körülményesebb, alibiszagúbb, amit csinál.

persze cesc is ilyen sokszor mezőnyben, csak kettőjük közül cesc fényévekkel gól és gólpasszerősebb, ráadásul 7 évvel fiatalabb, neki még remélhetőleg csak most jönnek a csúcs évei, azok, amik xavinak adattak meg az utóbbi 6 esztendőben.

Alonso
ő is belassult már szépen, szidták is elég sokat a madridisták manapság.
de már tavaly is olvastam olyat, hogy xalibi alonso, szóval ő sem egy matyóhízmés.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.23. 18:53:20

Gareth Tello írta: Lehet, hogy én látom rosszul, de Alonso
1. Nem azon a poszton játszik, mint Fabregas.
2. Már nem nyújt olyan kiemelkedő teljesítményt, mint a korábbi években, felette is eljárt az idő, az idei teljesítménye alapján én egyáltalán nem emelném Fabre fölé.

Modric viszont szerintem is jobb Fabregasnál.

Annyit még Cescről, hogy egyelőre nem tudta kihozni magából a maximumot, ennél több van benne. Ezt talán jövőre meg is láthatjuk, ha végre beépítjük Xavi helyére, és nem a Xavi-Busquets-Iniesta hármas lesz az alap a középpályán, hanem a Fabregas-Busquets-Iniesta.
Igen, nem azonos poszton játszanak, viszont Alonso is irányít a pályán, és ebből a szempontból írtam hogy szerintem jobb Fabre-nál. Nekem nagyon tetszik a madridi játéka, lehet h elfogult vagyok. De azt sajnos látom hogy Fabre jelenleg nem Barca szinten teljesít.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.04.23. 18:18:49

egy irányítónak nem kell gyorsnak lennie. Cesc szerinted gyors? riquelme, deco gyorsak voltak? egy irányítónak az a dolga, hogy mindig megjátszható legyen. talán nem véletlen, hogy a csapatból ő futja a legtöbbet. kivétel nélkül. elképzelhető, hogy fejben is lassabb, de ez csak a motiváció hiánya miatt lehet.

a csapatból a legutóbbi meccseken csak tőle láttam értékelhető megmozdulást támadásban, beleértve az összes középpályásunkat. a jelenlegi keretből a legutolsó lenne akit elővennék a gyenge szereplés miatt. sokkal inkább az elhibázott felállás, a kevés mozgás támadásban a legfőbb problémánk.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.04.23. 16:31:55

Csbal írta:Attól hogy sokkal megbízhatóbb teljesítményt nyújt a Realban, mint Fabregas nálunk. Lehet h képességekben, illetve tulajdonságaikban nem különböznek, de míg Xabi Alonso nem olyan hektikus teljesítményt tesz az asztalra, addig Cesc sajnos eléggé hangulatfüggő, hogy mit nyújt. Az Arsenalban nagyon szerettem a játékát, azt hittem h Xavi magasságokba fog érni pár év múlva, de ehhez képest eléggé megrekedt egy szinten. És nem tűnik úgy mintha ez változhatna. Bár ne lenne igazam.
Lehet, hogy én látom rosszul, de Alonso
1. Nem azon a poszton játszik, mint Fabregas.
2. Már nem nyújt olyan kiemelkedő teljesítményt, mint a korábbi években, felette is eljárt az idő, az idei teljesítménye alapján én egyáltalán nem emelném Fabre fölé.

Modric viszont szerintem is jobb Fabregasnál.

Annyit még Cescről, hogy egyelőre nem tudta kihozni magából a maximumot, ennél több van benne. Ezt talán jövőre meg is láthatjuk, ha végre beépítjük Xavi helyére, és nem a Xavi-Busquets-Iniesta hármas lesz az alap a középpályán, hanem a Fabregas-Busquets-Iniesta.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.23. 15:22:01

JurijOrlov írta: Te pedig elárulnád, Xabi Alonso mitől is olyan csudálatos?
Attól hogy sokkal megbízhatóbb teljesítményt nyújt a Realban, mint Fabregas nálunk. Lehet h képességekben, illetve tulajdonságaikban nem különböznek, de míg Xabi Alonso nem olyan hektikus teljesítményt tesz az asztalra, addig Cesc sajnos eléggé hangulatfüggő, hogy mit nyújt. Az Arsenalban nagyon szerettem a játékát, azt hittem h Xavi magasságokba fog érni pár év múlva, de ehhez képest eléggé megrekedt egy szinten. És nem tűnik úgy mintha ez változhatna. Bár ne lenne igazam.
JurijOrlov
Barça C

2014.04.23. 14:44:09

Csbal írta:
hank1ee írta:A tehetsége alapján simán a világ legjobb irányítója lenne. Olyan észrevételei vannak a pályán, olyan passzsávokat lát meg, ami a legnagyobbak ismérve, talán a ma aktív játékosok közül csak Xavi meg Pirlo rendelkezik hasonló képességekkel. Nála az a baj, hogy már 3 éve van itt, de még mindig csak úgy "elvan". Na ez ide nem elég.
Ez így van. Ez a legnagyobb bajom nekem is vele. Elvan, mint szilva a befőttben. :)
ALEXDP írta:Ahogy olvasom, itt nem csak játék tudás megítélésében, hanem említett poszt(irányító) értelmezésében is.....

Hát szóval, sok a baj.
Okostojás barátom, mondd már el hogy az általam említett játékosok közül ki nem irányító szerepkört tölt be a középpályán. Mindegyik a támadás fazonjának szabásza. Valszeg Te nem vagy tisztában hogy mit jelent az a szó hogy irányító. Meg hát ez játékrendszertől is függ. Iniesta nálunk irányító, de Xavi is ugyanúgy az, ahogy Busqets is. A három belső középpályás akik a pálya közepét összefogják, az irányítók. Van aki feljebb mehet(Iniesta), van aki nem megy feljebb(Xavi). Xabi Alonso is irányító játékos. A Real kp-nak az egyik igen hasznos motorja. Na most Cesc nálunk nem irányító szerepkörben tetszeleg hivatalosan, viszont sokszer visszalép, hogy irányítsa a támadás menetét. Szal akkor ne is hasonlítsuk irányítóhoz? [-X

De hát nem kell egyezzen a véleményünk, ettől szép a világ.
Te pedig elárulnád, Xabi Alonso mitől is olyan csudálatos?
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.23. 13:25:38

hank1ee írta:A tehetsége alapján simán a világ legjobb irányítója lenne. Olyan észrevételei vannak a pályán, olyan passzsávokat lát meg, ami a legnagyobbak ismérve, talán a ma aktív játékosok közül csak Xavi meg Pirlo rendelkezik hasonló képességekkel. Nála az a baj, hogy már 3 éve van itt, de még mindig csak úgy "elvan". Na ez ide nem elég.
Ez így van. Ez a legnagyobb bajom nekem is vele. Elvan, mint szilva a befőttben. :)
ALEXDP írta:Ahogy olvasom, itt nem csak játék tudás megítélésében, hanem említett poszt(irányító) értelmezésében is.....

Hát szóval, sok a baj.
Okostojás barátom, mondd már el hogy az általam említett játékosok közül ki nem irányító szerepkört tölt be a középpályán. Mindegyik a támadás fazonjának szabásza. Valszeg Te nem vagy tisztában hogy mit jelent az a szó hogy irányító. Meg hát ez játékrendszertől is függ. Iniesta nálunk irányító, de Xavi is ugyanúgy az, ahogy Busqets is. A három belső középpályás akik a pálya közepét összefogják, az irányítók. Van aki feljebb mehet(Iniesta), van aki nem megy feljebb(Xavi). Xabi Alonso is irányító játékos. A Real kp-nak az egyik igen hasznos motorja. Na most Cesc nálunk nem irányító szerepkörben tetszeleg hivatalosan, viszont sokszer visszalép, hogy irányítsa a támadás menetét. Szal akkor ne is hasonlítsuk irányítóhoz? [-X

De hát nem kell egyezzen a véleményünk, ettől szép a világ.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.04.23. 13:20:57

visca el barca írta:
Yaya(07-10) írta:3-4 év simán benne van top szinten.
kiben? xaviban? viccelsz ugye? :D régen sem volt egy gyors játékos, de idénre olyan látványosan belassult h elképesztő.
ezt ha 2011be mondják nekem,már akkor is kételkedtem volna,hogy finoman fogalmazzak,hát még most.
Fejben és testben is belassult már. 1-2 éve van maximum,de egyre inkább el kéne felejteni,és lassan szoktatni a padhoz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.23. 13:11:22

Yaya(07-10) írta:3-4 év simán benne van top szinten.
kiben? xaviban? viccelsz ugye? :D régen sem volt egy gyors játékos, de idénre olyan látványosan belassult h elképesztő.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2014.04.23. 13:08:34

nem egyszerű, de végre el kell dönteni, hogy Xavi, vagy Fabregas. a nagy többséggel ellentétben én nem Xaviban látom a barca mélyrepülésének okát, ezért nehéz szívvel mondom, hogy inkább Fabreagas. van benne jó adag kockázat, mert Xavi mindig tud hozni egy stabil jó teljesítményt, míg cesc eléggé hullámzó, de egyértelmű, hogy Fabreagas a jövő embere ezért rá kell építeni a csapatot. de akkor mi legyen Xavival? igazoljon el? 3-4 év simán benne van top szinten.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.04.23. 13:00:55

hát jót mosolyogtam 1-2 hozzászóláson.

nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy én elégedett vagyok vele, viszont ahogy írták többen is, egyrészt sokat játszatták idegen poszton, másrészt pedig még így meg nagyjából 100 percenként hozott össze barcelonai pályafutása során egy gólpontot, ez minden, csak nem alibi.
egyébként is ezen a poszton ezek a legjobb évek, amelyek most előtte állnak.

nem kérdés, hogy ha a kezdőcsapatról van szó, kettőjük közül xavit kell elfelejteni már.
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.04.23. 05:23:31

Teljesen mindegy, hogy nekem mi a véleményem, de Xavi és Cesc két dudás egy csárdában, ami nem szül jó vért. Az egyik jobb, ha megy.
ALEXDP
Capitá del Barça

2014.04.23. 02:44:13

Game90 írta:
Csbal írta:
1. Xabi Alonso
2. Modric
3. Schweinsteiger
4. Iniesta
5. Busquets

Nálam ez az 5 biztos előbb van mint Fabregas. De még Thiago is sztem. Sajnos Fabregas nem tartozik nálam a legjobbak közé. Átlagos kategória számomra.
Xabi Alonso-ig olvastam.
Ahogy olvasom, itt nem csak játék tudás megítélésében, hanem említett poszt(irányító) értelmezésében is.....

Hát szóval, sok a baj.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.22. 23:43:55

A tehetsége alapján simán a világ legjobb irányítója lenne. Olyan észrevételei vannak a pályán, olyan passzsávokat lát meg, ami a legnagyobbak ismérve, talán a ma aktív játékosok közül csak Xavi meg Pirlo rendelkezik hasonló képességekkel. Nála az a baj, hogy már 3 éve van itt, de még mindig csak úgy "elvan". Na ez ide nem elég.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
PCsabi
aka Game90

2014.04.22. 23:32:11

Csbal írta:
1. Xabi Alonso
2. Modric
3. Schweinsteiger
4. Iniesta
5. Busquets

Nálam ez az 5 biztos előbb van mint Fabregas. De még Thiago is sztem. Sajnos Fabregas nem tartozik nálam a legjobbak közé. Átlagos kategória számomra.
Xabi Alonso-ig olvastam.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
MatyiG
Adminisztrátor

2014.04.22. 19:27:36

Csbal írta:
Game90 írta:Ne hagyjátok abba.

Egyébként megfigyelhető (érthetően) egy kettős mérce Iniesta/Xavi és Fabregas között.

Soroljatok már fel 5 jobb irányítót Fabregas-nál:
1. Xabi Alonso
2. Modric
3. Schweinsteiger
4. Iniesta
5. Busquets

Ezek közül 3 nem is egy poszt vele. Ini és Modric egyedül, akik ugyanazon a poszton játszanak.
Modricban meg nem vagyok biztos, hogy jobb Cesc-nél.
Thiago meg... Sokat tett le az asztalra, hogy már jobbnak nyilvánítsuk. Majd 2-3 év múlva.
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.04.22. 19:15:06

Modricsot is sokan küldték volna el tavaly a csipába, aztán elment, Özil, Alonso hátrébb ment, neki adták a karmesteri pálcát, és láss csodát.
Csbal
Jugador d'estrella

2014.04.22. 18:45:56

Egyébként megfigyelhető (érthetően) egy kettős mérce Iniesta/Xavi és Fabregas között.

1. Xabi Alonso
2. Modric
3. Schweinsteiger
4. Iniesta
5. Busquets

LG
Az Év fórumozója 2016

2014.04.22. 18:27:42

1.
2.
3.
4.
5.
Attól függ mit veszünk alapul. Ha a tavaszi teljesítményét, akkor azért sok-sok nevet fel lehetne sorolni. Hogy papíron ott van a szűk elitbe, azzal sokra ne megyünk, ha gyakorlatban ebből csak elvétve mutat valamit.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.22. 18:15:29

palesz77 írta:

1.
2.
3.
4.
5.
1. Koke
2. Reus
3. Gündogan
4. Sergi Robert
5. Rafinha
:mrgreen:
6. Kiskokó :lol:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.04.22. 18:07:47

1.
2.
3.
4.
5.
1. Koke
2. Reus
3. Gündogan
4. Sergi Robert
5. Rafinha
:mrgreen:
PCsabi
aka Game90

2014.04.22. 17:45:12

Ne hagyjátok abba.

1.
2.
3.
4.
5.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lezárt