Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
barca99
Llegenda del Barça

2009.03.13. 13:52:37

Ezeket a tippeket én is kerestem már, sajnos előrébb én sem vagyok vele. :?

Arcképeket meg az fmhungary-n találsz, a működése 2011-ben meg... :) Szóval úgy mőködik, hogy leszedsz mondjuk egy Seria A facepakkot, akkor abban benne vannak azoknak a játékosoknak a képei, akik a 08-09-es szezonban az olasz első osztályban nyomják. Azóta viszont beért egy csomó ifi, jöttek-mentek a játékosok, így az arcképek nem biztos, hogy "jól használhatóak". Hogy érthetőbb legyek: 2011-ben átveszed a Fiorentina irányítását, leszedsz egy olasz arcképcsomagot, de azóta annyi változás volt, hogy a csapatod felének mégsem lesz arca (kivétel persze, ha a Seria A-ból igazolt közben a gép). Remélem érthető voltam. :)
Aprieto

2009.03.13. 13:40:39

Hali!

Még mindig nem tudja senki, hogy hol lehetne megnézni adatbázis-szerűleg a "tippeket"? Amiket töltés közben kis ablakban irogat a játék.

Gondolok itt arra, hogy a támadó, védekező edzés mit foglal magában... milyen képességeket növeli stb... biztos ismerős mindenkinek :)
Nagyon érdekelne, főleg ez a rész...

Ill.: az arckép packot honnan tudom leszedni? És ami még fontosabb... ha 2011-ben járok is működik a pack?
LM10
Director del Fútbol

2009.03.13. 12:43:39

Újra telepítettem a gépem, de az FM09-el van vmi gáz. Meccs közben kiírta angolul valami hanghibát az asztalon és kilépet a játékból. Most meg mentenék és azt írta ki hogy a játék nem menthető. Ezek mitől lehetnek?
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.13. 12:08:04

Na,újra jelentkezem :)

Szóval, említettem,hogy elkezdtem egy karriert a Barcelonával, a bajnokságban 9, a BL-ben 3, míg a Copa del Reyben 1 találkozón vagyok túl, de földöntúli örömömet meg kell osztanom veletek :lol:

Na, szóval! A nyáron az első intézkedéseim között volt egy "világklasszis" erőnléti edző és egy "világklasszis" fizikoterapeutát szerződtessek. Az erőnléti posztra Claudio Gaudinot igazoltam, meg vagyok vele elégedve, ahhoz képest, hogy szinte mindenki válogatott, minden játékosom nagyon jó erőállapotban van. A fizikoterapeuta posztra a Titinho által javasolt Gianni Nannit igazoltam le a Bolognától, és potom 3000font/hét-ért elvállalta a gyerek, szóval ő is bevált és nagyon jól végzi eddig a munkáját. Pl. Messi már legalább 7-szer sérült meg meccseken és kellett ezért lecserélnem, de ezek miatt összesen 3 hetet hagyott ki... 8)

A csapatot erősnek éreztem ahhoz, hogy véghezvigye a célokat, csupán úgy éreztem, hogyha Alves vagy a bal oldalon használt Keita megsérül, nincs megfelelő helyettes, így érkezett az óriási tehetségnek kikiáltott Davide Santon az Intertől 5 millióért, ami még növekedhet 6-ra. A másik játékos, akit leigazoltam, az Daniel Aquino, akit a Murciától hoztam el 1,7+záradékok fejében. Ő, illetve Santon sem játszik sokat, de amikor játszanak, tökéletesen pótolják az előttük álló világklasszis vetélytársaikat! Meg vagyok elégedve velük, na :D

A csapat jól startolt, az előszezonban 1 meccset kivéve minden találkozót megnyertem, a BL - selejtezőben pedig kiütöttam a Slavia Praguet. A BL-ben egy viszonylag erős csoportba kerültem (AS Roma, Fenerbahce,Steaua), 3 meccs után 3 győzelem (-Steau 2:0; -Fener 2-1; -AS Roma 1-0). A bajnokságban kilenc meccs után 7 győzelemmel és 2 iksszel állok, két ponttal megelőzve a Real Madridot :)

A Copa del Reyben az Ovideo elleni első meccsemet játszottam le eddig, idegenben nyertem 2-0-ra,eldöntve ezzel a párharcot...

Összességében eddig nagyon elégedett vagyok, sőt, a vezetőség is az, így a jó pénzügyi mérlegnek köszönhetően 33,5 millió fontot a rendelkezésemre bocsátottak két és fél hónap után :roll: :)

Bajnokság: http://kepfeltoltes.hu/view/090313/barc ... es.hu_.jpg

BL: http://kepfeltoltes.hu/view/090313/barc ... es.hu_.jpg

Felállás: http://kepfeltoltes.hu/view/090313/barc ... es.hu_.jpg

Na, ennyi lenne most, még jelentkezem majd a szezon végén :)
.
albicelesteX
A Vadász

2009.03.13. 11:01:54

Szia!Köszi!A Napolival tolom!
Kép
Titinho
Director del Fútbol

2009.03.13. 10:58:56

albicelesteX írta:Köszi Titi!És figyelj csak az írásod utolsó részét azt a gyakorlatban hogy kell megcsinálni mert próbáltam de sehogy sem jó! :D :o
Gondolom a keresésre gondolsz... :)

Kezdjük az elején. Rámész arra a pontra, hogy keresés, a pénzügy meg edzés alatti pont ugye. Ott 3 választási lehetőséged van. 1. Gyorslista 2. Játékosok 3. Személyzet. Na nekem erre a 3.-ra kell rányomnod tehát személyzetet keresünk. Itt neked hirtelen felad egy csomó edzőt, menedzserasszisztenst, figyelőt ilyesmit. Ennek a listának a jobb felső sarkában van két választási lehetőség: Nézet és Szűrés. Itt rámegyünk a szűrésre és nem ott választjuk ki, hogy figyelők, edzők stb, hanem rámegyünk a SZŰRÉS első pontjára: TESTRESZABÁS. Itt az első rublikában kiválaszthatsz legalább 15-20 szűrési feltételt. Itt kiválasztjuk azt, hogy TULAJDONSÁGOT ahol ki lehet választani a különböző személyzetek tulajdonságait. ERŐNLÉTI EDZŐ kereséséhez itt kiválasztjuk hogy FITNESS. Katt rá. Ezután a mellette évő számoknál meg lehet adni hogy mennyi legyen az adott erőnléti edzőnek a fitnessz értéke. Itt beállítod, hogy 18 (itt ki fogja szűrni a 18 felettieket is, szóval 18-20-ig) és a bal alsó sarokban beikszeled azt, hogy az "asszisztens szűrje ki az irreális jelölteket". És rányomsz az OK-ra. Ha egy üres képernyőt hoz be, akkor az asszisztensed nem talált olyat aki jó lenne, ez esetben ezt az opciót kikapcsolhatjuk és mostmár asszisztens nélkül kereshetünk ismét. Így 100% hogy találsz edzőket, kísérletezni kell mindegyiknél, hogy eljönne-e hozzád. Ajánlj vagy 6-7 edzőnek max fizetéssel szerződést, valamelyik úgy is elfogadja. :wink: De ha az asszisztensed által javasoltakkal próbálkozol akkor nagyobb rá a sansz, hogy elmenjenek a csapatodhoz.

Ugyanez a helyzet a többi edzőnél, figyelőnél, gyúrónál. Gyúrónál nem a fitnesszt kell megadni keresési szempontnak hanem a FIZIKOTERÁPIÁT, figyelőknél LEHETŐSÉGEK MEGÍTÉLÉSE, stb, stb.

Na remélem nem voltam nagyon bonyolult. :) Sok sikert. :wink:

Egyébként melyik csapattal vagy?
Megtaláltam,Rájöttem! Very Happy
És most ezek majd maguktól végzik a dolgukat vagy utasítanom kell őket?
Szerk:
Na most majdnem csúnyát írtam... :D :lol:

A gyúrók igen, azok maguktól végzik, de asszem max 3 lehet egy csapatnál. Az erőnléti edzőket pedig utasítani kell az edzés pontnál. :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Titinho 2009.03.13. 11:03:37-kor.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
gentdelbarca
Capitá del Barça

2009.03.13. 10:57:35

Ma este 20:00-tól Magyarország - Portugália barátságos válogatott online FM összecsapás!

Beharangozó: http://ranglista.clns.hu/?p=1933

Gyertek szurkolni! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gentdelbarca 2009.03.13. 10:59:15-kor.
albicelesteX
A Vadász

2009.03.13. 07:50:52

Köszi Titi!És figyelj csak az írásod utolsó részét azt a gyakorlatban hogy kell megcsinálni mert próbáltam de sehogy sem jó! :D :o

Megtaláltam,Rájöttem! :D
És most ezek majd maguktól végzik a dolgukat vagy utasítanom kell őket?
Kép
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.12. 12:49:18

Titinho írta: Ajánlom neked valamilyen Nanni-t (valami olasz csóka, világklasszis gyúró 20-as értékkel), asszem a Bologna-nál van, és heti 1900 fizetésért elmegy hozzád. A legjobb gyúró szerintem a játékban.

Etooka írta:Szerk.:Kirúgtak :lol:
Grat. :)
Nekem is nagyon sok időbe telt amíg annó a Napolival megtaláltam az olasz ligához a megfelelő taktikát. Kb. a 25. fordulóig kellett rá várnom, de onnantól vertem mindenkit és a 12. helyről feljöttem az 5. helyre a végén.
Kösz a nevet, már le is igazoltam 8)

Hát, nekem mindenesetre elment a kedvem az olasz ligától, úgyhogy szeretett csapatommal kezdtem egyet.(Lehet,hogy ez most nektek nem tűnik kihívásnak, de amikor legutóbbi alkalommal velük voltam, eléggé szépen megbuktam... :lol: )
.
breywol
Jugador del Barça

2009.03.12. 11:47:11

Skacok!! 902-es peccshez van krekk? Mert én elvileg találtam csak még nem mertem telepíteni a peccset nehogy vmi átb*szás legyen és elb*ssza a játékomat! Amúgy még csak 3 edzőmeccsig jutottam a Barcával, mert folyton kilép utána vmi hiba miatt!

*** az edzői stáb fontos! én is mindig a maxot (asszem 7*) próbálom kihozni az arcokból! edzőnek mindig elhozom a Pincolinit, múltkor poénból még Kluivertet is szerződtettem :-) Kevés a ram-om, kicsi a procim, ezért csak a spanyol úrfiakat töltöm be közepes adatbázissal. ma munka után new game, Barca, új edzői stáb, Davids és Rivaldo leigazolása, télen pedig jöhet C. Vela! :-) remélem nem lesz hibaüzi.

a peccses kérdésemre pls válaszoljatok!! szép napot! ;-)
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
Titinho
Director del Fútbol

2009.03.12. 11:16:25

albicelesteX írta:Számít a játékban hogy milyen az orvosi stáb meg a gyúrók erőnléti edzők stb?Ha igen ajánlanátok párat?
Igen számít... :)

Nem mindegy például, hogy erőnléti edzőnél milyen az erőnlét értéke (hány csillagot kap az erőnléti és az aerobic edzés). Fontos, hogy amikor az előszezonban keményebb edzést végez a csapat, akkor mennyire lesz jó a kondíciója az új idényre a csapatnak. És idény közben is, mivel így jobb erőnlétben lesznek a játékosok, ezáltal nem sérülnek le olyan sűrűn. Plussz még azért is fontos mert egy-egy jó erőnléti és aerobic edzővel fejlődik is a játékos állóképessége, ereje, gyorsasága, stb. Nekem az első dolgom ha új karriert kezdek, hogy már a 2. napomon (ha tehetem) világklasszis (vagy kontinentális) erőnléti edzőket hozok, legalább 19-20-as értékkel, a 18 is még jó, de ezalatt már semmiképp. (18-as érték alatt már nem kapod meg a max csillagot az edzésnél) Ha olyan csapattal vagy persze, hogy ezt megengedd magadnak.

A gyúrók is nagyon fontosak, hiszen ők végzik a sérült játékosok rehabilitását. Itt is minimum 18-asnak kell lennie a fizikoterápia értéknek, hogy jó legyen. (ezzel az értékkel már lehet jót találni). Ha egy klubhoz hozol például egy 20 egy 19 és egy 18-as értékkel rendelkező gyúrót, akkor nem fognak annyit sújtani a sérülések, vagy ha lesz is sérülés a kiírt felépülést a felére csökkenti. Szóval ha kiírják, hogy XY lesérült 1 hónapra, akkor 2 hét múlva már számíthatsz is az adott játékosra. Ajánlom neked valamilyen Nanni-t (valami olasz csóka, világklasszis gyúró 20-as értékkel), asszem a Bologna-nál van, és heti 1900 fizetésért elmegy hozzád. A legjobb gyúró szerintem a játékban.

De így külön nem lehet egyébként ajánlani, ha bemész a keresés/személyzet-be és ott a szűrésnél megadod külön-külön keresésnél, hogy kit szeretnél keresni (például erőnléti edzőnél a fitness tulajdonságot állítod be min. 18-ra, gyúrónál már külön a fizikoterápiát) és beikszeled, hogy az asszisztens szűrje ki az irreális jelölteket, akkor azokat hozza majd fel akik el is mennének a klubodhoz.
isti10 írta:új csapattal szeretnék kezdeni csak az a baj hogy nem tudom melyikkel.... olyan kéne ahol azért van egy kis pénz is de még nem tudom ha tudtok jó csapatokat írjatok
Melyik ligában szeretnél? Melyik osztályban? :wink:

Egy pár jó csapat: Napoli, Roma, Fiorentina, Portsmouth, Tottenham, Man.City, Villarreal, Atletico Madrid, Hoffenheim, Lyon.

Én ezek közül választanék most ha nem a Valenciával nyomnám. :)
Etooka írta:Szerk.:Kirúgtak :lol:
Grat. :)
Nekem is nagyon sok időbe telt amíg annó a Napolival megtaláltam az olasz ligához a megfelelő taktikát. Kb. a 25. fordulóig kellett rá várnom, de onnantól vertem mindenkit és a 12. helyről feljöttem az 5. helyre a végén.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.12. 09:59:50

kovinho írta: 2014 van, nem töltöttem ki szerződésemet (egy év volt még belőle), mert a VB után szeretnék munkát vállalni egy válogatottnál. :)
Mondtam én,hogy fogadd el a cseheket :lol:

Amúgy az én karrieremről meg annyit,hogy a nyugdíjasklubbal vagyok, és hát elég gyengén muzsikálok,pedig már szinte minden taktikát kipróbáltam. No mindegy,harcolok tovább :)

Szerk.:Kirúgtak :lol:
.
isti010
Jugador del Barça

2009.03.12. 09:08:12

új csapattal szeretnék kezdeni csak az a baj hogy nem tudom melyikkel.... olyan kéne ahol azért van egy kis pénz is de még nem tudom ha tudtok jó csapatokat írjatok :)
albicelesteX
A Vadász

2009.03.12. 08:57:26

Számít a játékban hogy milyen az orvosi stáb meg a gyúrók erőnléti edzők stb?Ha igen ajánlanátok párat?
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.03.10. 21:44:58

6 év után lemondtam az Alkmaarnál, mivel már mindent megnyertem klub szinten, és meg is védtem ezeket a címeket (nagyából).

Eredményeim:
6x Holland Bajnok
4x Holland Kupagyőztes
4x Szk. győztes
2x BL győztes
1x UEFA Kupa
1x Európai Szuperkupa győztes
1x Világkupa győztes

2014 van, nem töltöttem ki szerződésemet (egy év volt még belőle), mert a VB után szeretnék munkát vállalni egy válogatottnál. :)
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.03.09. 21:50:33

nagyon ajánlom Anatoliy Tymoschuk leigazolását akinek van hozzá átigazolási kerete, 15-20 millióért el lehet hozni, attól függ hol jártok az időben

kegyetlen jól beilleszkedett a csapatba és első évben a szurkolók kedvence lett nálam (ami azért nem kis dolog olyan játékosok mellett mint Ibra aki 38 gólos lett az idényben), és állandó jó teljesítményt nyújt
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.03.09. 14:32:28

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.03.09. 13:58:25

fogod tudni folytatni a régebbi mentéssel a játékot, de úgy folytatod majd mintha nem lenne fönt az új patch, semmi változás nem lesz, ha viszont új játékot kezdesz akkor már az új patchel megy majd, újítás pl: új grafikus motort kapott a játék, más a pálya, a játékosk 3D-ben
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Devid16
Jugador d'estrella

2009.03.09. 13:44:51

sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy ha esetleg feldobom ezt az új patchot az

1 miben változtat a játékon?
2 tudom folytatni a megkezdett játékomat?

köszi a segítséget....halee
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.03.08. 20:01:35

Na írok én is karrieremről. Előre szólok, hosszú lesz!
A Zaragozát akartam visszajuttatni az 1. osztályba, ezért velük kezdtem.

Úgy kezdődött az egész, hogy adtak 250e €-t igazolásokra.

Ebből még az NB1-ben sem lehet használható játékost venni...

Így hát kértem a vezetőségtől extra forrást igazolásokra.
És nem adtak. Milyen zsugori 1 klub... :)

Ultimátumot adtam. Kirúgtak. 8)
Életem legrövidebb FM karrierje volt ez. De legalább ezt is megértem.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.03.08. 14:13:48

http://kepfeltolto.hu/i/?372265&t=img
Megvan a hiányzó kupám, gyakorlatilag mindent elértem az Alkmaarral. :)
socio66

2009.03.08. 14:03:45

Nekem most az a gondom,hogy az Arsenallal a bajnokságban jó vagyok, vezetem a tabellát 12 forduló után,a Bl-ben viszont nem tudok nyerni.. Csak ikszelek,meg kikapok..hihetetlen..pedig ugyanaz a csapat,meg taktika,meg minden.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.03.08. 14:02:50

kovinho írta:
socio66 írta:Igazoltam most az Arsenalhoz egy fiatal,16 éves srácot az Interből,akinek a korához képest szerintem nagyon jó skilljei vannak.
http://kepfeltoltes.hu/090307/860755128 ... es.hu_.jpg
Az lenne a kérdésem,hogy nekem kell-e valamit tennem vele,hogy jól fejlődjön vagy egyszerűen csak haggyam a tarcsiba,hadd játsszon és idősödjön?
Jól tetted, hogy leigazoltad, 2013-ban ilyen lesz:
http://kepfeltolto.hu/i/?371238&t=img

Egyébként igen, utána talán add kölcsönben, de oda add, ahol biztos vagy benne, hogy sok játéklehetőséghez jut.
De egyelőre szerintem még vidd le a tarcsiba / ifibe. :)
fogyott 1 kilót :D
ggbuffon
Jugador del Barça

2009.03.08. 13:57:19

csinált már vkinek olyat ez a q*va FM09 h mentés betöltésekor felhozta az összes létező U19est a keretbe?

Reallal kezdtem egyet, erre most mindenki fentvan, nagynehezen visszavittem őket fiókcsapat megoldással a C-be, de pl a kölcsönadott játékosaim pl De La Red,Garay ottmaradtak az elsőbe és ugyan U19ben van a helyük a kiírás szerint mégis az első keretben vannak..és nem is tudom őket eltüntetni...

engem borzasztóan zavar ha olyan játékosok vannak az első keretben akik úgymond nem aktívak.

Vki vmilyen megoldás? még 9.1es patch a játék
Lezárt