2010.12.07. 18:21:08
Áhh... szörnyen felidegesített most a PES. Idő híján FM11 helyett PES-ben kezdtem egy Master Leaguet a Paris Saint-Germain-nel. Mivel elég idős a keret, illetve nem igazán szeretek sokat költeni fizetésekre, így eladtam a többet kereső játékosokat (Makélélé), Giuly 2.5kk fejenként), és fiatal tehetségekkel pótoltam őket (pl. Criscito, Busquets, Vela, Nuri Sahin, Moses, Wijnaldum, Muniain, Lukaku, Ander Herrera, Chicharito stb.), de ezt persze nem egy átigazolási szezon alatt, és valakikkel csak ilyen 1-2 éves szerződést tudtam kötni. Lejátszottam 2 szezont, amik nagyon jól sikerültek (2x bajnoki cím, 1x EL győzelem, 1x kupagyőzelem, 1x legjobb 4-ben BL-ben), illetve elkezdtem a 3. szezont is, és most tartok a januári átigazolási szezonnál. Látom, hogy szerződéseket kell hosszabbítani, mondom jól van, itt az ideje, hogy megemeljem az átlag 1-2kk körül kereső játékosaim fizetését, rászolgáltak... Erre mit látok, hogy az én általam gondolt 3-4kk-s fizetések helyett ilyen 7-8-9 milliókat kérnek ezek a játékosok évente! És, hogy ha nem adom meg ezeket a fizetéseket, vagy egy nagyon közeli ajánlattal nem jövök elő (pl. ha vki 7-et kér, akkor már 6-ot esze ágában sincs elfogadni), akkor szépen ennyit ír a game: "The player has put the renewal talks on hold", azaz a játékos ideiglenesen nem tárgyal velem a szerződéshosszabbításról (ezáltal nincs is opcióm új ajánlat tételére). Ez nekem elég gyanús lett, így coach mode-ban "gyorsan" (500x enter) lepörgettem a szezont, mire kiderült, hogy a játékosok véletlenül se adják meg a lehetőséget újbóli ajánlatra, hanem szépen kivárják mire lejár a szerződésük, és választanak maguknak a jobbnál jobb ajánlatok közül. Tehát nekem se játékosom nem marad, de még pénzt se kapok utánuk... És a zavaró tényleg az, hogy az előző mondat még teljesen rendben lenne, hiszen életben is így működik, de az, hogy összesen egy lehetőségem van ajánlat tételére (mondjuk annak összege így is szörnyen túlzott és idegesítő), és, hogy ha azt nem fogadja el a játékos, akkor egy két év után 91-re feltolt Criscito teljesen ingyen otthagyja a klubbot, az egyszerűen nevetséges.
Egy szó mint száz: szánalmas itt az ML-ben a szerződéshosszabbítás (meg egyébként az igazolás is, hiszen tavaly nagyon nehéz volt, idén meg nagyon könnyű, illetve kb nincs olyan pl kapus a játékban aki eredeti klubjában maradt volna, de az már megint más téma), teljesen tönkreteszi a játékélményt, nem ajánlom senkinek. Inkább FM-eztem volna... :/
Kösz, ha elolvastad, Zaen