köszönöm mindenkinek a jókívánságokat
a madárgyűrűzésről meg annyit, hogy a madarak nagyon szívesen belesz*rnak a tenyeredbe

hát tegnap a sirályfiókák 5x vagy 6x lesz*rták a tenyerem

Aztán nem sokkal később, ócsára is mentünk, mert ott van a madarászok központja, ott is gyűrűzni akartunk, de nem volt madár. Este fele már nem nagyon vannak. De viszont egy nőstény rigó repült bele a madárfogó hálóba. Nos, ez a kedves madárka lesz*rta a fejem, tehát sugárban spriccelt a fos az arcomba... Hálóba volt belegabalyodva és át akartam menni a másik oldalra, igy a háló alatt akartam átmászni, s ez a kedves madár kihasználta az alkalmat.... beledurrantott az arcomba...
Haverom földön fekve röhögött lol... én meg csak ott álltam és csak annyit hümmögtem: "mmmpphhh mmpphhh fos az mmopphh archhhomon mmmmppffgg cshnhorog le mmmpphh", azt végülis lemostam a fejem ásványvízzel
A vipera-mentő központ is jó volt végülis... Ott rákosi viperákat (Vipera ursinii Rakosiensis) tenyésztik, és próbálják visszatelepíteni a veszélyeztett fajt. Mert ez a faj a világon csak itt nálunk fordul elő, és végveszélybe került a faj, majdnem kihalt, emberi tevékenységeknek köszönhetően... szval, mi ott építettünk a központot, pl, a szabadtéri terráriumot megépítettünk. Itt dróthálót alapoztunk a vakondok ellen, földet kellett lapátolni rá. Ez pl baromi fárasztó. Beültünk a dzsipre és elmentünk a földért. belapátoltunk a platóra, azt mentünk vissza a központba. én kint ültem, a platón a belapátolt földön, és pattogtam mint az állat mivel [auto_cenzúra] volt az út

már attól paráztam hogy lerepülök onnan lol... nos, földel teli kocsival vissza a központba és ott belapátolni a terráriumba... omg... de kevés volt a hozott föld, ezért meg kellett ismételni az egészet... na mindegy, lapátolások kívül még fúrni is kellett, kézi fúróval mivel telelőüreget építettünk a viperáknak. Akkor még tavat is csináltunk, meg minden... gyepszőnyeget is kellett betenni a terráriumba, az is jó buli volt. Dzsip kimegy a füves pusztára, kiástunk kockánként a gyepeket, azt berakjuk a dzsipre azt vissza a központba, és be a terráriumba... Építkezésen kívül még gyíkokat kellett fognunk, hogy legyen színes állatvilág a terráriumban... az is jó buli volt. de a bökkenő az, hogy hiába fogtunk meg kb 30 gyíkot, mind megszöktek a terráriumból lol...

én előre szóltam a főnöknek hogy nem lesz jó a betonfalú terrárium mivel azokon simán felmászik a gyík... de őt nem érdekelte... Végülis nekem lett igazam, azt beszóltam a főnöknek
najó elég legyen a mesélésből, mert nagyon sok lett most

Pedig van még sztori