rhynn írta:
A cikk továbbra is tényszerű. Nem állított semmit , ami nem igaz (ha igen, várom az ellenbizonyítást), kellően objektív is volt. És ismétlem, nem azt írtam, hogy Ronaldinhot holnap eladjuk.
(Bár olasz barátom tegnap már ünnepelte, hogy megy a Milanba, mert ottani megbízható oldalak írták...)
A blogbejegyzés cím pedig erősen irónikus volt,nem azt jelenti, hogy én pl. eladnám Ronaldinhot. A másik blogbejegyzésben (amit időrendileg előbb írtam) szintén nincs semmi arról, hogy Ronaldinhot eladták.
Javasolnék egy kis olvasást, miután a szövegértés kurzust sikerült elvégezni.
Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom. Az irónia eszköze lehet a szokásostól eltérő kontextus, kiejtés vagy más akár nem verbális gesztus is.
Az irónia szó ógörög eredetű, a „színlelt szerénykedés, tettetés, kertelés, tudatlanságot színlelő kérdezgetés” jelentésű εἰρωνεία (eiróneia) az εἴρων (eirón) „tudatlanságot színlelve kérdező személy, színlelő” szóból képzett elvont főnév. Ez az eljárás Szókratész egyik kedvelt retorikai eszköze volt.
Az ironikus jelentés nem feltétlenül magától értetődő, néha tragikus, néha humoros jelentést ad az eredeti közlésnek. Richard Rorty kortárs amerikai filozófus szerint az ironikus gondolkodás használata segít megőrizni a képességünket a szabadságra, a megújulásra.
A nevetségesség forrása az irónia. A látszólagos magasztalás mögött megítélés, elmarasztalás bújik meg, melyet a szövegkörnyezet leplez le.
Az irónia nem az a hely, ahol az irónok élnek.
Az elmúlt napomban ez volt az első máshonnan átvett állítás, ez a wikipédiáról van.
Nem hiszem, hogy vissza kéne támadnod, főleg ilyenekkel, amikor azt sem tudod, milyen szintű emberekkel vitatkozol, nem csak 13 éves suhancok olvassák az oldalt...
Mondom ezt főleg úgy, hogy nem is a cikkedet támadtam, hanem az új "reklámozási" módot, miszerint a cikkek között is megemlítitek, és azt hiszem ez verte ki a biztosítékot Tamásnál is, ez pedig sztm belátható a te oldaladról is.
Másrészről, akkor én is okítalak téged picit. Attól, hogy nincs az elemzésedben hamis tényállítás, még nyugodtan elferdítheti a valóságot. Elég csak annyit tenni, hogy nem teszel említést a másik lehetőségől, nem teszel arról említést, hogy éppen ugyanannyi cikk jelenik meg arról is, hogy marad a Barcában, hogy a klub részéről mindenki ezt nyilatkozza, hogy a játékos és ügynöke is ezt mondja, hogy mostanában az utóbbi 3-4 meccset tekintve javul a játéka...
Hát, te ezt a hibát követted el, ugyanazt, melyet manapság nagyon sok sajtóorgánum elkövet, csak az egyik oldalt mutatja be, ezért lesz annyi radikális ember az országban, ez is ferdítés, nemcsak az, ha azt mondod, h Ronnie jövő héten eligazol.
Továbbra is no offence!!!!