Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ja, de másfél év sikertelensége, semmittevése csak és kizárólag a játékosok bűne - szerinted. Atz edzőnek ehhez semmi köze, ő szent, ő tévedhetetlen.tagore írta:"A játékosok pedig úgy játszanak, ahogy az edző a pályára küldi őket. " Ennél nagyobb hülyeséget már rég nem hallottam. Ez nem a megyekettő, barátom! "Jóska, fussá át, asztá vedd le a labdát, Tibi, te meg mennyé előre, oszt próbád ódarró beadni!" Szerinted ez így megy a Barca szintjén? Egy szóval se mondtam egyébként, hogy ha nyer a csapat, akkor az Rijkaard érdeme kizárólag, vesztés esetén pedig a játékosoké a blama. Erősen csúsztatsz. Természetesen ugyanaz az arány, mint ahogy most sem akartam R.-ot felmenteni, egyszerűen csak felfordul a gyomrom ettől a kategorikus, szubjektív rosszindulattól. Mert ez mellőz mindenféle szakmaiságot (igen, a szurkolóság is egy szakma, akár az irodalomban az olvasói lét), csak egyszerűen egy emberre irányul, mikor mindannyian tudjuk, hogy a futball csapatmunka. Ha tetszik, ha nem.
tagore írta:Na, hát látom megint idetévedtek a nyolc osztályt végzett szakmunkások, akik baromira értenek a futballhoz. (Mint mindenki Magyarországon.)
Kedves lipcseipetik és liszteskrisztiánok!
Ez az egyszempontúság a primitívségetekre enged következtetni. Két szezonban volt bajnok a Barca és nyert BL-t egyszer+ mindent, amit lehetett. Akkor jó edző volt Rijkaard? (Mellékesen nem értem, hogy jön egy kis tóparti senki ahhoz, hogy így beszéljen egy olyan emberről, aki ennyi idős korára játékosként és edzőként annyi mindent ért el, amennyit az ilyen nímandok, mint az előttem brekegő fórumozó kisiskolás 200 év alatt sem érne el...) Szóval az eredmények önmagukért beszéltek akkor. És az edzőért. Ja, és most jönne az, hogy "jaj,mer' a Henk T.C. Drága barátaim! Ti melyik bulvárújságból tanultátok a futballt? Gondoljátok, hogy a Barcához hasonlatos mega-kluboknál realitás az, hogy a másodedző fújja a passzátszelet? A Rijkaard meg csak reprezentatív frontember? A holland válogatott a 2000-es EB-n elődöntőig jutott, azon a tornán ők játszották a leglátványosabb futballt. Az olaszok elleni elődöntőn a büntetők 99%-át kihagyták. Az kinek a hibája volt? EB-elődöntőbe vezetni egy válogatottat 39 évesen, semmi edzői tapasztalattal? Ez akkor hogy volt? OTT, AKKOR Johan Neeskens volt Rijkaard asszisztense. Azt a sikert akkor kire lehet fogni? Választ kérek.
A másik, ami szintén a fórumozók szellemi képességeit jellemzi: a játékos-felelősség vizsgálatának teljes hiánya. Könyörgöm: kik vannak a pályán 90 percen keresztül? Kik azok, akik a 16-osnál sétálgatnak, a középpályán lófrálgatnak, elrontják az összes beadást, felpasszt???? Amikor hazai pályán szépen, látványosan, eredményesen játszik a Barca akkor ki az edző?
Gondolkodni kéne, nem pusztán primitív stílusban vagdalkozni... Azonkívül: lélektan. (Lévén hogy nem gépekről beszélünk.) A hisztis, primadonna Ronaldinho, elkényeztetett Eto'o, agyonsztárolt Henry mit kezdene Mourinho-val??? Ott nem lenne felelősség levétele a játékosokról, nem lenne szép szó... Menne mindenki, amerre látna. Kíváncsi lennék, egy új edző mit hozna ki a helyenként motiválatlan, agyonfizetett sztárokból.
Jöjjön új edző, lássuk a medvét. A játékos-felelősség ugyanis legalább 75-80%-os ebben az esetben.
Te sem mész a szomszédba sértő megjegyzésekért, így nekem kicsit érthetetlen a felháborodásod.tagore írta:Na, hát látom megint idetévedtek a nyolc osztályt végzett szakmunkások, akik baromira értenek a futballhoz. (Mint mindenki Magyarországon.)
Kedves lipcseipetik és liszteskrisztiánok!
Ez az egyszempontúság a primitívségetekre enged következtetni. Két szezonban volt bajnok a Barca és nyert BL-t egyszer+ mindent, amit lehetett. Akkor jó edző volt Rijkaard? (Mellékesen nem értem, hogy jön egy kis tóparti senki ahhoz, hogy így beszéljen egy olyan emberről, aki ennyi idős korára játékosként és edzőként annyi mindent ért el, amennyit az ilyen nímandok, mint az előttem brekegő fórumozó kisiskolás 200 év alatt sem érne el...) Szóval az eredmények önmagukért beszéltek akkor. És az edzőért. Ja, és most jönne az, hogy "jaj,mer' a Henk T.C. Drága barátaim! Ti melyik bulvárújságból tanultátok a futballt? Gondoljátok, hogy a Barcához hasonlatos mega-kluboknál realitás az, hogy a másodedző fújja a passzátszelet? A Rijkaard meg csak reprezentatív frontember? A holland válogatott a 2000-es EB-n elődöntőig jutott, azon a tornán ők játszották a leglátványosabb futballt. Az olaszok elleni elődöntőn a büntetők 99%-át kihagyták. Az kinek a hibája volt? EB-elődöntőbe vezetni egy válogatottat 39 évesen, semmi edzői tapasztalattal? Ez akkor hogy volt? OTT, AKKOR Johan Neeskens volt Rijkaard asszisztense. Azt a sikert akkor kire lehet fogni? Választ kérek.
A másik, ami szintén a fórumozók szellemi képességeit jellemzi: a játékos-felelősség vizsgálatának teljes hiánya. Könyörgöm: kik vannak a pályán 90 percen keresztül? Kik azok, akik a 16-osnál sétálgatnak, a középpályán lófrálgatnak, elrontják az összes beadást, felpasszt???? Amikor hazai pályán szépen, látványosan, eredményesen játszik a Barca akkor ki az edző?
Gondolkodni kéne, nem pusztán primitív stílusban vagdalkozni... Azonkívül: lélektan. (Lévén hogy nem gépekről beszélünk.) A hisztis, primadonna Ronaldinho, elkényeztetett Eto'o, agyonsztárolt Henry mit kezdene Mourinho-val??? Ott nem lenne felelősség levétele a játékosokról, nem lenne szép szó... Menne mindenki, amerre látna. Kíváncsi lennék, egy új edző mit hozna ki a helyenként motiválatlan, agyonfizetett sztárokból.
Jöjjön új edző, lássuk a medvét. A játékos-felelősség ugyanis legalább 75-80%-os ebben az esetben.
Teljes mértékben egyet értek Veled, még a jelzővel sincs gondom. Nekem is megfordult a fejemben, de tegnap este elkövettem ilyet, még egyszer nem akartam - ilyen rövid időn belül. Felháborító, hogy idejönnek egyesek, lehülyéznek bennünket, és eltűnnek. 21 év Barcelona-tapasztalata feljogosít arra, hogy meglegyen a saját véleményem, és ezt a hangnemet kikérjem magamnak. Sajnos, tagore barátunk hiányzott, amikor az illemet osztották.G-Jay írta:Első hozzászólásnak gyönyörű, csak annyit mondok rá h a k*rva anyáddal [auto_cenzúra]*kodjál! Te meg honnan veszed hogy ki mit végzett itt ha? Hagy legyen már mindenkinek véleménye! Talán vannak itt olyanok akik értenek, talán vannak olyanok akik nem, deszurkoló mindenki és mindenki látja hogy mi megy! Persze hazai pályán az edzőnek köszönhetően nyerünk, de idegenben már a játékosok miatt kapunk ki mi? (Uuu de rossz hangulatomba vagyok, beverném azt a nagy arcodat!)
Elnézést a forum színvonalának lehúzásáért, de nekem ne magyaázzon ilyen stílusban olyan aki nem is ismer! Grrrr
G.
edeinho írta:1 csatárral is lehet támadófutballt játszani. Nem attól lesz támadó h milyen felállást írsz mert lehet 1-9 is a felállásunk de abból a kilnec támadóból mondjuk 8 védekezik.barca99 írta:Félreértések elkerülése végett: A Porto is támadó focit játszott, és a Chelsea is emlékeim szerint egy támadó 4-3-3-al kezdte. Akkor lett nagy szr a Chelsea játéka, amikor olyan kerültek oda, aki nem az edzőnek, hanem a tulajnak kellett, de már a nevük miatt is játszattni kellett őket.
NEm tudom h érthetően fejeztem e ki magam, már késő van:P
Fernando írta:De Drogba semmiképp. Fúj, Ide? SOHAVictor_Valdes írta:Hát én még Eto árán is kitartok hogy jöjjön Jose!Zozzy 5 írta: Nem hiszem, hogy tényleg ilyet mondott volna. De ha mégis, akkor nagyon sok esze vanRájönne Ő is, hogy nem lenne az olyan rossz, ha valaki mindíg bevédené, és még nyerne is a csapat
De Drogba semmiképp. Fúj, Ide? SOHAVictor_Valdes írta:Hát én még Eto árán is kitartok hogy jöjjön Jose!Zozzy 5 írta:Nem hiszem, hogy tényleg ilyet mondott volna. De ha mégis, akkor nagyon sok esze vanmademan írta:ha jönne murinnyó akkor eto'o menne... (ezt ő korábban kis is jelentette, hogy nem fog olyan csapatban játszani melynek murinnyó az edzője). itt jegyzem meg halkan hogy én még örülnék is annak hogy ha eto'o elmenne. az utóbbi idben végig nagy volt az arcaés a sérülései miatt semmit sem tett le az asztalra... ha eto'o menne meg jöhetne drogbaRájönne Ő is, hogy nem lenne az olyan rossz, ha valaki mindíg bevédené, és még nyerne is a csapat
Hát én még Eto árán is kitartok hogy jöjjön Jose!Zozzy 5 írta:Nem hiszem, hogy tényleg ilyet mondott volna. De ha mégis, akkor nagyon sok esze vanmademan írta:ha jönne murinnyó akkor eto'o menne... (ezt ő korábban kis is jelentette, hogy nem fog olyan csapatban játszani melynek murinnyó az edzője). itt jegyzem meg halkan hogy én még örülnék is annak hogy ha eto'o elmenne. az utóbbi idben végig nagy volt az arcaés a sérülései miatt semmit sem tett le az asztalra... ha eto'o menne meg jöhetne drogbaRájönne Ő is, hogy nem lenne az olyan rossz, ha valaki mindíg bevédené, és még nyerne is a csapat
Nem hiszem, hogy tényleg ilyet mondott volna. De ha mégis, akkor nagyon sok esze vanmademan írta:ha jönne murinnyó akkor eto'o menne... (ezt ő korábban kis is jelentette, hogy nem fog olyan csapatban játszani melynek murinnyó az edzője). itt jegyzem meg halkan hogy én még örülnék is annak hogy ha eto'o elmenne. az utóbbi idben végig nagy volt az arcaés a sérülései miatt semmit sem tett le az asztalra... ha eto'o menne meg jöhetne drogba