2016.01.17. 17:43:54
Kedves Eurobarca szerkesztőség!
Szeretném elmondani röviden a véleményemet a honlapról, remélem ebbe a topicba jöhet az ilyen jellegű hozzászólás.
Régóta olvasom az oldalt Barcelona szurkolóként, és most megértett bennem egy véleményformálás a honlappal kapcsolatban. Fórumozni ritkán szoktam, ha mégis, inkább csak mások véleményét olvasgatom, így onnan kevésbé ismerhettek.
Sportszerető emberként rengeteg magyar sportoldalt követek (vagy inkább követtem) és azt tapasztalom, hogy a színvonal hihetetlen mértékben romlik. Habár az ember ma már szinte élőben követhet bármilyen eredményt, eseményt, másodpercek múltán visszanézhetjük a gólokat, szabálytalanságokat, a véleményem mégis egyhangú. A színvonal botrányos a legtöbb magyar sportportálon. Az NSO olyan bulvár szinten van "hogy az valami siralmas", olyan szenzációhajhász címek vannak, semmitmondó cikkekkel, melyek csak a kattintásra mennek rá, hogy nehéz elviselni. (Pl. legutóbb a Nikolicsos cikk éjjel, hogy Angliában tartózkodik és a Sheffield Wednesdayhez írhat alá órákon belül, majd a hozzászólások között egy zentai srác is írt, aki este még látta Nikolicsot a családjával a városban...) Sajnos a többi magyar sport oldal sem sokkal jobb. Hemzsegnek a cikkek a helyesírási hibáktól, pontatlanok a megfogalmazások, sokszor fogalmatlan az író, fingja nincs mit "beszél" (Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, ha valaki tud olyan magyar globális sportoldalt, mely igényes és megbízható, jelezze!).
A kisebb oldalak között van viszont egynéhány, amelyek sokkal igényesebbek. Ilyen például az Eurobarca. Össze sem hasonlítható pl. az NSO-val. Nincsenek kacsa hírek, nincs mellébeszélés, pletyka, a másik szurkolói fél uszítása. A honlap design-ja is egész jó. A madridista oldalak sem rosszak, habár összehasonlításképpen mind a 2 nagyobb magyar Madrid-oldalon rendre a Barcelonát hozzák fel mintaként, vagy összehasonlítási alapként, mely mindig-mindig ellentéteket szül. Például most, hogy a FIFA a Madridot is megbüntette ahogy korábban minket is, folyamatosan jönnek az összehasonlító vélemények, bezzegek, a cikkekben pedig a Barcára való utalgatások. Ez szerintem nem helyes. Az Eurobarcát azért szeretem, mert le van tojva a Madrid, nincs lázítás, csak magunkkal foglalkozunk, és itt "jó lenni", jó olvasni az oldalt. Ki van szűrve a sallang. A másik fontos dolog amit hiányolok a mai sportújságírókból és kommentátorokból, az a szakértelem. Számomra a többség semmi újat nem mond. Egy meccs közben elmondják, kinél van a labda, ki szerezte a gólt, mik a statisztikák 100 évre visszamenőleg, de eddig én is eljutok. Ritka az, aki valami újat tud mondani a szemlélőnek. Ilyen például Szabó Gábor az Eurosporton, vele élmény nézni a teniszt, Farkas Norbi a Sport Tv-ben, aki mondjuk nem egy izgalmas személyiség, de a spanyol futballról többet tud, mint az összes többi magyar kommentátor. Az Eurobarcán pedig ilyen Baranyai Tamás. Szinte mindig valami pluszt tartogat az írása, elemzése.
Azt kívánom, hogy a honlap maradjon ilyen bulvármentes, letisztult és érdekes szurkolói oldal, amilyen most!