2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
breywol írta:Most akkor a rózsásra mi az a jemen? Jó volt a megfejtés vagy sem?bowlinggolyo írta:Van vmi új feladvány? Már várom!Tessék bowlinggolyo:
Egy bárban gyilkosság történt. A nyomozó lejegyzi, hogy szokásos környezetet lát a helyszínen: asztalok, székek, bárpult, mellette háromlábú bárszékek, lambériázott falak. Odaáll a három gyanúsított elé, akik a bárpultnál ülnek, majd rágyújt egy szivarra. Ott helyben akarja kihallgatni őket, majd mikor kezdené, akkor két gyanúsított elkezd köhögni, s legyezni maguk elől a füstöt, erre a nyomozó elnyomja azt, s hallgatja a három emberke beszámolóját:
-Én vak vagyok. Nem tehettem és nem is láttam semmit.
-Én épp lehajoltam, hogy egy söralátétet rakjak a billegő bárszékem alá. Így nem láttam és nem is tehettem én.
-Én épp akkor szivarra akartam gyújtani, amikor a lövés dörrent. A torkolattűz és az öngyújtóm egyszerre villant. Nem tehettem és nem is láttam semmit.
A nyomozó rövid gondolkodás után parancsot ad az egyik gyanúsított letartóztatására, mert nem mondott igazat.
Ki volt az és miért?
Most akkor a rózsásra mi az a jemen? Jó volt a megfejtés vagy sem?bowlinggolyo írta:Van vmi új feladvány? Már várom!
pontos választ nem igazán tudok adni, rá, de szerintem ezt a lovas dolgot úgy oldották meg hogy nem a saját lovukon ültek, hanem cserélgettékCFirpo3 írta:A sivatagban elpusztult karaván kincseit találta meg egy csoport arab. Hazafelé lovagolva feltűnik az az oázis, ahol laknak. Ekkor leszállnak lovaikról, és megbeszélik, hogy mi legyen a sorsa a talált holmiknak. A következőkben egyeztek meg:
(1)A talált holmit nem osztják szét, hanem egy arabé marad
(2)azé lesz mind, akinek a lova legutoljára ér az oázisba.
ezután még egy harmadik pontban is megállapdtak, majd odarohantak a lovakhoz, felpattantak rájuk és verve-hajszolva a lovakat vágtattak az oázis felé.
Mi volt a megállapodás 3. pontja?
mrmonster írta:Etcheverry (Bolívia) a 90-es évekből. Nagyon sztárolták anno.ElBartimaeus írta:Nem tudom mennyire szabályos, de a képeseket annyira nem szeretem, hogy feladnék egyet a hozzám hasonlóknak, de közben nem hagyom elveszni Bányász feladványát sem.![]()
Egy egyszerű darab:
Egy fán láttam almákat.=2
Nem vettem le a fáról almákat, =tehát 1 et vettem le
de nem is hagytam a fán almákat.=mivel csak 1 maradt
Hány alma volt a fán?
2 db alma volt a fán 1 lejött
asszem
Közben Bányász feladványa is megoldásra vár:
Ki van a képen?
Etcheverry (Bolívia) a 90-es évekből. Nagyon sztárolták anno.ElBartimaeus írta:Nem tudom mennyire szabályos, de a képeseket annyira nem szeretem, hogy feladnék egyet a hozzám hasonlóknak, de közben nem hagyom elveszni Bányász feladványát sem.![]()
Egy egyszerű darab:
Egy fán láttam almákat. Nem vettem le a fáról almákat, de nem is hagytam a fán almákat. Hány alma volt a fán?
Közben Bányász feladványa is megoldásra vár:
Ki van a képen?
PL.Mogyi_ írta:akkor majd én
Hogyan ismert rá a száz rózsa közül erre az egyre?
Szntem rakott rá egy szikszalagot és meglátta h a szikszalag hol esett le ezekből pedig kitalálta h melyik rózsa őMogyi_ írta:...
Tippelt és bejött?Mogyi_ írta:Hogyan ismert rá a száz rózsa közül erre az egyre?
Igen, én is abból jöttem rápalesz77 írta:én már tudomElBartimaeus írta:
Gondold még át egy kicsit!Majdnem jó.
de nincs szívem elvenni a sikert, eszembe nem jutott volna, ha lui nem írja be...(fair play
)
Gondold még át egy kicsit!lui1698 írta: Igen.
A ház a déli sarkponton van.
Igen.ElBartimaeus írta:A megoldás helyes, Dexter!Én sajnos már ismertem, így kimaradtam a jóból.
De cserébe rakok fel egy másikat, mert ahogy látom most nincs aktív feladvány.
Egy ember egy téglalap alaprajzú házat akar építeni úgy, hogy a hát minden oldalán legyen ablak, de minden ablak délre nézzen.
Lehetséges-e? Indoklást kérek!
Vizet kért, mert csuklott (ez volt a gond), de a csapos inkább a plafonba lőtt, hogy megijedjen a cowboy és elmúljon a csuklása. Az el is múlt és ezért köszönte meg.Mogyi_ írta:
Valahol a Vadnyugaton, az egyik városkában két csapszék van, a Búfelejtő és a Gondűző. Egyszer egy marhapásztor sietve betér a hozzá közelebbi Gondűzőbe és kér egy pohár vizet.
A csapos rezzenéstelen arccal előveszi a puskáját és belelő a plafonba.
A cowboy ezt hálásan megköszöni és kisétál.
Mi történt? Miért viselkedett ilyen furcsán a cowboy? Miért köszönte meg?
mert neki a Búfelejtőbe kéne mennie, mert búja van, nem gondajMogyi_ írta:Valahol a Vadnyugaton, az egyik városkában két csapszék van, a Búfelejtő és a Gondűző. Egyszer egy marhapásztor sietve betér a hozzá közelebbi Gondűzőbe és kér egy pohár vizet.
Ezt kellett volna neki is csinálni?Mogyi_ írta:Valahol a Vadnyugaton, az egyik városkában két csapszék van, a Búfelejtő és a Gondűző. Egyszer egy marhapásztor sietve betér a hozzá közelebbi Gondűzőbe és kér egy pohár vizet.
Valahol a Vadnyugaton, az egyik városkában két csapszék van, a Búfelejtő és a Gondűző. Egyszer egy marhapásztor sietve betér a hozzá közelebbi Gondűzőbe és kér egy pohár vizet.ElBartimaeus írta:Jaja, helyes, akkor te jössz, ha Bányász nem bánja.
Ui.: legközelebb figyelj a piramisra, ne idézz egyszerre sokat, ne hagyd, hogy töröljék.
Jaja, helyes, akkor te jössz, ha Bányász nem bánja.Mogyi_ írta:mert egyet levettem és egyet fenn hagytamés egy db akárminél egyesszám van, és nem többes:)
mert egyet levettem és egyet fenn hagytamElBartimaeus írta: Indoklás? Azt szeretném mondani, hogy az összes feladványt indokoljátok! Mert lehet, hogy csak hasra ütöttél, akkor meg ne vegyük a lehetőséget másoktól, ha esetleg nem találgatnak. Remélem senki sem veszi személyes sértésnek, támadásnak, csak egy kérés, meg megspórolunk pár hsz-t, meg kis időt, ha nem kell külön kérnem indoklást.Kösz