gránit írta:
Olvastam véleményeket Martinoról, hogy óvatoskodtunk, meg jobban ki lehetett volna csinálni ezt a 10 emberre fogyatkozó, amúgy is gyámoltalan City-t. Valóban nyerhettünk volna akár 3 góllal is, de ugyanúgy benne lett volna a dologban egy bekapott pofon, volt azért pár veszélyes kontrájuk. Csak ők maguk sem hitték el, hogy betalálhatnak, pl amikor az első félidőben szereztek egy labdát a térfelünkön, Negredo hogy fejezte be...? Bátortalanok voltak, de ha fejjel megyünk a falnak és kapunk egy gólt, akkor most azért méltatlankodnának Martinóval szemben. Alves bár hős lett, benne volt a pakliban ennek ellenkezője is, amikor fent kolbászolt valahol, több ízben Piqué-nek kellett fellépnie Alves helyén (Piqué és Mascherano jól nyomták tegnap). Az eredmény kiváló, ami meg a taktikát illeti, a 4 középpályás egyszerre játékának, ahogy írtam, nagyon örültem.
Ezzel speciel egyetértek. (láthatod, hogy nem a személyed ellen irányulnak a mondandóim

)
De a kiemelt résszel pont azt cáfolod, amit mi többször kiemeltünk.
Azzal, hogy fent kolbászol Alves nagy terület nyílik, ami nagy veszélyt jelent és pl. Neymar (ha őt hoztad fel) nem tud úgy visszazárni, labdát szerezni mint Alexis, így sokkal több gólt kaphatunk onnan. És most felhozhatod, hogy egy "csatárnak" nem ez a feladata, de AS-nél ez hozzátartozik. És meg is oldja. Ha nézed a meccseket láthatod, hogy hány kontrát akaszt meg azzal, hogy egyből letámad, megpróbálja visszaszerezni labdát (sok esetben sikerül is), zavarja a védőt. Ez nem látványos, de nagyon fontos elem a játékunkban. Emellett gólerős, érzi a társakat, nem véletlenül van annyi assistja is.
Persze vannak hibái is, nyilvánvaló. Nincs olyan játékos, aki ellen ne lehetne számos hibát felsorolni. még Messi sem.
A 4 középpályás pedig nem megoldás. Ahhoz a taktikához amit most Tata alkalmazott kellettek, de látszott is milyen meccs alakult ki. Óvatosak voltunk, a masszív labdatartásra játszottunk, mert EZ A MECCS megkövetelte, nem kockáztattunk, de ha folyamatosan így játszanánk nem vezetne jóra. Ez már kiderült Pep alatt is. Egyrészt nézhetetlen lenne a játékunk, másrészt még nehezebb lenne azokat a falakat áttörni, amiket ellenünk alkalmaznak.
De az sem megoldás ha 3 olyan TÁMADÓVAL (és nem csatárral) játszunk, akik gyengébbek védekezésben és letámadásban, főleg ilyen két szélső védővel, mint Alves és Alba. Úgy nyelnénk a gólokat, hogy rossz lenne nézni. Ezért kell egy Alexis típusú játékos a támadósorba, akinek nagy a munkabírása, kihajtja a belét is, visszazár, ha az ellenfél támad visszalép, zavar labdát szerez, de támadásba is aktívan bekapcsolódik.
Tegnap tényleg nem tűnt ki, de 1. Ez egy meccs volt, a mérkőzések többségén nem ilyen lenne ez a statisztika szerű valami, amit produkáltál, 2. tegnap egy teljesen más taktikával álltunk fel, elég csak pl. Messit megnézni. Ő se a megszokott játékát hozta, kevésbé volt direkt, kevesebb cselt vállalt, alárendelte magát a csapatnak.
Néhol kicsit OFF voltam bocsi, de azt hiszem ez hozzá tartozott a témához.
Mint jeleztem gránit, én készséggel elfogadom a mondandódat, ha érvekkel alátámasztod a véleményedet, ami eddig nem sikerült, mert ha magadba nézel, szerintem rólad süt az elfogultság.
Próbáltam korrekten, személyeskedés nélkül írni irányodba, remélem átment, viszont gyedül azt nem értem, miért vádolsz mindenkit elfogultsággal, amikor tavaly (amikor tényleg katasztrófa volt) a fórumozók többsége "enyhén" negatív véleménnyel volt róla.