Varga Tamás írta:
Dorka!
Ha a történelem tanárod ezt mondta, akkor nem mondott igazat.
Az 1929-es világválságra két megoldás volt. Az egyik a New Deal, amely az USA-ban állította helyre a gazdaságot. A másik pedig a német gazdaságpolitika, amely az állam erőteljes szerepét jelentette a gazdaságban. Ez utóbbi Hjalmar Schacht nevéhez fűződik: autópálya- és útépítések, közmunka-program, gépkocsi-gyártás, gépgyártás, mezőgazdasági nagybirtokok erőteljes támogatása.
A II. világháborút az első vh.-t lezáró igazságtalan békerendszer szinte megalapozta, bekódolta. Az egy másik kérdés, hogy a válság elősegítette a nácik hatalomra kerülését - persze, ehhez kellett az úgymond demokratikus erők tohonyasága, széthúzása is.
Off vége.
értem, köszönöm az infót

lehet, hogy a tanárom nem pontosan így fogalmazott. nem vagyok ezekben a dolgokban olyan jártas, 2 éve tanultunk a második világháborúról és az azt megelező eseményekről. nem igazán láttam át azt a helyzetet sem, és a mostanit sem tudom teljes egészében átlátni. vannak olyanok akik sokkal jobban értenek ehhez, mint például Te
csak azért érdekelt amúgy a dolog, mert nem akarom, hogy a MU-nál megint pénzügyi gondok legyenek. az AIG évente 14,1 millió fontot (4230000000 millió forintot) "ad" a MU-nak. ez azért nem kis pénz...és ha ettől megvonnák a csapatot...na, az érdekes lenne.