LG írta:1x volt Budán kutyavásár
majd meglátjuk!

győzzön a jobbik.
LG írta:1x volt Budán kutyavásár
a United most nincs valami nagy formában, ellenben a Chelsea-val, hazai győzelmet várok! a Liverpool pedig jól kezdte a szezont! legalábbis ami az eredményeket illeti, egyik meccsét sem láttam.az Arsenal megint feljövőben, remélem idén alkotnak végre valami maradandót!CS0ki írta:Hétvégén Chelsea-MU! Tipp? Szerintem van esély most a Chelsea győzelemre, és örülnék is neki. Bár Essien kiesése fájó lehet, és CR is visszatért (ha ezek nem lennének, "sima" Chelsea győzelmet várnék...), szóval a franc se tudja...
Nem csak hitelt kapott, hanem "részesedést vásárolt", ami nem mindegy...Ráadásul ha hagyja csődbe menni az AIG-t(meg a két legnagyobb jelzáloghitelező intézetet), akkor kicsit nagyobbat bukott volna az USA...Meg a világ!Egyébként nekem kicsit furcsa, hogy egy ilyen hatalmas cég, kap egy elég jó hitelet, miközben a kisebb cégeken senki sem segít, és olyan hitelt adnak amiből nem egyszerű kijönni.
Bocs, nem én mondtam: "Aki szerint a hitel rossz dolog, az vagy hülye vagy nem ért a közgazdasághoz!"Hitelből nem létezik jó
értem, köszönöm az infótVarga Tamás írta: Dorka!
Ha a történelem tanárod ezt mondta, akkor nem mondott igazat.
Az 1929-es világválságra két megoldás volt. Az egyik a New Deal, amely az USA-ban állította helyre a gazdaságot. A másik pedig a német gazdaságpolitika, amely az állam erőteljes szerepét jelentette a gazdaságban. Ez utóbbi Hjalmar Schacht nevéhez fűződik: autópálya- és útépítések, közmunka-program, gépkocsi-gyártás, gépgyártás, mezőgazdasági nagybirtokok erőteljes támogatása.
A II. világháborút az első vh.-t lezáró igazságtalan békerendszer szinte megalapozta, bekódolta. Az egy másik kérdés, hogy a válság elősegítette a nácik hatalomra kerülését - persze, ehhez kellett az úgymond demokratikus erők tohonyasága, széthúzása is.
Off vége.
Azért a MU-t nem kicsit viselné meg, ha attól az évi 60-80 millió €-tól elbukna. Egyébként nekem kicsit furcsa, hogy egy ilyen hatalmas cég, kap egy elég jó hitelet, miközben a kisebb cégeken senki sem segít, és olyan hitelt adnak amiből nem egyszerű kijönni.CS0ki írta:nem hallhattuk, mivel nem ment tönkre! ;)csak majdnem!Szerencsére a Fed közbelépett, és kaptak rendkívüli segélyt. Aztán reméljük, hogy nem k@rják el, és talpra állítják...
Dorka!d.OR írta:így van. a töri tanárom is erről beszélt ma. kérdezte, hogy tudjuk-e mi oldotta meg az 1929-es gazdasági világválságot. hát mi?! a második világháború. a Jó Isten mentsen meg minket egy harmadiktól!Varga Tamás írta: Most a világ - így a mi - gazdasági állapotunk forog kockán. Az amerikai gazdaság megrekedése, esetleges összeomlása a világgazdaság összeomlásához vezetne. annak drukkoljunk, hogy sikerüljön megállítani a súlyos hitelválságot. Imádkozzunk. Tojásokon lépkedünk...
így van. a töri tanárom is erről beszélt ma. kérdezte, hogy tudjuk-e mi oldotta meg az 1929-es gazdasági világválságot. hát mi?! a második világháború. a Jó Isten mentsen meg minket egy harmadiktól!Varga Tamás írta: Most a világ - így a mi - gazdasági állapotunk forog kockán. Az amerikai gazdaság megrekedése, esetleges összeomlása a világgazdaság összeomlásához vezetne. annak drukkoljunk, hogy sikerüljön megállítani a súlyos hitelválságot. Imádkozzunk. Tojásokon lépkedünk...
Így van. Most a világ - így a mi - gazdasági állapotunk forog kockán. Az amerikai gazdaság megrekedése, esetleges összeomlása a világgazdaság összeomlásához vezetne. annak drukkoljunk, hogy sikerüljön megállítani a súlyos hitelválságot. Imádkozzunk. Tojásokon lépkedünk...Drigo írta:Az AIG nem ment csődbe (ahogy Csoki is említette), mivel elfogadta a 85 millárd dolláros szövetségi hitelt, valamint többségi tulajdont engedett a kormányzatnak.
Én jelen helyzetben nem azon izgulnék a helyetekben, hogy mi lesz a MU-val, vagy hogy mi fog virítani a mezén, kicsivel többről van most szó...
hau30 írta:Reméljük az UNICEF soha nem kerül erre sorsra!(ez már humor topic)
nem hallhattuk, mivel nem ment tönkre! ;)csak majdnem!bizonyára hallottátok, hogy tönkrement az AIG, az USA egyik legnagyobb biztosítótársasága. gondolom tudjátok, hogy ez a MU főszponzora.
Okos kérdés! Glazerék viszik az MU-t igaz? Ők pedig jenkik, és gondolom nem kis érdekeltségük lehet az USA legnagyobb biztosító társaságában.Reméljük az UNICEF soha nem kerül erre sorsra!d.OR írta:nem igazán tudom, melyik topicban kellene ezt a kérdést feltennem, de mivel egy angol klubbról van szó, ezért ideírom.
bizonyára hallottátok, hogy tönkrement az AIG, az USA egyik legnagyobb biztosítótársasága. gondolom tudjátok, hogy ez a MU főszponzora.
azt szeretném kérdezni, hogy ez vajon mennyiben érinti magát a MU-t?
köszönöm.
Gomes a 2. gólnál jó nagyot hibázott. Dos Santos a 62. percben állt be.baguvixXx írta:Viszont Gomes jól tolja!
Majd ha beáll Doszi akkor lesz kinek drukkolni.
Az de a meccs nem rossz.MessiFan írta:Nagyszégyen a Tottenhamnak. Aston villa vezet a 22.-percben 1-0-ra...
Ugyvan, ahogy barca99 mondja: nem lesz triplázás, ebbe biztos vagyok. Kezdjük azzal, h nem is nagyon erősitett a mu, vett jó sok pénzért egy középxar támadót.ozsimiki írta:nyert 2-1 re a Pool, már kijárt ezeknek is2001 óta most előszőr győzték le a M.U.-t, az idénykezdet megint döcögősre sikerült, de tavaly is így volt, a végét mindenki láthatta.