Marc Bartra

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány pontra értékeled az idei szezonját?

1
0
0 szavazat
2
1
3%
3
1
3%
4
1
3%
5
9
23%
6
5
13%
7
11
28%
8
8
20%
9
1
3%
10
3
8%

Szavazatok száma: 40
Petr
Entrenador del Barça

2015.06.18. 09:51:41

Buyout fee Bartra dropped to 12M until 30 June, when it will again go up to 50M. Player has 5 offers, decision expected next week. [sport]

Ezek szerint csak hó végéig kell kibekkelni, utána már valószínűleg marad. Eléggé Thiago-szituáció azzal a különbséggel, hogy talán kevésbé fontos Bartra a jövő szempontjából. Ezzel együtt viszont jó lenne, ha maradna.
kristop
Entrenador del Barça

2015.06.15. 21:40:35

Stalkyard írta: Azt hiszem azt emelték ki vele kapcsolatban, hogy lesre állításnál gyakran beragad, vagyis valami ilyesmire emlékszem. Szóval mi nem látunk bele annyira a szakmai háttérdolgokba, bőven lehet, hogy szimplán kevés a kezdőbe.
szerintem ilyen problémák nincsenek vele, csak szerencsétlenségére (nekünk meg szerencsére) piqué élete formájában tért vissza és amíg így játszik addig minden komolyabb és közepesen komoly meccsen csak a pad jut bartrának. amíg piqué nem volt ilyen jó, addig bartra simán kezdett helyette, szóval lucho szerintem értékeli, csak nincs lehetősége betenni.

a másik középhátvéd posztra meg mascherano, mathieu és mostmár vermaelen lesz. az edzőnk meg elég konzervatív ebből a szempontból, nagyon komolyan veszi hogy a két középhátvéd poszt nem teljesen ugyanaz a poszt. ha vermaelen rendesen felépült (én bízok benne), akkor meggyőződésem, hogy övé a poszt, mert egyesíti a másik kettő előnyös tulajdonságait. mascherano földön kiváló, aránylag gyors, agresszív. mathieu levegőben jó, hosszútávon gyors, bal lábas. vermaelen bal lábas, erős a levegőben, jó a földön, agresszív, kérdés hogy ennyi sérülés után a gyorsaságával mi lett.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.15. 21:24:11

Portuguese club Porto have joined the teams that are interested in Barcelona centre back Marc Bartra (24). [rac1]

Még jót is tenne neki komolyan, ha 1-2 éves visszavásárlási opcióval tudnánk odaadni nekik, talán bele is mennék - bár nem akarom klubon kívül látni, de úgy legalább fejlődhetne -, csak ugye mivel nincs beleszólásunk a dologba, így ez esélytelen. Úgyhogy remélem marad.. :?
Stalkyard írta:Szóval mi nem látunk bele annyira a szakmai háttérdolgokba, bőven lehet, hogy szimplán kevés a kezdőbe.
Nekem most vált végleg biztossá, hogy tehetséges gyerek.. :mrgreen: A Porto megveszi bagóért szokás szerint, aztán 2 év múlva adná tovább 4-szeres áron. Annál nagyobb biztosíték nem kell, minthogy a Porto felfigyelt rá.. :mrgreen: (Ezt természetesen nem kell 100%-ig komolyan venni, ha esetleg nem lenne egyértelmű..)
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.06.15. 19:54:26

Azért az már nálam szemet szúrt vele kapcsolatban, hogy azért az sem lehet véletlen, hogy sorra nem kap lehetőséget az edzőknél. Valaminek kell lennie vele, ha inkább leigazoltuk Mathieu-t ahelyett, hogy beépítjük. Volt egy időszak, amikor rendre lehetőséget kapott, talán tavaly vagy tavalyelőtt, mégsem ragadt a csapatban. Azt hiszem azt emelték ki vele kapcsolatban, hogy lesre állításnál gyakran beragad, vagyis valami ilyesmire emlékszem. Szóval mi nem látunk bele annyira a szakmai háttérdolgokba, bőven lehet, hogy szimplán kevés a kezdőbe.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
palesz77

2015.06.15. 19:43:16

Diaz (agent Bartra): "Buyout fee dropped to 12M, because he didn't play enough, but that's only until 1 July, then it's up to 30M again. Marc is very happy here, but if there's interest from a club where he can play more, we'll listen and decide"

Ennél kb bárhol többet játszhatna, szóval nem lesz nehéz olyan ajánlattal előrukkolnia bárkinek is - ha Pep elviszi, akkor komolyan megutálom.. :lol: Jó hülyék leszünk, ha elpazaroljuk a folyamatos jegeléssel, de remélem maradni fog még legalább 1 évet. Ha jövőre is csak epizodista lesz, akkor menjen, de ezt az évet remélem még nálunk tölti el, és végre komolyan veszi Lucho.
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.13. 16:55:32

roby122 írta:Elég nehéz szituációban van most , főleg ha még Vermaelen is a toppon lesz.
És jövőre sincs arra semmi garancia , hogy többet fog játszani , mint idén , vagy egyáltalán annyit , mint idén. Jövőre is ha cserélni kell , vagy valaki megsérül Mathieu fog a kezdőbe kerülni , vagy csereként előbb számít rá Lucho , mint Bartra-ra. (nem tudom ez jövőre miért változna?!)
Az ő korabeli védők is bőven többet játszanak már , gondolok itt Mangala-ra , Varane , Marquinhos.
Ezt LE-vel kell letisztáznia még a nyáron. Nagy szíve van, de se neki se a csapatnak nem jó, ha 4.-5. számú védő lesz. Ha valahol lehúz 1-2 évet kezdőként vissza lehet hozni, akkor már úgysem lesz fiatal se Masch se Mathieu, vermaelen pedig kérdőjel.

A Mangala-Varane -Marquinhos trió kicsit fals. Mangala-t megvette nagy dirrel-durral 40 millióért a City, de leginkább akkor játszott, amikor Kompany sérült volt, egyébként még Demichelis is kiszorította. A Real-ban van gyakorlatilag 3 középső védő (+Nacho) a franciával együtt. Marquinhos esetében detto, csak ott TS és Luiz, plusz jh-ként is játszik. Ha nálunk is csak Piqué-Masch-Bartra lenne nem ennyi játékperce lenne.
Forca Barca!!!!
roby122
Entrenador del Barça

2015.06.13. 14:08:54

Elég nehéz szituációban van most , főleg ha még Vermaelen is a toppon lesz.
És jövőre sincs arra semmi garancia , hogy többet fog játszani , mint idén , vagy egyáltalán annyit , mint idén. Jövőre is ha cserélni kell , vagy valaki megsérül Mathieu fog a kezdőbe kerülni , vagy csereként előbb számít rá Lucho , mint Bartra-ra. (nem tudom ez jövőre miért változna?!)
Az ő korabeli védők is bőven többet játszanak már , gondolok itt Mangala-ra , Varane , Marquinhos.
Mérlegelnie kell , hogy neki mi lenne a legjobb , persze remélem , hogy marad , mert nagy jövő állhat előtte. Csak kérdés , hogy az mikor jön el...
Én 1 évre kölcsönadnám , mert nem hinném , hogy változni fog a helyzete.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2015.06.13. 13:16:15

Kicsit úgy érzem Bartrat mint amikor vissza hoztuk Piquét. Voltak jó meccsei, de senki se érezte nélkülözhetetlennek, abszolút pótolhatónak gondolták, rossz igazolásnak. Az utána következő fejezetet mindenki ismeri. Ezt érzem Marc esetében is, a személyisége, szellemisége meg van és mellé a tudás is hogy a Barcában játsszon. Mindenképpen ostobaság lenne elengedni, ennyiért meg ismét az év vicc kategóriáját nyernénk csak meg. Matyi és Vermaelen mellé-elé szerintem simán oda fér Bartra. Itt is csalóka a kép, ha rendszerint megkapná a lehetőséget, szerintem bőven jó választás lenne. De amilyen ritkán játszattuk idén, vagy nagyon jó napja volt, vagy volt pár hibája, de nem eget rengető szerintem. Tehetség és ha azt vesszük milyen jók vagyunk védő igazolásban, nem kéne elkótyavetyélni a srácot.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.13. 12:52:11

Rivaldo11 írta: Viszont őszintén szólva nem hiányzik a csapatból-a kezdőből-amíg Masch ilyen szinten tolja védőként, vagy amíg a csapatvédekezés így működik.
Csak Masc és Piqué nem tudja végigtolni a szezont, ráadásul az argentin még a kp-n is kap(hat) szerepet. Arról ne is beszéljünk, hogy fiatalabb sem lesz. Bartra 3. számú védőnek egyelőre tökéletes lenne. Ahányszor játszott magas szinten tolta, mindig lehetett rá számítani.
Itt az a kérdés, hogy LE számol-e így vele vagy Mathieu lesz az első számú továbbra is (Vermaelen?). Nekem nincs bajom a franciával, de Bartra-ban sokkal többet látok. Most sem tartom jobbnak Matyit, Bartra pedig még bőven fejlődhet.
Ha el is megy, mindenképpen visszavásárlási opcióval vagy kölcsönbe szabad elengedni. Egy Sevilla (vagy hasonló szintű csapat)kezdőjébe szerintem befér, folyamatos játéklehetőség mellett 1-2 múlva nagyon pöpec kh lehet.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.06.13. 11:52:39

Nála más a szitu mint Thiagonál volt...24 évesen, stabil válogatott kerettagként jogosan követelhet több játékpercet-a brazilspanyollal ellentétben.
Viszont őszintén szólva nem hiányzik a csapatból-a kezdőből-amíg Masch ilyen szinten tolja védőként, vagy amíg a csapatvédekezés így működik.
Rivaldo-A Legnagyobb.
palesz77

2015.06.13. 11:15:26

Calma calma, Petr linkelt lejjebb egy nyilatkozatot, ami a cikkben levő "interjú" után volt, az alapján nem tervez elmenni elméletileg - hál istennek. Bár ha Lucho megmondja neki, hogy nem számol vele továbbra sem, akkor logikus lenne, hogy télen, vagy év végén távozik.. :? Aztán majd lehet jönni nála is azzal, hogy ha akar menjen, bezzeg Xavi meg Puyol kivárta a sorát.. :lol:
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.06.13. 11:06:40

így kell sikeresen eltökölni a tehetségeket.
P.Kluivert9
Barça B

2015.06.13. 10:02:13

Ha elmegy én rosszul leszek!nekem az egyik személyes kedvencem!imádom a stilusat!igazi culé neki itt a helye!iszonyu nagy potenciált látok benne!!!örülnék ha megkapná matyika perceit...
Petr
Entrenador del Barça

2015.06.12. 16:29:01

Diaz (agent Bartra): "We still have to talk with the club, but why would he leave...? He has a contract for two more years." [fichajes]

Örömmel venném a maradását, sosem árt egy ilyen szintű katalán szívű játékos.
palesz77

2015.06.11. 23:27:32

Egész jó meccset tol épp a kicsi, nem folyamatosan nézem, de amit láttam az alapján hátul elég stabil, az első félidőben ráadásként Vidalnak adott egy baromi szép 60 m-es kiugratást, most meg szöglet után majdnem rabonázva kotorta be a labdat..:D

Közben:
Bartra: "My buyout clause dropped to 12M? Yes. We'll see what happens..."

Gondolom ha Lucho továbbra is ilyen szerepet szán neki, akkor meggondolja a távozást.. Remélem marad, ma is igen odatette magát, van benne potenciál bőven. Csak nálunk bontakoztassa ki.. [-o<
Petr
Entrenador del Barça

2015.06.07. 11:31:32

palesz77 írta:Na mindegy, ennek a játékához semmi köze kb, csak érdekességképp írtam le, hátha másnak is feltűntek ezek tegnap.. :D
Valamiért belemagyarázós érzésem van.. :D
Nagyon örülnék neki, ha berobbanna, remélem meg is fogja kapni a lehetőséget, de nem fogok elkeseredni, ha a csapat (akár) nélküle nyeri a kupákat. Őszintén bízom benne, hogy jövőre hozni fogja Matyi játékperceit és két év múlva már stabil elsőszámú csere lesz (Vermaelen..?). Véleményem szerint sosem lesz stabil kezdő, de remek kiegészítő ember lehet, ha elfogadja a szerepét.
palesz77

2015.06.07. 11:25:02

Az ünneplés alatt igen tetszett 2 jelenetsora, az tökéletesen leírja számomra, hogy miért is hiszek benne, hogy Puyol szintű vezér lehetne belőle - ha berobban. Először egyedül ő ment oda Piquének segíteni kicsit a hálóvagdosásban - annyira vicces volt, ahogy a végén már szenvedett a sok csattogtatástól Piqué barátunk :lol: -, aztán meg amikor felkapták talán Xavit a nyakukba a játékosok, vagy nem is tudom pontosan mi volt, a lényeg, hogy megbillent valaki kezében a Bl serleg, elsőként ugrott oda, hogy megfogja. Tisztára mintha ő lenne az apuka komolyan, Puyi ugrott róla be elsőre, pedig még a hierarchia legalján van kb csapaton belül - bár szerintem már azért nem. Ha itt játszana még hosszú évekig, és kezdővé nőné ki magát, igazi vezéregyéniség lenne, ebben szinte biztos vagyok, megvan hozzá a mentalitása - ami pl Businak nincs meg.

Na mindegy, ennek a játékához semmi köze kb, csak érdekességképp írtam le, hátha másnak is feltűntek ezek tegnap.. :D
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.31. 14:03:47

Ezt a szöveget nagyon bírom, hogy ő csak kiscsapatok ellen bizonyított. Ha azokon a meccseken kapott lehetőséget akkor mit csináljon. Hogy bizonyítson egy Real ellen, ha nem játszik. Arról nem is beszélve, hogy a BL-csoportkörökben (az Apoelt leszámítva) azért nem hullagyenge csapatok ellen játszott.

Már kicsit meguntam itt az összehasonlításokat a különböző szempontok alapján, de én speciel Matyit sokkal idegenebb testnek látom a csapatban, mint Bartrat. Nálam az is szempont, hogy egy belső védőnek milyen mentális stílusa. Oda mer-e szólni a csapattársnak, ha hibázik vagy "lazázik" és hasonlók. Tegnap például érdemes volt megnézni Neymar balhéjánál. Nem azt mondom, hogy habzó szájjal rohanjon oda, mint Valdes vagy kezdjen el ő ott rendet tenni, de a társai azért próbálták szétszedni a kakaskodókat vagy békítgették a baszkokat, Matyi meg pár méterre, mint egy ma született kisbárány sétálgatott.
Lehet, hogy én látok a mentalitásba sokat, de ez számomra például fura volt. A spanyol pedig akármilyen fiatal a többiekhez képest és kevesebb percet is tölt a pályán, láttuk már hogy oda tud szólni a társaknak ha balf..kodnak.
Forca Barca!!!!
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.05.31. 08:38:57

Komolyan, mintha nem akarnátok megérteni, amiket írok. Lehet nem is értitek. Bale, meg a statisztikák. Mindegy, Palesszal egyetértünk meg szerencsére másokkal is. Béke.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
MatyiG
Adminisztrátor

2015.05.30. 15:49:36

Szerintem lehetetlen nem észrevenni, hogy Bartrában több van, egyszerűen magabiztosabb, látszik minden megmozdulásán.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.05.30. 15:31:37

mahitoo írta:Remélhetőleg utolsó hozzászólásom a témában, ami talán csak figyelmeztetést, és nem kitiltást fog magával hozni.

Bale eset. Kb szezonbeli 5-6 meccs után beküldünk egy félig sérült kölyköt a Real Madrid ellen, akinek talán a világ leggyorsabb játékosát kellett volna taccsra tennie DANI ALVES HELYÉN és HELYETT, de persze ő a bűnbak, amit előtte csinált, nem számít. Gratulálok.

Statisztikák. Általában Matyi és Masch az ellenpont. + többszáz meccs van a lábukban topligás, vagy európai porondos meccseken. Ismét remek összehasonlítási alap, további gratuláció jár érte.

Valaki aki statkirály, keresse már meg legyenszíves Piqué első évi statisztikáit. Aztán majd jöhet az ámulat.

Lesz@rom (tiltás, bünti), hogy azt írjátok, hogy ne hasonlítsam össze Xavival, Puyollal, Busival, Piquével, akkor is össze fogom. ŐK MEGKAPTÁK a lehetőséget, és FEJLŐDTEK. És sz@rok is voltak az elején. És nem akárkik lettek. Bartra nem kapta meg a sanszot. És amíg ez nem történik meg, addig mocskolhatjátok, meg "középszer" játékosnak tarthatjátok, csak rohadtul nem jogosan. És ha valaki megint elkezdi, hogy nem látjuk mi megy edzéseken, azt elküldöm a fenébe. Nyehhe. :mrgreen:
Bale eset: Már nem azért, de az egy kontra volt. Kontránál meg épp az a lényeg,hogy nem mindenki ér vissza, így a középhátvéd dolga kizárni a helyére, ezzel befedve a lyukat. Ha Puyol lett volna ott,akkor az ő hibája,ha Piqué,akkor ő.

Statisztikák. Általában Matyi és Masch az ellenpont. + többszáz meccs van a lábukban topligás, vagy európai porondos meccseken. Ismét remek összehasonlítási alap, további gratuláció jár érte.
Épp ez a lényeg. Velük hasonlítjuk össze, mert ők a riválisai a posztján. Az elsőéves Piquét az akkori riválisaival kell összehasonlítani,nem a mostaniakkal. Remélem,hogy világos, hogy az játszik, aki MOST jobb a posztján. Nem lehet elvárni 3 kupát, ha NEM AZ AKTUÁLIS LEGJOBB játszik a khv poszton.
Sokan még mindig lenézitek Matyit, de ő is olyan statokat produkál, mint Bartra, csak épp nem csak az alsóházi csapatok ellen játszik. Szóval azon felül, hogy "hatalmas tehetség,és majd biztos fejlődik", más nem szól mellette,hogy 3. számú khv legyen. Talán jövőre az lenne a megoldás,hogy minden kiscsapat ellen kezdő, ami azért 20 meccs, majd' 2000 perc, és bebizonyíthatja a tehetségét, meg mehet fel az OVR-je.
palesz77

2015.05.30. 14:56:04

danianevem írta:Nem találok olyan részleteset, mint amilyen az Optaé (illetve biztos van, csak az fizetős). Viszont nem is feltétlenül lenne mérvadó az akkori, mivel majd' 7 évvel ezelőtti mezőnyben és teljesen más stílust képviselő csapatban játszó Piqué lenne összevetve a tavalyi Bartrával.
Nem kötekedésképp, de Mahitoo szerintem nem egy az egyben össze akarja hasonlítani kettejüket, hanem arra próbált rávilágítani, hogy Piqué se hibátlan teljesítményt hozott fiatalon, de a belé fektetett bizalomnak hála fejlődni tudott, és kinőtte magát a világ egyik legjobb hátvédjévé. És Bartra hasonló szituban nem kapta - még - meg ezt a bizalmat, így felesleges klasszis teljesítményt várni tőle folyamatosan. Pont annyit nyújt, amennyit egy komoly tehetségnek nyújtania kell - Matyi szintjét így is eléri, csak nem egyezik a stílusuk, így másban villognak -, és elegendő bizalommal még jobb lehetne. Csak ahhoz kellenek a percek..

De ez egy hasonlóan parttalan vita, mint a Pogba ügy a másik topicban úgy érzem, mindkét oldalnak megvannak az érvei és az ellenérvei, csak egyik az egyiket, másik a másikat tartja fontosabbnak.. :D
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.30. 13:45:14

mahitoo írta:Valaki aki statkirály, keresse már meg legyenszíves Piqué első évi statisztikáit. Aztán majd jöhet az ámulat.
Nem találok olyan részleteset, mint amilyen az Optaé (illetve biztos van, csak az fizetős). Viszont nem is feltétlenül lenne mérvadó az akkori, mivel majd' 7 évvel ezelőtti mezőnyben és teljesen más stílust képviselő csapatban játszó Piqué lenne összevetve a tavalyi Bartrával.
palesz77 írta:Most megnéztem, 90 percre vetítve nem hozott hajszállal jobb mutatókat - múltkor én se úgy csináltam, pedig úgy kéne. :D ... De ezen érved alapján nem mondható, hogy Matyi jogosan érdemel +1000 percet..
Masch a földön a legjobb a ligában a posztján, ezért kell ő oda, mellé meg egy magasabb, aki kipótolja a hiányosságait. Mathieu pedig több játékperc mellett és keményebb ellenfelek mellett hoz olyan statokat, mint Bartra az elsősorban alsóháziak ellen. A BL-ben is kijön a dolog, oda pont a francia kevés, ezért is játszhatott többet ott Bartra.
palesz77

2015.05.30. 13:15:18

mahitoo írta:...
Ez tetszett, egyetértek. :D
Chino írta:A statokból meg annyi látszik, hogy Matyi kb. egy szinten van Bartraval, aki jóval fiatalabb és akire hosszútávon lehetne építeni, míg a franciában jó ha két év van ilyen szinten. (persze ez nem 100%, de erre van nagyobb esély)
Ezzel a hsz-el is egyetértek, főleg ezen részével.
danianevem írta:Ugyanez igaz a védőknél is. Mathieu több meccsen keresztül és komolyabb ellenfelek ellen hozott ha csak hajszálnyival is, de jobb mutatókat Bartránál.
Most megnéztem, 90 percre vetítve nem hozott hajszállal jobb mutatókat - múltkor én se úgy csináltam, pedig úgy kéne. :D De tényleg nem ez oszt, mert ez alapján Masch nem a gálakezdő tagja lenne, mert "csak" szerelésben veri magasan a mezőnyt, közbe meg mégis kihagyhatatlan. De ezen érved alapján nem mondható, hogy Matyi jogosan érdemel +1000 percet..
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.05.29. 21:01:11

Remélhetőleg utolsó hozzászólásom a témában, ami talán csak figyelmeztetést, és nem kitiltást fog magával hozni.

Bale eset. Kb szezonbeli 5-6 meccs után beküldünk egy félig sérült kölyköt a Real Madrid ellen, akinek talán a világ leggyorsabb játékosát kellett volna taccsra tennie DANI ALVES HELYÉN és HELYETT, de persze ő a bűnbak, amit előtte csinált, nem számít. Gratulálok.

Valaki aki statkirály, keresse már meg legyenszíves Piqué első évi statisztikáit. Aztán majd jöhet az ámulat.

Lesz@rom (tiltás, bünti), hogy azt írjátok, hogy ne hasonlítsam össze Xavival, Puyollal, Busival, Piquével, akkor is össze fogom. ŐK MEGKAPTÁK a lehetőséget, és FEJLŐDTEK. És sz@rok is voltak az elején. És nem akárkik lettek. Bartra nem kapta meg a sanszot. És amíg ez nem történik meg, addig mocskolhatjátok, meg "középszer" játékosnak tarthatjátok, csak rohadtul nem jogosan. És ha valaki megint elkezdi, hogy nem látjuk mi megy edzéseken, azt elküldöm a fenébe. Nyehhe. :mrgreen:
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Lezárt