Előre szólok, hogy hosszú lesz...
Na én is befejeztem a 4. szezonomat a Roma élén. (eddigi eredményem 4 szezon alatt, 1 bajnoki, 2 olasz kupa és egy UEFA kupa elsőség)
A bajnokságot nem sikerült megnyernem, a Fiorentina eszméletlen formában volt ebben az idényben (csupán 1x kaptak ki) így 3 ponttal előttem ő lett a bajnok én pedig az ezüstérmes, a Juventus a 3. Inter 4. a Milan pedig az 5. Év végén lejárt a szerződésem, de egy hónappal a lejárta előtt meghosszabították, és a játékosok is örültek neki, (Aquilani, Mexés) így most sem mondtam még le. Egy triplázást tűztem ki magam elé az 5. szezonban.
Az olasz kupát azért sikerült megnyernem hála az elődöntőbeli nagy szerencsémnek. Az Intert kaptam az elődöntőben, otthon 1-0-ra nyertem Quaresma góljával, jött az idegenbeli meccs ahol már az első félidőben 2-0-ra álltam. A 85. percben becseréltem Quaresmát és a 87. percben gólpasszt adott Eto'o-nak és a hosszíbbítás 2. percében még egy gólt is lőtt, így kétségtelenül ő lett a meccs embere. Pedig már gondolkoztam, hogy ki lesz a következő ellenfelem és akkor kiegyenlítek és a döntőbe jutok. A döntőben aztán a Fiorentina csapatával találkoztam, akiket 2-0-ra le tudtam győzni. A BL-ben az elődöntőben kaptam ki az Arsenal-tól, de ott is Arsenal-Fiorentina döntő volt, amit szintén elveszített a Fio. Triplázhattak is volna, pedig nem volt annyira erős keretük, de gondolom jó volt a taktika és Pazzini is jól játszott a maga szezonbeli 32 góljával.
A bajnokságban egyébként Eto'o lett a legjobb játékos (7,46-os átlaggal) és a gólkirály is egyben (a bajnokságban 32 meccsen 29 gólt lőtt, összesen pedig 46 meccsen 39 gólt), Richards lett a legjobb fiatal játékos, Amelia a legjobb kapus.
Ebben az évben a téli átigazolási időszakban akartam hozni egy bal oldali szélsőt és v.d.Vaart cseréjének egy tkp-t. Nos úgy alakult, hogy nagyon olcsón kijöttem a vásárlásokból, mivel megszereztem Simao Sabrosa-t 2,4 milló €-ért és René Mihelicet 6,5 millióért, valamint a Juventusnál kegyvesztett Iaquintát is sikerült megszereznem 1,7 millióért. Erre azért volt szükség mivel Daniele Vantaggiato-ért bejelentkezett a Chelsea és olyan ajánlatot tettek érte amit a vezetőség egyből el is fogadott (16 millió €, valamint megváltam még Mancinitől, őt 17 millióért vitte el a Real Madrid, Cavaniért pedig végül 32 milliót kaptam a Bayerntől, Felipét viszont még nem adtam el, így elég jól jöttem ki az átigazolásokból amit nem várt plusszal zártam.
Most, hogy elérkezett az év vége, elégedett is vagyok ezekkel az igazolásokkal, mivel Simao nagyon jól tolta a bal oldalon 12 gólpasszt adott és 7 gólt rúgott, Mihelic is szépen osztogatta a gólpasszokat csereként, valamint Iaquinta termelte a gólokat, pedig csak 11 meccsen játszott de ezalatt lőtt 8 gólt csereként és 2x-3x kezdőként. Totti megszerezte 200. bajnoki találatát (az Ő góljával vertem a Juventust idegenben) és elérkezett az 500. mérkőzéséig is ami az utolsó előtti forduló volt (természetesen gólt rúgott) és most valószínű, hogy vissza is vonul 500 meccsel és 201 bajnoki góllal a háta mögött.
Megkezdődött az átigazolási szezon, ahol eléggé elkapkodták a játékosaimat, a vezetőség 3 játékosomat is eladta, Quaresma 41 millióért a Real Madridot választotta, Felipe 32 millióért a Chelsea-t, Taiwo pedig 22 millióért a MU-t. Nanit is vinné a Valencia 17 millióért, ennyiért el is adom szerintem. Átadólistán van még nálam Diego Capel és Curtis Davies valamint Iaquinta is (elég sokan vinnék), értük még várom az ajánlatokat.
Én is azért kellően erősítettem eddig, elég sok pénzt kaptam (62 millió + még az eladások), de még kell egy-két kiegészítő ember. Leigazoltam Aguero-t 32 millióért (jobb oldali tkp-nak), Menez-t az Interből 9 millióért (bal oldali tkp-nak,átadólistán volt), Chiellini-t a Valenciából 43,5 millióért (kivásároltam), Riquelmét ingyen, Bianchit a Lazio-tól 7,5 millióért (átadólistán volt), valamint a Fiorentinából egy olasz csodagyereket Tuí-t 6,25 millióért (középső védő, nagyon jó értékekkel). Tervben van még egy tapasztalt, olasz öreg róka középső védő, valamint egy francia csodagyerek Insuo (asszem így kell leírni), jobb oldali szélső Aguero cseréjének. A középpályára is jó lenne még egy fiatal tehetséges olasz, mivel a 37. fordulóban lesérült Thiago 4 hónapra és jó lenne még egy fiatal azért. Valamint egy kicsit az edzői szermélyzetet is átrendeztem, új menedzserasszisztens, edzők, gyúrók ilyenek. Közben az AC Milan is elég jól erősít, van egy olyan érzésem, hogy most velük fogok küzdeni a bajnoki címért.
Jelenlegi csapatom tehát 4-2-3-1-es formációban:
Amelia (kapus) - Chiellini (bhv), Mexés (khv), Breno (khv), Richards (jhv) - De Rossi (vkp), Aquilani (kk) - Menez (btkp), v.d.Vaart (ktkp), Aguero (jtkp) - Eto'o.
Cserék: Oier, Emanuelson, Tuí, Barragán, Dessena, Thiago, Simao, Riquelme, Totti, Bianchi.
Még kell egy-két kiegészítő ember.
Na majd beszámolok, hogy hogy alakul az 5. szezonom, de ennek az évnek a végén már biztosan váltok egy másik csapatra, valószínűleg a Barca lesz az mivel 2 éve nem kerültek be a legjobb 3 közé, sőt egyszer voltak 9.-ek is. A következő évben tehát jön a Barca, de előtte mindent meg akarok most már nyerni a Romával.
Na ez is elég hosszú lett, köszi, hogy végigolvastad.