Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MessiFan
Llegenda del Barça

2008.09.15. 13:42:46

És ha szabad tudnom ez FM vagy Championship?
szajko
Director del Fútbol

2008.09.15. 13:37:05

Victor_Valdes írta:Agüeronak, hogy megy szélen?
Amugy én is kezdtem az éjszaka a Romával eggyet és ha lesz pénz én is őt néztem ki Totti utódnak :).
Eto'o ra is gondoltam de sose találja nálam a formáját :(.
Hehe én Eto'o-t megvettem a Romába és 34 meccsen a bajnokságba 38 gólt lőtt...:D
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.15. 13:29:00

Agüeronak, hogy megy szélen?
Amugy én is kezdtem az éjszaka a Romával eggyet és ha lesz pénz én is őt néztem ki Totti utódnak :).
Eto'o ra is gondoltam de sose találja nálam a formáját :(.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Titinho
Director del Fútbol

2008.09.15. 12:18:12

Előre szólok, hogy hosszú lesz... :)

Na én is befejeztem a 4. szezonomat a Roma élén. (eddigi eredményem 4 szezon alatt, 1 bajnoki, 2 olasz kupa és egy UEFA kupa elsőség)

A bajnokságot nem sikerült megnyernem, a Fiorentina eszméletlen formában volt ebben az idényben (csupán 1x kaptak ki) így 3 ponttal előttem ő lett a bajnok én pedig az ezüstérmes, a Juventus a 3. Inter 4. a Milan pedig az 5. Év végén lejárt a szerződésem, de egy hónappal a lejárta előtt meghosszabították, és a játékosok is örültek neki, (Aquilani, Mexés) így most sem mondtam még le. Egy triplázást tűztem ki magam elé az 5. szezonban.

Az olasz kupát azért sikerült megnyernem hála az elődöntőbeli nagy szerencsémnek. Az Intert kaptam az elődöntőben, otthon 1-0-ra nyertem Quaresma góljával, jött az idegenbeli meccs ahol már az első félidőben 2-0-ra álltam. A 85. percben becseréltem Quaresmát és a 87. percben gólpasszt adott Eto'o-nak és a hosszíbbítás 2. percében még egy gólt is lőtt, így kétségtelenül ő lett a meccs embere. Pedig már gondolkoztam, hogy ki lesz a következő ellenfelem és akkor kiegyenlítek és a döntőbe jutok. A döntőben aztán a Fiorentina csapatával találkoztam, akiket 2-0-ra le tudtam győzni. A BL-ben az elődöntőben kaptam ki az Arsenal-tól, de ott is Arsenal-Fiorentina döntő volt, amit szintén elveszített a Fio. Triplázhattak is volna, pedig nem volt annyira erős keretük, de gondolom jó volt a taktika és Pazzini is jól játszott a maga szezonbeli 32 góljával.

A bajnokságban egyébként Eto'o lett a legjobb játékos (7,46-os átlaggal) és a gólkirály is egyben (a bajnokságban 32 meccsen 29 gólt lőtt, összesen pedig 46 meccsen 39 gólt), Richards lett a legjobb fiatal játékos, Amelia a legjobb kapus.

Ebben az évben a téli átigazolási időszakban akartam hozni egy bal oldali szélsőt és v.d.Vaart cseréjének egy tkp-t. Nos úgy alakult, hogy nagyon olcsón kijöttem a vásárlásokból, mivel megszereztem Simao Sabrosa-t 2,4 milló €-ért és René Mihelicet 6,5 millióért, valamint a Juventusnál kegyvesztett Iaquintát is sikerült megszereznem 1,7 millióért. Erre azért volt szükség mivel Daniele Vantaggiato-ért bejelentkezett a Chelsea és olyan ajánlatot tettek érte amit a vezetőség egyből el is fogadott (16 millió €, valamint megváltam még Mancinitől, őt 17 millióért vitte el a Real Madrid, Cavaniért pedig végül 32 milliót kaptam a Bayerntől, Felipét viszont még nem adtam el, így elég jól jöttem ki az átigazolásokból amit nem várt plusszal zártam.

Most, hogy elérkezett az év vége, elégedett is vagyok ezekkel az igazolásokkal, mivel Simao nagyon jól tolta a bal oldalon 12 gólpasszt adott és 7 gólt rúgott, Mihelic is szépen osztogatta a gólpasszokat csereként, valamint Iaquinta termelte a gólokat, pedig csak 11 meccsen játszott de ezalatt lőtt 8 gólt csereként és 2x-3x kezdőként. Totti megszerezte 200. bajnoki találatát (az Ő góljával vertem a Juventust idegenben) és elérkezett az 500. mérkőzéséig is ami az utolsó előtti forduló volt (természetesen gólt rúgott) és most valószínű, hogy vissza is vonul 500 meccsel és 201 bajnoki góllal a háta mögött.

Megkezdődött az átigazolási szezon, ahol eléggé elkapkodták a játékosaimat, a vezetőség 3 játékosomat is eladta, Quaresma 41 millióért a Real Madridot választotta, Felipe 32 millióért a Chelsea-t, Taiwo pedig 22 millióért a MU-t. Nanit is vinné a Valencia 17 millióért, ennyiért el is adom szerintem. Átadólistán van még nálam Diego Capel és Curtis Davies valamint Iaquinta is (elég sokan vinnék), értük még várom az ajánlatokat.

Én is azért kellően erősítettem eddig, elég sok pénzt kaptam (62 millió + még az eladások), de még kell egy-két kiegészítő ember. Leigazoltam Aguero-t 32 millióért (jobb oldali tkp-nak), Menez-t az Interből 9 millióért (bal oldali tkp-nak,átadólistán volt), Chiellini-t a Valenciából 43,5 millióért (kivásároltam), Riquelmét ingyen, Bianchit a Lazio-tól 7,5 millióért (átadólistán volt), valamint a Fiorentinából egy olasz csodagyereket Tuí-t 6,25 millióért (középső védő, nagyon jó értékekkel). Tervben van még egy tapasztalt, olasz öreg róka középső védő, valamint egy francia csodagyerek Insuo (asszem így kell leírni), jobb oldali szélső Aguero cseréjének. A középpályára is jó lenne még egy fiatal tehetséges olasz, mivel a 37. fordulóban lesérült Thiago 4 hónapra és jó lenne még egy fiatal azért. Valamint egy kicsit az edzői szermélyzetet is átrendeztem, új menedzserasszisztens, edzők, gyúrók ilyenek. Közben az AC Milan is elég jól erősít, van egy olyan érzésem, hogy most velük fogok küzdeni a bajnoki címért.

Jelenlegi csapatom tehát 4-2-3-1-es formációban:

Amelia (kapus) - Chiellini (bhv), Mexés (khv), Breno (khv), Richards (jhv) - De Rossi (vkp), Aquilani (kk) - Menez (btkp), v.d.Vaart (ktkp), Aguero (jtkp) - Eto'o.

Cserék: Oier, Emanuelson, Tuí, Barragán, Dessena, Thiago, Simao, Riquelme, Totti, Bianchi.

Még kell egy-két kiegészítő ember.

Na majd beszámolok, hogy hogy alakul az 5. szezonom, de ennek az évnek a végén már biztosan váltok egy másik csapatra, valószínűleg a Barca lesz az mivel 2 éve nem kerültek be a legjobb 3 közé, sőt egyszer voltak 9.-ek is. A következő évben tehát jön a Barca, de előtte mindent meg akarok most már nyerni a Romával.

Na ez is elég hosszú lett, köszi, hogy végigolvastad.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2008.09.14. 13:16:16

Hát igen. Én voltam a hülye::D:D Mert nem előre gondolkodtam. És hmost hogy a csapat egésze 30 on fölül van, kicsit kezd jönni a para :lol:
Kép
albicelesteX
A Vadász

2008.09.14. 09:53:47

Nem is akkor kell megvenni!Nálam 2009 óta játszik!Az egyik legnagyobb igazolásom Agüeroval együtt!Érdemes rá beruházni!
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2008.09.14. 09:49:20

Carlos Vela.... Kicsit jó. 2011-ben már jobb képességei vannak szinte mindenben, mint Etoo-nak

Csak az a baj, hogy 100 alatt nem is adják el.
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.13. 22:19:18

Ezzel nem vitatkoznék.... :roll:
Igen Saivetet eladtam mert kölcsön volt adva és kummára nem fejődött 12-13 maradt a befejezés meg stb...
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
ggbuffon
Jugador del Barça

2008.09.13. 22:14:54

Add Managerrel a hülye is megszerzi ezeket a neveket....:P na de nem kötöszködöm mindenesetre tényleg kicsit irreális a dolog.

Egyébként rohadtul várom már az új FM-et, mert így egy év távlatából ebben a részben is borzalmas volt az átigazolási mizéria, meg h milyen árak röpködtek, ill egy-egy csapatnak hirtelen h lesz annyi amennyi...gondolok itt egy Roma-ra stb.

Egyébként még mindig magasan az FM véleményem szerint a legjobb habár a Fifa manager sem lett olyan rossz szvsz...

ahogy előttem is mondták kinek a pap kinek a papné:D
lopakodo
Capitá del Barça

2008.09.13. 08:57:34

VV saivet-et eladtad?vagy mér nincs benn a csreék/kezdők között?3-4 év alatt állítólag nagyon pro játékos lesz.te már eljutottál eddig.akkor mér nincs benn a caspatodban?
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.09.13. 02:12:06

Köztudott, hogy Angliában nagyon sok pénz van. Pompeynál is. Kvázi semmi probléma nincs azzal, h ennyi zsé van VV kománál.
Más kérdés, h Silva-Robinho páros hogy ment el. Ugyanis Newcastlehöz BL döntő után SEM jött volna egyik sem. Nem akarom firtatni a témát.

FM, CM, Fifa M.? Melyik a jobb? Próbáld ki az összeset. FMet meg CMet próbáltam, nekem előbbi jön be. DE kinek a pap, kinek a sekrestyésfiú. Aki CM párti, az a CM-et dicséri, aki FM párti az az FM-et, aki meg Fifa M. párti az természetesen azt. Ez kb olyan Pes - Fifa ellentét.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.12. 21:27:10

Egy baj van Pompeynél kumma kicsi a stadion alig 20 000 ember fér be, 2011-be készül el a 40 000 stadion, de az is kicsi :( .
lopakodo
Capitá del Barça

2008.09.12. 21:25:08

Victor_Valdes írta:Második évben 200 millión felül adtak plusz eladtam egy pár embert... meg nem egy évben igazoltam őket...
Pl.: Skrtel 30 milláért ment a Poolba, Mvuemba 25millióért a Spursba, Krajncar 17-ért a milánba...
Silva 70millióért jött, de nagyon megérte féltávnál 24 gólnál és 17golpassznál tart.
mondom h pro vagy :)
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.12. 21:18:54

lopakodo írta:
Victor_Valdes írta:Hát azért a Portsmuth nem szegény csapat...elég gazdag, sőt nagyon gazdag, főleg 1 uefa kupa győzelem után...

de david silva és robinho eszméletlenül drága.(kb80 milla)plusz még a többi igazolás.össz minimum 130 milla.ennyi pénze azér nincs. :) elég nagy pro vagy. :)
Második évben 200 millión felül adtak plusz eladtam egy pár embert... meg nem egy évben igazoltam őket...
Pl.: Skrtel 30 milláért ment a Poolba, Mvuemba 25millióért a Spursba, Krajncar 17-ért a milánba...
Silva 70millióért jött, de nagyon megérte féltávnál 24 gólnál és 17golpassznál tart.
lopakodo
Capitá del Barça

2008.09.12. 21:16:49

Victor_Valdes írta:Hát azért a Portsmuth nem szegény csapat...elég gazdag, sőt nagyon gazdag, főleg 1 uefa kupa győzelem után...

de david silva és robinho eszméletlenül drága.(kb80 milla)plusz még a többi igazolás.össz minimum 130 milla.ennyi pénze azér nincs. :) elég nagy pro vagy. :)
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.12. 21:14:30

lopakodo írta:
Victor_Valdes írta:...
ez szép!amúgy egy ilyen "szegény" csapattal h hoztad el robinhot ,és silvát(talán pandevet is ide sorolnám) :?:
Hát azért a Portsmuth nem szegény csapat...elég gazdag, sőt nagyon gazdag, főleg 1 uefa kupa győzelem után...

Szerk.: 4. évbe 250 milka van átigazolásra, de semmit nem költök el belőle.
lopakodo
Capitá del Barça

2008.09.12. 21:11:59

Victor_Valdes írta:...
ez szép!amúgy egy ilyen "szegény" csapattal h hoztad el robinhot ,és silvát(talán pandevet is ide sorolnám) :?:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.12. 21:06:07

Egyértelműen Footbbal Manager.
Amúgy 3. évem taposom a Pompey csapatával, mögöttem eg UEFA kupa és egy bajnokság, BL-ben a Chelsea az ellenfél (negyeddöntő).
Csapatom:
----------------Lloris---------------------
Rafinha---Felipe----Zuiverloon(Zé Castro)-Antunes(Da Costa)

--------Cana------Muntari--------------

-Gyain(bentley)-Silva---Robinho----
---------------Pandev( pongolle, Stancu)---

Hát ez lenne, 2 pont előnnyel vezetem a ligát.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2008.09.12. 20:59:58

valaki véleményezné, h melyik játék a jobb? (football manager, fifa manager, championship manager)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Nastradamus
Jugador del Barça

2008.09.10. 15:22:40

Titinho írta:
Victor_Valdes írta:
Titinho írta: ....

De azért erre a Wijnaldum nevű srácra is ránézek, hogy mégis miféle...:D
Jóféle
Kép
Titinho
Director del Fútbol

2008.09.10. 15:13:46

Victor_Valdes írta:
Csakis Mihelic, már a játék elején nagy tehetségnek indul.
Ok, köszi.
Még nem volt szerencsém hozzá a karriereim során, ezért is kérdeztem, de ha ekkora tehetség akkor ő jön majd. :wink:
De azért erre a Wijnaldum nevű srácra is ránézek, hogy mégis miféle...:D

Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.09.10. 14:30:00

Csakis Mihelic, már a játék elején nagy tehetségnek indul.
Nastradamus
Jugador del Barça

2008.09.10. 14:06:04

Titinho írta:Lenne egy kérdésem...vagyis inkább tanácsot kérnék.

2011. januárjában járok az AS Romával és szeretnék egy bal lábas középpályást/támadóközéppályást! Kinéztem az Udinese-ből Gaetano D'Agostino-t (28 éves, olasz, nem válogatott kp/tkp) és a Napoliból Rene Mihelič-et (22 éves, szlovák, válogatott kp/tkp). Mindketten megfelelnek az elvárásaimnak, figyelőm mindkét játékosra azt mondja, hogy jó igazolás lenne, mégis hezitálok, hogy melyiket vegyem meg. D'Agostino-t 14 millióért, Mihelic-et pedig 6,5 millióért tudnám elhozni.

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a két játékossal kinek milyen tapasztalatai vannak? Mennyire válnak/váltak be? Én egyébként Mihelic felé húzok...csupán kíváncsi vagyok más véleményére is. :)

Na köszi előre is! Csumi
Van 1 harmadik alternatívám: Georginio Wijnaldum a srác neve! Holland nigga a srác és nagyon jól tolja majd igazi szupertehetség :lol:
Kép
Titinho
Director del Fútbol

2008.09.10. 13:54:00

Lenne egy kérdésem...vagyis inkább tanácsot kérnék.

2011. januárjában járok az AS Romával és szeretnék egy bal lábas középpályást/támadóközéppályást! Kinéztem az Udinese-ből Gaetano D'Agostino-t (28 éves, olasz, nem válogatott kp/tkp) és a Napoliból Rene Mihelič-et (22 éves, szlovák, válogatott kp/tkp). Mindketten megfelelnek az elvárásaimnak, figyelőm mindkét játékosra azt mondja, hogy jó igazolás lenne, mégis hezitálok, hogy melyiket vegyem meg. D'Agostino-t 14 millióért, Mihelic-et pedig 6,5 millióért tudnám elhozni.

Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a két játékossal kinek milyen tapasztalatai vannak? Mennyire válnak/váltak be? Én egyébként Mihelic felé húzok...csupán kíváncsi vagyok más véleményére is. :)

Na köszi előre is! Csumi

Lezárt