Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
albicelesteX
A Vadász

2010.06.10. 12:46:56

Sanama írta:Amit Wenger csinál azt nevezik pszichológiának.
Az üzlet erről szól ma már.

Szerintetek ha mondaná,hogy megértelek Cesc,elfogadom a döntésed,menj fiam,örültem,hogy itt voltál stb.- akkor 25felett kapna érte ? Nem

Még jó hogy ilyenek nyilatkozik,mert ilyenkor a minél nagyobb bevétel érdekében ez kell.
Te már nagyon szeretnéd Fabregast a Barca-ban látni! :) Mi lesz Veled, ha nem jön?Mi van, ha tényleg nem engedik el?Mert azért arra is van sansz.Én is szeretném,ha itt játszana,de úgy vagyok vele ami késik nem múlik!Ha idén nem akkor majd jövőre!
Kép
LM10
Director del Fútbol

2010.06.10. 12:44:48

Szerintem nem veszünk már senkit a támadó sorba. Ibra maradni fog még minimum 1 évig. Erre jó példa Zambrotta,Gudjohnsen vagy Henry esete is.
Így a támadósor szvsz a jövőévben: Messi,Ibra,Villa,Pedro,Bojan,Jeffren.

Fabregas körül nagy a huzavona, de ezen a nyáron már meg szerezzük, mivel még tavaly nem volt szándékában, hogy jöjjön, de idén már ő is jönne.
Touré távozása esetén pedig vagy Keita lesz a VKP Busquets mögött vagy veszünk pl egy Diarra szintű csere VKP-t.
Így a középpálya a jövő élben: Busquets,Xavi,Iniesta,Fabregas,Keita,ÚJ VKP

A védelem szinte adott. Az a kérdés, hogy jön-e valaki a jobb oldalra Alves mögé, és a hogy a felesleges játékosok közül kik mennek. Abidal,Maxwell,Alves,Puyol,Piqué,Milito biztos maradók. Csiga,Márquez,Caceres és Henrique közül 1 valaki marad, a többi megy. Szerintem Csigrinszkij fog maradni.
Így a védelem így nézne ki a következő szezonban: Abidal,Puyol,Piqué,Alves,Maxwell,Milito,Csigrinszkij,új jobb védő.

Így lenne kb. 22 fős játékos keret, és az Atleticből még feljöhetnek a tehetségek. Kíváncsi vagyok ezekből mik fognak bekövetkezni :D
barca99
Llegenda del Barça

2010.06.10. 12:31:28

barcalaci84 írta:érdeksen gondolkoztok...
Azért is hasonlított a Barca játékára , mivel hasonló volt a felállás...
Iniesta-Villa -Silva
Mindkét játékos ellntétes lábbal a széleken

Ui:abban, hogy jobb lábas a balszélső az a nagy fegyver, hogy a kapuratörésen kívül akár meghúzhatja az alapvonal felé, míg egy ballábas csupán az utóbbira képes igazán hatékonyan
Szóval jobblábas esetélben ott van a biztonytalanság, hogy mit fog csinálni, jóval nehezebb ellene védekezni...

De úgy látszik ezt már Del Bosque is így gondolja amennyiben csak egy klaszzis csatár áll rendelkezésére...

Sőt még Gál Lajos is rájött erre... :D
Ja, persze. :D Jobblábas bal oldalon pont olyan hatékonysággal húzza meg a szélen, és játssza középre, mint ahogy egy bal lábbas bal oldalon befelé cselez. :)

(Egyébként meg az első számú cserékből az látszik, hogy jobb oldalon egyértelműen Navas az első számú alternatíva, holott az EL-győztes Atleticó-ból jöhetett volna Reyes, ő cselezget jobbról befelé. Tehát Del Bosque-nak is jó egy alternatívaként ez a megoldás. Ezért gondolom, hogy ide is beférne, mert Pedro ugye adott.)
menczel
Entrenador del Barça

2010.06.10. 12:14:06

Lionel85 írta:
menczel írta:Egyáltalán nem lenne!! Még Del Bosque is láthatóan Pedrot preferálja Mata helyett. Akkor, kérdem én, miért kéne 20 millióért leigazolni valakit, akire az égvilágon semmi szükség, legfeljebb Bojant előzné meg a rangsorban, de őt meg ne előzze meg egy idegen!
A selejtezőkben Mata is sok szerepet kapott Del Bosque-től, nem rossz játékos. Hogy az égvilágon semmi szükség rá, azt majd a vezetőség és Pep eldöntik!
A selejtezőkben lehet, de akkor még nem volt Navas és Pedro válogatott :)
Azóta egyértelműen Pedro van előrébb(teljesen jogosan).
Nem kell ide még egy fiatal tehetség, azzal tele a padlás. És jobbak is. És nem kerülnek pénzbe.
menczel
Entrenador del Barça

2010.06.10. 12:08:20

fcb4ever írta:
SuperMessi írta:Wenger: No Fabregas Exit

Forrás: http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 85,00.html
Mostmár tényleg nem tudom mit higgyek. Először Cesc házat néz magának Barcelonában, bár jól érzi magát az Arsenalnál, de elbeszélget Wengerrel, majd különféle összegeket ajánlanak, aztán végül mégsem eladó, Yaya(+pénz)-Cesc csere, Yaya mégis a Citybe akar menni, Fabregas nem megy sehova.
Cesc a házat bérelte, ugyanis a lábtöréséből hónapok óta Barcelonában lábadozott. Láttam vele interjút,amiben rákérdeztek,hogy és meghosszabitja-e a nyáron lejáró bérletszerződést a házra, amire mosolyogva terelt valamit.

Egyébként elöttem Sanamának van igaza.

Hogy egy vicces hasonlattal éljek.
Egy férfi megkérdezi a gyönyörű nőt az utcán:
-Hölgyem lefeküdne velem 1 millió $-ért?
-Hát végülis igen.
-És 10 $-ért?
-Mit képzel mi vagyok én [auto_cenzúra]???
-Nézze az már kiderült hogy [auto_cenzúra], mostmár csak az árról vitatkozunk
Sanama
Llegenda del Barça

2010.06.10. 12:00:24

Amit Wenger csinál azt nevezik pszichológiának.
Az üzlet erről szól ma már.

Szerintetek ha mondaná,hogy megértelek Cesc,elfogadom a döntésed,menj fiam,örültem,hogy itt voltál stb.- akkor 25felett kapna érte ? Nem

Még jó hogy ilyenek nyilatkozik,mert ilyenkor a minél nagyobb bevétel érdekében ez kell.
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.06.10. 11:54:46

SuperMessi írta:
fcb4ever írta:

Mostmár tényleg nem tudom mit higgyek. Először Cesc házat néz magának Barcelonában, bár jól érzi magát az Arsenalnál, de elbeszélget Wengerrel, majd különféle összegeket ajánlanak, aztán végül mégsem eladó, Yaya(+pénz)-Cesc csere, Yaya mégis a Citybe akar menni, Fabregas nem megy sehova.
Nem azt mondja hogy nem eladó, hanem azt hogy nem szeretne megválni tőle mert hogy 5-6 éve ezekből a fiatalokból gyúrja a csapatát amit egyébként teljes mértékben meg tudok érteni. Nagyon drága lesz sajnos szvsz
A múltkori kijelentésre gondoltam, mikor 35-öt tettünk érte.
Més que un club.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2010.06.10. 11:52:59

barcalaci84 írta:
Ui:abban, hogy jobb lábas a balszélső az a nagy fegyver, hogy a kapuratörésen kívül akár meghúzhatja az alapvonal felé, míg egy ballábas csupán az utóbbira képes igazán hatékonyan
Szóval jobblábas esetélben ott van a biztonytalanság, hogy mit fog csinálni, jóval nehezebb ellene védekezni...

De úgy látszik ezt már Del Bosque is így gondolja amennyiben csak egy klaszzis csatár áll rendelkezésére...

Az bal lábas balszélső pedig szét tudja sokkal jobban húzni a védelmet :) Mind a kettőnek van előnye és hátránya is. A klasszikus szélső inkább a vonal mellett dominál, az ellentett lábú pedig inkább a 16-osnál. Egyáltalán nem elvetendő ötlet a bal lábas a balszélső számunkra. Viszont egyre kisebb a valószínűsége, hogy veszünk ilyet szerintem. Mata nem kell.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.06.10. 11:47:11

menczel írta:Egyáltalán nem lenne!! Még Del Bosque is láthatóan Pedrot preferálja Mata helyett. Akkor, kérdem én, miért kéne 20 millióért leigazolni valakit, akire az égvilágon semmi szükség, legfeljebb Bojant előzné meg a rangsorban, de őt meg ne előzze meg egy idegen!
A selejtezőkben Mata is sok szerepet kapott Del Bosque-től, nem rossz játékos. Hogy az égvilágon semmi szükség rá, azt majd a vezetőség és Pep eldöntik!
Kép
Kép
Kép
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.06.10. 11:42:49

fcb4ever írta:

Nem azt mondja hogy nem eladó, hanem azt hogy nem szeretne megválni tőle mert hogy 5-6 éve ezekből a fiatalokból gyúrja a csapatát amit egyébként teljes mértékben meg tudok érteni. Nagyon drága lesz sajnos szvsz
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.06.10. 11:27:31

Més que un club.
menczel
Entrenador del Barça

2010.06.10. 11:26:48

Lionel85 írta:Silva is jó választás lenne, de speciel nem tudom mennyire kétlábas játékos. Mata igen, ő remek megoldás lenne, ha se Fabregas, se Silva nem jönne.
Egyáltalán nem lenne!! Még Del Bosque is láthatóan Pedrot preferálja Mata helyett. Akkor, kérdem én, miért kéne 20 millióért leigazolni valakit, akire az égvilágon semmi szükség, legfeljebb Bojant előzné meg a rangsorban, de őt meg ne előzze meg egy idegen!
barcalaci84
Jugador d'estrella

2010.06.10. 11:26:18

Sanama írta:
barca99 írta:Tegnap a spanyolokat elnézve (akikről ma mindkét katalán lap lehozta, hogy úgy játszanak, mint a Barca) tovább erősödött bennem, hogy nem életképtelen egy ballában szélső bal oldalon. Iniesta első gólja ha nem jobb külsővel jön be, akkor bal belsővel. Vagy Pedro gólpassza, amit szintén ballal adott balszélről. Szerintem lazán illeszkedne a rendszerbe, nem angolosan lehajtott fejjel vonalig futás és beadás, hanem okosan, pont mint ahogyan tegnap.

Nem vitaindótának szántam, múltkor már lefutottuk a köröket, csak megjegyzésképpen... még mindig nem látnám túl nagy tragédiának egy ballábas balszélső érkezését. :)
Ezzel én is így vagyok. Illetve szerintem egyáltalán nem jó,ha mindkét oldalon olyan szélső játszik,aki szereti magánál tartani a labdát,és belfelé húz.

Ezért nézném itt el nagyon szívesen Silvát.

érdeksen gondolkoztok...
Azért is hasonlított a Barca játékára , mivel hasonló volt a felállás...
Iniesta-Villa -Silva
Mindkét játékos ellntétes lábbal a széleken

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barcalaci84 2010.06.10. 11:38:10-kor.
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.06.10. 11:22:27

visca el barca
Presidente del Barça

2010.06.10. 11:04:25

nah... mivel sem tegnap nem volt, sem máre nem várható igazolás, ezért sztem várhatunk a vb végéig.

ha csak elő nem kerül vhonnan egy újabb csiga :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
albicelesteX
A Vadász

2010.06.10. 11:04:25

Silvanak örülnék a legjobban!Még Fabregasnal is jobban!Mert akkor nem idén jönne Cesc,hanem jövőre és így itt lenne Xavi,Iniesta,Silva,Fabregas jövőre! :wink: :D
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.06.10. 11:02:10

Silva is jó választás lenne, de speciel nem tudom mennyire kétlábas játékos. Mata igen, ő remek megoldás lenne, ha se Fabregas, se Silva nem jönne.
Kép
Kép
Kép
LM10
Director del Fútbol

2010.06.10. 10:44:40

Nagy a csend ma...lehet holnap valami bomba meglepetés? :)
A SPORT annyit ír, hogy Fabregas tovább üzenget Wengernek, hogy engedjék el.
Az Elmundo szerint ha Cesc mégsem jönne, úgy David Silva lenne az alternatíva. Meg még, hogy az Ajaxos Suarez a Barcáról álmodik.
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.06.09. 18:49:09

Yaya(07-10) írta:Én nem hiszem, hogy Sergi elmozdíthatatlan. Yaya mellőzésében azt hiszem a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy Pep egyértelműen meg akart tőle válni. Szóval nem hinném, hogy Serginek bérelt helye lenne. ha egy tapasztalt játékos jön, szerintem Busquets padon találhatja magát. Isten ments, de ha jöön Mascherano akkor bizony kevesebbszer láthatjuk a fiatal katalánt...
Pedig én csak azért vagyok hajlandó eltűrni Yaya távozását, mert van helyette egy pár év múlva világklasszis Sergink :D Pep még nem biztos, hogy elrontotta a dolgokat Yaya menesztésével, én akkor fogok csalódni benne, ha idehoz egy másik embert, és Serginek marad a pad...
Més que un club.
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2010.06.09. 18:35:18

Én nem hiszem, hogy Sergi elmozdíthatatlan. Yaya mellőzésében azt hiszem a legnagyobb szerepet az játszotta, hogy Pep egyértelműen meg akart tőle válni. Szóval nem hinném, hogy Serginek bérelt helye lenne. ha egy tapasztalt játékos jön, szerintem Busquets padon találhatja magát. Isten ments, de ha jöön Mascherano akkor bizony kevesebbszer láthatjuk a fiatal katalánt...
Attika 25
Capitá del Barça

2010.06.09. 18:29:08

Szerintem sem árt egy vkp,csak kérdés az,hogy Capoue mit szólna hozzá,ha Busquets mögött csak csere lesz (főleg akkor ha esetleg jobb lesz mint Busi),mert ugye Busi mozdithatatlan,ezért távozik Yaya is. Viszont ha Pep megtudja oldani,hogy mindketten eleget játszanak akkor felőlem jöhet. Egyébként a "tökéletes" nekünk jelen helyzetben Alou Diarra lehet,nagyon jó és ügyes játékos,s mivel már nem fiatal igy biztosan elviselné a picit kevesebb játéklehetőséget,mert legalább végre nagy csapatban játszhatna. Ja és az ára sem túl magas állitolag (ami nem hátrány tekintve,hogy jó eséllyel 2 nagyon drága igazolásunk tuti lesz,s még jobb hátvéd is kell),mig a Toulouse biztos a csillagos eget is elkérné Capoue-ért.

Ja és van der Wiel-t meg szeretettel várom :)
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2010.06.09. 18:26:44

blaugrana honlapján van egy cikk, ami Yaya távozásáról szól. Azért jó néha olyan cikkeket is olvasni, ahol nem Pep körül udvarlásáról lehet olvasni. Itt az eurobarcán a cikkírók szent tehénként kezelik...

http://blaugrana.hu/?modul=oldal&tartalom=1110727

kicsit hosszú...
neobarca
Director del Fútbol

2010.06.09. 18:04:11

Sanama írta:Ezért nézném itt el nagyon szívesen Silvát.
Én is! És ez a Capoue gyerek is jónak tűnik. Szerintem nem lesz itt világvége ha Toure elmegy. Talán pont ez a kölök lesz a méltó utódja. Mert távozása esetén mindenképp kell egy vkp. mert engem személy szerint Busi nem győz meg.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.06.09. 17:47:38

barca99 írta:Tegnap a spanyolokat elnézve (akikről ma mindkét katalán lap lehozta, hogy úgy játszanak, mint a Barca) tovább erősödött bennem, hogy nem életképtelen egy ballában szélső bal oldalon. Iniesta első gólja ha nem jobb külsővel jön be, akkor bal belsővel. Vagy Pedro gólpassza, amit szintén ballal adott balszélről. Szerintem lazán illeszkedne a rendszerbe, nem angolosan lehajtott fejjel vonalig futás és beadás, hanem okosan, pont mint ahogyan tegnap.

Nem vitaindótának szántam, múltkor már lefutottuk a köröket, csak megjegyzésképpen... még mindig nem látnám túl nagy tragédiának egy ballábas balszélső érkezését. :)
Ezzel én is így vagyok. Illetve szerintem egyáltalán nem jó,ha mindkét oldalon olyan szélső játszik,aki szereti magánál tartani a labdát,és belfelé húz.

Ezért nézném itt el nagyon szívesen Silvát.
neobarca
Director del Fútbol

2010.06.09. 17:42:35

Iniesta megint lesérült! Nah többek között ezért kell majd nekünk Fabregas.
Amúgy Silvával mi van? Akkora sláger volt idáig. Hh most nem mertült fel nálunk a neve? Sztem még ő is elférne! Inkább mint Robinho...
Lezárt