varga tamás írta:grecki!
Amit írtál, tényszerűleg igaz. De!
Az öt gólból hármat a marha erős Levante ellen lőtt.
A másik. R10 esetében figyelmen kívül hagyjátok a statisztikát, hogy hány gólt lőtt stb. Azzal szoktatok nekem visszavágni, hogy lényegtelen a 21 lőtt gól, mert akkoris, így és így. nem sorolom, tudod miről beszélek.
Új csapatban van, új kultúra. Mennyi időt kér? Eltelt fél év, ez alatt az idő alatt lett volna ideje egy világklasszis támadónak felvenni a spanyol bajnokság ritmusát, ill. a Barcelona taktikáját. Vagy mennyi időt adjunk neki?
Én, megmondom őszintén, nem örültem a leigazolásának. Egy pályája nadírja felé haladó futballistára, ennyi pénzért nem volt szükség. 24 millióért kaptunk volna egy fiatalabb, 24-26 éves csatárt.
Azt is írod, hogy tavaly sokat kihagyott sérülések miatt. Hát, éppen ez az, amiért - többek között - hiba volt a leigazolása. Wenger is tudta, miért engedi el, miért nem ragaszkodik hozzá. Laporta meg beleszerelmesedett, aztán mindenáron leigazolta. Jó nagy hülye volt. Bár, azért az is megérne egy misét, hogy a válogatottban megy neki, nálunk meg alig van egy említésre méltó megmozdulása. Frankie-szindróma? Lehet.
Remélem, rövid időn belül rámcáfol. Január 20. és február 20. között lesz rá lehetősége. Két évvel ezelőtt Henke Larsson megmutatta, mit tud. Lássuk, Titi ér-e annyit, mint Henke.
Tudom, hogy miről beszélsz. Csak akkor azt se felejtsd el, hogy jópárszor korábban azt is mondtad, hogy egy csatárt a góljai minősítik. Na, akkor nem tök mind1, hogy ki ellen, melyik testrészével szerzi a gólt, ha azzal győzelemre segíti a csapatát?
Larsson tökéletes példa. Mindenki el volt tőle szállva, hogy mekkora király. Ja, a második évében. Az elsőben fél évet az ágyában töltötte felstócolt lábakkal, mert sérült volt. Amikor játszott, akkor sem rugdosta a gólokat. Tudom, ő nem 24 millió euró volt. De ebben a vonatkozásban a pénz szerintem nem olyan szignifikáns tényező. Ha 5 millióba került volna, akkor is szidnátok Henry-t. Szerintem.
Ahhoz, pedig, hogy fölvegye a ritmust, igenis idő kell. Zambrottának még most sem sikerült, pedig neki egy év fórja van. Igaz, abban Rijkaardnak is vastagon benne van a keze. Akárcsak Henry esetében. Az első pár meccsén vagy négy kapufát is rúgott. Jönni fognak azok, csak idő kell neki, hogy magabiztosabban tudja értékesíteni a helyzeteit. Azt pedig senki sem mondhatja, hogy nem tesz meg mindent érte. Gondold végig, mekkora nyomás van rajta. Játékban, felfogásban, futómennyiségben, harcosságban jelesre vizsgázott nálam, a góllövéshez pedig bizalom és önbizalom szükséges. Én hiszek benne, hogy megtalálja a góllövőcipőjét! És nem csak azért, mert nekem nagy kedvencem.
Nézd meg Luis Fabianót. a Sao Paulóban akkora király volt, hogy fél Európa és a fél Barca vezérkar is már blaugránában látta. Elment Portóba, ahol csak szenvedett. Atztán leigazolta a Sevilla. Első évében mindössze 5 gólt rúgott. Most pedig 10 meccsen, 10 góllal vezeti a góllövőlistát. Pedig a brazil és a spanyol foci között nincs akkora különbség, mint az Premiership ás a Liga között. Ráadásul ott minden rá volt kihegyezve, mindent ő vállalhatott el. Ő lőtte a szabikat és a tiziket is.
Na, nem szaporítom tovább, nem Henry, hanem Barca szurkoló vagyok. Nem az ő egyéni érdekeit tartom szem előtt, hanem a csapatét. És (tudom, hogy nem szabad éssel kezdeni a mondatokat...

) hiszem, hogy a Barca hasznára válik majd Henry és a góljai...