Bajnokok Ligája & Európa Liga

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
messideco
Presidente del Barça

2009.03.11. 14:34:15

Roniee21 írta:Ha minden klubcsapatban,csak az "ottani" nemzetiségű játékosok játszanának,akkor egy Botafogo vagy Santos 10-et rúgna egy Liverpoolnak. :lol: :wink: Ugyan ez lenne Argentin csapatnál is.
Remélem soha nem lesz ilyen hulye szabály :) Jó ez úgy ahogy van.
Akkor mi lenne az Arsenallal,(Ramsey, Walcott), Liverpoollal(Gerrard,Carragher,2-3 tartalekos), Interrel(Balotelli, Materazzi) stb... Nem hiszem h megvalosulna.... De mindenesetre a verseny addig tarthato fenn mig egyformak az eroviszonyok. Nem ugy h olajmilliardosok veszik meg a klubokat,,,
Kép
"And my heart will leave you never."
Xavinho
Capitá del Barça

2009.03.11. 12:58:04

Nem meglepetés az angol csapatok remeklése - az utóbbi két évben a legjobb 4 között 3 angol csapat szerepelt, az ezt megelőző két évben is volt (2005,2006) angol döntős. A pool 2005-ben győzött is.
Jelenleg Európa top 10 csapata : 4 angol(MU,Chelsea,Pool,Arsenal), 3 olasz(Inter,Milan,Juve) 2 spanyol(Barca,Real) és a Bayern. Hazai és nemzetközi eredmények valamint a játékoskeret erőssége alapján.
Top 5 csapat: Mu,Chelsea,Pool, Inter és a Barca
Top 3 csapat: MU,Chelsea és a Barca - ennek a 3 csapatnak van a legnagyobb esélye idén a győzelemre
Mikaos
Director del Fútbol

2009.03.11. 12:44:32

"Az angol foci az erő focija" - ez egy olyan divatjamúlt tétel, hogy körül-belül 15 éve már nem igaz.
Egyrészt az angol klubcsapatokban nagyon sok olyan játékos játszik, akik amúgy olyan országokból jönnek (spanyol, brazil, argentin), ahol a kreatív, technikás focit játsszák - persze klasszikus értelemben.

"Az angol foci unalmas" - szintén egy szokásos, divatjamúlt elképzelés.
Tessék nézni Premier League-t, a lehető legizgalmasabb, leggyorsabb foci ott van.
És a tegnapi volt a fényes példa rá, hogy a Liverpool szép, "spanyolos" kipasszolgatós focit játszott (nagy tempóval) a Reál ellen, amelyik akkor most milyen focit is játszik??? - Nem hiszem, hogy "spanyolos" focit. Mert ahhoz elég gyatra a teljesítményük már lassan 3-4 éve.

Továbbá az "angol foci" másik alakja: az Arsenal szintén szemet gyönyörködtető focit játszik, a Barcával vetekszik a szintjük.

A Manchester és a Chelsea már inkább a klasszikus angol focira emlékeztető focit játsszák, de azért róluk sem mondanám, hogy az a tipikus "szélen elmegyünk beadjuk, és befejeljük erőből"-foci.

Változik a világ:) Nincs angol foci, meg spanyol foci, hanem van Arsenal-foci, Liverpool-foci, Valencia-foci, stb.
TZS
Capitá del Barça

2009.03.11. 10:43:58

manuel írta:Ja és a Real tegnapi produkciójáról pedig annyit hogy szerintem egyvicc amit müveltek tegnap.Kérdezem én az ilyen megérdemli a bajnoki cimet?????
Véleményem szerint nem érdemlik meg a bajnoki címet!
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
manuel
Jugador d'estrella

2009.03.11. 10:09:58

Tény hogy a Bayern 12 góljával továbbjutott de én nálam akkoris eddig a forduló legszebb góljai között ott van Moutinhó gólja mégha ez a Sportingot nem is vigasztalja.Ja és a Real tegnapi produkciójáról pedig annyit hogy szerintem egyvicc amit müveltek tegnap.Kérdezem én az ilyen megérdemli a bajnoki cimet?????
Roniee21
Capitá del Barça

2009.03.11. 09:52:14

Ha minden klubcsapatban,csak az "ottani" nemzetiségű játékosok játszanának,akkor egy Botafogo vagy Santos 10-et rúgna egy Liverpoolnak. :lol: :wink: Ugyan ez lenne Argentin csapatnál is.
Remélem soha nem lesz ilyen hulye szabály :) Jó ez úgy ahogy van.
menczel
Entrenador del Barça

2009.03.11. 01:31:44

ilyen maradi, konzervativ elvekkel mit akartok a 21. sz-ban?? örüljetek egyáltalán hogy van Eu-nkivüli játékoslimit. midnenki a legtöbbet szeretne kapni a tudásáért ez a piacgazdaság lényege. jóhogy nem akarjátok még kis is fehériteni a válogatottakat mert az is kb akkor volt divat mint mikor a sajátnemzetbeli játékosok a klubokban.
ha egy klubnak van esze mint a barcelonának akkor tudatos épitekezéssel el lehet jutnia legfelsőbb szintre. Saját nevelésű focisták, jó gazdálkodás és máris bárkivel felveheti a klub a versenyt.

BARCA
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.11. 00:49:39

én meg vagyok ezzel a rendszerrel elégedve, az persze nekem sem tetszett,tetszik, h pl egy arsenalba nincs angol játékos a kezdőben, meg hasonlók,de egyáltalán nem tetszene,ha csak azonos nemzetiségűek tolnák egy-egy bajnokságban, arra ott a válogatott, van eb, vb, copa america,stb. klub cucc sosem erről szólt, és ne is szóljon.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Capon
Llegenda del Barça

2009.03.11. 00:45:25

Krojf írta:
Aprieto írta:Ez az angoluralom nagyon csúnya.
És mennyire fontos a mai futballban az erő, a gyorsaság a technikai tudáson felül... azt ez az angol egyeduralom mutatja tökéletesen.
Hogy ez jó-e.... szerintem nem. Fejlődni kell a spanyol csapatoknak sokat, munkabírásban elsősorban. :roll:
Angol uralom...
Akkor kíváncsi lennék, hogy lenne-e angol uralom, ha egyszercsak
vegytiszta nemzeti bajnokságok lennének?
Mindenki hazamenne a saját hazája bajnokságába, aztán vége
lenne a globális focinak, ami most van!
Akkor tényleg kiderülne, hogy melyik bajnokság mennyire erős...
K.
Már akkor is vége lenne ha bevezetnék a 6 +5ős szabályt. Angol csapatot elvétve látnánk Bl-ben az elkövetkező 10 évben.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2009.03.11. 00:42:01

És mennyire fontos a mai futballban az erő, a gyorsaság a technikai tudáson felül... azt ez az angol egyeduralom mutatja tökéletesen.
Hogy ez jó-e.... szerintem nem. Fejlődni kell a spanyol csapatoknak sokat, munkabírásban elsősorban. :roll:
Angol uralom...
Akkor kíváncsi lennék, hogy lenne-e angol uralom, ha egyszercsak
vegytiszta nemzeti bajnokságok lennének?
Mindenki hazamenne a saját hazája bajnokságába, aztán vége
lenne a globális focinak, ami most van!
Akkor tényleg kiderülne, hogy melyik bajnokság mennyire erős...
K.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.11. 00:38:54

Engem nem zavar, a lényeg,h a BARCA is tudjon szép,és eredményes focit nyomni, jelenleg tudunk, szóval felőlem 3 angol is lehet a 4ben megint mellettünk. Nekem édes mind1,h egy pool játszik így ahogy ma tette,vagy egy villarreal teszi azt. mert a mai teljesítményük szép is volt,eredményes is. nem igen lehetett rá fogni,h hú szhar angol foci.

Juve meccset most nézem relive, és sajnálom a kiesésüket, első meccsen kellett volna egyet bökni, szimpatikusabb csapat JELENLEG mint a chelsea.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
gergo9
Director del Fútbol

2009.03.11. 00:27:24

gekkodan írta:

Nem tudom kinek a javára, ez megint szép vita volna. Ettől még mind3 bajnokság kérdés nélküli topliga és bizonyos kategóriákban a legjobb. Így ráhúzni nem lehet egy lepedőt a dologra.

Amit te elfelejtesz: Mourinho csapatai imádnak teher alatt játszani, nagyon tudják a taktikai utasítás betartását és José ismeri jól az ilyen helyzeteket. Ibrahimovicsnak igenis elég 1 helyzet, hogy háttal is gólt lőjjön. Baloteli detto. Benne van az X a meccsben, nem véletlen, hogy az oddsok is tükrözik, abszolút 3 esély. Manapság egy kieséses rendszerben a hazai 0-0 korántsem jelenti a kiesést. Bármi benne van a meccsben.

José már a Portoval is megcsinálta 1x. És ha már hasonlítgatunk: az sem volt egy kategória keretében a mai Interrel.
Hát én Mourinhot messze nem tartom akkora edzőnek mint itt egy páran...
Azért ahhoz képest mekkora taktikus meg hogy mennyire szeret csapata tehet alatt játszani ahhoz képest döntőbe sem sikerült juttatnia a bombaerős Chelsea-t Benítez taktikailag tönkreverte nem is egyszer a béelbe és utána jött a nóném Grant és egyből sikerült a továbbjutás a döntőbe. Porto sikerén kívül még nem sokat mutatott Európában a bombaerős cselzivel sem.(persze ez nagyobb teljesítmény nálam mintha dinamoval nyert volna.....). De utóbbi két-három évben minden nagycsapat otthagyja a fogát az Old-Traffordon Milan,Pool,Arsenal,Chelsea,Barca,Roma sorolhatnám és nem sokuknak van köze akár az X-hez is. A 2003-2004 MU pedig még csikócsapat volt.
Aprieto

2009.03.11. 00:26:23

Ez az angoluralom nagyon csúnya.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.03.11. 00:13:59

Hogy őszinte legyek én most Ibrahimovicba nem érzem a veszélyt.Nem tudom miért de valahogy nem.Szerintem most Ballotelli lehet az aki megtréfálja a M.U-t.

És azt mondom ha tovább akar menni az Inter akkor egy gól nem elég.Most nem.Nincs védelmük.Vagyis lyukas.Rivassal is és ha megint Cambiasso játszik akkor vele is.Samuel meg ugye kérdéses,h játszik e.De ha játszik akkor meg az kérdéses,h meg tudja e oldani így sérülés után.Most nem érzem olyan félelmetesnek az Inter védelmét.

Ellenben Tevezzel aki most nagyon megy :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.11. 00:07:21

gergo9 írta:
Rivaldo11 írta:Ezen a szinten aki nem talál be idegenben, nehéz helyzetbe kerülhet. Vártam a Juve kiesését, és a Romára sem tennék holnap sokat...
A MU meg szintén bajban lehet, ha mondjuk Ibra vezetést szerez az Internek.
Jah csak ahoz labdához kell érnie nem úgy mint a milánóban. Ha meg a MU szerez vezetést akkor simán lehet egy akkora K.O. mint amit ma vagyis tegnap a madridé. De simán van akkora potenciál a MU-ban hogy akár fordíthat is otthon. Dimenziók vannak a Serie A,PD és a PL között.
Nem tudom kinek a javára, ez megint szép vita volna. Ettől még mind3 bajnokság kérdés nélküli topliga és bizonyos kategóriákban a legjobb. Így ráhúzni nem lehet egy lepedőt a dologra.

Amit te elfelejtesz: Mourinho csapatai imádnak teher alatt játszani, nagyon tudják a taktikai utasítás betartását és José ismeri jól az ilyen helyzeteket. Ibrahimovicsnak igenis elég 1 helyzet, hogy háttal is gólt lőjjön. Baloteli detto. Benne van az X a meccsben, nem véletlen, hogy az oddsok is tükrözik, abszolút 3 esély. Manapság egy kieséses rendszerben a hazai 0-0 korántsem jelenti a kiesést. Bármi benne van a meccsben.

José már a Portoval is megcsinálta 1x. És ha már hasonlítgatunk: az sem volt egy kategória keretében a mai Interrel.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
gergo9
Director del Fútbol

2009.03.11. 00:03:15

Rivaldo11 írta:Ezen a szinten aki nem talál be idegenben, nehéz helyzetbe kerülhet. Vártam a Juve kiesését, és a Romára sem tennék holnap sokat...
Jah csak ahoz labdához kell érnie nem úgy mint a milánóban. Ha meg a MU szerez vezetést akkor simán lehet egy akkora K.O. mint amit ma vagyis tegnap a madridé. De simán van akkora potenciál a MU-ban hogy akár fordíthat is otthon. Dimenziók vannak a Serie A,PD és a PL között.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.10. 23:56:40

Ezen a szinten aki nem talál be idegenben, nehéz helyzetbe kerülhet. Vártam a Juve kiesését, és a Romára sem tennék holnap sokat...
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.10. 23:50:11

Holnap ismét érdekes BL-nap lesz. A Manchesterre nagyon húz a kezem, de Mourinho miatt legalább annyira félek is (a Portoval is sikerült) és 1-1 már bőven elég. Nem ennek van realitása, de bőven benne van a pakliban egy X is.

A Porto-Atma olyan meccs, amiről lövésem nincs. Nem merek semmit mondani, amilyen jó a Porto otthon, akkorákat tud blamálni (ld. Benfica) és az AtMa csatárai most tényleg jók.

A Roma-Arsenalon szerintem nyernek a farkasok, de fogadni nem mernék rá.

Egyet tudok: a Barcát be fogom tenni (0-1)-ről H-ra, mert 2 góllal nyerni fogunk. Idén nem is tudom mikor nyertünk otthon csak 1 góllal, sok gondolkodás után is csak a 3-2-es Betis elleni győzelem jut eszembe.

Yaya Touré - a szikla.

JanPieterzoon
Jugador del Barça

2009.03.10. 23:40:18

IvánC írta:
hogy ismét 4 angol csapat lesz a 8 közöt
Az MU és az Arsenal sem jutott még tovább. Murinnyó meg bármikor kitalál valami ökörséget, amivel bármikor bárkit megszivat.
Igazad van, még bármi megtörténhet. Helyesebb lett volna, ha azt írom, hogy nem örülnék, ha ismét 4 angol csapat lenne a 8 között.
IvánC
Madridista

2009.03.10. 23:27:22

hogy ismét 4 angol csapat lesz a 8 közöt
Az MU és az Arsenal sem jutott még tovább. Murinnyó meg bármikor kitalál valami ökörséget, amivel bármikor bárkit megszivat.
Kép
Brian 20

2009.03.10. 23:23:39

A Liverpoolban minden megvan, hogy a serleg közelébe érjenek járatják a labdát odafigyelnek a pontrúgásokra stabil védekezés veszélyes kontrák

Bayern nagyon változékony a játékunk hatékonysága a 7-1 szép eredmény csak már nem volt tétje. Ekkora különbség nincs ezen a szinten. Ha továbbjutunk remek potenciális ellenfél lenne. bár a villarrealt is meg lehet verni. A Livert kerülném sok ellenük a két meccs.
jenoke
Barça C

2009.03.10. 23:22:57

:( Sziasztok BARCA DRUKKER VOK,ÖRÜLÖK A REAL PADLÓFOGÁSÁNAK.
ÉN EGYEDÜLCSAK CASILLAST SAJNÁLOM.
OTT IGAZÁN Ő A LEGJOBB, ÉS ELÉG ÉGŐ HA VISSZANÉZÜNK A MÚLTBA HÁNY MECCSET IS HOZOTT A REALNAK A NAGY LEÉGÉSTŐL. :lol:

Ok.Viszont legközelebb caps lock ki :wink:
B.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.10. 23:20:54

Ettől még a portugálok otthon egy X-re mindig jók. Benfica ellen is 0-1-ről, igaz tizivel, de kihozták az X-et. Nagyon nem tudom mit gondoljak arról a meccsről, de hihetetlenül kecsegtet az a 2.1 amit a SportingBet ad a Portora :wink:

Yaya Touré - a szikla.

Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.03.10. 23:19:48

gekkodan írta:Porto-AtMa? :)

Ötlet?
Elnézve a mostani formáját a Kun - Forlan duónak még bármi lehet sztem.Én elmegyek holnap mixelni és vendégre teszek :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Sanama
Llegenda del Barça

2009.03.10. 23:19:36

gekkodan írta:Porto-AtMa? :)

Ötlet?
Atm siker(1-2)
Lezárt