Nem hiszem hogy Sneijder sérülései miatt nem az igazi. Egyszerűen nem tud eldirigálni egy Real Madridot. Sem technikailag, sem játékintelligencia terén nem alkalmas erre. Magyarul: Nem klaszis futballista
Szerintem sincs a sérülésnek sok köze hozzá. Sokak szerint magánéleti gondjai vannak, de egyébként nem tud a jelenlegi játékrendszerbe sem alkalmazkodni. Nem rossz focista, bizonyította ezt az EB-n és a Real Madridban is. Történt vele valami, ami miatt idén képtelen hozni a szintet, és szerintem inkább fel kéne deríteni ennek az okát, és orvosolni azt, mintsem áron alul eladni...
Szerintem 17 játékost elküldeni kb. öngyilkosság lenne. Vagyis inkább a 17 új érkező. Kb. mintha csapatot cserélnél. Mennyi idő kellene nekik, mire összeszoknak?
Nah ez az, amikor a magyar lapok csak a szenzációt keresik, és félrefordítják a híreket. Javaslom a madridista.hu fordítását:
A Sport szerint Salgado, Dudek, Saviola, Faubert és Cannavaro távozása
biztos (lejárt a szerződésük), Drenthe és Parejo kölcsönbe, Metzelder, Javi Garcia, Nistelrooy, Van der Vaart, De la Red, Miguel Torres pedig végleg távoz
hat.
Adott esetben Guti, Heinze, Diarra és Gago eladása
sem lenne kizárt.
Magyarul senki sem beszél itt 17 távozóról. Körülbelül 10 lesz szerintem. Ebből hármat ugye muszáj, mert 28-as keretünk van jelenleg. Öt játékos távozása teljesen biztos, 7-8-an szinte egyáltalán nem kaptak idén lehetőséget (nehogy összeadjátok ezeket, mert egymással vannak metszetei). Szóval 10 távozó lesz, de aki mérvadó, azok közül közül mondjuk 3 vagy 4. Ez pedig már nem vészes.
Amúgy ki a Real tulajdonosa? Megnéztem a Wiki-ben és nem találtam.....
Spanyolországban pártoló tagok vannak, a sociók. Ők adják a pénzeket a kluboknak. Én így hallottam.
Pártoló tagok? Ezek valamilyen befektetők vagy részvényesek?
Vagy csak egyszerű rajongók akik örömmel a zsebükbe nyúlnak saját csapatukért?
Tagsági díjat fizetnek. Nem kell azért hatalmas összegekre gondolni, egy ekkora klubnál már nem ez a meghatározó bevétel. Kb úgy működik mint egy ország! Smile A polgárok(sociók) 4 évente szavaznak, illetve adóznak közben(tagsági díj), és megválasztott vezetők vezetik a klubot! Igazából a tagok a pénzükért a szavazati jogot kapják, meg gondolom van nekik egy csomó kedvezmény, ők kapnak elsőnek jegyeket, ilyesmi!
Nem vagyok benne biztos, de szerintem a Barcelona is ilyen rendszerben működik, szóval nem értem az értetlenkedést. Épp ez a szép Spanyolországban, hogy ide nem jöhetnek milliárdosok. Itt a klubokat nem lehet felvásárolni, a klubok a pártoló tagok tulajdona, akik évente tagdíjat fizetnek (sociók), ami tudomásom szerint viszonylag jelentősebb összeg, de nem halnak bele (mihez képest...). Szinte mindegyik vállalkozó, de magánemberként fizetik ki a díjat. Ezért cserébe kapnak különböző kedvezményeket, valamint szavazati jogokat kapnak különböző választásokkor. Ez nem részvényes rendszer egyébként. És négyévente maguk közül választanak elnököt.
Az utolsó hozzászólást azért idéztem, mert teljesen igaz.