Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sleepy.69
Barça B

2009.03.12. 15:22:18

messideco írta:Casillas es 10 muanyag v hpgy volt... a vedelemuk teny;eg gyenge volt... Most nehez lesz: Bayern
Liverpool
Chelsea
Villareal-remelem oket kapjuk...
Hát nem tudom te hogy vagy ezzel, de én pont azt remélem, hogy nem őket kapjuk. Én speciel annak örülnék ha a 4 angolból megkapnánk az egyiket. Legjobb lenne a Liverpool, és ha őket elvertük akkor már a legelvakultabb Reálosnak is be kell látnia, hogy most jobbak vagyunk. Aztán a végén jöhet az MU elleni döntő :twisted:
Bocs a kis offért..... Béke.
"Leo rövid távon hihetetlenül gyors, de én úgy érzem, őt nem elemezni, csupán nézni kell." - Pep Guardiola
mesca
Barça C

2009.03.12. 14:47:53

Heinze eladásának napját minden évben megünneplik a Manchester Unitednél, az egész világ röhögött, amikor Pepéért a Real kifizetett 32 millió eurót a Portónak, Cannavaro 2006-ban a csúcsra ért, azóta szépen gurul lefelé."
ez az idézet honnan van??
amugy minden igaz bent...Hala mijatovics...
HALA MADRID...
don gamper
Capitá del Barça

2009.03.12. 12:14:14

tubatibi írta:Azért Pepe nem annyira rossz. :wink:

Viszonyítás kérdése.32 misi ért nagyon rossz.ha a gijonban focizna
biztos jo lenne,a margo mezhez viszont megintcsak gyengus....
:oops:
tubatibi
Barça B

2009.03.12. 11:49:31

Azért Pepe nem annyira rossz. :wink:
bob marley fan.
don gamper
Capitá del Barça

2009.03.12. 11:46:54

ez egy igen szép idézet,gondolat:

" Heinze eladásának napját minden évben megünneplik a Manchester Unitednél, az egész világ röhögött, amikor Pepéért a Real kifizetett 32 millió eurót a Portónak, Cannavaro 2006-ban a csúcsra ért, azóta szépen gurul lefelé."

:lol: :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.11. 20:11:46

IvánC írta:Csak az összehasonlitás kedvéért felteszek egy kérdést. Ha 25 év múlva megkérdezik, hogy kire emlékszel jobban Ronaldinhora vagy Puyolra mit válaszolnál? Egyik oldalon a két évig világlegjobbja Dinnho, aki utána kipukkadt, mint egy lufi, másik oldalon a hosszú évek óta stabil alapot adó Puyol, aki körül állandóan változik a csapat, de ő marad. És egy-két meccs kivételével nem is játszik rosszul?
Véleményem szerint a Barcások inkább Puyolt tartják majd többre, a semeleges szurkolóknak meg inkább Ronaldinho marad meg. Mert mi Barcások azt nézik ki tett többet a klubbért, a semleges szurkolók meg, h ki tett le többet a labdarúgás történetében. Pl. én sem ismerem a Madrid összes legendáját, csak a legnagyobb csillagokat.
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.03.11. 19:58:46

Ez abszolúte igaz, és többek között ezért is jöttem a médiával meg az eltelt idővel... :)

De itt arról volt szó, h ezek a játékosok mennyire jelentősek a klub történelme szempontjából, ill. mennyire fogták/fogják meg a közönséget...

Végül is Rivaldo11 foglalta össze igazán tömören... :wink:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.03.11. 19:41:21

Előre is bocs,hogy beleszólok, de szerintem - részben - mindkettőtöknek igaza van.

Ugyanis szerintem nem mindegy, kit kérdezel majd meg 20 év múlva,hogy kire emlékszik jobban? Mert egy Barca drukker mind a kettőre emlékezni fog, és a megítélésük meg egyértelmű, kinek lesz jobb...

Viszont ha megkérdezel egy, a Barcelona életében és történelmében nem olyan jártas embert, akkor annak természetesen az a brazil zsugás ugrik be majd, itt nevezetesen R10...

Remélem, érthetően meg tudtam fogalmazni, amit akarok :)
.
IvánC
Madridista

2009.03.11. 19:36:14

Csak az összehasonlitás kedvéért felteszek egy kérdést. Ha 25 év múlva megkérdezik, hogy kire emlékszel jobban Ronaldinhora vagy Puyolra mit válaszolnál? Egyik oldalon a két évig világlegjobbja Dinnho, aki utána kipukkadt, mint egy lufi, másik oldalon a hosszú évek óta stabil alapot adó Puyol, aki körül állandóan változik a csapat, de ő marad. És egy-két meccs kivételével nem is játszik rosszul?
Még Raúl sem tud versenyezni vele médiaismertség terén.
Viszont madridban Raúl az Isten :D
Kép
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.03.11. 19:05:42

Bányász írta: Egyetértek az állításaiddal mert mind igaz de nem érzem,h rácáfoltál volna az enyimékre.(már ha akartál egyáltalán) :)
Egy dologgal nem értettem egyet, h a felsorolt játékosok annyira jelentéktelenek lennének, mint ahogyan írtad...
32 év hosszú idő, nem valószínű, h a Real ebben az időszakban egyetlen új szurkolót sem hódított volna meg, illetve, h a szurkolók csak Di Stefano és Puskás emléke miatt jártak volna ki a meccsekre, vagy csak az ő emlékük miatt nézték volna a TV-ben a Real meccseket akár világviszonylatban.
Azért abban az időszakban is a világ legnépszerűbb klubjai közé tartozott a Madrid - a nemzetközi sikerek hiánya ellenére is...

Nyilván vannak olyanok, akiknek a "cirkusz" is számít, vagy csak az (cirkuszt és kenyeret, ugye), de ahogy IvánC is írja, egy drukkernek illik ismernie a klubja történelmét, tehát a korábbi nagy neveket is, és nyilván nem csak azokét, akiket a média sztárol(t), hanem a többiekét is, akik a csapatért sokat tettek.

Egy olyan valaki, mint Ronaldo, aki világbajnok, aranylabdás, stb. állandóan reklámokban szerepel, h a bulvármédiát már ne is említsem, és kb. a csapból is ő folyik, szóval vele szemben eléggé igazságtalan az összehasonlítás... :wink:
Még Raúl sem tud versenyezni vele médiaismertség terén.
És nagyjából oda akartam kilyukadni, h manapság nagyobb a felhajtás a futball körül, úgy általában is, hát még a "sztárjátékosok" körül, tehát a mai "TV-n felnőtt nemzedék" az újabbakat jobban ismeri - meg a nagy legendákat, mivel ezt látják... :wink:

De, mint fentebb, annak a 32 évnek is voltak nagy játékosai, akik a klub történelméhez tartoznak már.

És Valdano és Oleguer párhuzamba állítása nem túl szerencsés, eléggé humor kategória... 8) :wink:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.03.11. 19:04:27

Hm. Szerintem az alább felsorolt játékosok-Buyo, Sanchis, Chendo, Michel, Butragueno, Martin Vasquez, Valdano, Hugo Sanchez egy óriási generáció volt, Szerintem egy igazi madridista számára alap, hogy tisztában van a 80'as évek klasszisaival. Ezek a játékosok méltán legendásak.
Rivaldo-A Legnagyobb.
IvánC
Madridista

2009.03.11. 14:48:42

hogy miért nem ülhetnének Negredok a padon
VDB alatt meg Portillo ült a padon. És Negredo többet tud, mint Portillo. Szerintem ülhetne a padon(habár elnézve, hogy most a jövőévi cserepad játszik a kezdőben még bármi megeshet).
e ha megkérdezünk ma 10 17-20 év közötti Real drukkert akkor sztem kevesen fogják tudni,h ki ő.
Jól seggberúgom őket, vagy elküldöm bodzát szedni :twisted:
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.03.11. 14:41:07

IvánC írta:
Valdanot vagy Sanchist ismerik...nem olyan jelentős személyek a Real történelmében sztem
Ezzel megint nem értek egyet. Számomra egy Sanchis katégóriákkal többet tett le nálunk az asztalra, mint akár Ronaldo.
Jó nálad... :) Meg a statisztikák szerint.De,h ma Ronaldora többen emlékeznek mint Sanchisra az is biztos szerintem.Erről szól a Real. :)

És ebből indult az egész,hogy miért nem ülhetnének Negredok a padon.Hát ezért mert egy igen nagy rétegnek Ronaldo volt az Isten.Hiába tett többet Sanchis.Egy nagyon nagy réteg nem Sanchisokra kíváncsi...és őket is meg kell tartani.

Mondjuk utólag belegondolva Sanchis rossz példa volt mert egy elég nagy legendáról van szó :) de ha megkérdezünk ma 10 17-20 év közötti Real drukkert akkor sztem kevesen fogják tudni,h ki ő.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
IvánC
Madridista

2009.03.11. 14:40:43

Tavaly elött ha jól emlkészek úgy mentünk oda hogy nyernünk kell, és ez sikerült is 0-1 Gudjonhsen. De az akkor volt, és hidd el mi most is felvettük volna a versenyt, persze nem örülnék ha őket kapnánk...
És kiestetek, mert a Pool meg Barcelńában nyert. Az a 0-1 meg boven jó volt Beniteznek. De egyébként is az idei évrol beszélek, ami két éve volt, az már nem fontos, ha esélylatolgatásról van szó.

u.i: am, ha jól tudom, akkor még nem kapak ki otthon.

Egyébként is érdekes lesz a BL. Ugye továbbment a Pool és a Chelsea is, akik bármit beáldoznak a célfutbalért, ha szukség van rá, ilyen szempontból pl. a Villarealnak se a Bayernnek(főleg úgy, hogy még nem is volt igazi ellenfelük) sincs sok esélye. A mai nap után úgyis okosabbak leszünk. Meglátjuk mit kezd a vén alkesz Murinnyóval és mit hoz ki magából a Lyon, a többi szerintem eléggé lényegtelen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára IvánC 2009.03.11. 14:46:24-kor.
Kép
salas9
Entrenador del Barça

2009.03.11. 14:36:08

IvánC írta:A tegnapi játékkal bucira verték volna az általad felsorolt csapatokat is. Főként otthon. Az Anfieldre a nagy csapatok sem nyerni járnak, nagyon nem. Nézd mag a hazai meccseik eredményeit.Számolhatod a vereségeket. Nem fog sokáig tartani.
Tavaly elött ha jól emlkészek úgy mentünk oda hogy nyernünk kell, és ez sikerült is 0-1 Gudjonhsen. De az akkor volt, és hidd el mi most is felvettük volna a versenyt, persze nem örülnék ha őket kapnánk...
Kép
IvánC
Madridista

2009.03.11. 14:23:34

Nem volt jó a Pool? A tegnapi első 30 perces játékukkal valszeg a Manchester-Chelsea-Barca 3-ason kívül mindenkit elintéztek volna
A tegnapi játékkal bucira verték volna az általad felsorolt csapatokat is. Főként otthon. Az Anfieldre a nagy csapatok sem nyerni járnak, nagyon nem. Nézd mag a hazai meccseik eredményeit.Számolhatod a vereségeket. Nem fog sokáig tartani.
Valdano meg,én mondtam,h elismerem.De két bajnoki cím...Oleguer 2 bajnoki,cím plusz egy Bl. Wink (tudom,h világbajnok)
Azért Valdano és Oleguer :lol: Szegény Oleguer Valdes után a második legnagyobb hiba volt a Barcáánál az utóbbi években.Jogosan el is zavarták.
Valdanot vagy Sanchist ismerik...nem olyan jelentős személyek a Real történelmében sztem
Ezzel megint nem értek egyet. Számomra egy Sanchis katégóriákkal többet tett le nálunk az asztalra, mint akár Ronaldo.
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.03.11. 14:22:49

Egy kicsit már elvesztettem a fonalat,h őszinte legyek.Lassan már azt se tudom honnan indult ez az egész story :)

Tegnap este még a fejembe voltak a dolgok de már hulla fáradt voltam...tudtam,h akkor kellett volna még leírnom őket.Megpróbálok sorjában haladni hátha úgy menni fog. :)
Livia Drusilla írta:h abban az időben miattuk lehetett megszeretni - meg lehetett szeretni a Madridot.
Nem a Real történelméről úgy komplexen, nem az ő játékuk jelentőségéről a Real törnénelme szempontjából...
Csak akkor, abban az időben ők voltak, és színvonalat jelentettek... Smile
Nem vitatom az állításaidat.Színvonalat jelentettek az tény mint ahogy az is,h nyilván azokban az időkben is meg lehetett szeretni a Realt.De azt hiszem jelentősen többen szerették meg a Realt a nemzetközi sikerek alatt(ez törvényszerű ugye).És tudod sztem akik megszerették Puskásék alatt a csapatot azok bármennyire is jó focista volt Valdano meg a többiek,elégedetlenek voltak mert nem nyer "szinte" semmit a csapat.BEK címek sokasága után 32 év nélkülük sztem nagy csalódás.Nem mondanám sikerkorszaknak.

Az van,h én viszont végig a Real történelméről beszéltem,egyes játékosok jelentőségéről,vagyis,h "kik a Real Madrid."És nem csak Real szurkolókra kell gondolni...

Hugo Sanchezt aláírom.Akkor vegyük őt is "galaktikusnak". :) De ez végülis az igazamat bizonyítja. :)

Valdano meg,én mondtam,h elismerem.De két bajnoki cím...Oleguer 2 bajnoki,cím plusz egy Bl. :wink: (tudom,h világbajnok)
Livia Drusilla írta:Harmadrészt, ha a klub nemzetközi szereplése szempontjából nézem, akkor igazad van.
Ha valakinek csak ez fontos?
Őőő sokaknak ez fontos.Sőt Raul pl egyenesen azt mondta élete legfontosabb sikere a 98as Bl győzelem.

Meg hát más mérce.Egy Milan vagy egy Real ahol van együtt 15 BEK/BL siker ott a bajnoki címnek természetesen örülnek de kevésbé becsülik azt meg mint mondjuk nálunk sztem.A mostani Realnak is van pl már két bajnoki címe.De kétlem,h emlékezni fognak erre a csapatra...

Na mindegy.Nem tudtam most igazán elmondani amit akartam.Egyetértek az állításaiddal mert mind igaz de nem érzem,h rácáfoltál volna az enyimékre.(már ha akartál egyáltalán) :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
messideco
Presidente del Barça

2009.03.11. 14:20:08

Casillas es 10 muanyag v hpgy volt... a vedelemuk teny;eg gyenge volt... Most nehez lesz: Bayern
Liverpool
Chelsea
Villareal-remelem oket kapjuk...
Kép
"And my heart will leave you never."
mesca
Barça C

2009.03.11. 13:04:35

De nem annyira gyenge, hogy beleszaladjon egy 4-esbe.
DE!annyira gyenge...Sőt,ha nincs egy casillasunk akkor az nem 4 lett volna...
Lehet hogy csak 2 igazi nagy csapata van a Barca és a Real
a real 2004óta európai szinten VICC(fáj ezt leírni de sajnos így van)

a bl ben meg az interben és a barcában bízok és szurkolok is nekik,hogy törjék meg az angolokat...a szép és a látványos focit szeretem..ezért szerettem meg a madridot is 97körül..most a barca játszik szép focit..attól még nem leszek barcás csak elismerem h most sokkal jobbak mint mi...sőt,szerintem a ronaldinhos barca is már szebb focit játszott mint mi..
HALA MADRID...
LM10
Director del Fútbol

2009.03.11. 12:30:26

mesca írta:
az hogy bajnokságot nyertünk az meg csak a spanyol ligát minősíti..
Nagyon sokan lenézik a spanyol bajnoksgot...pedig szerintem ez hülyeség. Lehet hogy csak 2 igazi nagy csapata van a Barca és a Real de ezeken kívül ott van még másik sok olyan csapat akik nem a bajnoki címért mennek, hanem a Bl-ért küzdenek(Sevilla,Villarreal,Atma,Valencia). A BL-ben az angolok azért jobbak mert az angol bajnokságban eleve elengedhetetlen a jó fizikai állapot, ellenben a spanyol bajnokság inkább "játékosabb" bajnokság. Úgyhogy szvsz a spanyol bajnokság nem gyenge, csak az angol csapatok sokkal jobban bírják a fizikai megterhelést mint a spanyolok bár előfordulhat hogy valamelyik más spanyol csapat is jól bírja(Barca).

SZERK: Sőt. A Barca az a csapat aki elmondhatja, hogy ha angol uralom is van akkor is képes bejutni az angolok "közé".(Rajtunk kívül még a Milan volt ilyen de ez most nem aktuális)
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.11. 12:24:34

mesca írta:
Tegnap a Liverrpool is nagyon jó volt és a Real is nagyon gyenge volt.
Nem volt jó a pool,csak ennyi a különbség a 2 csapat között...nekünk nincs gerardunk,torresünk messink,etonk,henrynk..erőlétbe és gyorsaságba nagy 0 a madrid..ez van!de még mindig tartom h ezt a poolt ti megvertétek volna..európai szinten 2004óta kevés a madrid..az hogy bajnokságot nyertünk az meg csak a spanyol ligát minősíti..
Nem volt jó a Pool? A tegnapi első 30 perces játékukkal valszeg a Manchester-Chelsea-Barca 3-ason kívül mindenkit elintéztek volna. Ez elég érdekes gondolat részedről. Az, hogy a Madrid gyenge, nyilvánvaló tény. De nem annyira gyenge, hogy beleszaladjon egy 4-esbe. A Pool tegnap nagyon jól játszott, sokkal jobb volt.

Papíron és a BL-formát ismerve ez a 2 meccs így alakult volna: Madridban 1-1, Liverpoolban 2-0.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
mesca
Barça C

2009.03.11. 12:11:49

Tegnap a Liverrpool is nagyon jó volt és a Real is nagyon gyenge volt.
Nem volt jó a pool,csak ennyi a különbség a 2 csapat között...nekünk nincs gerardunk,torresünk messink,etonk,henrynk..erőlétbe és gyorsaságba nagy 0 a madrid..ez van!de még mindig tartom h ezt a poolt ti megvertétek volna..európai szinten 2004óta kevés a madrid..az hogy bajnokságot nyertünk az meg csak a spanyol ligát minősíti..
HALA MADRID...
LM10
Director del Fútbol

2009.03.11. 12:02:01

Tegnap a Liverrpool is nagyon jó volt és a Real is nagyon gyenge volt. Szegény Casillas-t sajnáltam én is egyedül nagy kár hogy nem Barca nevelés mert ha ilyen kapusunk lenne akkor a pár meccses hullámvölgyeinket is átvészelhetnénk egy ilyen kapussal.
fcjoc
Entrenador del Barça

2009.03.11. 11:23:59

respect, és nem azért mert a barca-t dícséred.. hanem mert reálisan látod a helyzetet.
mesca
Barça C

2009.03.11. 11:04:20

na akkor leírom ide is a véleményemet...Madridista vagyok,de reálisan látom a dolgokat....SOKKAL de SOKKAL jobbak vagytok nálunk!!!ez van..Európai szinten a spanyol bajnokságból(fáj kimondani) csak nektek van esélyetek!
ezt a pool egyébként ti oda vissza vertétek volna..
sőőt. A BL-ben már csak nektek és az internek fogok szurkolni azért mert már elegem van az angol csapatokból..
szóval ma este és a Bl-ben hajrá barca...
A bajnokságban meg nem tudom mi lesz,de 1000szer jobban megérdemlitek mint mi...
HALA MADRID...
Lezárt