Nos. Végetért az első évem a Dortmund élén. Nagyjából elégedett voltam az eredményekkel, ez alól kivétel a korai kupabúcsú. Ugyanakkor a bajnokságban elért helyezésemmel teljesítettem a célkitűzésemet, hiszen újfent Európába vezettem a BVB-t.
A beszámolómat kezdeném a kupával, ugyanis ez a rövidebb sztori. Az első körben egy kiscsapathoz, a Trierhez látogattunk, ahonnan - ha nehezen is, tizenegyesekkel - győztesként távoztunk. Sajnos a köv. kör után már nem volt tovább, és kiestem a másodosztályú Mainz ellen (akik egyébként a kupadöntőig meneteltek, amit végül a Werder nyert). Nagyjából egész évben ezt hallgattam a vezetőség részéről, hogy túl korán kiestem, és a köv. ilyenért már bekeményítenek. Ha ők is, hát én is, tehát megkettőzött erővel készültem a bajnokságra.
Az elején úgy tűnt, hogy a bajnokság három csapat között dől el: Bayern, Schalke, és az általam irányított BVB. Egészen télig így volt, de akkor a Schalke sorozatban 4 vereséget szedett össze, és ki is estek a bajnoki versengésből. Eközben a Hannover szép csendben produkált egy 25(!) meccses veretlenségi sorozatot, amivel feljött a dobogóra. Ahogy az várható volt - részemről - a Bayernt a kerete mentette meg a hullámvölgytől, ugyanis miután beelőztek, már lehetetlen volt őket kibillenteni. Ezzel szemben az én vékonyka csapatom sajnos a végére kifulladt, ill. jött pár kellemetlen, szerencsétlen vereség is, így a remekül hajrázó Hannover - nameg a Bayern - mögött a 3. helyen zártam. Az utolsó fordulóban még izgulnom kellett, hiszen számomra kellemetlen eredményekkel még az 5. helyig is csúszhattam volna. Szerencsére ez nem történt meg, és a dobogó alsó fokán zártuk az évet. Év végére vdV nagyon belelendült, hátán vitte a csapatot is a gyengébb meccseken. Akit még meg kell említenem, az Frei. Nagyon jól termelte a gólokat, simán kiszorította a kezdőből Petricet. De piszkosul sérülékeny; volt, hogy az 5. percben gólt lőtt, 3 perccel később már le kellett cserélni... Szokásomhoz híven rengeteg játékost 'mozgattam meg' az átigazolási időszakban. Íme:
Igazolások (tél):
Daylon Claasen - Vkp - 45e euro (Ajax Cape Town) - 20 éves dél-afrikai középpályás; egyelőre a Dortmund II-ben vitézkedik.
Bogdan Stancu - Cs - 500e euro + 25% (Unirea Urziceni) - Szintén 20 éves, román csatár. Gyors, robbanékony, jól lő távolról.
Franco Costanzo - Kapus - 1.2m euro (FC Basel) - Télen kapust cseréltem, Weidenfeller helyére érkezett. Eleddig jól teljesít.
Eladások (tél):
Roman Weidenfeller - 6m euro (Nürnberg) - Ennél többet is kaphattam volna érte, de Costanzo ugyanolyan szinte, mégis olcsóbb volt.
Nem szoktam/szeretek télen igazolni, mert megbontják az új arcok a csapategységet, de ennyi változtatás még bőven belefért. Eközben szerettem volna még pár lejáró szerződésű labdarúgóval erősíteni, de egyik sem engem választott. Az izgalmas nyár előtt kaptam 'kőkemény' 6m eurot, amiből meg kellett volna erősíteni a BL-be a csapatot.
Igazolások (nyár):
Hajnal Tamás - Tkp - 1.2m euro (Karlsruhe)
Joris Delle - Kapus - Ingyen (Metz)
Joe Mattock - V b - 1m euro (Leicester)
Rodney Sneijder - Tkp bk - 10e euro (Ajax)
Reginaldo - Tkp j / Cs - 5.25m euro (AC Parma)
Marko Marin - Tkp - 1.2m euro + 10% (Mönchengladbach)
Luigi Bruins - Kp - 8. 25m euro + 15% (Feyenoord)
Luis Jiménez - Tkp - 4m euro + 15% (Ternana)
Eladások (nyár):
Steven Pienaar - 5.25m euro + 20% (Hannover)
Mladen Petric - 4.6m euro (Wigan)
Dédé - 5m euro (Frankfurt)
Tinga - 5.5m euro (Leverkusen)
Alexander Frei - 12.25m euro (Villarreal)
Antonio Rukavina - 4.2m euro + 20% (Schalke 04)
Martin Amedick - 3.4m euro + 30% (Hannover)
Rajtuk kívül természetesen volt pár kisebb név is, kevesebb összeggel, ill. jópár lejáró szerződés, de ők nem sok vizet zavarnak. A csapathoz minden valószínűség szerint még érkezik Volz a Fulhamből, illetve Vidal a Leverkusentől. A középpályám nagyon erős, a védelembe elférne a két említett úriember, a csatársor pedig Reginaldo teljesítményétől függ. Pénzem van még egy idősebb játékosra, akit mondjuk átadólistára tesznek idővel a nagyobb klubok, úgyhogy nem aggódok. 2 barátságos meccset játszottam le eddig, egy Everton elleni 1-1 (o), és egy Bordeaux elleni 5-3 (i). Többet nem igazán fogok, hiszen idén már van Liga-kupa kötelezettségem is, ami a németeknél nyáron zajlik le, utána pedig jön a bajnoki idénykezdet. A BL-ben a csoportkörből való továbbjutás a célom (az iránya mindegy), míg a bajnokságban a Bayern megszorongatása, netalántán legyőzése.
Btw a tavalyi
végeredmény.
Sziasztok, jó éjt!