Elnézést, hogy mostanában nem nagyon írtam ide, nem volt túl sok időm, igazából most sincs, de mivel még régebben érdeklődtem a One Piece anime után, hogy milyen lehet, és ha jól emlékszem noname fórumtársunk mondta azt, hogy mivel nem szereti a régi tipusú animéket, így ez kimaradt neki, viszont én elkezdtem nézni, és most leírom a véleményemet.
Körülbelül az 50. résznél tarthatok, még mielőtt elkezdtem volna nézni nagyon filóztam rajta, hogy egyáltalán elkezdjem-e...Több okból kifolyólag is. Az egyik ugye az animáció, 1998 vagy 99-es az anime indulása, és ez sajnos a rajzoláson is látszik, ami eleinte nagyon zavart. A másik zavaró tényező a kalóz téma. Útálok minden olyan dolgot, ami a kalózokkal kapcsolatos, unalmasnak tartom a hajókázást, lövöldözést és a kardozást.
És most jön a csavar.
A one piece egy shounen manga, ami a férfi közönséget célozza meg leginkább, bár nemigazán tudom, hogy egy manga mi alapján shounen. Talán nem spoilerezek vele azzal, ha elmondom, hogy a történet szerint létezik egy kincs, amit "One piece"-nek neveznek, és minden kalóz ezt a kincset akarja megszerezni, így van ezzel Monkey D. Luffy is, az anime főszereplője. Ha egy szóban kellene jellemezni az animét akkor azt mondanám, hogy:
Legjobb
A kalóz téma és a rajzolás ellenére állítom, hogy ez az anime nálam abszolút top3, egyáltalán nem csalódtam, sőt, nem tudok betelni vele, vannak benne földöntúli dolgok is, egyes kalózok és tengerészek különleges képességekkel rendelkeznek.
A harcok viszonylag jól megvannak csinálva, a hangefektek talán az állathangokon kívül tökéletes, a szinkron első rangú, rengeteg külömböző személyiség. A történések esetenként durván véresek és megrázóak, viszont ugyanúgy vannak benne lökött és vicces figurák.
Ami nekem különösen tetszik, hogy minden karakterről kapunk háttérinformációt, tehát nem csak úgy van egy karakter, betekintést nyerünk a múltjába, 4-5 részen keresztül is húzhatnak egy egyszerű emberi történetet, persze egyáltalán nem unalmasak.
Talán elkezdeni nehéz az animét, nehezen tudtam megbarátkozni vele, úgy 10-15 rész után viszont már éreztem azt, amit egy jó animénél, hogy ülni akarok és nézni.
10/10
Nem vagyok elfogult, viszont az új animációja, amivel feljavították az animét az valami elképesztően brutál, szép, nem is tudok rá mit mondani, egyrészt ez is motivált abban, hogy elkezdjem nézni. Mikor azt mondták, hogy a Narutot széjjel alázza, nem akartam elhinni, viszont 50 rész után kezdem kapizsgálni, hogy mi az a one piece-ben, ami a Narutoból hiányzik.