2006.02.23. 17:06:53
Márpedig ez a meccs egyértelműen Rijkaard (és Henk) taktikai győzelme volt, nem a kulcsjátékosaink hozták neki. Messi ugyan végig nagyon jól nyomta, de ő ma még kevés egyedül eldönteni egy ilyen horderejű meccset, ráadásul Eto'o és Dinho sem villogott túlságosan, bár mindketten nagy munkát végeztek, Deco pedig sokat hibázott. Mindez érthető, az ilyen stílusú játékosok nem érzik jól magukat a krumpliföldön, ez volt Mourinho aljas húzásának lényege.
Csakhogy Rijkaard is tisztában volt ezzel, ráadásul tudta, hogy a cselszki vasárnap játszott már ezen a pályán egy kemény kupameccset, és tudta, hogy fizikálisan megverjük őket, ha kivárjuk a megfelelő pillanatot.
Bár én kételkedtem benne, de mind Oleguer, mind Gio kezdőbe állítása jó döntés volt, Presas szerintem élete meccsét játszotta (bár sajna Robben ellen néha ez is kevés volt), és Gio is nagyobb hiba nélkül teljesítette a feladatát.
A kiállítás után volt meg a legnagyobb veszélye annak, hogy beleszaladunk a késbe, ugyanis ha akkor lerohanjuk a ruszkikat, bármikor lekontrázhattak volna, és akkor most minden újság Mourinho zsenialitásával lenne tele.
De a csapat nyugodt maradt, ezért a cselszki kénytelen volt kockáztatni a második félidő elején. Megpróbáltak nagyobb nyomást kifejteni a védelmünkre de nem értek el semmit, és már kezdtek elkészülni az erejükkel, amikor jött a szokásos cselzi vakszerencse, meg persze Valdes...
Az rendben van, hogy Larsson beállítása önmagában nem volt nagy húzás, viszont az okos volt, hogy Dinhót visszavonta a középpályára, így ki tudtuk használni Mourinho hibáit (Ferreira áttolása a balszélre, Geremi jobbszélen). Az átalakítások és Sylvi beállítása után Dinho és Eto'o is feljavult, és el is döntötték a meccset.
Hogy nem lett nagyobb különbség azt csak a bírónak (2 tizi) és a helyzetkihasználásunknak köszönheti a Chelsea, Rijkaard tegnap egyértelműen legyőzte Mourinhót.