2010.01.27. 21:44:07
LG: tiszta sor, első félévében közel sem volt megfelelő, de a szezont figyelembe véve - s tényleg nagyon sokan elfelejtik, hogy abból a csapatból egyedül Xavi, s talán még Messi volt kiemelhető -, legyen szó az elvárásokról, vagy másról, nem volt az gyenge. Még önmagához képest sem gondolom a sok hátráltató tényezőt figyelembe véve, persze nem is volt jó.
Miki: nos, kettős mércét azokra vonatkozóan mondtam, akik az előbb is említett dolgokat abszolút figyelmen kívül hagyják, s más esetben előveszik kifogásként, itt pedig a múlt pora már olyan szinten ellepte, hogy végül kiderül, amikor csak pályán volt fetrengett, koktélt szürcsölt, s ha beleakadt a labda is többségében rossz helyre pattant tovább.
Zlatant semmiképp sem kevertem én bele. Az, hogy ha most jól teljesítene valamelyikük, talán a másikat is húzná, sőt, amit említettem, a megértés, az nagyon kellene, hiányzik. Ezen kívül csak annyit említettem, hogy a hozzáállás az utóbbi mérkőzéseken mindkettő részéről olyan, amilyen.
Ettől függetlenül nem mondom Zlatan eddig itt töltött idényére, hogy rossz, sőt. Azonban ő már egy sikeres csapatba érkezett, ez sem lényegtelen, bárki, bármit mondhat. Az általad említett Zlatan féléve..., értelmetlen, nem tett senki sem ilyenről említést.
No, nem Zlatan a téma, de még annyit hozzáfűznék, hogy kíváncsi vagyok, hogy ha egy év múlva szóba kerülne, ugyanúgy az lenne-e a vélemény, hogy idejött, s kezébe hullott három trófea, stb., mint Henry esetében most, utólag. Mert ha valamihez eddig, a három trófeához negyed annyi köze nem volt, mint a másik háromhoz tavaly Titinek. (Gergő eszmefuttatását alapul véve önmagához képest ez sem volt túl fényes.) Mégis, azokat csak úgy megkapta, s ezért is mondom, hogy röhejes, hogy most már olyan dolgokat látni itt (Gergő kedvéért: a Titi Henry topikban, nem személyhez címezve), hogy mintha tényleg csak végig alibizett volna. Nem hiszem, hogy az idei produkcióját nézve nagyon sok kifogás jött volna, főleg nem másokhoz képest.
Amit pedig leírtál a profi labdarúgó mivoltáról, azt én is megtettem, azzal egyetértek.
Az pedig Gergő (egyrészt köszönöm a személyeskedést, de valahogy lepereg), hogy magához képest milyen volt, ez nem kérdés, gyengébb, de ahogy a két bajnokságban szereplő csapatokat nem lehet összehasonlítani, úgy egy játékost sem, aki csúcsformában játszott ott x évet, majd egy teljesen új közegbe érkezett, de ezt nem is akarom részletezni.
Akárhogy nézem, az, hogy az itt töltött évei alatt egyetlen valamire való félévre volt képes, mint vélemény (őszintén szólva nem érdekel, hogy ki, milyen megfontolásból, nem általánosítottam, de azért volt belőle egy tucatnyi legalább), nos, az nem állja meg a helyét. Már csak azért sem, mert láthatóan mindig is perfekcionista volt, küzdött, hajtott, s igen is produkált a "Blaugranás" magához képest, így ennyire leminősíteni hálatlan dolog.
Ami pedig most van, az valóban szomorú, elfogadhatatlan, de nem is erről volt szó.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton