2009.07.18. 18:44:00
Ibra feltételezett árához:
1. Piszok drága mindenképpen, de nincs más lehetőség, amennyiben fent akarjuk tartani a színvonalat (vagy növelni, nézőpont kérdése). Mert még egy Forlan is 36 milla 30 évesen. Most ilyen a piac, a piac pedig mindent befolyásol. Vagy ott van Benzema is a maga 42 millájával, aki még csak tehetség, nem is sztárcsatár. Középcsatárt, aki megfelelő a Barcába nem lehet kapni olcsóbban jelenleg.
2. Nem egyszerű a helyzetünk, Eto'o nem hosszabbít, hogy hogy jutottunk ide azt nem tudni pontosan, de nem is lényeg, ezen sajnos nem tudunk változtatni, de én látok benne logikát (még ha nehezen emészthető is az, hogy kell kulcsjátékosokat cserélni, az egész csapatot motiválhatja egy új igazolás, viszont a pad cserélésével nem változik sok lényeges dolog) .Ez van, az a szitu, hogy kell egy középcsatár Eto'o helyére, aki lehetőleg javulást hoz , de legalábbis nem rosszabb. Erre kevés játékos képes, ezek nagyjából: Villa, Ibra, Torres, talán Benzema (a benne lévő potenciál miatt főleg). Ezek közül Ibra és Torres lehettek szerintem a legelsők a listán fizikális felépítésük miatt. De anyagilag a legkielégítőbb megoldást szerettük volna kiharcolni, ezáltal kompromisszumokat is kötve akár. Torres emberi áron megszerezhetetlennek tűnik. Jött először Ibrahimovic iráni érdeklődés a Moratti-Laporta találkozón. Itt szerintem hasonló árról volt szó, mint amiről most van szó. Ez elég sok volt, emiatt jött szóba Villa átigazolása, aki nagyjából a 3. lehetett a listán, és 40 millió környékén úgy tűnt el is hozható, a kölcsönadható játékosokat belevonva, duplán kamatoztatni, hiszen így ők egy spanyol élcsapat kaphattak volna játékperceket, tapasztalatot. Ez tökéletes üzlet lehetett volna nekünk, hiszen ekkor úgy tűnt a City 30 millióért elviszi Eto'o-t, így nagyjából +10ből kijövünk. Ideális anyagilag és sportszakmailag is. Azonban közben duplán beütött a krach, Eto'o-nak nincs vevője, Villaért bekeményített a Valencia, veri fel folyamatosan az árat. Az 50-et se hiszem hogy konkrétan mondták, hanem azt hogy nem eladó, csak többért. Így viszont az üzlet kb 60+ -ossá kezdett válni, hiszen Eto'o is maradna (fizetése) , plusz az öltözői hangulatnak is betehetne Eto'o kérdése. Ilyen anyagi magasságokban viszont már Ibrahimovic is elérhetővé vált, aki elsődleges célpont lehetett amúgy is szakmailag. Így a konkrétan felmerülő költség 40-50 között lesz, Hleb kölcsönadásával, akiért valószínűleg lesz egy vásárlási opció is, ami véleményem szerint 15 millió körül lesz, valamint nincs Eto'o fizetés, nincs a levegőben lógó bajos ügy, de van megfelelő helyettes középcsatár poszton (valakinek nem tetszik a játékos stb, de attól még egy megfelelő helyettes jelzőt az utálóktól is megérdemel szerintem ). És ne feledjük, hogy Ibra piaci ára jelenleg jóval bőven 45 milla fölött van.
Tehát lehet itt számolgatni 70-90 milliós üzletről, de fölösleges. Eto'o-t nevezhetjük 40-50 millió értékű játékosnak jogosan, de nincs rá kereslet, így ára sincs (Marshall-kereszt, közgáz). Viszont kicsit olcsóbban mint Villa egy eleve nagyobb prioritást élvező játékos érkezhet, amivel megoldódik a bajos Eto'o-saga is. A negyven milla sem azt jelenti, hogy ennyivel jobb játékos Ibra, mert nem az, de mi egy [auto_cenzúra] helyzetben vagyunk, mi keresünk új középcsatárt.
Legtöbben az emberi kvalitásait kérdőjelezik meg, (páran a taktikai beilleszthetőségét is, ezekről a véleményem pár hsz-el lentebb olvasható), erről viszont nem tudunk igazán érdemi vitát folytatni, ha itt lesz és játszik okosabbak leszünk. Vannak nekem is kétségeim ,de alapvetően optimista vagyok, bízok Pep edzői és pszichológiai képességeiben, örülök annak hogy nálam a világ legjobb 2-3 csatára közül érkezik egy, valamint, hogy amennyiben beválik egy új dimenzió nyílik a játékunkban, várom azt hogy lássam a technikai megoldásait, lássam azt, hogy mennyire értik meg egymást Messivel, Inivel, Henryval, Xavival, és ha ez jól sikerül, akkor valami gyönyörűnek lehetünk a szemtanúi.
Força Barca! Gyere Ibra!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
Cooltiszo 2009.07.18. 19:40:32-kor.