Na, amikor egy ilyen foci meccsünk volt - mikor fociztam -, akkor alig nyertünk... Rohadt nehéz volt a 8-10 emberrel a tizenhatosa elé betörömülő ellenfelet megtörni... Tudod, hogy sikerült??? Volt pár szélső beadás, amivel nem tudtak mit kezdeni... Ami a nem szélről jött, az a 16-os (15-25 méterre Aa kaputól) környékén elhalt...ozsimiki írta:Szerintem meg nem annyira fontos ráállni a szélső játék fejlesztésére,elég lenne,ha mindenki,hangsúlyozom MINDENKI úgy menne ki a pályára,h most nyerni akarok,és ezért MINDENT meg is teszek!
Bajnoki Mérkőzések 07-08
- redmiller
- Director del Fútbol
- Kapcsolat:
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
-
- Llegenda del Barça
Alapvető taktikai elemek, mint például a széljáték akkor is kellenének...ozsimiki írta:Szerintem meg nem annyira fontos ráállni a szélső játék fejlesztésére,elég lenne,ha mindenki,hangsúlyozom MINDENKI úgy menne ki a pályára,h most nyerni akarok,és ezért MINDENT meg is teszek!
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Szerintem meg nem annyira fontos ráállni a szélső játék fejlesztésére,elég lenne,ha mindenki,hangsúlyozom MINDENKI úgy menne ki a pályára,h most nyerni akarok,és ezért MINDENT meg is teszek!

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
Akár maradhatnának is, ha helyet cserélnének(ez a labdafedezés miatt mindenképpen szükséges) és a szélső játékot is bevállalnák.redmiller írta: Rossz írányba tartunk... Sajnos sok - egyenlőre - a fantasztikus négyesben egy Ronaldinho, Messi páros... Egyiket be kellene áldozni, hogy legyen szélsőjátékunk. Gyanítom, hogy ilyet nem tesz Rijkaard... Ergo, marad a befelé cselezős, védőfalba ütközős játékunk... :S
- redmiller
- Director del Fútbol
- Kapcsolat:
Ez a játék arról is szól, hogy futni kellene... Ez az utóbbi időben nem erőssége, sajnos... Tőle három méterre elmenő labdáért már nem is megy...Zozzy 5 írta:Akkor egyik nagy fegyverünk volt, hogy Ronnie - akinek akkor még volt kedve játszani - egy óriási keresztlabdával a védők mögé kerítette Giulyt. Akkor ez királyság volt, mert nem ismerték. Mára viszont minden kis középszintű védőnek a könyökén jön ki ez. Lazán lekapcsolják. De Ronnie még mindíg ezt erölteti sokszor, Rijkkard meg ezt a 4-3-3at, ami ebben a formában teljesen alkalmatlan a jó széljátékhoz.FCB_gábor írta:Érdekes 2-3 éve amikor Giuly játszott jobbon simán jók voltunk. A francia gyengébb képességű Messinél, de valahogy jobban mentek a támadások. Pedig akkor még nem nyomtuk annyira ezt a szélen felfutó védő dolgokat. Legalábbis jobbon nem.
Nekem nem tetszik ez a befelé cselezgetés. Persze ezt is lehetne alkalmazni, de ne ez domináljon! Húzzuk már szét a védelmeket, hogy középen maradjon hely a felérkező kpk-nak kényszerítőre vagy lövésre helyük.
By red
- redmiller
- Director del Fútbol
- Kapcsolat:
FCB_gábor!
Nagy elismerésem! Szerintem tőkéletesen leírtad a Barca játékában történt változást. Rossz írányba tartunk... Sajnos sok - egyenlőre - a fantasztikus négyesben egy Ronaldinho, Messi páros... Egyiket be kellene áldozni, hogy legyen szélsőjátékunk. Gyanítom, hogy ilyet nem tesz Rijkaard... Ergo, marad a befelé cselezős, védőfalba ütközős játékunk... :S
Nagy elismerésem! Szerintem tőkéletesen leírtad a Barca játékában történt változást. Rossz írányba tartunk... Sajnos sok - egyenlőre - a fantasztikus négyesben egy Ronaldinho, Messi páros... Egyiket be kellene áldozni, hogy legyen szélsőjátékunk. Gyanítom, hogy ilyet nem tesz Rijkaard... Ergo, marad a befelé cselezős, védőfalba ütközős játékunk... :S
By red
- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
Igen, de ez közel 3 évig működött ez a befelécselezés meg 1 évet se bírt ki.
A 4-3-3-mal nem lenne baj, ha jól csinálnánk. Az felkészülési mérkőzésen(asszem az elsőn) 4-4-2-t játszottunk, kíváncsi vagyok mikor állunk fel így újra.
A 4-3-3-mal nem lenne baj, ha jól csinálnánk. Az felkészülési mérkőzésen(asszem az elsőn) 4-4-2-t játszottunk, kíváncsi vagyok mikor állunk fel így újra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FCB_gábor 2007.08.27. 22:34:17-kor.
-
- Llegenda del Barça
Akkor egyik nagy fegyverünk volt, hogy Ronnie - akinek akkor még volt kedve játszani - egy óriási keresztlabdával a védők mögé kerítette Giulyt. Akkor ez királyság volt, mert nem ismerték. Mára viszont minden kis középszintű védőnek a könyökén jön ki ez. Lazán lekapcsolják. De Ronnie még mindíg ezt erölteti sokszor, Rijkkard meg ezt a 4-3-3at, ami ebben a formában teljesen alkalmatlan a jó széljátékhoz.FCB_gábor írta:Érdekes 2-3 éve amikor Giuly játszott jobbon simán jók voltunk. A francia gyengébb képességű Messinél, de valahogy jobban mentek a támadások. Pedig akkor még nem nyomtuk annyira ezt a szélen felfutó védő dolgokat. Legalábbis jobbon nem.
Nekem nem tetszik ez a befelé cselezgetés. Persze ezt is lehetne alkalmazni, de ne ez domináljon! Húzzuk már szét a védelmeket, hogy középen maradjon hely a felérkező kpk-nak kényszerítőre vagy lövésre helyük.
- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
Érdekes 2-3 éve amikor Giuly játszott jobbon simán jók voltunk. A francia gyengébb képességű Messinél, de valahogy jobban mentek a támadások. Pedig akkor még nem nyomtuk annyira ezt a szélen felfutó védő dolgokat. Legalábbis jobbon nem.
Nekem nem tetszik ez a befelé cselezgetés. Persze ezt is lehetne alkalmazni, de ne ez domináljon! Húzzuk már szét a védelmeket, hogy középen a felérkező kpk-nak kényszerítőre vagy lövésre maradjon hely.
Nekem nem tetszik ez a befelé cselezgetés. Persze ezt is lehetne alkalmazni, de ne ez domináljon! Húzzuk már szét a védelmeket, hogy középen a felérkező kpk-nak kényszerítőre vagy lövésre maradjon hely.

-
- Eurobarca Staff
A szélső védős passzos bugiban talán közrejátszhat az, hogy a fent említett játékosokban már megvan az a beidegződés, hogy hiába adják oda a lasztit a beadás úgyis pocsék lesz, mert azért nagyon sokszor előfordult, hogy egy meccsen egy darab normális beadást nem láttam, de azért a mostani minőségibb játékosaink azért talán többre képesek. Persze ez csak az egyik oldala a laba szeretete a másikZozzy 5 írta:Igen, ezt én is észrevettem. Messi nagyon ritkán adja oda a lasztit a felfutó védőnek, inkább befele megy. Talán ez is az egyik oka annak, hogy a jobbon gyengébb Zambi. Ronnie nem cselez sehova, vagy középre ad egy alibit, vagy visszalöki a belső védőknek. Szóval úgy egyáltalán a játék titmusa sincs meg ahhoz, hogy lendületes támadásokat tudjunk vezetni a széleken.Slither írta: Ronnie és Messi sem nagyon passzoltak, amikor szálen a két védő felfutott, állandóan befelé próbálkoztak cselezni.
Amúgy a távóli lövéseket még mindig keveslem.

http://www.ZALNER.eu" target="_blank
-
- Llegenda del Barça
Igen, ezt én is észrevettem. Messi nagyon ritkán adja oda a lasztit a felfutó védőnek, inkább befele megy. Talán ez is az egyik oka annak, hogy a jobbon gyengébb Zambi. Ronnie nem cselez sehova, vagy középre ad egy alibit, vagy visszalöki a belső védőknek. Szóval úgy egyáltalán a játék titmusa sincs meg ahhoz, hogy lendületes támadásokat tudjunk vezetni a széleken.Slither írta: Ronnie és Messi sem nagyon passzoltak, amikor szálen a két védő felfutott, állandóan befelé próbálkoztak cselezni.
-
- Entrenador del Barça
Hát nemtom haver! Én már legalább 15 éve vagyok Barca drukker, de én ezt soha nem éreztem amit Te. A Barca játéka mindig az ellenfelek feletti totális dominancia megszerzéséről és a futball ünnepéről szólt. A Barca az a csapat, ahol a szurkoló nem azért ül le, hogy lássa csapatát nyerni, mert az az alap. Az természetes, pláne a Nou Campban. Az igazi Barca-drukker azért ül le, hogy lássa, HOGY, milyen játékkal nyer a csapata! Én azon nőttem fel, hogy mikor a Panathinaikos jött a Nou Campba kapott egy 4-est, mikor a MU, kapott egy négyest, mikor a reál egy 5-öst kapott. Én ezen nőttem fel, és soha nem is adom alább. Hát ez a Barcelona.Demonhunter írta:Én csak két éve szeretem a focit és a Barcát,de nagyon!Én sajnos még nem láttam olyan barcát ami magabiztos volt!Nah jó talán egy két meccsen....
Nagyon szomorú hogy én még nem ültem le úgy meccset nézni hogy azt gondoltam volna:ezen a csapton átgázolunk,szétverjük őket!Én még mondjuk egy Zaragoza ellen se mennék biztosra hazai pályán se!Mostanában!De monyguk egy Manchester szurkoló mult szezonban úgy ülhetett le hogy 99% hogy nyer a csapata.Nem tom hogy ti hogy vagytok vele....Ezt nem lehet jol megfogalmazni...Olyan rossz érzés de én nem tok elszakadni a barcától ha akarnám se!De nem is akarok!Sztem ti is valahogy ezt godoljátok....vagy nem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
VISCA EL BARCA!
- Slither
- Almighty Admin
- Kapcsolat:
Ronnie és Messi sem nagyon passzoltak, amikor szálen a két védő felfutott, állandóan befelé próbálkoztak cselezni.barca99 írta:Igen, de ők nem is szélsők. Ők támadók. Abidalnak és Zambrottának kéne sokkal többször felérni, és segíteni a támadásokat, beadogatni. A támadóknak befelé kell cselezni, nyomni a kényszerítőket okosan, kicsiben, szűken játszani, és gólt lőni.

- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
Figyeld meg, hogy r10, de néha még Messi is milyen soxor cselez és fedezi a labdát háttal állva a kapunak. Ez mind az ellentétes felállás miatt van, ezért van annyi hátrapassz is. Régebben nem volt gond, mert nem tömörültek be ennyire az ellenfelek és volt terület, de most már ezt nem lehet játszani. Nem lehet gyors támadást vezetni, mert ha pl kontránál kiindítunk szélre a 2 zseni 1 mozdulatból nem tudja beadni a labdát középre az érkezőknek, mert le kell kezelniük és át kell tenniük a másik lábukra a bogyót. Persze a rosszabik lábukkal is megoldhatják egyből, de azért az nem olyan hatékony.barca99 írta:Igen, de ők nem is szélsők. Ők támadók. Abidalnak és Zambrottának kéne sokkal többször felérni, és segíteni a támadásokat, beadogatni. A támadóknak befelé kell cselezni, nyomni a kényszerítőket okosan, kicsiben, szűken játszani, és gólt lőni.
Na és azért ne is a védőktől várjuk el, hogy mindig felérjenek.
-
- Capitá del Barça
Az előző meccs és a hátralévő bajnokság több szempontbol:
A meccs:
Szentendrei szemszögből:Kár hogy nem tudtunk győzni hazai pályán egy alakuló csapat ellen sem...
Barca:Kár hogy nem nyertünk egy rosszab csapat ellen...
A bajnokság:
Rossz szemszög:A Barca megint egy nagy csőd lett!Már a bajnokságot is [auto_cenzúra] kezdte,semmi esélye a győzelemre
Jó szemszög:Ez csak az első meccs volt,erről nem lehet következtetés levonni,még biztos hogy javulunk és a keretünk is erős
Röviden ennyi
A meccs:
Szentendrei szemszögből:Kár hogy nem tudtunk győzni hazai pályán egy alakuló csapat ellen sem...
Barca:Kár hogy nem nyertünk egy rosszab csapat ellen...
A bajnokság:
Rossz szemszög:A Barca megint egy nagy csőd lett!Már a bajnokságot is [auto_cenzúra] kezdte,semmi esélye a győzelemre
Jó szemszög:Ez csak az első meccs volt,erről nem lehet következtetés levonni,még biztos hogy javulunk és a keretünk is erős
Röviden ennyi

- Mihu
- Director del Fútbol
Pont most írtam le a Ronnie topicban a véleményemet errőlDemonhunter írta:Én nemtom de sztem a barca nem lenne barca Ronnie nélkül.Én már hozzánőttem.Mihu írta:De az a baj hogy mást nem tud csak reklamálni. Ütközni nem tud...vagyis tud de csak úgy hogy szabálytalankodik. Tehát védőmunkája szinte nincs is. Más kérdés hogy legalább zavarni tudná az emberét ha utánna menne....cruyff írta:Ez engem is kummára idegesített tavaly Roniban. Lelopták a lábáról a lasztit, esetleg félrelökték stb... vagy egyből dobta magát, vagy reklamált a bírónál, ahelyett, hogy a még megszerezhető labda után ment volna. Ha jól emlékszem volt olyan meccs, mikor a labda pont mögé hullott le, tehát ha a játékra figyel, simán visszaszerezhette volna, de észre sem vette, a lábához visszapattanó zsugát, annyira el volt foglalva a reklamálással. Ezzel ráaádsul a bírók ellenszenvét is kivívja.Én továbbra is azt mondom hogy neki a következő meccseken padozni kéne de szerintem véget is érne a Barcelonai karrierje.

-
- Capitá del Barça
Én nemtom de sztem a barca nem lenne barca Ronnie nélkül.Én már hozzánőttem.Mihu írta:De az a baj hogy mást nem tud csak reklamálni. Ütközni nem tud...vagyis tud de csak úgy hogy szabálytalankodik. Tehát védőmunkája szinte nincs is. Más kérdés hogy legalább zavarni tudná az emberét ha utánna menne....cruyff írta:Ez engem is kummára idegesített tavaly Roniban. Lelopták a lábáról a lasztit, esetleg félrelökték stb... vagy egyből dobta magát, vagy reklamált a bírónál, ahelyett, hogy a még megszerezhető labda után ment volna. Ha jól emlékszem volt olyan meccs, mikor a labda pont mögé hullott le, tehát ha a játékra figyel, simán visszaszerezhette volna, de észre sem vette, a lábához visszapattanó zsugát, annyira el volt foglalva a reklamálással. Ezzel ráaádsul a bírók ellenszenvét is kivívja.Én továbbra is azt mondom hogy neki a következő meccseken padozni kéne de szerintem véget is érne a Barcelonai karrierje.
-
- Capitá del Barça
Én csak két éve szeretem a focit és a Barcát,de nagyon!Én sajnos még nem láttam olyan barcát ami magabiztos volt!Nah jó talán egy két meccsen....
Nagyon szomorú hogy én még nem ültem le úgy meccset nézni hogy azt gondoltam volna:ezen a csapton átgázolunk,szétverjük őket!Én még mondjuk egy Zaragoza ellen se mennék biztosra hazai pályán se!Mostanában!De monyguk egy Manchester szurkoló mult szezonban úgy ülhetett le hogy 99% hogy nyer a csapata.Nem tom hogy ti hogy vagytok vele....Ezt nem lehet jol megfogalmazni...Olyan rossz érzés de én nem tok elszakadni a barcától ha akarnám se!De nem is akarok!Sztem ti is valahogy ezt godoljátok....vagy nem

Nagyon szomorú hogy én még nem ültem le úgy meccset nézni hogy azt gondoltam volna:ezen a csapton átgázolunk,szétverjük őket!Én még mondjuk egy Zaragoza ellen se mennék biztosra hazai pályán se!Mostanában!De monyguk egy Manchester szurkoló mult szezonban úgy ülhetett le hogy 99% hogy nyer a csapata.Nem tom hogy ti hogy vagytok vele....Ezt nem lehet jol megfogalmazni...Olyan rossz érzés de én nem tok elszakadni a barcától ha akarnám se!De nem is akarok!Sztem ti is valahogy ezt godoljátok....vagy nem

- Mihu
- Director del Fútbol
De az a baj hogy mást nem tud csak reklamálni. Ütközni nem tud...vagyis tud de csak úgy hogy szabálytalankodik. Tehát védőmunkája szinte nincs is. Más kérdés hogy legalább zavarni tudná az emberét ha utánna menne....cruyff írta:Ez engem is kummára idegesített tavaly Roniban. Lelopták a lábáról a lasztit, esetleg félrelökték stb... vagy egyből dobta magát, vagy reklamált a bírónál, ahelyett, hogy a még megszerezhető labda után ment volna. Ha jól emlékszem volt olyan meccs, mikor a labda pont mögé hullott le, tehát ha a játékra figyel, simán visszaszerezhette volna, de észre sem vette, a lábához visszapattanó zsugát, annyira el volt foglalva a reklamálással. Ezzel ráaádsul a bírók ellenszenvét is kivívja.

off: ezé fölös kommentet írni vazzLa Pulga írta: hejbenhelyben

-
- Entrenador del Barça
Ez engem is kummára idegesített tavaly Roniban. Lelopták a lábáról a lasztit, esetleg félrelökték stb... vagy egyből dobta magát, vagy reklamált a bírónál, ahelyett, hogy a még megszerezhető labda után ment volna. Ha jól emlékszem volt olyan meccs, mikor a labda pont mögé hullott le, tehát ha a játékra figyel, simán visszaszerezhette volna, de észre sem vette, a lábához visszapattanó zsugát, annyira el volt foglalva a reklamálással. Ezzel ráaádsul a bírók ellenszenvét is kivívja. 

VISCA EL BARCA!
- La Pulga
- Atomico
- Kapcsolat:
hejbenvaLe5 írta:Figyeljetek itt alap problémák vannak . Ha az edzőm meglátná hogy igy játszunk beverné az orromat/unkat.Az 1 alap dolog ha elvesztem a labdát egyből visszatámadok , na ezt speciel egyszer se láttam , dinho is csak reklamál "kéz , kéz" hát baz d meg sinkább menjen a labdáért.A másik a racing 5 perc alatt futott annyit , mint a barca. A hátvédünél van a labda erre az összes körülnéz , nincs e mellete valaki ? Esetleg hová fusson aztán inkább marad 1 hejben , erre elindul a védő és azoknak tud paszolni akik előle futnak. Nincs semmi labda nélküli mozgás.

- vaLe5
- Jugador d'estrella
Figyeljetek itt alap problémák vannak . Ha az edzőm meglátná hogy igy játszunk beverné az orromat/unkat.Az 1 alap dolog ha elvesztem a labdát egyből visszatámadok , na ezt speciel egyszer se láttam , dinho is csak reklamál "kéz , kéz" hát baz d meg sinkább menjen a labdáért.A másik a racing 5 perc alatt futott annyit , mint a barca. A hátvédünél van a labda erre az összes körülnéz , nincs e mellete valaki ? Esetleg hová fusson aztán inkább marad 1 hejben , erre elindul a védő és azoknak tud paszolni akik előle futnak. Nincs semmi labda nélküli mozgás.

Igen, de ők nem is szélsők. Ők támadók. Abidalnak és Zambrottának kéne sokkal többször felérni, és segíteni a támadásokat, beadogatni. A támadóknak befelé kell cselezni, nyomni a kényszerítőket okosan, kicsiben, szűken játszani, és gólt lőni.FCB_gábor írta:Támadásban a legnagyobb hibánk(ami eddig általában jól működött), hogy r10 balon, Messi jobb oldalon játszik. Ezzel teljesen megszünik a szélső játékunk.
Tehát reménykedjünk, hogy a következőkben a szélsőhátvédek sokkal jobban segítik a támadást, mert akkor sokkal eredményesebbek lehetünk.
Nekem is sikerült belenéznem a meccsbe, és én sem láttam annyira tragikusnak a helyzetet. Nem jó, de ez könnyen változhat. Viszont ha ennél nem rukkolunk elő meccsről meccsre jobbal, akkor gáz van. Nem kicsi.