Barça Igazolások 2007-08

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.02.25. 23:17:44

Most akartam linkelni a vidit erről a Feinduono-ról de gekkodan megelőzőtt. Én még csak hallottam róla, semmi több. A vidiből viszont abszolút csatárnak tűnik, de ha tényleg úgy van ahogy Rivaldo11 írja, vagyis hogy visszavontan is megállja a helyét akkor úgymond felvetenénk a gyorslistára...
Ha már itt tartunk, hogy Afrika Kupa, akkor Sulley Muntari nevét sem árt megemlíteni, hasonlóan pokoli technikás, még csak 24 éves, jó fizikuma van és piszkosul jól megértették egymást Essiennel és Aggogo-val. Engem meggyőzött a játéka.
Muntarit még tavaly hajtottam nagyon, amikor nem volt itt Touré a VKP posztra. Nagyon nagy player, de a karmesteri pálcát nem az ő kezébe adnám. Ettől függetlenül nem értem mit keres az ilyen játékos a Pompey-ban...
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 23:15:53

Leginkább Kaka posztján láthatod, kicsit a támadók mögött, mélységből érkezve és a 16-os határáról lövi szét az ellenfeleket :) Nézd meg a videot amit belinkeltem lejjebb.

Ha már itt tartunk, hogy Afrika Kupa, akkor Sulley Muntari nevét sem árt megemlíteni, hasonlóan pokoli technikás, még csak 24 éves, jó fizikuma van és piszkosul jól megértették egymást Essiennel és Aggogo-val. Engem meggyőzött a játéka.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.25. 23:15:37

grecki írta:
Rivaldo11 írta:Most ugrott be még egy név: Pascal Feinduono. Szerintem zseniális, Deco posztján érzi igazán otthon magát. Rúgótechnikája félelmetes, a kaput nagyon érzi. Kérdés, mire lenne nálunk képes. Meggyőződésem, hogy eléri a Barca szintet.
Ő nem csatár, legalábbis visszavont ék? Nekem mindig is így rémlett a St. Etienne-ből...
Egy két éve még valóban az volt sőt, eleinte abszolút ék.
De egy jó ideje amolyan karmester szerepkört tölt be. Osztogat, és rendre felér a kapu elé.
Rivaldo-A Legnagyobb.
barca99
Llegenda del Barça

2008.02.25. 23:12:41

Agüero ügyes srác. De hol játszana?

Egyébként az irányítónál sztem rohadtul nem lényeg, hogy hány centi. :D Van már elég magas emberünk. (magas = min. 180 cm :) )

Puyol, Milito (oké, ők talán 1-2 centivel alatta vannak), Abidal, Touré, Ronaldinho, Eto'o Henry. Sztem doszt' elég.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.25. 23:12:35

Rivaldo11 írta:Most ugrott be még egy név: Pascal Feinduono. Szerintem zseniális, Deco posztján érzi igazán otthon magát. Rúgótechnikája félelmetes, a kaput nagyon érzi. Kérdés, mire lenne nálunk képes. Meggyőződésem, hogy eléri a Barca szintet.
Ő nem csatár, legalábbis visszavont ék? Nekem mindig is így rémlett a St. Etienne-ből...
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 23:09:56

Brutál a gyerek, Guinea legalább annyira ő rá építette a játékát, mint Kamerun Eto'o-ra. Bár az Afrika Kupán nem villogott annyira, de hihetetlen technikás, alkatilag nagyon hasonlít Yaya Touréra és iszonyatos lövőereje is van.

http://www.youtube.com/watch?v=xk6Xxnc7-y4

-
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.25. 23:08:13

Most ugrott be még egy név: Pascal Feindouno. Szerintem zseniális, Deco posztján érzi igazán otthon magát. Rúgótechnikája félelmetes, a kaput nagyon érzi. Kérdés, mire lenne nálunk képes. Meggyőződésem, hogy eléri a Barca szintet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2008.02.25. 23:14:18-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 23:07:34

Megjegyzem, hogy nálam azért a best az Sergio Agüero lenne. Hibátlan srác, Messivel el is lennének.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.25. 23:04:45

Diegóval nekem egy bajom van. Ő is kb 160 centi. Nem ártana egy kicsit magasabb emberben gondolkodni... Persze nem ez az első számú szempont, de nem is teljesen elhanyagolható szvsz.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.02.25. 23:03:26

De a tudásbeli különbség nem akkora a hazai-külföldi játékosok összevetésében, mit Angliában. Technikai szinten meg főleg nem.
Hát nem is tudom.
Kaká se egy Ronaldinho....mégis szívesen látnám a Barcába.

Ezzel csak azt akarom mondani,h nem biztos,h az a technikás játékos aki szét trükközi az agyát.Tény,h élvezetesebb őket nézni,de nem állhat csak zsonglőrökből egy csapat.
Attól mert pl Lampard vagy Gerrard nem trükközik még ugyan úgy vagy jobban leveszik a labdát és odarúgják mint más.Xavi se egy labdazsonglőr,de hatalmas passzai vannak,amit az angolok is tudnak azért adni.
És Deco se akkora pengés játékos....szóval sztem azt el tudná játszani pl Lampard is amit Ő.Joe Cole meg méginkább.Nem azt akarom mondani ezzel,h ide őket a csapatba,de nem fakadnék sírva ha valamelyikük ide kerülne.

És tudom,h itt most nem erről a szintről volt szó,hanem az átlagról,de ez sztem ugyan így van "kicsiben" is.

Diego vagy Nasri zseniális lenne,csak iszonyú drágák.Viszont szerintem ezen a szinten nem lehet olcsón jó irányítót venni.Max ha lejár a szerződése az illetőnek.
Ugyh vagy "zsákbamacskát" veszünk olcsóbban,vagy mélyen a zsebbe kell nyúlni.Esetleg megoldjuk házon belül :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bányász 2008.02.25. 23:06:20-kor.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.02.25. 23:03:18

grecki írta: Még valaki, ha már erről szól a topik: Afellay. Szerintem nagyon sokat fejlődött, igazi húzóembere a PSV-nek. Ő sem lenne egy rossz választás. Summa summarum, én nem elsősorban túlsztárolt játékosokban gondolkodnék a vezetőség helyében...
Ő nekem is eszembe jutott már, ugyan ez a véleményem róla. Amennyi PSV meccset megnéztem Dzsudzsi miatt azokból egyértelműen látszik, hogy kinőtte már a PSV-t.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.25. 22:59:49

Nasri egy olyan játékos, aki elért egy szintetr Marseille-ben, de ahhoz, hogy igazi klasszissá váljon, olyan csapat kell, mint a Barca. Itt kiteljesedhetne a tehetsége.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 22:55:11

Rivaldo11 írta: Egyébként ha Deco utódjáról van szó, mindenképp elsőként Diegot céloznám meg. Ha nem jön össze, akko' Nasrit, aki tényleg nagy játékossá válhatna a Barcában.
Afellay is jó ötlet, én is figyelem, nagyon sokra viheti Ő is.
Ezzel egyetértek. Diego pokoli nagy húzás lenne és sokszor emlékeztet a fénykorát élő Deco-ra. Nasriról annyi szépet nem láttam én sem, ahogy Grecki sem, de biztos nagy játékos :)

Grecki: Az Elit alakulatnál nem sok nagyobb van :) Üdv a klubban :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gekkodan 2008.02.25. 23:00:18-kor.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.25. 22:36:29

A külföldi játékosokat azért szerzdtetik, hogy gólokat szerezzenek, legyenek meghatározóak. De a tudásbeli különbség nem akkora a hazai-külföldi játékosok összevetésében, mit Angliában. Technikai szinten meg főleg nem. Ha valós képet akarunk kapni az igazi, velős angol futballról, akkor lehet nézni a tabella második felét, meg a championshipet Halmosiék főszereplésével.
Már aki bírja nézni.
Szerk: A madridistán most megy fel épp pár ember agyvize, mert állítólag Gerrardot nézték ki maguknak. :lol:
Egyébként ha Deco utódjáról van szó, mindenképp elsőként Diegot céloznám meg. Ha nem jön össze, akko' Nasrit, aki tényleg nagy játékossá válhatna a Barcában.
Afellay is jó ötlet, én is figyelem, nagyon sokra viheti Ő is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.25. 22:36:20

Szerk.
Gekkodan írta:Erre írtam azt Grecki, hogy a spanyol ligát ugyanúgy a külföldi sztárok tartják el, mint az angolt, vagy a többit. Köszi az adatot
Nem is neked szólt.

Tényleg nagyon off már, úgyhogy még egy kis ráadás. Nekem is nagyon bejött az Elit Alakulat... :D

On:

David Lopeznek is örülnék a középpályán. Ügyes kölyök, nem feltétlenül az irányítói kvalitásairól ismert, sokszor a szélre kihúzódva játszik, de én nagyon örülnék neki is.

Még valami. Nasriról mindenki ódákat zeng, bevallom nem sok Marseille meccset láttam az elmúlt 2-3 évben, de így látatlanban kissé szkeptikus vagyok vele kapcsolatban.

Még valaki, ha már erről szól a topik: Afellay. Szerintem nagyon sokat fejlődött, igazi húzóembere a PSV-nek. Ő sem lenne egy rossz választás. Summa summarum, én nem elsősorban túlsztárolt játékosokban gondolkodnék a vezetőség helyében...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grecki 2008.02.25. 22:37:19-kor.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 22:29:14

grecki írta:Akkor még egy mondat. Nézd meg, hogy Spanyolországban kik a húzóemberek a nagyobb csapatoknál.

3 spanyol van a góllövőlista első tíz helyezettje között. Ha megkeresném a gólpasszlistát, gyanítom, ott is hasonló lenne a helyzet. Itt is ugyanúgy a külföldiek a meghatározó játékosok.
Erre írtam azt Grecki, hogy a spanyol ligát ugyanúgy a külföldi sztárok tartják el, mint az angolt, vagy a többit. Köszi az adatot :wink:
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 22:27:53

Rivaldo11 írta:Ha a premier lígben' feltünne egy olyan technikai képzettségű gyerek, akikből a primerában van elég-nem igazi sztárok, de ügyes fickók, pl. Oscar Serrano, Güiza, Yeste, Rivera, stb.-angliában fényesre lenne nyalva a s...ük a sajtó által, és úgy fel lennének fújva, mint gyereknapkor a lufi.
Lampard túl nagy fába vágná itt a fejszét. Méghogy ő legyen itt a játékmester...ki is rázna a hideg.
Na mindegy ebben nem egyezünk meg szerintem. :D
Hát nem tudom, én spec el tudom képzelni. De zárjuk a témát szerintem :)

OFF
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.25. 22:27:28

Akkor még egy mondat. Nézd meg, hogy Spanyolországban kik a húzóemberek a nagyobb csapatoknál.

Kép

3 spanyol van a góllövőlista első tíz helyezettje között. Ha megkeresném a gólpasszlistát, gyanítom, ott is hasonló lenne a helyzet. Itt is ugyanúgy a külföldiek a meghatározó játékosok.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.25. 22:23:40

Ha a premier lígben' feltünne egy olyan technikai képzettségű gyerek, akikből a primerában van elég-nem igazi sztárok, de ügyes fickók, pl. Oscar Serrano, Güiza, Yeste, Rivera, stb.-angliában fényesre lenne nyalva a s...ük a sajtó által, és úgy fel lennének fújva, mint gyereknapkor a lufi.
Lampard túl nagy fába vágná itt a fejszét. Méghogy ő legyen itt a játékmester...ki is rázna a hideg.
Na mindegy ebben nem egyezünk meg szerintem. :D
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 22:16:45

Rivaldo11 írta:Elismerem, negatív irányban elfogult vagyok az angol játékosokkal.
De van kellő alapom rá. Abba se nagyon lehet belekötni, hogy a pl meccseit nem az angol játékosok teszik vonzóvá. Akkor hol a hiba?
Lampard, meg Gerrard megállná itt a helyét? Nem tudom. Azok a csapatok, ahol nekik a nevük alapján játszani kellene, más stílusban fociznak. Hasraütve lehet mondani hogy megállnák a helyülket, de mérget ne vegyen rá senki...
Mint ahogy arra se, hogy nem :)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.25. 22:15:00

Elismerem, negatív irányban elfogult vagyok az angol játékosokkal.
De van kellő alapom rá. Abba se nagyon lehet belekötni, hogy a pl meccseit nem az angol játékosok teszik vonzóvá. Akkor hol a hiba?
Lampard, meg Gerrard megállná itt a helyét? Nem tudom. Azok a csapatok, ahol nekik a nevük alapján játszani kellene, más stílusban fociznak. Hasraütve lehet mondani hogy megállnák a helyülket, de mérget ne vegyen rá senki...
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 22:08:40

A spanyol válogatott ugyanez. Az örök "semmit sem nyerők". Az egész spanyol bajnokság ugyanúgy a külföldi sztárokból él, mint a többi. Nem hinném, hogy a válogatottnak feltétlenül akkora köze lenne egy nemzet válogatottjához. Ennyi erővel a franciák az 1998-2000-es sikereik idején a klubbcsapataikkal is villogniuk kellett volna. Csakhogy Dugarryn és Guivarch-on kívül nem sokan játszottak otthon akkortájt. Egy nemzet válogatottjából nem szabad levonni következtetést. A Premier League a világ legjobb bajnoksága ez tény és bár a válogatott nem muzsikál, mégis a legtöbb nézőt az angol foci hozza, a legjobb meccsek még mindig ott vannak és a legtöbb befektető ott vásárolgat klubbokat (Chelsea, Liverpool, Manchester, Queens Park stb).

ÉS Grecki-vel egyetértve, Joe Cole, Gerrard, Lampard, Aaron Lennon sok helyen meg tudna bírkózni a feladattal szerintem.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.25. 22:01:28

Rivaldo11 írta: Ez egyáltaln nem frázis. Mac Manaman volt az, aki angolként meg tudott élni...igaz, ő is csak cserepadig vitte, az állandó 12. játékos volt.
Egyszerűen nem illenek ide, és ez nem frázis, hanem a hosszú évek tapasztalata. Semmi köze nincs ahhoz a tényhez, hogy a spanyolok mit nyertek, meg mit nem. (egyébként a 64-es EK győzelműket, meg a 84 es döntőjüket ne feledjük.) Angol edzők sincsenek sehol mostanság...nem véletlen, hogy már a kapitányuk is külföldi. (Robsont ellenben nagyon bírtam, zseniális focit játszatott anno a Barcával).
Vitázni persze lehet, csak nincs értelme.
Igaza van LG-nek.
Lampard idehozatala meg akkora szakmai baklövés lenne, mint egy ház.
Remélem nem haragszol meg, de te vagy ebben a kérdéskörben az utolsó, akinek a véleményére adnék. Olyan szinten fitymálod le az angol játékosokat és a premier league-et úgy en bloc, hogy a hajam az égnek áll. Pedig még zselével is igencsak nehéz dolgom van a lokniaim égnek állításával. :D

Ami pedig a válogatott dívcsőséglistáját illeti, nem arról volt szó, hogy valaha nyertek-e valamit, hanem arról, hogy LG-nek ez volt az egyik érve az angolok ellen, hogy évek óta [auto_cenzúra] a válogatottjuk. Ugyanezt el lehet mondani a spanyolokról is.

Az angolok Hispániában vállalt szerepéről és teljesítményével kapcsolatban meg az a véleményem, hogy valóban nem sokan váltották meg a világot a Primerában. Úgy nehéz is, ha nem is nagyon játszanak. Az elmúlt 6-8 évben nem is nagyon emlékszem, hogy más brit próbálkozott-e Beckhamen, McManamanen és Ian Harte-on (remélem nem haragszanak meg az írek, hogy lebritezem őket... :wink:) kívül.

Azt viszont aláírom, hogy általánosságban az angoloknak nem feltétlenül fekszik a spanyol foci, de azt kijeleteni, hogy senki nem is lenne rá képes, az számomra vicc kategória. Nekem ne mondja senki, hogy például Joe Cole, Gerrard vagy Lampard biztosan nem állná meg a helyét...

Szerk: A félreértések elkerülése végett kiemelek egy részt a mondandómban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grecki 2008.02.25. 22:10:29-kor.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 21:42:32

FCB_gábor írta: Közel sem Budapestről osztom az észt és Te is látatlanban akarod Lampardot.
Miért kellne rizikózni? Mi nem vagyunk a real, hogy vegyük meg mert "Klasszis" egy másik ligában, biztos csak jó lesz itt is.
Remélem nem voltam erős, csak szakmai vitát folytatok :) Elfogadom amit mondasz bizonyos mértékben, te meg azt fogadd el, hogy én azzal kezdtem ma itt, hogy 7 millioért (mivel ennyiért ki lehet vásárolni nyáron), akár még támogatnám is a dolgot. Ha 30 lenne, akkor azért Fabregast venném meg. De ha a fizetése magas is, ahogy te mondtad, akkor sem veszélyes, mert nem 20-ért hoznád el, hanem 7-ért. És mivel nem egy fiatal játékos, ezért egy 3 éves szerződés (ahogy Zambrottával), kijönne a vételárral együtt 20 millió körül. És ennyiért bőven megéri szerintem.

A barca legyen veled! :) :wink:
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2008.02.25. 21:35:28

gekkodan írta:Erről te kaptál levelet? Vagy meghívtak egy bemutató-tornára, ahol Lampard barca-mezben szaladgált a Villareal ellen? Vagy mert az izlandi, aki Lampard nyomába nem ért még Angliában sem, bőven elég magyarázat neked arra, hogy légből kapottan kijelentsd, hogy Lampard nem tudna aklimatizálódni? Istenem. Mert itt nincsenek ívelgetések, stb. Valszeg te sem gondolhatod komolyan. Ennyi erővel Henry, aki mondjuk a pályafutása döntő részét a Premier League-ben töltötte, nem fog tudni itt játszani. Mert előtte a Juvéban és a Monacoban meg sem közelítette azt a formát, amit az Arsenalban évekig hozott. Minek vettük akkor meg? Ekkora klasszisokkal kapcsolatban nem kellene Budapestről, látatlanba kijelenteni, hogy nem fog tudni beilleszkedni. Te sem gondolhatod komolyan, hogy ezek az érvek, amiket felsorakoztatsz komolyak és elegek arra, hogy levonj egy ekkora következtetést.
Engem még az angol bajnokságban sem győz meg Lampard.
Az angliából érkezett csatárokkal nincs is semmi gond a ligában. Gólt lőni mindenhol ugyanúgy kell, viszont mezőnyben már teljesen másképpen kell mozogni. Lampard világéletében angliában játszott, angol felkészítést kapott az angol edzéseken, angol mentalitása van(:)).
Attól, hogy valaki jó az asztaliteniszben még nem biztos, hogy jó a teniszben is.
Nem emlékszem a pl-ből érkezett -nem csatár- játékosra aki bevált volna a ligában(Spiceboynak volt pár jó meccse az igaz).
Közel sem Budapestről osztom az észt és Te is látatlanban akarod Lampardot.
Miért kellne rizikózni? Mi nem vagyunk a real, hogy vegyük meg mert "Klasszis" egy másik ligában, biztos csak jó lesz itt is.

Nem is értem miért megy a vita erről az egészről, amikor hónapok múlva lehet csak igazolni és addig még bármi lehet. Lesz még egy eb is ahol simán feltűnhet valaki.

Szerkeszt!
S.
Kép
Lezárt