Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.09.04. 19:03:59

Gai assulin az nem Gay vagy Guy? (inkább az előző szerintem, legalábbis FM szerint). Bár érthető lenne a névváltoztatás:D
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.04. 15:58:10

Egy rövidhírnek jó lesz ez is szerintem:

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 00921.html

Ezquerrót kikosarazta a Bilbao

Augusztus 31-ével, az átigazolási időszak befejeztével, biztossá vált, hogy Santiago Ezquerro az FC Barcelona csapatánál marad, annak ellenére, hogy a baszk játékos szeretett volna visszaszerződni az előző klubjához, az Athletic Bilbaohoz.
Ezquerro állítása szerint eleinte a Bilbao is szívesen fogadta volna őt, de egyelőre ismeretlen okból az utolsó pillanatban mégis bezárták előtte a kaput.
„Sosem rejtettem véka alá, hogy szerettem volna újra a Bilbao játékosa lenni, sőt egy ajánlatot is kaptam tőlük, de amikor úgy döntöttem, hogy elfogadom azt, váratlanul elálltak az üzlettől.”
„Nagyon fájó, hogy így végződtek a dolgok, mert mindig azt gondoltam, hogy az Athletic egy komoly klub, ahol az emberek betartják az ígéreteiket.” – magyarázta csalódottan Santi.
Kép
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.09.04. 14:27:37

Köszi a cikket! :) Teljesen jó lett, kellett is, mert sok az ismeretlen.
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.03. 18:38:02

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 00920.html

Új arcok az edzésen
Célkeresztben a fiatalok

Mint már korábban beszámoltunk róla, a héten sorra kerülő válogatott mérkőzések miatt az FC Barcelona keretének jelentős része nem fog Frank Rijkaard rendelkezésére állni a következő napokban, így a holland edző 6 fiatal játékost rendelt fel a felnőtt csapathoz a Barca B gárdájából, akik a többiekkel együtt készülhetnek a szerdai Girona elleni mérkőzésre.

A 6 fiatal labdarúgó rövid portréja:

Oier Olazábal

Oier a Barca B elsőszámú kapusa, idén júniusban igazolt át a Real Unión együtteséből. Még nincs 18 éves (egészen szeptember 14-ig), de részt vehetett a Barcelona skóciai és ázsiai túráján is, ahol 45-45 perc jutott neki a Beijing Gouan és Mission Hills XI ellen. Vasárnap debütált a Barca B-ben a Premiá elleni gólnélküli döntetlen során.

Alberto Botía

Botía 2002-ben érkezett a Real Murciától, a tavalyi szezonban lépett először pályára a Barcelona B csapatában, azóta alapembernek számít. 1989. január 27-én született, elsősorban középhátvéd, de megállja a helyét a jobb bekk pozíciójában is illetve a középpályán is.

Víctor Vázquez

20 évesen már szinte veteránnak számít a Barca B-ben, szerepelt már a felnőtt csapatban is a tavalyi idény során, a Badalona elleni kupa meccs végén kapott néhány percet a Nou Campba. Kreatív támadó, jól lát a pályán, ez a 2. szezonja a B csapatban.

Jeffren Suárez

Tenerifén született, 2004 júliusában érkezett Barcelonába. Két évvel ezelőtt Bojan és Dos Santos csatártársaként megnyerte a fiatalok számára megrendezett spanyol kupát. A szélső támadó poszton bevethető Jeffren végigjárta a spanyol utánpótlás válogatott korosztályait egészen az U20-as csapatig. Ő is szerepelt már a felnőttek között, Víctor Vázquezhez hasonlóan, a Badalona elleni kupamérkőzésen.

Gai Assulin

Még csak 16 éves az izraeli származású Gai Assulin, 2003 nyarán érkezett a klubhoz Natanyából. Köszönhetően gyorsaságának és gólérzékenységének, a jobblábas balszélsőt hamar kiemelték a korosztályos csapatokból és az idei nyártól már a B csapat keretéhez tartozik ő is.

Thiago Alcántara

Ő a legfiatalabb hatuk közül, 1991. április 1-jén született. A Juvenil A-ban szerepel, részt vett az idei malajziai Champions Youth Cup-on is. Rendkívül technikás játékos, tehetségét volt kitől örökölnie, hiszen az 1994-ben a brazil válogatottal világbajnoki címet nyerő Mazinho fia.
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.03. 13:06:15

Holnap délután végzek a vizsgáimmal, így szerdától majd tudok én is "alkotni"... :wink:
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.09.03. 12:28:03

MOst irom Lapi, es rijkaard nyilatkozatat, minden mas johet.
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.09.03. 12:25:40

Koszi, Taibi, nem vettem eszre tegnap, de most kicsereltem a tiedre, en csak osszekaptam valamit tegnap este.
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.02. 15:28:02

http://www.fcbarcelona.com/web/castella ... 00905.html
Kiegészítő infók: www.futbolme.com

Gólnélküli döntetlennel kezdett a Barca B is

Az FC Barcelona B számára is megkezdődött a 2007/08-as bajnokság, a negyedosztályú liga (Tercera División / Grupo 5) első fordulójában a Ricoh Premiá otthonában ért el 0-0-s döntetlen a Guardiola által irányított csapat. Az első félidőben mindkét együttes előtt adódott 2-2 komolyabb gólszerzési lehetőség, de egyik fél sem tudta értékesíteni őket, míg a 2. játékrésznek csak a hajrájában történtek említésre méltó események, 1-1 ziccer maradt kihasználatlanul. Összességében egy kiegyenlített mérkőzésen született igazságosnak nevezhető döntetlen.

Ricoh Premiá: Suriñach, Maik, Ruben, Sergio, Melo, Raul, Bueno (Bacary, 67’), Gerard, Ángel (Salvador, 86’), Molina, Serrano.

FC Barcelona B: Oier, Fali, Espasandín, Xavi Torres, Córcoles, Dimas, Pedrito, Victor Sanchez (Rueda, 18’), Guerra, Toribio (Vázquez, 55’), Eneko (Jeffren, 60’).

Játékvezető: Jiménez Acosta

Következő forduló: 2007. 09. 09. Barcelona B - Balaguer
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.02. 12:33:22

Welcome to Budapest! :D
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.02. 11:52:19

Enrique írta:
Más: Holnap, vagyis ma (vasárnap :) ) költözök fel Pestre, és valószínűleg egy jó darabig nem lesz netem, így egy darabig nélkülöznötök kell... Majd igyexem persze minél többet írni, meg a fórumra figyelni, de mostanában nehezebben fog menni.
Jó költözködést, és sok sikert a sulihoz!
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.09.02. 02:42:31

Már elég kómás vagyok, de felraktam... Köszi Taibi! :)

Más: Holnap, vagyis ma (vasárnap :) ) költözök fel Pestre, és valószínűleg egy jó darabig nem lesz netem, így egy darabig nélkülöznötök kell... Majd igyexem persze minél többet írni, meg a fórumra figyelni, de mostanában nehezebben fog menni.

Üdv
Ákos :)
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.01. 19:53:48

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 00887.html

Xavi 250. bajnoki mérkőzése jön!
Mérföldkőhöz érkezett a karmester

Ezen a hétvégén Xavi Hernández egy olyan mérföldkövet léphet át, ami csak kevés játékosnak adatott meg az FC Barcelona történelmében, az Athletic Bilbao elleni fellépése lehet a 250. bajnoki mérkőzése a katalán középpályásnak.
A Barca TV és az fcbarcelona.cat által készített interjú során Xavi elemezte a csapat jelenlegi helyzetét.

Még csak 27 éves vagy, és már a 250. bajnoki meccsedre készülsz. Rajtad kívül csak 15 játékos húzhatta magára legalább ennyiszer a Barcelona mezét a klub több mint 100 éves történelme során. Mit jelent ez számodra?

„Nos, azaz igazság, hogy nem tudtam erről, de mikor minap olvastam ezt a hírt, nagyon elégedett lettem. Szerencsés voltam, hogy már fiatal koromban állandó lehetőséghez jutottam, köszönhetően annak, hogy az akkori edző, Luis van Gaal, bízott bennem. Nagyon boldog vagyok, és egyben büszke is, hogy ennyi alkalommal pályára léphettem abban a csapatban, amelyben mindig is szerettem volna játszani.”

Egy ilyen jelentős mérföldkőhöz értél az új szezon legelején. Mik a céljaid az idei évre?

„Mindenki azt várja, hogy címeket nyerjünk ebben a szezonban. Nem szereztünk egy fontos trófeát se a tavalyi évben, így idén nem hibázhatunk. Indulunk a La Liga, a Király Kupa és a Bajnokok Ligája győzelméért folyó versenyfutásban is, szeretnénk minél több címet nyerni. Tudjuk, hogy a szurkolóink sokat várnak tőlünk, ezt a Racing elleni gólnélküli döntetlen után is kimutatták, de nem szabad túlzott nyomást gyakorolniuk ránk, hinniük kell abban, hogy képes a csapat újra kupákat nyerni.”

Az idei szezonban eddig minden mérkőzésen fontos szerep jutott neked, beleértve a barátságos mérkőzéseket és a bajnokit is. Úgy érzed, hogy kulcsjátékos van a csapatban?

„Úgy gondolom, hogy csak egy játékos vagy a csapatból. De természetesen örülök, hogy a felkészülési meccseken kezdő voltam, és hogy ez első perctől a pályán lehettem a Racing ellen. Mindenki, nem csak Rijkaard, hanem az edzői stáb, a csapattársaim és a szurkolók is bizalmat szavaznak nekem, és úgy érzem, fontosnak tartanak engem itt, ami fantasztikus érzés.”

A csapat túl sok dicséretet kapott a nyár során?

„Igen, úgy gondolom. Ennél a klubnál nincsenek átmenetek: ha jól mennek a dolgok, akkor mindenki a felhők felett jár, ha viszont rosszul, akkor mindenki temetni kezd minket…
Meg kell próbálnod racionálisan, ésszerűen látni, ha jól játszunk, akkor se kell azt hinni, hogy mi vagyunk a legjobbak, illetve ha nem a tervek szerint alakulnak az események, akkor se azt kell gondolni, hogy mi vagyunk a legrosszabbak. Hinned kell magadban és a klub filozófiájában, keményen kell dolgoznod, és akkor megvalósulhatnak a céljaink. Nekünk ezekre kell koncentrálnunk, és meg kell próbálnunk elvonatkozatni attól, hogy mennyire híres ez a klub.”

Becsületkérdés az előző szezonban nyújtott gyenge teljesítmény feledtetése?

„A mostani keretünk nagy része már évek óta együtt van, hozzászoktunk ahhoz, hogy trófeákat nyerünk, és épp ezért úgy érzem, az előző szezon egy hatalmas pofon volt számunkra.
Hogy az utolsó két hétben veszítettünk el a bajnokságot, és belegondolni abba, hogy szinte tálcán kínáltuk a bajnoki serleget a Madridnak, komoly csorbát ejtett a büszkeségünkön. De tudjuk, hogy mi egy győztes csapat vagyunk, nagyszerű játékosaink vannak, és ezt most ki kell használnunk. Néha túl későn ébredsz rá, hogy milyen lehetőségeid vannak. Néhány éve még a Madridnak voltak jobb játékosai, most fordult a kocka, épp ezért most kell a lehető legtöbb címet begyűjtenünk, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz néhány év múlva.”

Nagyon lelkes voltál Henry leigazolásakor. Most, hogy eltelt már pár hét, Thierry olyan labdarúgó és személyiség, mint amilyenre számítottál?

„Nem okozott nekünk csalódást semmilyen formában. Játékosként ő egy szupersztár. Mentálisan is hihetetlen. Gólokat tud lőni. A játékunknak adott egy új mélységet, ami talán Giulyvel nem volt meg. Ő egy olyan labdarúgó, aki bármely pillanatban képes lehet gólt szerezni vagy valami váratlant húzni, mint például a Racing ellen, mikor szinte a semmiből lőtt egy kapufát. Nagyon örülünk, hogy a csapattársunk lehet ő.
Emberként is nagyszerű. Sokszor meglepett engem, mert eléggé csintalan és mindig tréfálkozik. Ő egy remek ember és egy remek csapattárs, aki mindenkivel jóban van.”

Az emberek nagyon sokat beszélnek Yaya Touré teljesítményéről. Szerinted ő az a játékos, aki hiányzott a Barca középpályájáról?

„Touré nem egy tipikus védekező középpályás. Elsőre úgy tűnik, hogy ő csak egy nagyon erős játékos, aki jól fejel, de meglepett minket is, mert technikailag is nagyon képzett. Ő egy kemény játékos, nagyszerű képességekkel, épp ezért jól alkalmazható a középpálya közepén arra, hogy megkönnyítse az előtte játszók dolgát. Yaya biztonságot nyújt nekünk, nem csak megszerezni tudja a labdákat, hanem megjátszani is képes azokat.”

Mit vársz a Bilbao elleni mérkőzésen?

„Hazai pályán fogunk játszani, és jól tudjuk, hogy a ligagyőzelemre annak van a legnagyobb esélye, aki a saját stadionjában a lehető legkevesebb pontot veszíti el. Az első fordulóban gólnélküli döntetlent értünk el, a szurkolók most többet várnak. Szégyen volt, hogy nem győztünk Santanderben. Az Athletic egy harcos csapat, még idegenben is megküzdenek minden egyes labdáért, a csatáraik is erősek. Azt gondolom, hogy alapvetően védekezésre fognak berendezkedni, és abból próbálnak majd gyors kontratámadásokat vezetni. Nehéz mérkőzésre számítok, ha sikerülne a találkozó elején gólt szereznünk, az nagyban megkönnyítené a dolgunkat, de amíg nem lövünk gólt, addig nagyon nehéz lesz.”
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.30. 13:42:20

Etooról írok...
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.28. 21:38:18

grecki írta:Hakni vagy nem hakni?

Mérlegen az ázsiai túra
Ezt még nem raktuk fel?

Mert akkor feteszem. :)
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.28. 20:40:01

Z. Iván írta:Ujabb adag, amit holnapra meg meg mara irok. Puyi reszvetnyilvanitasa, Titi nyilatkozat, es hogy Olmot eladtuk.

Ezeket ne csaljatok...
Eladtuk Olmót???hm :-k
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.28. 20:20:00

Ujabb adag, amit holnapra meg meg mara irok. Puyi reszvetnyilvanitasa, Titi nyilatkozat, es hogy Olmot eladtuk.

Ezeket ne csaljatok...
Z. Iván
Adminisztrátor

2007.08.28. 12:28:36

NA en mar kint vagyok BCN-ban, de tudok majd irni rendszeresen. Annzit kerek, Aki, hogy a tobbiek cikkeit tedd fol. Bar ha nem vagy sokaig, en is megcsinalom, de itt kicsit bonyolultabb...

LAporta nyilatkozat, edzesjelentes es Ronaldinho Giovani utlevel ugy, amit irok.
Udv mindenkinek :)
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.27. 20:58:44

Hakni vagy nem hakni?

Mérlegen az ázsiai túra

Az FC Barçelona labdarúgó csapata - mint ahogyan azt már megszokhattuk a Laporta-éra alatt - az idei alapozás javát pénzszerző-népszerűsítő körúttal töltötte. Ezúttal nem Mexikó és az Egyesült-Államok, hanem a Távol-Kelet volt a célállomás. A santanderi döntetlent követően a pekingi, yokohamai és a hongkongi találkozók még inkább arra engednek következtetni, hogy a pénztárca szem előtt tartása bizony sokszor a teljesítmény rovására megy.

A katalán gárda hiába zárta 100%-os teljesítménnyel, veretlenül az ázsiai körutat, illetve a skóciai fellépéseket, a bajnoki hangolás finoman szólva sem nevezhető tökéletesnek. Az európai viszonylatban sokadrangú kínai és japán csapatok elleni összecsapások egyrészt nem sarkallják a sztárokat nagyobb teljesítmény leadására, másodsorban a rengeteg utazással, az időeltolódással, a rengeteg médiamegjelenéssel tarkított program sem tesz éppen jót az állóképesség megszerzésének. Hiába szólalt fel többek között Gianluca Zambrotta vagy Lilian Thuram is a "vakáció" ellen, a vezérkar kötötte az ebet a karóhoz. Mégsem lehet elmarasztalni ezért a Barça első emberét. Hogy is van ez akkor? Miért nem lehet egyértelműen negatív kritikával illetni az elnökséget, ha figyelmen kívül hagyja az elméletileg mindenek felett álló sportszakmai szempontokat? Ehhez vissza kell nyúlnunk az időben...

‘Més que un club’. Vagyis, 'több, mint egy klub' - szól a Barça szlogenje. Az FC Barcelona labdarúgó csapata ugyanis tényleg több, mint egy egyszerű sportegyesület. Katalónia szimbóluma, a katalán nép nagykövete és az egész világon a szabadság és a demokratikus jogok szimbóluma. Először Narcís de Carreras, egykoron a Barça első embere használta ebben a megfogalmazásban 1968. januárjában az elnöki beszédében, majd 5 évvel később az újrakandidálása során ismét. Mégsem az ő agyában fogalmazódtak meg ezek a gondolatok, hanem az alapító atya, Joan Gamper is hasonlóan vélekedett. A klub elsődleges célkitűzése, a sportolás mellett hasonlóan nagy szerepet kapott a Barça 'ars poeticájában' a katalán emberek jogainak védelme is. A Franco-rezsim alatt például a szólásszabadság is korlátokba ütközött, hiszen egyedül a gránátvörös-kék csapat mérkőzésein volt szabad a 'Visca el Barça, visca Catalunya!' (Éljen a Barça, éljen Katalónia!) mondatot kiejteni. Nem is csoda, hogy a Barça a katalán nemzeti öntudat élharcosává, zászlóshajójává - nem mellékesen pedig a világ egyik legnagyobb labdarúgó klubjává nőtte ki magát...

A Laporta-éra pedig ebben a - mint láttuk nem kevésbé fontos - aspektusban sem kívánt lemaradni elődeihez képest, így a mai, teljesen az üzleti érdekeket előtérbe helyező világban egyedülálló lépésre szánta el magát. Mégpedig azzal, hogy szerződést kötött az ENSZ Gyermekvédelmi Szervezetével. Ugyan az Unicef felirat és embléma megjelenése a gárda mezén "megtörte" az egyesület 108 éves hagyományát, mégsem a rideg pénzügyek játszották ebben a döntésben a főszerepet. A Unicef nemhogy nem fizet az igen értékes reklámfelületért, hanem egyenesen pénzt kap érte, történetesen 1,5 millió eurót öt éven keresztül! A pénzügyi támogatás mellett pedig a Barçelona szervesen részt vesz a különböző segélyprogramok lebonyolításában és népszerűsítésében is.

Miközben a gránátvörös-kék alakulat tehát hű marad hagyományaihoz és hitvallásához, addig az európai elitklubok hatalmas bevételeket realizálnak a mezeken elhelyezett hirdetésekből. A világ legnagyobb reklámszerződését egyébként a Juventus kötötte a Tamoil nevű líbiai olajtársasággal (5 év, 110 millió euro), de a bundabotrány miatt a kontraktus érvényét vesztette. Szorosan őket követi a Real Madrid (5 év, 100 millió euro), de jelentős összeget tehet zsebre a Manchester United (4 év, 77 millió euro) és a Chelsea is (5 év, 69 millió euro). Ezeket a bevétel kieséseket pedig kompenzálnia kell a Barçának is, ha pénzügyi szempontból is versenyben kíván maradni.

Így tehát nem marad más, mint az ideihez hasonló túrák. Ha hihetünk a spanyol sajtó információinak, akkor a Barçelona 6 millió euróval gazdagodott. A végleges haszon ennél nyilvánvalóan több, hiszen a "meccsprémium" mellett számtalan új szurkolóra, pártoló tagra tehet szert a klub. Ázsiában egyébként mintegy 100 millióan szorítanak a gránátvörös-kékekért, és a hivatalos FC Barcelona termékek több, mint a fele a legnépesebb földrészen talál gazdát! Nem csoda tehát, hogy hatalmas üzleti lehetőségek rejlenek Japánban és elsősorban Kínában, amelyet mindenképpen szeretnének is Laportáék kiaknázni...

Vagyis, hagyomány vagy felkészülés? Hitvallás vagy sportszakmai szempontok. Ez itt a kérdés. Hakni vagy nem hakni?
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.27. 16:49:09

Köszi Milán, felraktam, jó lett, csak 1-2 pici módosítást végeztem rajta. :wink:
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.27. 11:01:42

Hali srácok!
Megérkeztem a Balcsiról, így a héten írok egyet-kettőt. Elsőként gyártok egy szösszenetet az ázsiai túrával kapcsolatban. Remélem senki nem fogott még bele... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grecki 2007.08.27. 18:00:49-kor.
Morminho
Entrenador del Barça

2007.08.26. 20:03:28

Régen jártam erre :oops: , de most 1-2 cikkel besegítenék, döntsétek el h beteszitek, vagy nem :)

A Spanyol bajnokság esélyesei.
Mindenhol a Barca a favorit.

Mivel elkezdődött a Primera Division 2007/2008-as idénye, szétnéztünk Európa vezető fogadóirodái környékén, azzal a céllal, hogy megtudjuk: szerintük kinek van a legtöbb esélye, hogy elnyerje a bajnoki címért járó trófeát. Négy fogadóirodát vizsgáltunk meg, és mindegyiknél azt tapasztahlattuk, hogy szerintük (is) a Barca a legnagyobb favorit.

A Magyarországon is híres bwin.com szerint Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Valencia lesz a végső sorrend. A katalán gárdát tartják az abszolút esélyesnek, hiszen ha vki a Barcára fogad, mindössze 1.75-szörös pénzre számíthat. A bajnoki címvédő Real Madrid győzelmére valamivel több, 2.60-szoros pénz ütheti a fogadó markát, a Sevilla győzelme 11-szeres, a Valencia esetleges végső diadala pedig 15-szörös gázsit érhet. A legtöbb pénzt az UD Almeria győzelme jelentené, hiszen ha újoncként bajnokságot nyernének, az 3000-szeres pénzt jelentene a bátor fogadónak.

A bet-at-home.com oddsai lényegében hasonlítanak a bwin.com-hoz, a sorrend az első négy helyen szerintük is a már említett Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Valencia lesz, a különbség mindössze annyi, hogy a katalánok győzelme 1.70-szeres, a Real Madridé szintén 2.60-szoros, a Sevilláé 10-szeres, a Valenciáé pedig 12-szeres pénzt jelentene. A legtöbb pénzt a két újonc közül valamelyik, az UD Almeria, vagy a Real Murcia végső győzelme jelentené, azonban a bwin.com-hoz képest a bet-at-home.com nem lenne olyan bőkezű, hiszen "csak" 1000-szeres pénzt jelentene valamelyik újonc végső diadala.

Az expekt.com szinte nem is tud más végeredményt elképzelni, csak a Barcelona bajnoki címét, legalábbis ezt a következtetést lehet levonni abból, hogy a Barcelona végső győzelme 1.65-szörös pénzt jelentene, ami önmagában nem is lenne olyan meglepő az előző 1.75-ös és 1.70-es szorzóhoz képest, azonban míg a Real Madrid győzelmére a bwin.com és a bet-at-home.com 2.60-szoros pénzt fiezetne, az expekt.com 4-szeres gázsit adna annak, aki a blancók győzelmére fogadna. Az expekt.com szerint nem a Sevilla (15-szörös odds a bajnoki címre) hanem a Valencia (12-szeres odds) ér oda a dobogó még szabad, harmadik fokára, az andalúz gárdának pedig meg kell elégednie a negyedik hellyel.

Az unibet.com esetében sem tudunk meglepetést szolgáltatni, hiszen itt is a gránát vörös-kékek a legnagyobb favoritok, ezt mutatja az 1.75-ös odds, a Real Madrid 31. bajnoki címe 3-szoros, a Sevilla győzelme 10-szeres, a Valencia diadala pedig 12.5-szörös pénzt jelentene. Az unibet.com-on egy másik fajta fogadás is megtehető, mégpedig az, hogy például a Barcelona bekerül-e az első négy hely valamelyikére. A Barcelona ha az első négy hely valamelyikén végez, horribilis pénzel számíthat a bátor fogadó, hiszen 1.02-szeres pénzt jelent az ha valaki rászánja magát ezen fogadsára.

Ezekből is látszik tehát, hogy hiába költött 120 millió eurót átigazolásokra a Real Madrid, a fogadóirodák nem hisznek a címvédésükben, ellenben a fele ennyiből erősítő Barcelonával, akit az összes fogadóiroda a legnagyobb esélyesként tart számon.
Andris
Adminisztrátor

2007.08.24. 21:44:24

Rövid:
Visszatértek a válogatottak

Visszatértek válogatott összetartásaikról a Barca játékosai, így a sérült Edmilson és Puyol kivételével ismét a teljes keret együtt edzhetett Csütörtök délután. El is kezdték a felkészülést a két nap múlva esedékes Santander elleni bajnoki nyitányra. Minden távolmaradó csatlakozott: Iniesta, Xavi, Abidal, Zambrotta, Deco, Messi, Milito, Eto’o, Toure, és végül Henry és Ronaldinho, akik eredményesek is voltak a válogatott mérkőzésen. A könnyített edzés a szokásos bemelegítéssel, majd egy frissítő programmal kezdődött, és különböző labdatartási gyakorlatokkal végződött. Ez utóbbin már nem vett részt Gudjohnsen, aki még mindig sérülésével küzd, helyette viszont továbbra is az A kerettel edzett Marc Crosas, és Jesus Olmo.

Hosszabb:

Toure: A Barca az első

Most Yaya Toure, a Barca elefántcsontparti középpályása örvendeztette meg az fcbarcelona.cat munkatársait egy kisebb interjúval. Főként az aktuális témákról ejtett szót, így a csapatba kerülésről, és a vasárnapi bajnokiról.

Toure minden előszezon beli mérkőzésen kezdőként kapott szerepet, annak ellenére, hogy nagy a versenyhelyzet a középpályára kerülés tekintetében is. Amikor arról kérdezték, milyen esélye van a hétvégén a kezdésre, a következőket felelte: „Ez az edzőtől függ. Több lehetősége is van, majd eldől, hogy most melyiket választja. De a fontos nem az, hogy kik játszanak, hanem hogy címeket nyerjünk. És ehhez meg is van a megfelelően erős keretünk.”
Yayának idén meg kell majd ”küzdenie” Xavival, Decoval, Iniestával, Mottával, Marquezzel, és a jelenleg sérült Edmilsonnal is a csapatba kerülésért. „Xavi, Deco és Iniesta három nagyszerű játékos, és őket a csapatban tudva, remek idénynek nézünk elébe. Ilyen kvalitású játékosok mellett egyszerűbb lesz játszani.”
Hétvégén kezdetét veszi tehát a La Liga, így Tourénak, akárcsak Abidalnak vagy Henrynek, lehetősége lesz lejátszani első perceit hivatalos tétmérkőzésen a Barca szineiben. „Minden játékosnak be kell illeszkedni az új csapatába, de nekem ezen felül jelenleg a tanulás is cél. Remélem kapok majd lehetőséget vasárnap, de egy biztos, elérkezett az első mérkőzés, amin megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.”
Az elmúlt napokban a Real Madrid újabb két játékossal erősödött, Gabriel Heinzével és Arjen Robbennel. „Tehetséges, jó játékosok, de mi elsősorban magunkra kell hogy koncentráljunk, és meggyőződésünk, hogy sikeres szezont tudunk majd zárni.” – mondta az afrikai középpályás, majd kicsit kitért az igazolások üzleti részére: „Ha egy klub nagy játékosokat szeretne, költekeznie kell. A fontos az, hogy bizonyítsák a pályán, megérték a rájuk költött összeget.”
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Andris
Adminisztrátor

2007.08.24. 18:29:32

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2007.08.24. 22:00:26-kor.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.08.24. 11:34:40

Sasok, köszi a cikkeket, átnézem, és rakom is fel őket.

ééés, írjatok még sokat, nekem semmi időm, annyi szarsággal jár egyetemen gólyának lenni... brr... ](*,)
Andris
Adminisztrátor

2007.08.24. 00:31:57

Na csak elkészült végre... de már nincs lelkierőm átolvasni, elég beteg vagyok. :? Ha holnap délelőttig nem kerül fel, akkor átnézem rendesen.

Rijkaard elégedett az eddigi teljesítménnyel
Ismét favorit lehet a Barca

Négy nappal a bajnokság kezdete előtt Frank Rijkaard az új szezon beli elképzeléseiről, és az eddigi munkáról nyilatkozott a Barca TV munkatársainak. Végig az interjú során úgy tűnt, több mint elégedett azzal, amit eddig látott, és nagy reményekkel várja a 07-08as szezont.

Mi volt az az előszezon során, amit a leginkább élvezett, ami a leginkább tetszett?

A csapat hozzáállása rendkívül jó volt. Sokat dolgoztak az eredményért, és úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, még ha nem is érte el a teljes formát a csapat ezidáig. Ezenkívül nagyon komolyan vették a túrát, és remek eredményeket értek el a nehéz körülmények ellenére. Nagyon elégedett vagyok.

De a felkészülés alatt nem is igazán az eredményekkel volt a probléma…

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk a saját játékunkat. Több nagyszerű játékosunk van, akik szinte mindenre képesek a pályán. Ám a felkészülési mérkőzéseken még nincs maximális formában a csapat, és a legfontosabb, hogy a sokszor fizikálisan erősebb ellenfeleknek ne engedjünk sok esélyt a kibontakozásra, amellett hogy a saját lehetőségeink megvannak. Azt hiszem, ez jól sikerült, és innen folytathatjuk tovább a kemény munkát, hogy kihozzuk a maximumot a keretből.

Egy ilyen jól sikerült meccs volt például a Bayern elleni? Készen áll a csapat a liga elkezdésére?

Még nem teljesen. Folyamatosan javulunk, és egyre inkább csapatként működik a keret, de még van min javítanunk. A Bayernnek sok lehetősége volt az első félidőben. A másodikban már összeszedettebbek voltak a fiúk, a hozzáállás pedig végig jó volt, de a játék még hagy némi kívánnivalót maga után.

Yayá Touré volt az egyik, aki a legtöbbet játszott a barátságos meccseken. Mi a véleménye róla?

Ő is egy tagja a keretnek, nem az egyetlen játékos arra a pozícióra, de meggyőződésem hogy sokat fog segíteni a csapatnak. Marquezről és Edmilsonról sem szabad elfeledkeznünk, de Yayá remekül dolgozott, és jól játszott a középpályán.

Tehát azt mondja, hogy csak azért, mert Touré minden meccsen pályára lépett, még nem garantált a helye a kezdőcsapatban?

Ez azt jelenti, hogy nem szabad a többiekről se megfeledkezni, és több változat is lehetséges ugyanarra a pozícióra. Nem pedig azt, hogy ne lett volna remek előszezonja. Nagyon fontos játékos számunkra.

A vezetőség átigazolási listára tette Mottát, és Ezquerrot is. Mi lesz, ha nem távoznak az igazolási szezon lezártáig? Úgy lesznek kezelve, mint a csapat többi tagja?

Igen, természetesen. Sok évig velünk voltak, és az egészen a felkészülés kezdete óta velünk, és teljes erőbedobással dolgoztak.

Gondolja, hogy a játékosok rendkívül motiváltak lesznek a tavalyi kudarc után?

Azt kell, hogy mondjam, nagyon keményen készülnek, mindenki kivétel nélkül, az újakat is beleértve. Voltak változások a játékosok hozzáállásában, de nem szabad a tavalyi szezonnal foglalkoznunk. Jól dolgozunk, de túl korai lenne bármilyen következtetést levonni. Ami bizonyos, hogy egyre inkább fejlődik a játék mellett az összetartás, igazi egységgé fejlődnek a játékosok. És ez nagyon jól fog jönni idén.

A tavalyi szezon végeztével, sokat beszélt a játékosok magatartásának megváltoztatásáról. Eddig minden a tervek szerint alakul?

Úgy érzem, mindenki megértette a kéréseim, és eleget is tesznek nekik. Nem arról van szó, hogy minden rendben, és innentől nem foglalkozunk ezzel. Állandóan odafigyelünk majd ezekre a dolgokra, és megpróbáljuk kézben tartani őket. De most a csapatra nézve, azt kell mondjam, nagyszerű a fegyelmezettség, és mindenki elszántan és teljes erőbedobással végzi a munkáját.

Felfigyelt már valamilyen nagy változásra tavalyhoz képest?

Szükségtelen a múltról beszélnünk. Mindenki levonta a konklúziókat maga számára, és megvan a motiváció. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a dolgok jól működjenek, és emellett remek játékosokkal rendelkezünk. Már csak az maradt hátra, hogy ezen az úton tovább haladva, a pályán is bizonyítsunk.

Hogy érzi, kemény feladat elé állítja önt egy 22 potenciális kezdőből álló keret?

Remélem, hogy minden rendben megy majd, de tény hogy nem egy mindennapi megpróbáltatás. Nagy és erős keretet akarunk, és úgy gondolom, egyszerű dolgunk lesz. Inteligens játékosaink vannak, akik tudják hogy ebben a sportágban nem lehet elérni semmit egyedül. Szükség van minden csapattársra, és ez azt jelenti hogy mindenki fontos, az 1-estől a 25-ösig, vagy éppen a 26-osig. Egységre, tiszteletre, sőt barátságra van szükség ahhoz, hogy jó esélyünk legyen a győzelemre. Egyedül nem lehet nyerni, az embernek dolgoznia kell, és mindenben segíteni a csapattársakat a pályán, hogy meg legyen a kívánt eredmény.

És a játékosok megértik ezt?

Jelen pillanatban igen.

Rengeteg szó esett már a négy fantasztikus csatárról. Mire van szükség ahhoz, hogy együtt lássuk Messit, Ronaldinhot, Eto’ot és Henryt a pályán?

Ez függ az ellenfél felállásától, az erőállapotuktól, a sérülésektől, az edzésektől… Játszhatnak majd együtt, de ezt sok minden befolyásolja.

A Sevilla megmutatta a szuperkupán, hogy nem adják alább a tavalyi teljesítményt. Ők lehetnek idén a legkomolyabb ellenfél?

Ők egy csapat a sok közül, de kétségtelenül nagy erőt képviselnek.

Ha a csapat fent tudja tartani a jelenlegi hozzáállást, akaratot, ők lehetnek a fő esélyesei a bajnokságnak?

Természetesen igen.

És végül a fiatalokról. Meglepte önt Giovanni teljesítménye?

Nem lepődtem meg, hiszen már a tavalyi előszezont is velünk töltötte, és akkor is jól játszott. Nagyon tehetséges, és komoly jövő elé néz. Jól teljesített, de meglátjuk, hogy képes e mindig ugyanerre. Azt kell mondja, nagyon jól játszik, és képesnek tartom rá.

Bojan remekül játszott Skóciában, de most az U-17es világbajnokságon szerepel. Ez hátrányos lesz számára a későbbiekben, a csapatba kerülés szempontjából?

A félelem soha nem segít. El kell fogadni a helyzetet, most a hazájáért kell játszania. Semmi probléma. Ha visszajött, jó formában lesz, és majd meglátjuk, hogy mi történik. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy Bojan Barca játékos, és reméljük hogy továbbra is ehhez méltóan teljesít. Személy szerint úgy gondolom, nem sokat veszít azzal, hogy most távol marad egy kis ideig. Remélem, hogy jól sikerül neki a torna, és utána visszatér, hogy ismét a mi csapatunkat erősítse.
- József Attila
Lezárt