Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
szaby23
Barça C

2008.05.06. 10:53:29

Guardiolát nem tartom jó edzőnek,mert a negyedosztályba még Csank Jancsibá is tudna nagyot alkotni. Meg számomra nem törvényszerű, hogy minden volt játékosnak edzőnek kéne lennie. Szóval azért tényleg KÖSZÖNJÜK MEG EMESÉNEK Guardiolát!Puszika!
csabimo
Capitá del Barça

2008.05.06. 10:53:15

ozsimiki írta:Egyik szemem sír,másik nevet :roll:

Pep-t nagyon bírom,és ezért örülök,h a BARCA nagy családjából került ki az edzőnk.

Másrészt annyiban hasonlítanám Frank-hez,h inkább lesz hamar (ha már nem az) a játékosok haverja,mintsem egy nagyon keménykezű ember. Márpedig úgy érzem,h jelenleg egy félelmet nem ismerő,visszaszólást nem tűrő edző kellene. Azért reménykedem,hogy Pep is tud ilyen is lenni.
Egyetértek veled Guardi nem lesz keménykezü edzö, pont azért mert ennyire ismer mindenki mindenkit, én továbbra is azt mondom hogy egy karakánabb emberke kellett volna a kispadra, jah és azt hiszem hogy jose is volt már nálunk ha jol emlékszem a boby robbsonos korszaknál amikor KEKet nyertünk!!! javitson ki valaki ha tévedek....
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.05.06. 10:48:18

Egyik szemem sír,másik nevet :roll:

Pep-t nagyon bírom,és ezért örülök,h a BARCA nagy családjából került ki az edzőnk.

Másrészt annyiban hasonlítanám Frank-hez,h inkább lesz hamar (ha már nem az) a játékosok haverja,mintsem egy nagyon keménykezű ember. Márpedig úgy érzem,h jelenleg egy félelmet nem ismerő,visszaszólást nem tűrő edző kellene. Azért reménykedem,hogy Pep is tud ilyen is lenni.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barca0417
Entrenador del Barça

2008.05.06. 10:47:19

ha Guardiolának sikerül megvalósítania a terveit, amiket nemrég közzétett akkor jó lesz ide. Én bízok benne, remélem a játékosok is fognak.
Kép
Barcaboy08
Jugador d'estrella

2008.05.06. 10:44:39

Fernando írta:
horvimate9 írta:Kiváncsian várom hogy milyen lesz Guardiola a kispadon,és örülök is neki hogy egy katalán ember fogja irányítani a klubot,ugyanakkor egy kicsit sajnélom Frankot.Azért ő sem éppen hülye ember (BL+2 bajnoki cím) csak sztem a Barcelonában eljárt feette az idő
Szerintem meg Ten Cate volt itt az agytröszt. Mióta elment összezuhant a Barca. Azóta nem megy. Azóta bazsalog csak össze vissza Frank mindenkinek.
Ezt pontosan jól látod...amióta elment Ten Cate a Barca csak keresi önmagát,és láss csodát a Chelsea meg BL döntőt játszik.... :shock:
HOPPÁ.....
Azoknak akik meg úgy gondolják,hogy adjunk egy esélyt Pepnek....nane ez nem egy kiscserkész fociklub,ez itt az FCBARCELONA a világ egyik legnagyobb és leghíresebb clubja,és van 73000 bérletese...majd nekik kellene elmagyarázni egy újabb elbukott év után,hogy Sorry nem jött be... Nem értem miért nem lehet MOST! idehozni Barcelona kvalitású edzőt..???akárhogyan is fáj de GUARDIOLA NEM AZ!!!és José sem a Barcában lett rögtön vezetöedző...azért a Porto nem a Barca!Nagy club,de nem az FCBARCELONA!
„Mintha háborúba mentünk volna. Soha életemben nem éltem át ilyen kegyetlen pszichológiai nyomást. A hangulat egyébként nemcsak Figót, hanem az egész csapatot megbénította"Florentino Pérez, FCBarcelona-Real Madrid( 2000.10.22) után....
csabimo
Capitá del Barça

2008.05.06. 10:43:33

Annyibol örülök Guardinak, hogy nem megint 1 holland edzöt hoztunk frenky helyett, de ha azt nézem hogy mourinho is jöhetett volna: akkor a világ most kinevet minket. Ha ilyen lesz a "nagy takaritás" elöre parázok, Guardinak nem lesz beleszolása hogy ki menjen vagy maradjon, vagy éppen ki érkezzen....263/6...
Danka00792
Director del Fútbol

2008.05.06. 10:35:34

Megkönnyebbültem. Én mindvégig Guardiola-t akartam ezdönek. Jobb a kapcsolata a sajátnevelésekkel, és ez szerintem nagyon fontos, mert igy akár Gai Assulin is ha jövöre feljön a nagy csapathoz, kicsit talán megkönnyebbültebben tud játszani.
Jól jártunk vele, látványos és eredményes játékra számítok.
Sok szerencsét. :wink:
messinho19
Jugador del Barça

2008.05.06. 10:35:11

sztem hiba egy tapasztalatlan edzöt ilyen helyzetű Barcához adni
Dave87
Capitá del Barça

2008.05.06. 10:30:51

Semmiképp nem írnám le Guardiolát.
Korábban, míg nem vetült fel a neve, Mourinhot preferáltam, de remélem a hírek igazak.
Nem utolsó szempont, hogy egy edző mennyire és milyen gyorsan találja meg az összhangot a játékosaival.
Pep ebből a szempontból nagyon jó választás, hiszen a keretet és annak spílereit is ismeri, volt, akivel együtt focizott anno, illetve régóta közelről követi a csapat munkáját. Emellett teljesen tisztában van a gárdát övező körülményekkel (utánpótlásedző lévén is), követelményekkel és nem utolsó sorban a katalán szurkolók maximális támogatottságát érezheti. Nem szabad elítélni, mert zöldfülű ezen a szinten. Csak egy példa a sok közül: Laudrup vagy Benítez.
Sok sikert Guardiolának!
Titinho
Director del Fútbol

2008.05.06. 10:25:46

Gondolkoztam tegnap este elalvás előtt, miután kiderült, hogy Pep lehet/lesz az edzőnk. Próbáltam a pozitív és negatív tényezőket összevetni. Legelőször is Cruyff nyilatkozata jutott az eszembe, így szólt Guardioláról:

„Pep tudja, hogy mit csinál, rendkívül intelligens, éppen ezért könnyen lehet edző. Mindazonáltal ha a Barcelonához mész trénernek, szinte teljesen újonc vagy még úgy is, ha más csapatoknál szereztél tapasztalatokat. A nyomás itt összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint máshol. Ő bizonyította, hogy jó képességei vannak, s jó edzője lehet a Barcelonának, de itt az a legfontosabb, hogy legyen elég erőd és határozottságod meghozni a döntéseket, s ügyesen kell tudni bánni a sajtóval is."

Cruyff szerint a kételyek ellenére Guardiola számos olyan előnnyel bír, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, így például azt, hogy nagyon sok tapasztalatot gyűjtött már játékosként, és a Barcelona hagyományos játékstílusa a vérében van. „Olyan játékos volt, aki kiválóan átlátta a pályát, ügyesen bánt a labdával, s pontosan tudja mi az, hogy edzés, hogyan gondolkozhatnak a játékosok. A fő kérdés az, hogy képes lenne-e elbírni mindazt a nyomást, ami a Barca körül uralkodik. Innentől kezdve a döntés nem az enyém, az igazgatótanács feladata, hogy határozzon a kérdésben" - húzta alá Cruyff.

Ma reggel átolvastam ezt az interjút és ezen a kérdésen gondolkoztam sokat tegnap este is, amit kiemeltem. Én a taktikai tudásában bízok, hiszen óriási játékintelligenciája van/volt a játékhoz! Utána eszembe jutott Cruyff is...ő is "szinte kezdőként", kevés tapasztalattal ült le annó '88-ban a Barca kispadjára. Előtte csak asszem 2 évvel '86-ban kezdett edzősködni, egyből az Ajaxnál...az első 2 év után (ekkor is nyert azért Király-kupát és UEFA-kupát) viszont a '90-'91-es szezontól jöttek aztán a sikerek "dögivel" és a Barca történelmének legnagyobb és legjobb csapata volt az uralkodó évekig! És mivel Guardiolának is fontos szerepe volt ezekben az időkben, én hiszek benne, hogy hasonló mentalitással fog játszani a csapat mint annó a Dream Team!

A tudása megvan hozzá Pepnek, a kérdés csak az, hogy ezt a "szellemiséget" hogyan és mennyire tudja átadni a játékai felé. Rengeteg mindent átélt ő a Barcában, (BL megnyerése, BL bukás a döntőben, 6 bajnoki cím, dolgozott többek között Cruyff, Van Gaal, Mourinho, Robson keze alatt) így szerintem ezek a dolgok fogják őt segíteni abban, hogy jó edző legyen belőle. Vagy bejön neki, vagy belebukik? Ezt nem lehet tudni...senki sem tudja ahogy annó Cruyff vagy más nagy edző esetében sem lehetett tudni előre. Én annó Rijkaard kinevezésének nagyon örültem (Van Gaal és Antics után mondjuk felüdülés volt) és bíztam benne, hogy a Barcával nagy edző lehet és így is történt. Ugyanezt érzem most Guardiolával kapcsolatban is...időt kell neki hagyni és hagyni dolgozni és talán összejön neki valami. Én szurkolni fogok neki, hogy sikerüljön egy jó csapatot összehozni, akármilyen tapasztalatlan. A játéktudásában és az intelligenciájában nagyon bízok.

Írtam tegnap este, hogy volt egy szavazás az El Mundo nevű spanyol oldalon, ahogy az volt a kérdés, hogy elfogadnád-e Guardiolát a Barca edzőjének? Na tegnap este óta tovább nőtt az "ellenlábasai" száma spanyol honban mivel 82%-a a szavazóknak nem örülne, 18%-a pedig igen, több mint 24000 szavazatot összesítve.

Persze jobban örültem volna, ha Mourinho lett volna az edző és Pep a másodedzője, de nincs mit tenni, ha Mou nem akarta így akkor ám legyen. Pepben pedig bízok hiába tapasztalatlan. Én személy szerint jobban örülök neki mint Laudrupnak. Őt nagyon nem csipázom és szerintem Pep jobb edző lesz 1x mint Laudrup. Annyi még, hogy szerintem egy nagyon jó pszichológiai képességekkel rendelkező másodedző kell mellé (mint egykor Ten Cate volt), hogy segíteni tudja a munkában és a játékosok mentalitásának "helyrebillentésében" is segítsen neki, mert egyedül lehetnek gondok az elején. Gondolok itt pl.: Bakero-ra. Az én favoritom Carlos Quieroz lenne, de ő inkább szerintem a MU kispadját "várja" ki. Egy biztos, valaki kell még de nem Luís Enrique, mivel 2 tapasztalatlan edzővel már tényleg bukhatunk is, de nagyot.

Na ez egy kicsit hosszú lett... :D

HAJRÁ GUARDIOLA :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titinho 2008.05.06. 10:45:58-kor.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Andris
Adminisztrátor

2008.05.06. 10:11:53

Sharky írta:Télleg, gondolom ez a szerencsétlen Neeskens is elmegy. Ki lenne a másodedző :?:
Luis Enriqueről volt szó régebben.. de majd meglátjuk. Amíg nem hivatalos, gondolom csak lassan szivárognak a további dolgok.
kovinho írta:1., Még nem is biztos, hogy igaz a dolog.
2., Még le sem ült a padra, ti már rögtön elkűldenétek.
1. de biztos. Txiki és Ingla az info forrása. Mindenki nyugodtan veheti biztosra.

2. Ugyan ez volt Frank esetében is anno... amúgy tényleg szörnyű ahogy egyesek jóformán kijelentik, hogy Pep semmire sem képes. :? :roll:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.05.06. 10:09:15

Télleg, gondolom ez a szerencsétlen Neeskens is elmegy. Ki lenne a másodedző :?:
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.06. 10:06:04

1., Még nem is biztos, hogy igaz a dolog.
2., Még le sem ült a padra, ti már rögtön elkűldenétek.

Egyébként jósok vannak itt köztünk? Már mindenki tudja, hogy (ez főleg Gomeznek szól...) októberben fel fog mondani?

Laportáéknak biztos megvan rá az okuk, hogy miért is ő lett a kiválasztott. (Ez Uri Gelleres volt... :D ) De ti már hurrogtok.
André T.
Jugador del Barça

2008.05.06. 09:55:56

TV3 katalán televízió értesülései szerint!!!
Ez nekem kb. olyan mint hogyha a topfoci közölte volna ezt a hírt. :lol:
Amúgy megha igaz kiváncsi leszek Pep munkájára hogy ő medigg birja
ideggel velük mert ha vele is ilyen szezont nyújt a csapatt akkor sztem
neki is akasztják a batyújátt a nyakába. :wink:

Szerintem elnökváltás is szükségleltetik. :lol:
Amúgy + Rijkaard takarodjon a fenébe azzal a madárijesztő tudatlan
Neeskensel egyetemben.Pep mellé pedig valami a dolgáttértő értelmes
pályaedzőtt is kereshetnének mert Neeskens minden csak nem az.
Fernando
Llegenda del Barça

2008.05.06. 09:36:44

mindorokke_barca írta:elegem van mar ten cate istenitesebol... 2 evben zsinorban nem jutott be az ajaxal a BL-be... es utana ki is rugtak... baze sparta praha verte ki oke a 3ik korben... csak masodedzonek jo...
Az ajaxnál is megpróbálta azt a játékot bevezetni mint itt nálunk volt. És ha visszaemlékszel abban az idényben elég sokan hagyták el a klubot és jöttek újak.

Mindenesetre, hogy Rijkaardról is legyen szó. Remélem egy szép Real elleni győzelem még benne lesz a dologban! Viszlát Franklin Edmundo "Frank" Rijkaard
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2008.05.06. 09:34:27

elegem van mar ten cate istenitesebol... 2 evben zsinorban nem jutott be az ajaxal a BL-be... es utana ki is rugtak... baze sparta praha verte ki oket a 3ik korben... csak masodedzonek jo...
visca el barca
Presidente del Barça

2008.05.06. 09:32:45

amennyiben tényleg pep lesz jövőre az edzőnk, úgy a barcelona vezetősége elkövette az évtized (század, ezred) legnagyobb bakiját.

0 edzői tapasztalattal leültetni vkit a barca kispadjára eszméletlen nagy felelőség. A sztárokat és allűrjeiket nem fogja tudni kezelni, nem vagyok benne biztos, hogy túl nagy tekintélye lesz az öltözőben vagy bárhol.

Játékosként felnéztem rá és tiszteltem, emberileg már nem biztos hogy etalonnak állítanám gyermekeim elé.

mindazonáltal a bizalmat természetesen megkapja, hisz jár neki.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2008.05.06. 09:32:13

horvimate9 írta:Kiváncsian várom hogy milyen lesz Guardiola a kispadon,és örülök is neki hogy egy katalán ember fogja irányítani a klubot,ugyanakkor egy kicsit sajnélom Frankot.Azért ő sem éppen hülye ember (BL+2 bajnoki cím) csak sztem a Barcelonában eljárt feette az idő
Szerintem meg Ten Cate volt itt az agytröszt. Mióta elment összezuhant a Barca. Azóta nem megy. Azóta bazsalog csak össze vissza Frank mindenkinek.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
horvimate9
Barça B
Kapcsolat:

2008.05.06. 09:23:08

Kiváncsian várom hogy milyen lesz Guardiola a kispadon,és örülök is neki hogy egy katalán ember fogja irányítani a klubot,ugyanakkor egy kicsit sajnélom Frankot.Azért ő sem éppen hülye ember (BL+2 bajnoki cím) csak sztem a Barcelonában eljárt feette az idő
Campeones 2009
Balinho
Entrenador del Barça

2008.05.06. 09:01:29

Guardiolának minden képessége megvan ahhoz, hogy korszakos edző lehessen. A tapasztalata hiányzik és kell mellé egy Luis Enrique-típusú rabszolgahajcsár, de egyrészt neki is a Barca mindene, ha úgy állunk egyből lemond, a Barca érdekeit a sajátja elé helyezi. Ha a pályán mutatott játékintelligenciájából edzőként csak a fele ráragadt, már 100szor előrébb vagyunk mint Rijkaarddal.

egyébként a hollandusnak sem volt komoly klubedzői tapasztalata (eltekintve az ominózus kieséstől...). Egy válogatottat edzeni meg messze nem ugyanaz, mint napi kapcsolatot ápolni, motiválni.

Én bízom Pepben.
Attya
Jugador d'estrella

2008.05.06. 08:55:54

Tényleg 71' -ben született Guardiola?? Nkm kicsit fiatalnak tünik erre a feladatra..... de rem rámcáfol !
"Leo egy egyéniség. Senkihez nem lehet hasonlítani. Idén mindenki Cristiano Ronaldoról beszél, pedig Messi az, akiről érdemes többet beszélni. Ugyan Ronaldo sem rossz játékos, csapattársak vagyunk a portugál válogatottban, csodálatos játékos. Viszont Messi bármikor képes a jó játékra és nem csak akkor, amikor kedve szottyan focizni, ellentétben másokkal.”
DECO
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.05.06. 08:50:09

Hááát... én azért kicsit félek, egy Barca B edző azért... ez már elég komoly kategória egy komolyabb edző kéne nem? Aki elég tapasztalt már sztár játékosokkal is. :? Talán másodedzőnek elment volna de... nah mind1 főmukik ugyis tudják mit csinálnak, legalábbis remélem.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
westerngom
Entrenador del Barça

2008.05.06. 07:55:39

miihii írta:Mourinho NO,Laudrup NO, PEP SI? :lol: :lol:
HA ez tényleg igaz (hangsúly a HA-n),akkor a legfontosabb kérdés eldőlt.Ahogy látom sokan máris ássák a sírját (leginkább a Mourinho szimpatizánsok),pedig még nincs is miért.Végülis be is jöhet a húzás,nem?A puding próbája az evés.Az tuti,h fel van adva neki (meg az egész csapatnak) a lecke,a következő szezonban villantani kell.Kíváncsi lennék,h anno,amikor Frank került ide,hányan kértek volna más edzőt.Tuti h nem kevesen,és pont ilyen indokok miatt h rutintalan,kevés lesz ide,stb.És mégis nyert asszem pár trófeát.Adjuk meg neki a lehetőséget.Leszedni róla (meg a vezérkarról) a keresztvizet ráérünk akkor is,ha tényleg bebukik.Egyenlőre benne látják az esélyt,hát adjuk meg neki mi is!Az,h a szívét-lelkét beleadja garantált,hisz élete a BARCA.H tud e elég kemény lenni amikor kell,h elég felkészült e,azt meg meglátjuk.Jose elismertségben előtte jár,de vhol ő is elkezdte...
Szurkoljunk együtt Pepnek és a csapatnak!Előre a sikerekért!!!
- csak volt Frank mellett egy Hank is és ezt ne felejtsük el!!!! (:- és a mutatvány akkor rogyott meg mikor elment Ten Cate!
miihii
KHAL

2008.05.06. 07:48:44

Mourinho NO,Laudrup NO, PEP SI? :lol: :lol:
HA ez tényleg igaz (hangsúly a HA-n),akkor a legfontosabb kérdés eldőlt.Ahogy látom sokan máris ássák a sírját (leginkább a Mourinho szimpatizánsok),pedig még nincs is miért.Végülis be is jöhet a húzás,nem?A puding próbája az evés.Az tuti,h fel van adva neki (meg az egész csapatnak) a lecke,a következő szezonban villantani kell.Kíváncsi lennék,h anno,amikor Frank került ide,hányan kértek volna más edzőt.Tuti h nem kevesen,és pont ilyen indokok miatt h rutintalan,kevés lesz ide,stb.És mégis nyert asszem pár trófeát.Adjuk meg neki a lehetőséget.Leszedni róla (meg a vezérkarról) a keresztvizet ráérünk akkor is,ha tényleg bebukik.Egyenlőre benne látják az esélyt,hát adjuk meg neki mi is!Az,h a szívét-lelkét beleadja garantált,hisz élete a BARCA.H tud e elég kemény lenni amikor kell,h elég felkészült e,azt meg meglátjuk.Jose elismertségben előtte jár,de vhol ő is elkezdte...
Szurkoljunk együtt Pepnek és a csapatnak!Előre a sikerekért!!!
torrentkiller
Entrenador del Barça

2008.05.06. 07:40:25

hát nem tudom mennyire volt ez jó döntés. Sok edzői tapasztalata sztem nincs, és nem tudom hogy mennyire lenne tekintélye a sztárok előtt. Végülis vannak olyan emberek a csapatban akivel szinte még együtt játszott.
Aztán ki tudja. Biztos jól átgondolta az igazgatótanács, reméljük jól döntenek.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Lezárt