Sanama írta:Szóval még egyszer. A fizetés alapjában véve nem érdekel, viszont ha egy játékos még többet akar annak ellenére,hogy a klub nem akarja megadni, és ezzel oda kerül a szitu,hogy talán távozik, akkor azt már nem értem meg.
Alapvetően egyetértek, ennyi erővel a benzin ára is az egekbe szökőben van, arra is lehetne kompenzációt kérni, mert tavaly a fizetéséből többször tudott tankolni. Tök objektív a szabály, mindenkire érvényes, így az Abidallal egy kategóriába eső összes futó szerződésű játékosra (ők sem kérik, kérhetik a fizetésük megemelését). A főnökömnek se mondhatom, hogy emeljen fizetést (pontosabban adjon kompenzációt), mert növelték az ÁFÁt és drágább minden.
Abidal meg ha viszont innen akart visszavonulni az azt jelenti, hogy az utolsó szerződését írja valszeg alá. Ha ebből egy utolsó nagyot akar kaszálni -egyet ugyan nem tudok vele érteni - de el tudom fogadni. Én mindig hálás leszek neki az itt töltött időért és sok sikert fogok neki kívánni, akárhova veti az élet.
Az egészben egyedül az álszentség zavar, elvégre ne mondja, hogy nem a pénzen múlik. Vállalja fel, hogy máshol hasonló fizetésből többet visz haza ,vagy hogy eleve többet kap és ez az utolsó szerződésénél lényeges szempont, és akkor tiszta a helyzet. Nyilván Messinek se kell a szomszédtól kölcsönkérnie, hogy be tudjon vásárolni, mégsem hiszem, hogy 2-3 milliós éves fizetésért meghosszabbítaná a szerződését.
Ebben a helyzetben szerintem sem a csapat, sem a játékos nem hibáztatható, az hogy az araboknál feneketlen a pénztárca és a jelenleginél is magasabb fizetést ajánlhatnak neki, miközben mi harmadával csökkentjük a fizuját az jelzi a bulimilliárdosok piactorzító hatását. Tehát szurkolói minőségemben egyet nem értek azzal ha nem minket választ, de azt azért fenntartom, hogy ember legyen a helyzetben, aki mondjuk a 1,5 kontra 4 millió éves fizetés között nem vacillálna legalább.
OFF: mondjuk megnézem majd CR-t az ötödik événél elfogja-e a manchesteri honvágy és érez-e majd óhatatlan vágyat a város kékebbik felébe való visszatérésre...