Eric Abidal

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.01.16. 22:04:58

Összegről még nem tudni, de már hivatalos. Gondolom adtak neki pénzt is meg időt is, hogy innen vonulhasson vissza. Ettől függetlenül még mindig kell valaki a posztjára mert nagyon ingadozó a teljesítménye.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.01.16. 21:58:04

ab1daL írta:Hivatalos: Abidal 2013-ig hosszabbít, amely meghosszabbítható 2015-ig!
Na végre :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.16. 21:56:59

Nagyon helyes, bár az összeget nem írták, remélhetőleg valami középutat sikerült megtalálni!
Kép
Kép
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.16. 21:51:58

Hivatalos: Abidal 2013-ig hosszabbít, amely meghosszabbítható 2015-ig!

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... s-contract
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Drigo
Eurobarca Staff

2012.01.16. 17:17:34

Erről az 1+1+1 évről egyből a 4-4-2 ugrott be nekem. Lassan eldönthetnék, hogy ki mit akar, mert ez már elég unalmas így.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
visca el barca
Presidente del Barça

2012.01.16. 17:08:23

azért remelem nem adták meg neki a nagy lóvét amit kért, mert akkor sokan beállhatnak mögé hisztizni...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.16. 17:07:51

És már az oldalon is kint van a hír. :wink: Remélem megegyeztek tényleg, és innen vonul vissza Abi!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
mes_que_un_club_
Jugador del Barça

2012.01.16. 17:06:33

ab1daL írta:A La Vanguardia klubhoz közeli forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy Abidal-al megegyezett a klub a hosszabbításról.
Basszus... megelőztél... én akartam hozni a hírt. :)
Anyway,
El Mundo Deportivo
Sport
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.16. 16:57:36

A La Vanguardia klubhoz közeli forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy Abidal-al megegyezett a klub a hosszabbításról.

Capon
Llegenda del Barça

2012.01.16. 14:55:47

Sajnos ez így van ahogy írjátok. Ha most az egyik megkapja a magasabb pénzt akkor sorban fognak állni a többiek is. És már lehet is bezárni a kapukat mert ezt tuti nem tudja kigazdálkodni a klub.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
d
Entrenador del Barça

2012.01.16. 13:04:04

Chino írta:Ez szép és jó, de nézzük az érem másik oldalát. Ha most megkapja, a többi játékos is jöhet majd emelésért és igazuk lesz. nem szabad egy lavinát elindítani, szerintem a vezetőség is így gondolkozhat.
Ha végig is olvasod amit írtam, akkor láthatod, hogy ezt én is elmondtam. Az a baj, hogy nem elég keménytökű a vezetőség a bértárgyalásokon, rendre kapitulálnak a játékosokkal szemben.

Azért most télen elég merész dolog lenne Abidalt elengedni, azért az esetlegesen bezsebelhető 2-3 millió euroért nem biztos, hogy megérné. Akkor távozzon inkább ingyen nyáron, amikor lejár a szerződése.
Chino
Llegenda del Barça

2012.01.16. 12:55:51

d írta:Én megértem Abidalt is bizonyos mértékig. Az első fizetésemnek örültem, mint majom annak a bizonyosnak, úgy éreztem végre itt a jólét. Azóta többszörösét keresem és mégsem adnám le a harmadát csak úgy szó nélkül, pedig abból se halnék éhen. Persze az arányok még mindig nagyon mások, de a lényeg ugyanaz. Gyerekek, ami nekünk hobbi és egy rózsaszín álom, az nekik MUNKA. Mi odavagyunk ezért a csapatért, de a játékosok minden klubszimpátiájuk mellett is fizetett dolgozók. A saját nevelések is. Rátették a teljes gyerekkorukat, dolgoznak max 15 aktív évet, ami alatt fizikálisan leépítik magukat és utána ott állnak egy teljesen ismeretlen világban. Naná, hogy küzd a fizujáért.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a klubnak automatikusan ki kell fizetnie. Nem tudom mennyit keres Abidal, kompromisszumra törekedni kell, de valahol meg kell vetni a lábát a vezetőségnek is, mert egyszerűen nem szaladhatnak el jobban már a csekkek.
Ez szép és jó, de nézzük az érem másik oldalát. Ha most megkapja, a többi játékos is jöhet majd emelésért és igazuk lesz. nem szabad egy lavinát elindítani, szerintem a vezetőség is így gondolkozhat.
Forca Barca!!!!
d
Entrenador del Barça

2012.01.16. 10:05:38

Én megértem Abidalt is bizonyos mértékig. Az első fizetésemnek örültem, mint majom annak a bizonyosnak, úgy éreztem végre itt a jólét. Azóta többszörösét keresem és mégsem adnám le a harmadát csak úgy szó nélkül, pedig abból se halnék éhen. Persze az arányok még mindig nagyon mások, de a lényeg ugyanaz. Gyerekek, ami nekünk hobbi és egy rózsaszín álom, az nekik MUNKA. Mi odavagyunk ezért a csapatért, de a játékosok minden klubszimpátiájuk mellett is fizetett dolgozók. A saját nevelések is. Rátették a teljes gyerekkorukat, dolgoznak max 15 aktív évet, ami alatt fizikálisan leépítik magukat és utána ott állnak egy teljesen ismeretlen világban. Naná, hogy küzd a fizujáért.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a klubnak automatikusan ki kell fizetnie. Nem tudom mennyit keres Abidal, kompromisszumra törekedni kell, de valahol meg kell vetni a lábát a vezetőségnek is, mert egyszerűen nem szaladhatnak el jobban már a csekkek.
Capon
Llegenda del Barça

2012.01.14. 19:11:14

Ha valaki itt akar játszani az ne csak a fizetés miatt tegye. Ezzel az új adózással egyszerűen nem tudja felvenni a klub a lépést. Ha tetszik a játékosoknak ha nem ez van. Majd elmennek akkor az arab tulajdonú csapatokhoz.
Már eddig is olyan magasak voltak a fizetések, hogy nem igaz.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.14. 12:27:52

MichaaBee írta:Sanama, Te sem értetted meg, amit akarok. :) Abidal nem több pénzt akar, hanem pontosan ugyanannyit, mint eddig. Csak ez a spanyolországi jogszabályok miatt a Barcelona szemszögéből másfélszeres fizetés emelést jelent.

Tehát nem egy olyan kapzsi, aki csak többet akar, hanem ugyanazt akarja megkapni, amit eddig. Nyilván vígan elélne ő is a jelenlegi fizu kétharmadából, de meg lehet érteni. :wink: Alvés, Busquets, Eto'o, Valdés mind szimplán több pénzt akartak zsebre tenni különösebb indok nélkül. Azért ott más a dolog fekvése.
De teljesen értettem. Oda is írtam,hogy 600milla lesz a mostani 900helyett. :D

De ez akkor is TÖBB pénzt jelent, a csapat többet fog átutalni neki...A csapattól kér több pénzt mint most kap. Én erre értettem.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.01.14. 12:17:22

ráadásul ez az uj adózási probléma a jövőre nézve is problémákat vet fel. mert aki eddig aláirt mondjuk havi 50.000 eurorert, az ezekután leht nem ir alá majd csak 75.000-ért, s mivel azt nem adjuk meg neki, máshova igazol.

szoval hála az uj adozási rendszernek, máég több pénzt kell fizetésre aldozni ezentul.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.14. 12:05:57

MichaeBee-vel teljesen egyet értek, a játékosnak is igaza van, s a klubnak is!S az is teljesen egyértelmű, hogy ha valaki elér egy egzisztenciális szintet, abból nem akar leadni (s itt teljesen mindegy, hogy 5 milliót keres vagy 3 eurót, a különbség a leadás mértékében rejlik, ,mert nyílván több pénzből kevesebb dologról kell lemondjál, de senki sem szeret kevesebb pénzért dolgozni)!Lehetne mondani a klubhűséget, s minden ezért van gondolom Abidalban is dilemma, de ha ezt félreteszi, s úgy dönt megy akkor máshol megkapja ezt a pénzt!

-ha már mindnki életszerű példákat hozott fel, akkor megjegyezném, hogy múltkor beszéltünk külföld vs Magyarországról, ott is sokan azt mondták inkább külföld, na nagyon lesarkítva itt ugyanez van, vagy azt mondja "honvágya" van, s marad vagy azt mondja igenis nem megy bele a drasztikus fizetéscsökkentésbe és megy.
És most lehet azt írni, hogy de hát x millió az más mint 100 ezer forint, s nehezebb helyzetben van itthon valaki (ezt így is van), viszont neki ugyanúgy burtálisan megnyirbálnák a fizetését, s ahogy fanatico is írta, már a jövőre is kell gondolni!
Kép
Kép
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.01.14. 11:15:41

Sanama, Te sem értetted meg, amit akarok. :) Abidal nem több pénzt akar, hanem pontosan ugyanannyit, mint eddig. Csak ez a spanyolországi jogszabályok miatt a Barcelona szemszögéből másfélszeres fizetés emelést jelent.

Tehát nem egy olyan kapzsi, aki csak többet akar, hanem ugyanazt akarja megkapni, amit eddig. Nyilván vígan elélne ő is a jelenlegi fizu kétharmadából, de meg lehet érteni. :wink: Alvés, Busquets, Eto'o, Valdés mind szimplán több pénzt akartak zsebre tenni különösebb indok nélkül. Azért ott más a dolog fekvése.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.14. 10:46:41

skadi írta:sajnálnám, ha elmenne (sokkal jobbam mint maxwellt), de ha megy, kell valaki balra... pl Gareth Bale... vélemény? na nem akarok előre szaladni, nyárig még sok minden eldőlhet, változhat...
A brit játékosok kevés kivételtől eltekintve nem jönnek be Spanyolországban. Bale jó játékos, de csak a PL-ben. Ott lehet futni, nem kell a technika, de azért több kéne tőle.
Kép
Kép
Kép
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2012.01.14. 10:22:59

Abidal állítólagos kapzsiságához. Egyrészt, mielőtt ezért megutálnánk őt sokan, azért arra felhívnám a figyelmet, hogy lehet, ezek a kiszivárogtatott hírek nem teljesen fedik a valóságot.

Másrészt viszont, alapból a témáról nekem is meg van a véleményem. Egyet értek Sanama-val. Azért jó lenne, ha az, hogy VÁLSÁG VAN, nem csak a szegényeket érintené mindig és legjobban. Igen is tanulják csak meg ők ("sztár" futballistáék) is, hogy mit jelent. És ez a Barca (mostani) filozófiájába is beleillik (egyen autó, taxizás, alázat, stb.). Itt látszik, hogy nem csak szavak. Az már persze más kérdés, hogy ez valószínűleg csak addig tarthat, amíg az eredmények jönnek, egy kevésbé sikeres, de hasonló felfogású klub, elég nehezen találna így jó játékosokat. De ne menjünk ennyire előre.

Harmadrészt, az emberi részéhez annyit azért, hogy mindamellett, hogy sokat keres és ennek a felét leadózza, oké lenyeli, csak mellette az öltözőben meg ott vannak olyanok is, akik bár még fele annyit sem raktak le arra a bizonyos asztalra, de így is sokkal többet keresnek. Bár ehhez meg hozzászokhatott egy védő alapból, de az igazságossághoz hozzátartozhat.

A jövő pedig -bármennyire is kapálóznak- az lesz, hogy a focisták is ésszerű fizetést kell hogy kapjanak, mert ez a helyzet vérlázító, jobb nem is nézni az átigazolások részleteit, mert néha férfi létemre el tudnám sírni magam az összegek láttán. Ráadásul ők még azt is csinálhatják amit szeretnek.
matador
Jugador d'estrella

2012.01.14. 09:46:04

skadi írta:kell valaki balra... pl Gareth Bale... vélemény? na nem akarok előre szaladni, nyárig még sok minden eldőlhet, változhat...
Bale NEM védő!!!

3 éve játszott szerintem legutóbb védőt. Jelenleg annyira balbunkó, mint Alexis.

Tipikus szélső középpályás.
skadi
Capitá del Barça

2012.01.14. 09:29:24

sajnálnám, ha elmenne (sokkal jobbam mint maxwellt), de ha megy, kell valaki balra... pl Gareth Bale... vélemény? na nem akarok előre szaladni, nyárig még sok minden eldőlhet, változhat...
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.01.14. 09:23:20

Érdekes helyzet alakult ki. Abban én is Sanama véleményét osztom, hogy nem szimpatikus ha egy játékos még több pénzhez köti a szerződés hosszabitását, és "ultimátumot" ad a vezetőségnek.
De ha nem lenne ez az új törvény, vagyis Abidal annyit keresne amennyit eddig, biztos vagyok benne hogy nem kapálódzna a többért, úgyhogy azt semmiképp sem tisztességes vele szemben hogy kapzsinak, pénzéhesnek nevezzük!

Eléggé patthelyzet ez. Valaki rosszul jön ki belőle sajnos! :roll: Őszintén szólva én max 1 jó évet látok még Abidalban, nem többet. De így is azt mondom hogy jó lenne ha maradna, és akár innen vonulna vissza!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Balinho
Entrenador del Barça

2012.01.14. 03:50:47

Sanama írta:Szóval még egyszer. A fizetés alapjában véve nem érdekel, viszont ha egy játékos még többet akar annak ellenére,hogy a klub nem akarja megadni, és ezzel oda kerül a szitu,hogy talán távozik, akkor azt már nem értem meg.
Alapvetően egyetértek, ennyi erővel a benzin ára is az egekbe szökőben van, arra is lehetne kompenzációt kérni, mert tavaly a fizetéséből többször tudott tankolni. Tök objektív a szabály, mindenkire érvényes, így az Abidallal egy kategóriába eső összes futó szerződésű játékosra (ők sem kérik, kérhetik a fizetésük megemelését). A főnökömnek se mondhatom, hogy emeljen fizetést (pontosabban adjon kompenzációt), mert növelték az ÁFÁt és drágább minden.

Abidal meg ha viszont innen akart visszavonulni az azt jelenti, hogy az utolsó szerződését írja valszeg alá. Ha ebből egy utolsó nagyot akar kaszálni -egyet ugyan nem tudok vele érteni - de el tudom fogadni. Én mindig hálás leszek neki az itt töltött időért és sok sikert fogok neki kívánni, akárhova veti az élet.

Az egészben egyedül az álszentség zavar, elvégre ne mondja, hogy nem a pénzen múlik. Vállalja fel, hogy máshol hasonló fizetésből többet visz haza ,vagy hogy eleve többet kap és ez az utolsó szerződésénél lényeges szempont, és akkor tiszta a helyzet. Nyilván Messinek se kell a szomszédtól kölcsönkérnie, hogy be tudjon vásárolni, mégsem hiszem, hogy 2-3 milliós éves fizetésért meghosszabbítaná a szerződését.

Ebben a helyzetben szerintem sem a csapat, sem a játékos nem hibáztatható, az hogy az araboknál feneketlen a pénztárca és a jelenleginél is magasabb fizetést ajánlhatnak neki, miközben mi harmadával csökkentjük a fizuját az jelzi a bulimilliárdosok piactorzító hatását. Tehát szurkolói minőségemben egyet nem értek azzal ha nem minket választ, de azt azért fenntartom, hogy ember legyen a helyzetben, aki mondjuk a 1,5 kontra 4 millió éves fizetés között nem vacillálna legalább.

OFF: mondjuk megnézem majd CR-t az ötödik événél elfogja-e a manchesteri honvágy és érez-e majd óhatatlan vágyat a város kékebbik felébe való visszatérésre... :)
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.14. 03:43:40

tökéletesen egyetértek sanamával abban, hogy én sem szeretem ezt a "minél több van, annál több kell" féle elvet, de ez így van a világban.

abidal barcelonából akar visszavonulni, ez nem kérdés, ezért nem megy el katarba, vagy oroszországba...ahol a hatalmas fizuját akár 38 éves koráig is kaphatná, hiszen ott még olyan idősen is hozná a szintet.

nem beszélve arról, hogy egy ilyen kaliberű játékos már simán lehet edző (sőt, abidalnal gyengébb játékosokból is lettek patent edzők, topcsapatoknál is...) szóval avval sem lesz problémája élete során.

amúgy meg ha fogja magát, és kiad egy, a májdaganatával és a sporttal kapcsolatosan ötvözött könyvet, akkor sem fog senki szólni egy rossz szót sem neki.

szóval én sem csipázom az ilyet.

viszont micha bee álláspontja is érthető, hiszen ha én egyedül élek, keresek 600.000 forintot havonta, de egy új törvény miatt ebből csak mondjuk 280.000-t kapnék meg, akkor sem kéne szövegeljek, hisz lehet, hogy egy 6 fős család él meg fele ennyiből...meg hát 280-ból is kényelmesen meg lehet élni havonta....de mégsem hagynám annyiban. (bár azért ez a példa sántít, mert hatalmas a kontraszt egy jól kereső magyar, és abidal pénzei között. :D )

amúgy pedig : maradjon 2 évet, de jöjjön a nyáron alba is...abidal pedig kapna lehetőséget általában középen, néha a baloson, albát meg szépen beépítenénk 1-2 év alatt annyira, hogy meglegyen az abidal utánpótlás, a lehető legmagasabb szinten.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2012.01.14. 03:59:25-kor.
Lezárt