2006.10.24. 20:47:49
Zsolti,
Már ne is hargudj, de annyira elfogult vagy Rijkaarddal szemben, hogy nem is tudsz reális véleményt alkotni róla. Mindenki hibázik, de csak kevesen ismerik be - Rijkaard e kevesek között van, ahogy Replay is mondja. Ő nem fogja a partjelzőre, a labdaszedő gyerekre, a pályára, a rossz időre, semmire. Ő KÉPES ELISMERNI, hogy hibázott. S ráadásul, ahogy Ozsmiki is mondja, a legdiplomatikusabb, legsportszerűbb edző, akit valaha is láttam dolgozni. Ezt nem csak azért mondom, mert a Barçát edzi.
Másrészt, az eredmények kit igazolnak? 3 év alatt 2 bajnokság, 1 BL, akinek ez nem elég(!), az totálisan elfogult. Aki elér ennyit ilyen rövid idő alatt, arra már nem lehet azt mondani, hogy [auto_cenzúra], rossz, hozzá nem értő ember.
Rijkaard igenis egy jó edző, egy remek pedagógus, még ha néha hibázik is - hiszen ember, ő is hibázhat.
Erre meg mit reagáljon az ember? "Nemcsak erre a szezonra értettem amit mondtam..amúgy meg ilyne kerettel még Lopez Caro is BL-t nyert volna tavaj."
Ekkora marhaságot már ne is haragudj, de hogy írhatsz? Milyen csapatok hullottak el sorban tavasszal? Lenyomtuk a Chelseat, a Milant, többek között RIJKAARD taktikusságával. Mert újat tudott nyújtani, és a játékosok is partnerek voltak ebben...
... A Madrid ellen is ezt próbálta: Vajon miért volt egyszerre 3 "játékos" kápé a pályán? Mert úgy gondolta, hogy nálunk lesz a labda, és akkor a RM nem tud támadni, labdatartásban pedig ők hárman a legjobbak. S igaza is lett volna, csak sajnos néhány egyéni hiba keresztülhúzta a számításait.
De mint már leírtuk, képes volt önkritikát gyakorolni, ami szintén az edzői nagyságát mutatja.
S meglátjátok majd, Rijkaard bebizonyítja, hogy valóban remek szakember. Amúgy is marhaság '2. esély'-ről beszélni, még SEMMI NINCS veszve.
... Vezetjük a bajnokságot, állunk a BL-ben. Amíg ez változatlan marad, nincs miről beszélni. S hogy valóban ne változzon, arról tenni fog. Biztos vagyok benne.
Üdv
Enrique