menczel írta:
Nem tetszik ez a lekezelő hangnem.
1.Transfermarkt adatai.
2.Azt hívják adatnak ami valamilyen információt ad. Ez pedig az. Ezen miért értetlenkedsz?
Jóval erősebb csapat mint a madrid? Akiket Murinho vezet? Na ne már. Mondj egyet amelyik esélyesként futna ki ellenük. Véleményes, de a Mu és a Chelsea-t adott esetben tarthatod jobbnak, de sokkal jobbnak őket se. A murinho faktort is add hozzá a csapathoz!
Chelsea-t Sunderlandek oktatják, Mu közel sincs olyan formában mint az elmúlt években, olaszokról nem beszélve.
A BL-címhez: Lehet álszenteskedni, de jelenleg annyira messze vagyunk minden csapathoz képest elöl, hogy csak az általam említett szerencsefaktor kavarhat be.
Neharagudj, ha lekezelő volt, nem szándékoztam ilyen hozzászólást írni. Bár szerintem egyáltalán nem olyan lekezelő. Azt viszont szerettem volna érzékeltetni, hogy mennyire abszurd szerintem a gondolatmeneted, és ezekszerint nemsikerült, úgyhogy még egy kísérletet teszek.
Először is fontos leszögezni hogy a Transfermarkt közröhej tárgya, ami a tartalmat illeti, és az árak amikről beszélsz, továbbra sem léteznek, ahogy írtam. Egyszerűen hasraütés szerűen beírtak valamit a játékosokhoz, ráadásul elég nagy baromságokat, bár legutóbb kb fél éve néztem az oldalt, de 100% hogy nem változott.
A játékosoknak árban meghatározott értékük nincsen. Egyszerűen ilyen adatok nem léteznek. Egyedül a spanyol bajnokságban van olyan, hogy egy szerződés részét képzi a kivásárlási ár, máshol még ilyen sincs, de ez sem azt jelenti, hogy adott játékos annyit ér v annyi az ára.
De a lényeg az, hogy sehol és semmikor nem lehetne érv egy játékos ára szerintem, vagy akár egy csapaté, még akkor se ha létezne ilyen valójában.
Bl témához: ha olvasod mostanság a főoldalon a cikkeket, akkor tudod, hogy a legkevésbé sem hiszek ebben a MOurinho faktorban vagy miben. Szerintem ez egy nevetséges fogalom, és semmi másból nem ered csak abból hogy ez a marha túlsok sajtószerepet kap.
Ő is csak egy edző a magasan jegyzettek között, a legjobb edzők között nem tud semmit ami kiemeli a többiek közül.
Ennél fogva egy MU a Sirrel a padon semmivel sem különb, csak annyiban, hogy van kialakult játékstílusuk, stabilak, és már volt alkalmuk felmérni az erejüket valójában. A Madridnak egyszer volt eddig, mondanom sem kell hogy mi történt.
Ugyanígy jobbnak tartok náluk sok csapatot a BL jelenlegi mezőnyéből. De majd ha kihullottak, visszatérünk erre, szerintem nem kell túl sokat várnunk. max még egy kört.
Álszenteskedés helyett józan realizmusnak nevezném azt inkább, hogy ha valaki nem meri kijelenteni 5 hónap távlatából egy teljes sorozat végkimenetelét amiben 16 topcsapat vesz részt. Ha most kellene döntőznünk, bárkit odavernénk, de nagyon nem most kell.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila