Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2010.04.17. 22:31:55

A bíróra én nem is pazarolnám a szót, nem volt idevaló!
De! Véleményem szerint is Pep túltaktikázta a meccset! Előszőr is a kezdőt illetően! Nem értettem miért nem rakta be Henry/Ibra valamelyikét, hiszen nekik több keresnivalójuk lett volna a védők gyűrűjében, mint a 2 "kicsinek"! Simán játszhattunk volna 3 csatárral! Másrészt viszont én kb 20 perc játék után éreztem, hogy Danival baj lesz! Hamar begyűjtötte az első sárgáját, és szinte biztos voltam benne, hogy ki fogják küldeni!Szerintem Pepnek őt kellett volna lehozni, és nem Maxwellt!
Összességében az egy pont nem annyira tragikus, én biztosra veszem, hogy a Madrid is fog botlani! Remélem már holnap! :)
Dantes
Jugador del Barça

2010.04.17. 22:26:01

zoli001: "Szerintem az espanyol csak keményen játszott.." :?: :?: :?:
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.04.17. 22:25:15

Guardiola vagy össztojta a gatyáját az espanyoltól, vagy kicsit nagy lett az arca, és marha nagy taktikai zsinenek képzelte magát.
Röhej volt maga az alap felállás is. Azt hiszi Messi elég, majd ő minden meccsen megoldja egyedül és nyeri nekünk/neki a meccseket.
Ezeket a taktikai marhaságokat szezon közben 3-4 gólos előnyöknél kellett volna gyakoroltatnia, nem a célegyenesben minimális pontelőnynél.
Ezt a meccset ennél jobban nem lehetett volna eltaktikázni. 60 perc előnyt kapott az ellenfél.
Az első félidőben nem tudtuk kihozni a labdát a térfelünkről, mert a 11-ből 8 védekező játékos volt a pályán. Nem lehetett előre játszani, passzolni a labdát csak hátra, ugyanis elől nem volt megjátszható ember.
Az espanyol teljesen feltolhatta a védelmét és nyomás alá helyezhetett minket, mert nem tudtuk mélységben játszani.
60 perc csatár nélkül, aztán hiába jött be 2 is a meccs végéig, egyik se játszott centert.
Ez a meccs egy katasztrófa volt. A játékosok közül VV, Pique és Sergio játszott "jól", a többiek gyengék voltak, többen a nevetséges taktikának köszönhetően.
Egy ilyen fontos bl meccs előtt az espanyolt le kellett volna mosni a pályáról és önbizalmat kellett volna szerezni keddre, nem pedig az achilles pontjainkra felhívni Mourinho figyelmét.
Remélem Pep örökre elfelejti ezeket a szánalmas védekez felállásokat, mert nem méltó hozzánk. Ez túltaktikázás maradjon csak meg az internek, cheseanek, mu-nek és a hasonló gyáva brigádoknak.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.04.17. 22:25:09

shevy írta:
Rivaldo11 írta:Ha az utolsó fél órát nézzük, nem is rossz az iksz. 10 emberrel idegenben egy ilyen meccsen meg kell becsülni az 1 pontot is.
Azért hozzátenném, hogy ha már az elejétől van egy egészséges Ibránk, felmorzsolta volna a belső védőpárosukat.
teljesen mind1, hogy x lett így vagy kikaptunk volna, ugyanúgy már csak egy hibalehetőség van, ha a madrid mindig nyer
Nincs már több hibalehetőségünk. De ha lehet, vereség helyett én inkább az ikszre szavazok.
Rivaldo-A Legnagyobb.
zoli001
Barça B

2010.04.17. 22:20:04

Szerintem az espanyol csak keményen játszott,mi lenne ha összekerülnénk egy angol csapattal na nem az arsenalal.....ott kb az 5.helyezettől lefele mindenki ezt játssza...
Ennyire azért ne siránkozzattok!Még nincs veszve semmi!
Talán tartalékolt Pep az inter ellen..

Ja és egy kérdés?Toure mit csinált?Én az első 10percben lehoztam volna.....
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.17. 22:19:25

dnske írta:
És ami nem biztos, hogy ide illik, de kikívánkozik belőlem: A jelek szerint ha játékost nem is, de bírót még tudnak venni Madridban...

Azzal sose volt baj arrafelé :roll:

Egyébként a Valenciában nem bízok,tuti min 3 gólt kapnak,feltartott kézzel,nyuszi módjára fognak játszani.
Aki viszont meglepheti a madridot az a Mallorca.A BL-ért mennek,otthon szerintem elvehetnek pontokat a madridtól.
Nekünk meg a Villarealt és a Sevillát kell ütni.Egyik sem egyszerű,viszont talán könnyebb dolgunk lehet,mivel mindkettő támadószellemű csapat,nem olyanok mint az Espanyol.

Reméljük a legjobbakat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shevy
Capitá del Barça

2010.04.17. 22:19:05

Rivaldo11 írta:Ha az utolsó fél órát nézzük, nem is rossz az iksz. 10 emberrel idegenben egy ilyen meccsen meg kell becsülni az 1 pontot is.
Azért hozzátenném, hogy ha már az elejétől van egy egészséges Ibránk, felmorzsolta volna a belső védőpárosukat.
teljesen mind1, hogy x lett így vagy kikaptunk volna, ugyanúgy már csak egy hibalehetőség van, ha a madrid mindig nyer
Andris
Adminisztrátor

2010.04.17. 22:17:33

Guardiola írta:
Andris írta:Mindazonáltal egyrészt luxus ilyen kísérleti kezdőkkel kiállni idegenben az Espanyol ellen, másrészt nem fér bele hogy például Messi már akkora sztárnak érezze magát, hogy labda nélkül egy centit se tegyen meg a pályán.
A kiállítás viszont megmentette a kissebbik Barcelonai csapatot. Messi meg többször saját 16osig visszajött és még védekezett is holott nem ez a feladata eggyáltalán nem lehet kritizálni szerintem, mindent megtett amit lehetett.
Szerintem ha akad kedved, érdemes végignézned mégegyszer a mérkőzést Messire kihegyezve, kiváncsi vagyok hányszor tudod feljegyezni a 90 perc alatt hogy ácsorog nézelődik, nemhogy miközben védekezünk, de még támadások alatt is.
Persze nagyon sokszor csinálja ezt, és szerintem ez kiábrándító, ugyanakkor sokszor ez nem fér bele.
Ma nem jöttek be a cselei és szólói, meg is szívtuk mert ő volt két csatárból az egyik, és hát igazából a középcsatár. Akkor most ha olyan napja van mesterhármas, ha nem, akkor inkább semmi?
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Dantes
Jugador del Barça

2010.04.17. 22:16:37

Még egy gondolat...

Véleményem szerint a mai kezdő is képes megverni ezt a "nemes ellenfelet" (még a madrid, bilbaó, inter meccsek között is), de azért remélem a később következő csapatok nem találják fel a barca verő/rúgó módszert...még akkor sem, ha Sanyi 'bá szerint megvan a recept(?).

A bajnokság továbbra is a mi kezünkben van és csak ez számít.
gekkodan
Director del Fútbol

2010.04.17. 22:16:22

Andrisnak most nagy részben igaza van. Felvettük a kesztyűt, elkezdtünk durvulni, mi is kaszáltunk, mellette meg 7!!! védekező szellemiségű mezőnyjátékos kezdett nálunk, ami egy Espanyol ellen luxus és megengedhetetlen. Érdekes látni, hogy még 10 emberrel is sokkal jobb volt a játékunk amikor Keita bejött Titivel, igaz, hogy a francia ma megint egyenlő volt a nullával, Ibra viszont valszeg annyit bírt ma, amennyit meg is kapott.

Ezt eltaktikáztuk, Xavi is pontatlan volt, Messi a kelleténél is önzőbb, Alves meg egyszerűen buta volt. Nem lehet lappal ilyen helyzetet teremteni, ráadásul egy ilyen bíráskodás mellett. Tipikus esete annak, hogy már nálunk is elkezdődött a kapálás.

Szépen 4 védővel, Keitával és Yaya/Buszival kellett volna kezdeni, előre pedig vagy Bojant, vagy Henryt rakni.

Ez ma elégtelen teljesítmény volt, ha nincs VV, még 0-1-el megyünk szünetre is. Nem okolhatunk sporit, vagy Espanyolt, mert puhára kellett volna verni őket kb.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.17. 22:15:47

csababarca írta:
ElBartimaeus írta:
Kísérleti felállás? Ez volt a Madrid ellen is. Akkor annyira nem hallottam senkit sem kritizálni a felállást! :roll:
Persze,mert akkor 10-15 perc után látszott hogy dominálunk,köze nem volt a madridnak a meccshez.
Most nem domináltunk az első félidőben egyáltalán.Ezért kellett volna váltani előbb,mert Ibra beállása az én meglátásom szerint jót tett a csapatnak.
Pep jól váltott, aztán jött a kiállítás. Abban amúgy egyetérthetünk, hogy nem volt jó a felállás, de nem volt kísérleti. Több támadót elnéztem volna szívesen, elvégre az Espanol defenzívebb alakulat, mi meg támadóbbak vagyunk. Sajnos már nincs mit tenni, meg így utólag könnyű okosnak lenni. Nekem leginkább Iniesta hiányzott a pályáról, mert ő az, aki bármilyen helyzetben meg tudja tartani a labdát a középpályán, nem csak passzal, ami a labdakihozatalnál nagyon sokat segít valamint nincs passz kényszer.

Szerk. Andris, ha mi igazán akarunk jól játszani, akkor bárkit nagyon megverünk. De 10 megtorolatlan belépő után lehet nem lesz kedvük annyira játszani egy Espanol ellen tudva, hogy bukhatnak még egy meccset, akkor sincs para.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ElBartimaeus 2010.04.17. 22:18:58-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.04.17. 22:14:04

Igazából meg se lepődtem, hogy ilyen meccset láttunk.
A tahóbanda ezt hozza már évek óta ellenünk, a bíró csak egy kis plusz volt ma. Mi meg rendszerint szenvedünk. Tavaly is épp, hogy behúztuk, ez most nem sikerült.
Nincs mese hozni kell a maradék 5 meccset.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
dnske
Barça B

2010.04.17. 22:13:19

Két dolog:

Első: Az Espanyol 3-4 éve ezt játsza. Durva szabálytalanságok a sárga határán. Bíró asszisztál és Barcát szórja meg lapokkal amikor elvesztik a fejüket... Erre fel kellett volna készíteni a fiúkat, ez nem új "taktika".

Második: Dani első sárgája után úgy tűnik Gardiola kivételével mindenki tudta, hogy meg fogja kapni a másodikat...

És ami nem biztos, hogy ide illik, de kikívánkozik belőlem: A jelek szerint ha játékost nem is, de bírót még tudnak venni Madridban...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dnske 2010.04.17. 22:14:14-kor.
Guardiola
Capitá del Barça

2010.04.17. 22:12:50

csababarca írta: Persze,mert akkor 10-15 perc után látszott hogy dominálunk,köze nem volt a madridnak a meccshez.
Most nem domináltunk az első félidőben egyáltalán.Ezért kellett volna váltani előbb,mert Ibra beállása az én meglátásom szerint jót tett a csapatnak.
Az első félidőben is 60% fölött birtokoltuk a labdát, Ibra meg nyilván nem 100%os még és Pep nem akarta, hogy egy ilyen mérkőzésen lesérüljön. az első félidőben meg nem a taktika miatt, hanem egyéni hibák, Espanyol hajtása és aljas játéka miatt nem tudtunk kibontakozni.
Andris
Adminisztrátor

2010.04.17. 22:12:46

ElBartimaeus írta:
Kísérleti felállás? Ez volt a Madrid ellen is. Akkor annyira nem hallottam senkit sem kritizálni a felállást! :roll:

A Messis résszel egyetértek, mind e mellett nagyon nehezen szabadult a labdától, többnyire azt is lassan és későn. Ami Pedrot illeti, talán ha nem rúgják szét a középpályásainkat akkor lett volna esélye labdát kapni. Henry-ra is kb ugyanez igaz, csak lassabb mint Pedro, viszont eszméletlenül érzi a bemozgásokat.

És tényleg ez volt a legnehezebb meccsünk, de innentől kezdve nincs mese, már egy bukás elég, nem kényelmesedhetünk el, mert pórul járhatunk.
Attól hogy meghúztuk ezt már 1 azaz egyszer, még kísérleti. Nem mellesleg emlékeim szerint Keitával Touré helyett, ami egyel támadó játékosok felé billenti a mérleget.
És az se mindegy hogy ott lényegesen többet játszott Alves támadót, most pedig kizárólag Maxwell.

Emellett pedig az el clasico egy derbi, méghozzá a világ legnagyobb téttel bíró rangadója, ahol bármilyen 11et pályára küldhetsz gránátvörös kékben, a belüket kihajtják, és különbenis lélekben arra készülnek már mióta.
Fontos kihangsúlyozni, a katalán derbi csak egy csapat számára bír igazán külön jelentősséggel és az nem mi vagyunk.

Arsenalokat és Madridokat tudunk butára verni iskolajátékkal, ne állítsuk már egy kicsit se légyszi, hogy nem kizárólag magunknak köszönhetünk egy vereséget egy spanyol csapattól.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.04.17. 22:12:41

Ha az utolsó fél órát nézzük, nem is rossz az iksz. 10 emberrel idegenben egy ilyen meccsen meg kell becsülni az 1 pontot is.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gergo9
Director del Fútbol

2010.04.17. 22:12:21

De rossz pillanatban jött ez a botlás.....
Jövő héten ütjük a Xerex-t majd Inter elleni visszavágó utána meg Villareal elleni idegenbeli meccs.
Áh ott volt a kényelmes előny erre elbaxuk, ez megint felspanolja a Madrid-ot aztán kezdődhet minden előről.
LM10
Director del Fútbol

2010.04.17. 22:10:59

Szvsz ez a "pofon" jól jött. Most a Real valószínű, hogy feljön 1 pontra. Innentől újra tudatosulnia kéne, hogy nyerni kéne a maradék 5 meccset. Amúgy szerintem is ez volt a legnehezebb meccsünk, ennél már csak könnyebbek lesznek, de nem könnyűek. Az Espanyolt nem minősíteném...most a BL-re kell koncentrálni, majd szerdától ismét a Ligára. Közel vagyunk a célhoz, de még nem értünk be figyelnünk kell, FORCA BARCA!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.17. 22:08:50

ElBartimaeus írta:
Persze,mert akkor 10-15 perc után látszott hogy dominálunk,köze nem volt a madridnak a meccshez.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.04.17. 22:05:49

Andris írta:Szó sincs itt bíróról vagy durva Espanyolról. Ha valaki sportszerűtlen volt az talán a közönség...

Mindazonáltal egyrészt luxus ilyen kísérleti kezdőkkel kiállni idegenben az Espanyol ellen, másrészt nem fér bele hogy például Messi már akkora sztárnak érezze magát, hogy labda nélkül egy centit se tegyen meg a pályán.

És persze az se túl jó hogy ha csatár kell, akkor a francia az opció.

Egyébként valószínűleg tényleg a legnehezebb meccsünk volt a hátralévőkből, 5 vissza.

A Messis résszel egyetértek, mind e mellett nagyon nehezen szabadult a labdától, többnyire azt is lassan és későn. Ami Pedrot illeti, talán ha nem rúgják szét a középpályásainkat akkor lett volna esélye labdát kapni. Henry-ra is kb ugyanez igaz, csak lassabb mint Pedro, viszont eszméletlenül érzi a bemozgásokat.

És tényleg ez volt a legnehezebb meccsünk, de innentől kezdve nincs mese, már egy bukás elég, nem kényelmesedhetünk el, mert pórul járhatunk.
Guardiola
Capitá del Barça

2010.04.17. 22:05:04

Andris írta:Mindazonáltal egyrészt luxus ilyen kísérleti kezdőkkel kiállni idegenben az Espanyol ellen, másrészt nem fér bele hogy például Messi már akkora sztárnak érezze magát, hogy labda nélkül egy centit se tegyen meg a pályán.
Az ilyen "kisérelti" kezdőkkel hoztuk az elmult néhány nagyon fontos mecset többek között a classicot. Az első félidőt nagyon hajtottata az Espanyol de kifáradtak már az első félidő végén. A másodikban meg mind több teret kaptunk már a cserék előtt is. A kiállítás viszont megmentette a kissebbik Barcelonai csapatot. Messi meg többször saját 16osig visszajött és még védekezett is holott nem ez a feladata eggyáltalán nem lehet kritizálni szerintem, mindent megtett amit lehetett.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.17. 22:04:07

danko94 írta:A múlt héten ugyanilyen meccset hozott a Real!!! Srácok Ébresztő van!! 5 meccs van vissza a bajnoksábol! Az előny amit Madridban megszereztünk egy középcsapat ellen leadtuk! Messi miért nem jobbszélső???
Igen,ez a baj.Elbohóckodott Pep egy meccset.Nem értem miért kellett 5 védővel,plusz két vkp-val felállni...
Ha nem nyerjük meg a bajnokságot,úgy hogy a madridot kétszer is szétaláztuk,akkor nem nézek többet focit az biztos.
socio66

2010.04.17. 22:04:06

Ennyire ideges még nem nagyon voltam az elmúlt két évben. Fel tudnék robbanni.
A hülye is tudja,hogy melyik csapat akar futballozni,és melyik rugdosódni. Erre az a semmitőlvaló bíró melyik csapatból állít ki..? Tőlünk b.zmeg.
Ez a szutyok,semmirekellő espanyol is elmehet a fenébe. Kiesőhelyeken állnak folyamatosan,ellenünk meg így játszanak. Esnének már ki,senkinek sem hiányoznának.
Oda-vissza verjük a madridot,nyerő helyzetben vagyunk,erre megint parázni kell a végjátékban,nem hiszem el..
Istenem de utálok most mindenkit.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.04.17. 22:03:32

Andris írta:Szó sincs itt bíróról vagy durva Espanyolról. Ha valaki sportszerűtlen volt az talán a közönség...

Mindazonáltal egyrészt luxus ilyen kísérleti kezdőkkel kiállni idegenben az Espanyol ellen, másrészt nem fér bele hogy például Messi már akkora sztárnak érezze magát, hogy labda nélkül egy centit se tegyen meg a pályán.

És persze az se túl jó hogy ha csatár kell, akkor a francia az opció.

Egyébként valószínűleg tényleg a legnehezebb meccsünk volt a hátralévőkből, 5 vissza.
Van abban valami, amit a kevés mozgásról írsz, de ne állítsunk már olyat, hogy nem volt durva az espanyol...
Azzal egyébként én is egyetértek, hogy tán a legnehezebb meccsünk volt a mai. Ami meg a kisérleti kezdőt illeti, a madrid ellen is hasonló volt, csak ott épp Alves játszott feljebb.
Én inkább a kellő agresszitvitást hiányoltam tőlünk is, későn vettük fel a kesztyűt, és nem is jól...
A játékvezetőnek nevezett valami meg köpje le a tükröt.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Balinho
Entrenador del Barça

2010.04.17. 22:02:55

Először is nagyon nem örülök, hogy ezzel egy kvázi megtört Madridot sikerült újra atomra pörgetni.

Aztán Guardiolat sem értem miért nem játszottunk három csatárral, miért Maxwellt erőltette balra. Úgyamúgy bebizonyosodott, hogy Pedro bármilyen klafa kis játékos azért játékban több kell tőle, illetve azt kell mondjam a középpályánk elég vékonyka, Ini kiesése meg nagyon fájhat még nekünk! A maradék három ember aki odafér összesen van annyira kreatív mint Xavi mellettük.

Legvégül pedig Mallenco sporttársról is le kell írjam a véleményemet, szerintem nagyon szétfújta a meccset, vérlázító módon nem fújt be előnyszabályokat, nem vette elejét a durvaságoknak, mindkét oldalon teret engedett, hogy rájátszanak a játékosok a szabálytalanságokra, úgy gondolom összességében abszolút méltatlan teljesítmény egy barcelonai derbihez. Kritikán aluli felfogás, rossz döntések, nálam a meccs leggyengébbje!
Lezárt