2007.05.14. 12:18:24
Szerintem is teljes átalakulás kellene a csapatnak, és bár Rijkaard jó játékos volt, szerintem nem egy nagy edző!! Ilyen kerettel, ezt minimum meg kell tudnia csinálni. Én mindíg azon a véleményen voltam, hogy egy olyan edző, aki egy kiscsapatból, jó csapatot tud faragni, az igenis ért ahoz amit csinál, és nem csak a nevével játsza a frankót! Bár az is kérdés ilyenkor, hogy mennyire tudna bánni a sok beképzelt sztárral.
Senki ne értsen félre, mert kedvelem Roni játékát, és a tudása messze az egyik legjobb, de semmi küzdeni akarás nem látszik rajta mostanában a meccseken. Nem élvezi a játékot mint régen. Régen nem játszotta a sértettet, ha megfogták, hanem küzdött tovább, és nem lehetet csak akkor megállítani, csak ha leteperték a földre. Akiken szerintem igazán látszik a küzdeni akarás, az mind a Barca saját nevelésű játékosai. Iniesta, Xavi, Puyol. Nem mondom hogy a Barca jelenlegi kerete rossz játékosokból állna, de itt is annyi lett a sztár, hogy nincs elég olyan ember, aki "meghalna" a pályán, aki csúszna mászna, minden labdáért.
Szerintem is eljárt már az idő 2-3 játékos felett (Gio, Sylvinho, Thuram), és voltak, akik nem is illettek a csapatba (Santi E, Gudjohnsen, Motta, vagy akár Edmilson), de küzdhetnének legalább. Aki meg küzdene, azt meg csak a kispadon jegelik, lásd Saviolát is! Lehet hogy magas a fizetése, de legalább foggal körömmel küzdött a kupában is, és akkor is mikor sok volt a sérült a támadóknál. De nézzétek meg Marquez példáját, mióta megkapta az új szerződését, és a fizetésemelést, azóta mit tudott felmutatni??? Öngólok, buta hibák sorát. Mindenki lehet rossz formában, de ilyen hamar ekkora fordulatot. Ez tipikusan az hogy tudják hogy jó a csapat, tudják hogy jó játékosok, és mindenki azt várja hogy majdcsak lesz annyi a csapatban, hogy lehozzák a meccset. A korra pedig visszatérve nézzétek meg Cocu-t!! Lehet hogy már nem a régi, és az is igaz hogy gyengébb a Holland bajnokság, de most is meghatározó játékos, és azt csak úgy érheti el az ember ha küzd!!!!!!!
Hajrá Barca!!!!!!