Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Egy pillanatra felejtsük el az összegeket. Anno Laporta venni akarta a sztárokat és a jó játékosokat, most pedig hogy összejött ez a 4-5-iksz saját nevelés, hirtelen más lett a felfogása. Akkor jó volt ez a program még ha nem is valósult meg, most meg gusztustalan.Kétlem, hogy Laporta feltett szándéka lett volna 200 millió fölött költeni bármely szezonban is, pláne a Gaspart időszakban felhalmozott adósságok mellett.
A Fradi meg bírálja a Madridon kívül a Barcelonát is, hiszen ég és föld a két klub költségvetése. Ugyan. Vannak, akik többet tudnak belefektetni, vannak akik kevesebbet. Ez természetes. Ha Te megvehetsz egy plazma tévét a szomszédod meg nem, attól még lehettek haverok. Ha a Fradi fellázadna a nagy klubok ellen, mit mondanál? Már ha szóhoz jutnál a röhögésen kívül.Úgyhogy itt megint csak a költekezés mértéket tudom megemlíteni
Chelsea!Az a különbség, hogy ezt nem mindenki teheti meg. Amióta én követem csúcson lévő aranylabdást nem is igazolt senki más rajtatok kívül. Esetleg tudsz még egy ilyen egyesületet?
Természetes dolog a vásárlás ezeknél a nagy kluboknál, a Madridnál a mértéke a kiakasztó. Azt, hogy nálatok lett volna-e türelem, azt nem tudom. Én 99 környékétől követem a Barcelonát, és nekem megvolt a türelmem, szurkolótársaim nevében nem nyilatkozhatok, de voltak fehér zsebkendős időszakok nem egyszer.cantera írta: Nem is konkrétan arra akartam utalni hogy aranylabdás jöjjön vagy nem. Hanem arra, hogy ki mennyire lett volna türelmes. Lett volna türelem arra, hogy mondjuk nyaranta max 1 jó játékost igazolni, a többi posztra pedig saját neveléseket vagy igazolt de mondjuk középszerű játékosokat tenni? Vagy azért néha jó ha az elnök bevásárol?
Kétlem, hogy Laporta feltett szándéka lett volna 200 millió fölött költeni bármely szezonban is, pláne a Gaspart időszakban felhalmozott adósságok mellett. Úgyhogy itt megint csak a költekezés mértéket tudom megemlíteni, amire tetszik vagy sem joggal világított rá Perez igazoláspolitikájában.cantera írta: Laporta pedig... ha egyszer ilyen programmal pályázik akkor miért nyilatkozza azt, amit? Vagy csak azért mert kampányidőszak, nem lehet sikert elérni egy olyan pályázattal, ami a klub állítólagos hagyományairól szól? Ami minden Barca drukkernek olyan nagyon szimpatikus? Tett volna le egy olyan programot az asztalra, ami a nevelést helyezi előtérbe. Igazolgatni világsztárokat? Ezt ígérte. Más kérdés h mi valósult meg belőle, de a pártoló tagok rá szavaztak. Azt akarták, amit Laporta ígért. Bírálunk egy olyan programot amivel elnökök lettünk?![]()
Az a különbség, hogy ezt nem mindenki teheti meg. Amióta én követem csúcson lévő aranylabdást nem is igazolt senki más rajtatok kívül. Esetleg tudsz még egy ilyen egyesületet? Vajon miért van ez, ha nincs különbség?cantera írta: Amúgy mi a különbség aranylabdást és nem aranylabdást igazolni között? Ha egy csapat igazol akkor nem az elérhető legjobb játékost szeretné oda? Vagy egy aranylabdás játékos átigazolása már a gusztustalan kategóriába tartozik csak azért mert Barcelonában ilyesmi nem történik?
Ha jól tudom CR és Kaka leigazolása nem idei ötlet. Tavaly is hozni akarták őket csak akkor nem sikerült. Kaka talán még régebbi célpont.Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem azt vártam, volna, hogy igazolunk. Főként a Rivaldo után hagyott űr pótlására, másrészt a kispadra vártam végre egy megfelelő edzőt.
Azt azonban nem vártam, hogy az előző évi két aranylabdást igazolja le Laporta, de az nem is volt elvárható. Ez ilyen elképzelhetetlen kategóriának számított/számít nálam. Volt még a Beckham-Laporta ügy, nem tetszett. Szerencsére nem is jött létre.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem azt vártam volna, hogy igazolunk. Főként a Rivaldo után hagyott űr pótlására, másrészt a kispadra vártam végre egy megfelelő edzőt.cantera írta:Emlékszel még a Gaspart érára? Fel tudnád idézni azt hogy mit vártál az új elnöktől? Miről álmodoztál Gaspart utolsó perceiben? Gondolom nem arról hogy de jó lenne egy szuper utánpótlás programot kidolgozni, és akkor majd iksz év múlva triplázunk. Vagy tévedek?Őszintén. Én fájónak tartanám az efféle előrejutását a vetélytársamnak, legyen szó munkáról, vagy bármiről.
ezt írja a wiki Laporta választási programjáról. nagyjából annyit jelent (ha jól értelmezem), hogy két sztárt és 3 kiváló játékos igazolását ígérte, akik segítségével újra címeket nyer a csapat, látvány lesz és az első helyre kerül a Barca. továbbá segítségükkel növekednek a bevételek ami hozzájárul ahhoz hogy folytassák a nagyszerű játékosok igazolását. Laporta nem nyilatkozott róla, de a sajtó szerint Cruyff támogatta őt.En el plano deportivo, definió su programa con la metáfora del "círculo virtuoso": prometió la contratación de dos grandes estrellas mediáticas y tres jugadores excelentes que dieran títulos y espectáculo, devolvieran al club al primer lugar deportivo y mediático mundial y, con ello, generasen un incremento de los ingresos económicos que, a su vez, permitiesen seguir fichando grandes jugadores. Además, pese a que Laporta no lo dijo abiertamente en ningún momento, los medios de comunicación anunciaron que Johan Cruyff (del que Laporta era, además de amigo , su abogado personal) apoyaba la candidatura de Laporta.
itt most a magyaros fogalmazástól tekintsetek el, plussz itt-ott kötőmód meg egyebek szerepelnek, de a lényeg talán érthető. ez ugye igaz volt anno? tényleg nem akarok kötekedni csak túlzásnak tartom a kritikákat.
most jó szériában vagytok, minden szép és jó, de... szóval izé.
Emlékszel még a Gaspart érára? Fel tudnád idézni azt hogy mit vártál az új elnöktől? Miről álmodoztál Gaspart utolsó perceiben? Gondolom nem arról hogy de jó lenne egy szuper utánpótlás programot kidolgozni, és akkor majd iksz év múlva triplázunk. Vagy tévedek?Őszintén. Én fájónak tartanám az efféle előrejutását a vetélytársamnak, legyen szó munkáról, vagy bármiről.
ezt írja a wiki Laporta választási programjáról. nagyjából annyit jelent (ha jól értelmezem), hogy két sztárt és 3 kiváló játékos igazolását ígérte, akik segítségével újra címeket nyer a csapat, látvány lesz és az első helyre kerül a Barca. továbbá segítségükkel növekednek a bevételek ami hozzájárul ahhoz hogy folytassák a nagyszerű játékosok igazolását. Laporta nem nyilatkozott róla, de a sajtó szerint Cruyff támogatta őt.En el plano deportivo, definió su programa con la metáfora del "círculo virtuoso": prometió la contratación de dos grandes estrellas mediáticas y tres jugadores excelentes que dieran títulos y espectáculo, devolvieran al club al primer lugar deportivo y mediático mundial y, con ello, generasen un incremento de los ingresos económicos que, a su vez, permitiesen seguir fichando grandes jugadores. Además, pese a que Laporta no lo dijo abiertamente en ningún momento, los medios de comunicación anunciaron que Johan Cruyff (del que Laporta era, además de amigo , su abogado personal) apoyaba la candidatura de Laporta.
A mostani kormányfő Barca drukker egyébként!Pláne hogy azért tudjuk, hogy a Madrid kiváltságos klub spanyolban, ugye azért a király, meg a központi kormány őket nyomja, ez nyílt titok! És Ferrer nyilatkozata miatt azért lehet valamit sejteni! Persze nem tudom ,de a z előbbiekben ezt már kifejtettem, hogy senki nem tud semmit, az ellenkezőjét sem!
Azért nem kell ám ennyire nagy összeesküvéselméleteket gyártani...Azért az, hogy szimplán gazdasági kérdés, az nem állja meg a helyét, mert olyan nincs! Minden összefügg mindennel, ez a lényege a gazdaságnak! a politika, a piaci folyamatok, a globalizáció, a hatalmi ellentétek... kb. 1000 tényező, sőt még az is, hogy épp az egyes tárgyaló feleknek milyen hangulatuk van!
Persze én is így gondolom! Csak úgy értve nem számít, hogy a jelen teljesítményét nem az határozza meg, hogy hány Bl-t nyertünk!Bányász írta:Azért ez se teljesen igaz...Bestbarca írta: a múlt nem számít csak a jelen!
Számít a múlt és igenis büszkének kell lenni rá.De azért mindennek van határa.
Kedves arneszto!arneszto írta: de szerintem pont ettől jó a spanyol bajnokság na meg a kasszikus is,
s ezért nem értem hogy miért az angol bunkó foci a favorit mikor
barcelona-real madrid-sevilla-A.madrid-villareal-valencia csapatok fényezik a spanyol bajnokit...s nem is beszélve a kiscsapatokrol mikor a 2 nagy ellen akarnak bizonyítani..
Azért ez se teljesen igaz...Bestbarca írta: a múlt nem számít csak a jelen!
A Barcában van pár ember, akik tehetségesek. Az atleticből hozza fel Gardiola. Belőlük lehet miért ne? Az hamarabb eljön, mint a realban. Nem hozzák a real A csapatába a saját neveléseket, már ha van. Előrébb tart a Barca ilyen téren.cantera írta:Később Madridban is lehetnek aranylabdások, erre nem lehet alapozniKezdetnek Messi, de Xavi is kaphat díjat, és később miért ne lehetnének olyan jó játékosok, hogy aranylabdások legyenek.
Jajj már megint a múlt! Az megtörtént, a jelen a lényeg! Nem az a lényeg melyik klubbnak milyen háttere van, nem arra kell verni magam, hogy mi volt, hanem a jelen a lényeg! A tavalyi sikerek is már csak történelem, nem számít, ha idén megverünk mindenkit a Bl-ben, az nem attól lesz, mert 92-ben, meg 2006-ban, meg 2009-ben megnyertük a Bl-t! Hanem attól, hogy hajtunk a győzelemért, és jó játékosaink vannak! Pepnek is ez a filizófiája: a múlt nem számít csak a jelen!raul72 írta:
Jól van akkor örüljetek hogy több játékosotok nyert Aranylabdát . De nálunk az a 2 jobb mint nálatok az a 6 összesenDe engem nem az érdekel hogy melyik csapatban nyeretek több Aranylabdát hanem mondjuk a bajnokság,Bl stb... 31 bajnoki cím , 9 Bl győzelem míg nálatok 19 bajnoki cím és 3 Bl . Vigasztalodjatok az aranylabdákon meg a kupagyőzelmeken(25-17) . Na peace
Örülök is, mint ahogy ti is az említett címeknek. Félreértés azonban ne essék én nem dicsekvés céljából tettem be ezt az aprócska infót, hanem cantera egy olyan mondandójára mellyel nem értettem egyet. Viszont később ő rávilágított, hogy ő csupán a kinevelt jelzőt tekintette túlzónak, és így végülis érthető a célzása.raul72 írta: Jól van akkor örüljetek hogy több játékosotok nyert Aranylabdát . De nálunk az a 2 jobb mint nálatok az a 6 összesenDe engem nem az érdekel hogy melyik csapatban nyeretek több Aranylabdát hanem mondjuk a bajnokság,Bl stb... 31 bajnoki cím , 9 Bl győzelem míg nálatok 19 bajnoki cím és 3 Bl . Vigasztalodjatok az aranylabdákon meg a kupagyőzelmeken(25-17) . Na peace
Nem erről volt szó...Nem hiszem,h bárkinek vigaszt jelentene az amiről beszélsz.Viszont gratulálok mert sikerült belerondítanod értelmesnek tűnő párbeszédekbe.raul72 írta: Jól van akkor örüljetek hogy több játékosotok nyert Aranylabdát . De nálunk az a 2 jobb mint nálatok az a 6 összesenDe engem nem az érdekel hogy melyik csapatban nyeretek több Aranylabdát hanem mondjuk a bajnokság,Bl stb... 31 bajnoki cím , 9 Bl győzelem míg nálatok 19 bajnoki cím és 3 Bl . Vigasztalodjatok az aranylabdákon meg a kupagyőzelmeken(25-17) . Na peace
Később Madridban is lehetnek aranylabdások, erre nem lehet alapozniKezdetnek Messi, de Xavi is kaphat díjat, és később miért ne lehetnének olyan jó játékosok, hogy aranylabdások legyenek.
Persze most lovagóljuk meg a hason értelmű szavaknak a különböző jelentését, értelmét pláne úgy, hogy valszeg vagy 3 fordítás után lehetett ezt olvasni! Lehet spanyolul ez nem is így hangzott, nem tudom ,nem tok spanyolul! Angolul asszem így volt a lényeg, hogy : We train them - alias mi(egy egyszerű netes szótár szerint a train jelentése):Varatrix írta:Ezzel, csak az a gond, hogy Laporta nem az nyilatkozta, hogy ki neveljük őket hanem gyártjuk.cantera írta:Persze a Madridnak még ennyi sincs (mindössze Kopa és Di Stefano), de akkor is a kinevelés szót kicsit túlzásnak érzem.
"Míg a Real veszi az aranylabdásokat, addig mi képezzük őket."
A képezés, nem feltétlen gyerek korban kezdődik.
Messi lehet az első la masia növendék aki aranylabdát kap.
Pl Ibra?Viszont mi nagyon tehetséges játékosokat veszünk
Jól van akkor örüljetek hogy több játékosotok nyert Aranylabdát . De nálunk az a 2 jobb mint nálatok az a 6 összesenKralo írta:Nahát utána néztem, hogy vajon az emlékeim mosódtak össze az antipátiámmal, vagy valóban igazam van-e.A kinevelt és megvásárolt aranylabdások témájához... nézegethettek ilyen-olyan össztörténelmi listát. A kinevelt nem szó szerint értendő, miszerint 8 éves koruk óta nálunk vannak az aranylabda szintet elérő játékosok. Egészen pontosan azokról a felmerülő kérdésekről lehet szó, hogy a Madrid hány aranylabdás játékost vett csak az előző 10-12 évben? Hány aranylabdást vett a Barcelona? Hány Barcelona játékos kapott aranylabdát, hány Madrid játékos kapott aranylabdát az adott csapatban eltöltött idő és az az alatti érdeme miatt?
Vásárolt aranylabdások az elmúlt 10 évben:
Barcelona (0)
Real Madrid (7) Ebbe mondjuk bele lehet kötni, mert a 7 játékosból Figo, Ronaldo és Cannavaro már a Madrid színeiben kapta meg az aranylabdát. Igen ám, de valószínűleg nem a Madridban mutatott 2-3 hónapos őszi produktum miatt. Ráadásra Ronaldo már ezelőtt is aranylabdás volt.
Aranylabdásokká váltak a klub színeiben:
Barcelona (2) + nagy valószínűséggel ősszel bővül, ráadásra Figot sem számoltam.
Real Madrid (0) + 3, akiket pont úgy vettek meg, hogy épp az ő színeikben kapták meg, de nem a náluk mutatott teljesítmény miatt. Ezt látjátok a vásároltak listáján is.
Suárez a Depor nevelése, de nagyon fiatalon került hozzánk, és Helenio Herrera kezei között, nálunk lett az akicantera írta:Luis Suarezről sokat nem tudok
Őszintén. Én fájónak tartanám az efféle előrejutását a vetélytársamnak, legyen szó munkáról, vagy bármiről.cantera írta:
Kralo!
Ez baj? Vagy elítélendő?Ő egycsapásra sztárcsapatot akar
Kezdetnek Messi, de Xavi is kaphat díjat, és később miért ne lehetnének olyan jó játékosok, hogy aranylabdások legyenek.cantera írta:2005: Ronaldinho
2000: Figo
1999: Rivaldo
1994: Sztoicskov
1973-74: Cruyff
1960: Luis Suarez
Luis Suarezről sokat nem tudok, a többiek bőven 20 felett kerültek Barcelonába, Ronaldinho és Figo 23 volt, Figo asszem 5 évvel később kapott aranylabdát, Ronaldinho nem tudom hány évvel később. Mindenesetre sok közük nincs a Barca B-hez, ami a "kinevelést" jelenti számomra. Messiből lehet olyan aranylabdás ami nagy büszkeség lehet számotokra. A többiek külföldiek, azaz vásárolt playákSzóval mi most megvettük pl Benzemát, CR-t, Kakát, ha véletlenül lesz 1-1 jó évük Madridban, amiért valami díjat kapnak, majd mi is villogunk, hogy tessék, kineveltük őket
Persze a Madridnak még ennyi sincs (mindössze Kopa és Di Stefano), de akkor is a kinevelés szót kicsit túlzásnak érzem.
Ezzel, csak az a gond, hogy Laporta nem az nyilatkozta, hogy ki neveljük őket hanem gyártjuk.cantera írta:Persze a Madridnak még ennyi sincs (mindössze Kopa és Di Stefano), de akkor is a kinevelés szót kicsit túlzásnak érzem.
Azért a között is van különbség,h megveszünk egy Ronaldinhot aki aztán aranylabdás lesz vagy megveszünk egy Ronaldot vagy Kakát aranylabdásként és újra aranylabdások lesznek.Legalábbis sztem.cantera írta:Szóval mi most megvettük pl Benzemát, CR-t, Kakát, ha véletlenül lesz 1-1 jó évük Madridban, amiért valami díjat kapnak, majd mi is villogunk, hogy tessék, kineveltük őket
A kinevelés szó tényleg fúrcsa, nem fedi Messit kivév a valóságot! Viszont mi nagyon tehetséges játékosokat veszünk, aki 3-4 év múlva köszönhetően a jó környezetnek, és a remek csapattársaknak a csúcsra érnek! Ti ezzel szemben csak idén vettetek 2 aranyládbás ladbarúgót, akik nem nálatok lettek a legnagyobbak! Szóval mi sem kineveljük ,de legalább nevelük a játékosainkon, mi is csak megteremtjük a körülményeket, hogy fejlődhesenek, és a tehetségük a legjobban kibontakozzon, de akkor is nevelünk valamit, és nem készen vesszük őket!cantera írta:2005: Ronaldinho
2000: Figo
1999: Rivaldo
1994: Sztoicskov
1973-74: Cruyff
1960: Luis Suarez
Luis Suarezről sokat nem tudok, a többiek bőven 20 felett kerültek Barcelonába, Ronaldinho és Figo 23 volt, Figo asszem 5 évvel később kapott aranylabdát, Ronaldinho nem tudom hány évvel később. Mindenesetre sok közük nincs a Barca B-hez, ami a "kinevelést" jelenti számomra. Messiből lehet olyan aranylabdás ami nagy büszkeség lehet számotokra. A többiek külföldiek, azaz vásárolt playákSzóval mi most megvettük pl Benzemát, CR-t, Kakát, ha véletlenül lesz 1-1 jó évük Madridban, amiért valami díjat kapnak, majd mi is villogunk, hogy tessék, kineveltük őket
Persze a Madridnak még ennyi sincs (mindössze Kopa és Di Stefano), de akkor is a kinevelés szót kicsit túlzásnak érzem.