Szóval jó animáció, karakterfejlődés, akció, komoly téma, de legyen humor.
Ezeket ajánlanám, nem mind fele meg az összes kritériumnak:
1. Ghost Hunt : az animáció nagyon jó, az atmoszféra nagyon jó, elég barátságos, de vannak ijesztések, a karakterek fejlődnek, humoros. Talán néha híján van az akciónak, de pl az Another sem pörgős. Mivel viszonylag gyerekbarát, sok halál nem lesz, de pl nekem sokkal jobban bejött, mint az Another(annak a sztori egy nagy plot-hole). Leginkább a Supernatural első 2 szezonjára emlékeztet minden szempontból.
2. Elfen Lied: remek animáció, komoly téma, néha kissé erőltetett humor pár ecchi résszel(nem sok). A főhősök inkább pszihológiai, mint fizikai szempontból fejlődnek. Hentelős. A vérgőzös animék közül a leghíresebb és talán a legjobb.
3. Magi : ez minden szempontból igen közel áll a FMAB-hoz: animáció, humor, még a politikai rész is megvan. Itt a karakterek rengeteget fejlődnek. Értsd: először a fő karakter se tudja ki vagy mi ő, a 2. szezon végére meg

4. Inuyasha: bár ezt valószínűleg ismered. Vannak hibái, de a legtöbb anime rajongó esetében alapmű.
5. Yu-yu-Hakusho: Pont lentebb említették, ezt is adta az A+. Kissé régies az animáció, de nincs olyan harcolós anime, ami ne lopott volna tőle azóta.
6. Kaze no stigma: ez mondhatni tipikus harcolós: 2 főhős, az egyik baromi erős, a másik folyamatosan fejlődik. Átlagos főellenségek, elég jó minőségű animáció. Nem egy túl ismert cím, de remekül el van vele az ember.
7. Blue Exorcist: nekem nem nyerte el túlzottan a tetszésemet, de nagy népszerűségnek örvend a legtöbb rajongó esetében. Az animáció jó, néha humoros, de sokszor volt vele olyan érzésem h a készítők se tudták mit akartak kezdeni a sztorival.
8. Phantom-Requiem of phantom : Ezt elsősorban a jó animáció miatt említem. A karakterek erősödnek, de nem kell semmi természetfelettivel számolni. Ez egy maffia-anime. Egy fiatal srác véletlenül belekeveredik egy maffia-leszámolásba, csatlakozik-kiképzik, folyamatosan lép fel a ranglistán. Igen kevés a humor és elég sötét a hangulat.
9. Hunter x hunter: ez tipikus hosszú lefutású anime, rettenetesen hasonlít a felépítése a többihez(Naruto,Bleach, stb.). Elég jó, de az én szememben gyengébb, mint a Naruto, a Fairy Tail vagy a Bleach.
Elsőre ezek ugrottak be. Ami még szóba jöhet az a Claymore, Darker than Black, Hellsing
PS: Ami kimaradt, de amúgy a legjobb:
Avatar: the last airbender.: ez ugye nem japán, így papíron nem számít animénak, de az. Minden aspektusa olyan, mint az animéknek. Mondjuk van egy olyan érzésem h ezt is láttad.