2010.08.29. 11:43:01
először is idéznék egyet egy korábbi cikk hozzászólásaiból; nevet nem írok:
"Az a helyzet hogy egyre egyértelműbb, hogy a Barca egy hatalmas klub, és Guardiola nem képes felnőni hozzá.Ő az utánpótlásból jött, és kiváló a saját nevelésekkel, de az egyéb (menedzser jellegű) feladatokkal egyszerűen nem boldogul - gondolok itt az igazolások, a keret menedzselése, meccsek közbeni cserék, taktikai változtatások dinamikusan, egyes játékosok posztjai etc...
Sokakat elvakítanak az elmúlt időszak sikerei, amiben szerintem sokkal kisebb szerepe van Guardiolának, mint gondolják.
Újabb és újabb bizonyítékai láthatóak Pep hiányosságainak, és azt kell mondanom, ő lesz /vagy már az/ a Barcelona kerékkötője.
Keresni kéne egy komoly szakembert a csapat élére, ha a Barca regnálni szeretni az európai foci trónján, nem csak felkapaszkodni egy időre.
Hogy a témát is érintsem: a svéd biztos egy beképzelt, önimádó játékos...és? Az edző dolga az, hogy ezt megoldja és kihozza a maximumot.
Pep maga vallotta be, hogy Ibrahimovic munkájára egy rossz szava nem lehet.Tehát amit kér, azt megteszi.Ha mégsem stimmel, az az ő hibája.Nagy sztárokkal tudni kell bánni.Cantonánál nagyképűbb figura nem sok lépett pályára, Ferguson mégis kipréselt mindent a balhés franciából, sőt, még többet is.Ha Guardiola nagy edző lenne, ő is meg tudná csinálni." (ha olvasod akkor bocs h nem kértem engedélyt előre)
csak azért teszem ezt mert pontosan ezt gondolom én is és itt már vki kiválóan megfogalmazta.
hogy folytassam:
nem azzal van a baj Guardiolával nem jönnek az eredmények, mert az mellette szól eddig teljes mértékben; csak sztem itt a legtöbb embernek az a baja h nagyon sok olyan dolga van ami miatt sok embernek (köztük nekem is) kiveri a biztosítékot!! gondolok itt arra hogy hogyan is intézi a dolgokat...
addig nincs olyan nagy gond amíg a játék és az eredmények rendben vannak -azon kívül h bizonyos szurkolók személyes kedvenceit tünteti el (ill. hogy hogyan is teszi ezt...) és miatt lehetnek egyéni ellenszenvek- , csak sok olyan dolog van ami arra adhat okot következtetni h ez nem lesz jó így sokáig...
ibráról eddig is lehetett tudni (hozzáteszem h itt semmi gond nem volt vele abból amit mi látunk, és ez a fontos!!) h sajátos jelleme van, de ez pepre is elmondható; és egyre inkább úgy tűnik (ahogy már más is írta) h igenis egy kétszínű alak!
persze nem tudni minden részletet, de ezt csak azért mondhatom mert történt már egy s más ami erre adhat okot...
ja és nem mindenki volt elájulva guardiolatól, és nem mindenki istenítette őt...
mondjuk jobban örülnék annak ha nem lenne igazam vele kapcsolatban mint amit már rég óta szajkózok... de ez mind1.
mindenesetre érthetetlen h minek kellett akkor idehozatnia a svédet ha most meg így elküldte. persze nem tudhatta h fognak kijönni, de neki is tudnia kellett h milyen személyiség lehet zlatan. nem beszélve arról h ha nem képes megoldani a személyes ellentéteket, akkor még jó pedagógusnak sem lehet nevezni, amit mindig jó tulajdonságának mondtak; és kiderül h csak úgy tudja megoldani ezeket a problémákat ha eltávolítja az adott személyeket. (etoo, yaya, most ibra) szóval ha ezt nem tudja megoldani edzőként h ha nem kerül vkivel épp a legjobb kapcsolatba a csapatban, hogy akkor félretegye azt a kumma nagy önteltségét és a csapat számára kihozza a legjobbat a játékosból -teljesítményt tekintve- akkor hát egyáltalán nem érdemli a jó edzői "minősítést"!!
az üzlet anyagi részleteivel, meg a vezetőséggel kapcsolatban már szóltam; úgyhogy azt inkább már nem kommentálnám...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára
currahee 2010.08.29. 11:51:40-kor.