Pont hogy a bajnoksághoz kell a rutin és a nyugodtság, a leghosszabb és a legfontosabb sorozat. Állandóság, kiegyensúlyozott teljesítmény aranyat ér(het) a végén.
A német is jó kapus, de előző szezonban is voltak olyan "őrült" kifutásai, megmozdulásai, ami arra engednek következtetni, hogy fejben még nem érett meg erre a szintre. Főleg ha tudok választani egy olyan ember és közte, aki maximálisan bebizonyította, hogy a legnehezebb helyzetekben is higgadt tud maradni és voltak potyái, de egy erőt sugároz a kapuból. A németben is megvan ez, de szerintem kevésbé. Aki meg a németet favorizálja az meg azt mondja, hogy benne van meg jobban, Lucho meg majd eldönti.
Az meg hogy 23 és Bravo meg 32? Kapusnál a 23, az semmi. Lehet mondani Courtois vagy DeGea stb vonalat, de ha megnézzük, akkor ők is szép fokozatosan értek el egy szintet. Kölcsönadások, nagyon erős csapatban védett már DeGea pl előtte. A mi fiatal németünknek viszont még tanulnia kell, hogy ezen a szinten egy állandósult formát mutasson. Ez az, ami miatt Bravo előtte van, s ez az ami pl jót tesz neki, hogy a kupát megkapja és szívhatja be magába a rutint.
Lejjebb valaki jól leírta, hogy tényleg vicces már néha ez a siránkozás xy ember felé. Tökéletes megfogalmazás volt, hogy egy dolog számít, teljesítmény. A tutujgatásba ez is beletartozik, hogy nincs idő arra várni, hogy majd xy beérik és milyen jó lesz. Így is pl Stegen is megkap két kupasorozatot, Bartra-ékat ott játszatja Lucho ahol csak tudja, most éppen Samper láz van, aki ügyes gyerek, de szerintem koránt sem áll készen az első csapathoz, de már azon is megy a sírás, hogy egy felkészülésin mennyit játszik. Aminek az lenne a célja, hogy minél több fiatalt megnézni, nem az hogy éppen Kis Pista 10 perccel többet játszik-e mint Rózsika néni....
Ne aggódjon senki Stegen fogja majd védeni a Barcelona kapuját a jövőben, de egyelőre Bravo a bajnokság szempontjából egy jobb, biztosabb megoldás, innentől kezdve meg szerintem nem vita tárgya, hogy ki védjen a bajnoki meccseken. A chilei bizonyított és fejben erősebb, egyelőre.