2010.05.23. 10:10:36
Ez a Pep ki akarja rakni a csapatból és ki akarja utáltani, ez valami hatalmas melléfogás.
Most őszintén: ha ezt csinálná, egy Xavi, egy Puyol, egy Iniesta, egy VV, egy Piqué nem lázadna ellene? Ezt persze nem úgy kell felfogni, hogy karddal mennének neki, de hogy nem jönnének az eredmények, és nem tennének meg mindent a csapatért, abban biztosak lehetünk. De nincs ilyen. Mindenki 200%-ot ad a Barcárt, az edzőért, azaz Pepért és saját magáért.
Tourét itt senki nem akarta elüldözni, csupán az van, hogy a Barcelonában van 22 hasonlóan jó képességű játékos, s az most ilyen szempontból lényegtelen, hogy Touré jobb még Busquetsnél. Jobb, igen. De annyival viszont nem rosszabb Busquets, hogy ez a csapat teljesítményének a rovására menjen, sőt, van néhány olyan elem, amiben előnyösebb játszatni.(Nem sok, de van.)
És a Motta-eset pl. Lehet, hogy ez nyers lesz, de mint játékos, én egyáltalán nem ítélem el ezt a fajta színészkedést. A győzelem legyen sportszerű, legyen fair, de a futball - nem is tudom ki mondta - a ravasz, az okos emberek játéka. Az életben sem lehet mindent tisztán elérni. Busquets rájátszott, hogy megütötték, de volt kontaktus. Én jómagam azt ítélem el, amikor hozzá se érnek, és úgy esik. Azt egy kicsit nem csípem, de annál sem kellene elküldeni a játékost melegebb éghajlatra.
Ebben a sportágban, ahol minden egyes labdáért megy a harc, s ahol minden egyes cm-ért meg kell küzdeni, természetes, hogy próbálja mindenki a csapatát előnybe juttatni.
Visszatérve a Pep elüldöz minkenkit dumára, azt azért látni kell Eto'o esetében is, hogy nem volt ez a viszony olyan felhőtlen. Két oldalú a dolog. S Pep nem üldözte el, csupán nem tartott rá igényt. Na bumm, van ilyen.
Touré pedig nem azért fog elmenni, mert Pep elüldözte, hanem azért, mert nem játszott. Ha el akarja üldözni, ül végig a padon, s J. dos Santos játszik helyette.
Az pedig, hogy nélkülözhetetlen elem lenne, korántsem igaz. Az egyetlen óriási érvágás ebben a csapatban Messi kiesése, mert ő akkora hatással van a gólszerzésre, hogy nélküle az nagyon nehéz. De minden egyéb esetben olyan komplett, egységes csapat vagyunk, ahol mindenki tudja a dolgát, hogy nagyon komolyan hátrányba 1-1 ember miatt nem kerülünk. (Persze, megérezzük, de a versenyképességen bőven belül.)
.