Mivel tegnap nem volt topic, ezért ma írom le.
A tegnapi napon az
El Mundo Deportivo egy érdekes hírrel és címlappal jelentette meg a tegnapi újságot. A címlapon Pep látható (valószínűleg egy edzésen int valakinek vagy mutatja, hogy még 5 kör srácok) és mellette 5 poszt található, ahova várhatóan igazolni fog a Barca és már a konkrét neveket is odaírták.
1. Filipe
2. Bruno Alves
3. Mascherano
4. Ribéry vagy Robinho
5. Ibra vagy Villa vagy Forlán
Az internetes cikkbe egyébként még belekerült Moyá, mint Valdés cseréje, és Srna is mint Alvés cseréje, de ezt az ötletet el is vetették, mivel túl sokat kér érte a Shakthar és így ezesetben Puyol lenne Dani cseréje. (amit én is helyes lépésnek tartanék).
A távozókról is szó esett, várhatóan a következők hagynák el a csapatot véglegesen vagy kölcsönbe: Jorquera, Cáceres, Milito, Guddy, Hleb, Eto'o.
Ha jó emlékszem akkor valami ilyesmi lenne a következő évi keret, zárójelben az adott cserék:
Kapusok:
Valdés (Pinto/Moyá?, Rubén Mino)
Védők:
Dani Alvés (Puyol),
Puyol (Marquez és Bruno Alves),
Piqué (Henrique),
Abidal (Filipe)
Középpályások:
Touré (Mascherano és Busquets),
Iniesta (Keita),
Xavi (Thiago)
Támadók:
Messi (Bojan és Pedro),
Ribéry v. Robinho (Henry és Iniesta),
Ibra v. Villa v. Forlán (Henry és Bojan).
Ez így
26 fő.
Hát tudjátok...ha ez a keret összeállna, fejem nem fájna a következő szezonban sem.
Egyébként van egy olyan érzésem (sőt majdnem biztos vagyok benne), hogy Moyá nem fog idejönni, mivel az ügynöke épp tegnap árulta el, hogy közel van a Valenciához. Pinto tökéletes lenne.
Ugyancsak biztos vagyok benne, hogy sem Ribéry, sem Ibra, sem Forlán nem fog érkezni, így marad a Robinho-Villa páros, amivel ÉN maximálisan elégedett lennék (persze csak akkor ha Eto'o távozna). Persze Robinho helyett én továbbra is szívesen látnám a keretben David Silvát, de ő nincs az elsőszámú kiszemeltek között, valahol az alternatívák végén van.
A
SPORT-on és az
El Mundo Deportivon is fent van Piqué nyiltakozata, miszerint már nagyon várja a Konf. kupa elődöntőjét és döntőjét ha továbbjutnának, valamint megemlíti, hogy nagyon örülne ha sikerülne Villát gránátvörös-kékbe öltöztetni, mivel szerinte hatalmasat nyerne vele a csapat.
Fent van a
Mundon is egy Messi interjú, (ami lehet, hogy fent lesz itt is az Eurobarcán), amiben természetesen felköszöntik, és beszél az elmúlt szezonról valamnt a jelenleg is Rosárióban töltött szabadságáról.
A többi ugyanaz mindenütt, Mascherano, Filipe közel a Barcához, Villáért küzdeni kell, de nem reménytelen, stb. bla, bla valamint még annyi, hogy a
következő szerződéshosszabítás az a Puyolé lesz, ami a jövő hét elején veszi majd kezdetét. (reméljük őt hamar lezavarja a klub)