David Villa
gyenge-gyenge-gyenge...
Annyit tennék hozzá, hogy hétvégén csere volt...mikor elment melegíteni, a Nou Camp hatalmas ovációval vette tudomásul...nagyon szeretik őt ott, értékelik az alázatát, a munkáját, a küzdőszellemét és az egész jellemét. A kimaradt helyzetek viszont nem fognak maguktól bemenni, ahhoz higgadtan kell megoldani, gondolkodni...és olyan, mintha Villának erre nem lenne ereje, felemészti az, hogy tökéletesen megfeleljen a taktikának, tökéletesen megcsinálja azt, amit Pep kér tőle. És amikor odakerül, hogy már csak be kell lőni, akkor meg egyszerűen nem tud koncentrálni...
Messi akkor hol lesz? Mert kettejüknek hely középen nincs.MessiFan írta: Talán azt lehetne megpróbálni, hogy megmondja Pep neki, csinálja azt kb amit Messi. Álljon be középre és legyen mindig játékban. Mert ez hogy ott van a vonal mellett és ha megkapja a labdát akkor vagy ráviszi a védőre és kicselezi, vagy szerelik, vagy rávezeti majd elpasszolja, vagy megkapja és rögtön elpasszolja. Ez így nem frankó, mivel nem éppen egy cselgép. Lehet pont emiatt jönnek a hírek hogy Neymart akarja a Barca..
Bírom a spanyolt, de állati peches. Középcsatár poszton a világ 5 legjobbja között van, csak az a balszerencséje, h van egy Messi, aki középen a leghatékonyabb és egyszerűen nem éri meg a csapat szempontjából, h az argentin más poszton játsszon.
Maximum az segíthetne rajta, h két csatárral játszanánk, de erre sok esélyt nem látok. Megint csak oda lyukadunk ki, csapat az elsődleges és nem az egyéni érdekek.
Villa nem felejtett el focizni, semmivel sem kevesebb, mint a Valenciában, max. annyi, h jelenleg lelkileg sincs a legjobb passzban.
Az a baj, h keveset van játékban és sablonos, amit csinál. Keveset van játékban, ezért amikor helyzetbe kerül, akkor is elég gyakran hibázik. Görcsös, akar, de legtöbbször a nagy akarásnak nyögés a vége.
Kicsit talán off, de azért leírom. Amíg Guardiola az edző, addig szerintem játékost igazolni eléggé értelmetlen. Pep olyat kér, amit a legjobban a saját nevelések tudnak megcsinálni. Ezért van az, h remek képességű játékosok itt sokra nem képesek. Egyszerűen a fiatalok, a saját nevelésűek jobban passzolnak Guardiola filozófiájába.
Visszatérve Villára. Nem tudom, h mi lesz, de ez így senkinek sem jó. Ő tisztában van vele, h nem megy neki és a gondolom én a vezetőség sem azért adott ki egy szekér pénzt, h padozzon egy ilyen kaliberű és képességű játékos. Az a baj, h eléggé patthelyzet alakult ki, valahogy nem tudom elképzelni, h Villa szélen játszva sziporkázni és villogni fog. Igaz eddig sem tette, csak azért a tavalyi szezon elején jobban ment neki a játék és a gólok is nagyobb számban jöttek.
Azt tisztelem benne, h hozzáállása példaértékű. Elvégzi a "piszkos munkát", fut, hajt, védekezik, az akarással semmi gond. Tisztában van vele, h nem az igazi amit csinál és, h kevesebb csillogás jut neki itt. Igazi profi.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- N7
- Jugador del Barça
Most újra megnézem a Barcelona-Real Madrid 5-0-ás meccset,életem(sztem nem csak az enyém)legszebb meccse:) Kiírtam DVD-re úgyhogy hajrá:) David pedig élete meccsét játszotta:) Jó lenne,ha idén is így villogna a Classicon:D
- Capon
- Llegenda del Barça
Ez így rendben is van szerintem nem sokan vitatkoznak ezzel.Fernando írta:Szerintem Villa formája teljes mértékben Guardiola hibája. Egy teljes egészében középső támadót erőltet a bal szélen, ezt eljátszotta Henryval is... Ronaldinho óta üres az a poszt, oda nem egy gólvágó kell arra a posztra, hanem egy támadó szellemű, villámgyors technikás játékos. Szerintem Sáncheznek pont menne ott. Nem értem miért kell erőltetni ami nem megy.
A jelenlegi posztján használhatatlan Villa és ha Pep nem teszi el onnan akkor viszont teljesen felesleges hogy betegye a csapatba.
Vagy kavar elől egy kicsit Pep és kicsit mást játszat vele vagy tök feleslegesen 1,5 év után padozhat a 40 millás játékost.
Talán még azzal lehetne próbálkozni, hogy egy Alveshez hasonló bal szélső védővel aki gyakrabban fellép be tudna segíteni Villank. Szerintem ez még nagyon sokat javíthatna Villa játékán ha valakivel azon az oldalon össze tudna játszani rendszeresen és kisegítené nem kéne mindig ugyan azt a 2 megoldást választania hogy visszapasszol vagy belevezeti a védőjébe.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Talán azt lehetne megpróbálni, hogy megmondja Pep neki, csinálja azt kb amit Messi. Álljon be középre és legyen mindig játékban. Mert ez hogy ott van a vonal mellett és ha megkapja a labdát akkor vagy ráviszi a védőre és kicselezi, vagy szerelik, vagy rávezeti majd elpasszolja, vagy megkapja és rögtön elpasszolja. Ez így nem frankó, mivel nem éppen egy cselgép. Lehet pont emiatt jönnek a hírek hogy Neymart akarja a Barca..Fernando írta:Szerintem Villa formája teljes mértékben Guardiola hibája. Egy teljes egészében középső támadót erőltet a bal szélen, ezt eljátszotta Henryval is... Ronaldinho óta üres az a poszt, oda nem egy gólvágó kell arra a posztra, hanem egy támadó szellemű, villámgyors technikás játékos. Szerintem Sáncheznek pont menne ott. Nem értem miért kell erőltetni ami nem megy.
De egyenlőre csak ültesse le a padra Villát, és játszassa Sánchezt hogy had szokja a kezdőséget

- Fernando
- Llegenda del Barça
Szerintem Villa formája teljes mértékben Guardiola hibája. Egy teljes egészében középső támadót erőltet a bal szélen, ezt eljátszotta Henryval is... Ronaldinho óta üres az a poszt, oda nem egy gólvágó kell arra a posztra, hanem egy támadó szellemű, villámgyors technikás játékos. Szerintem Sáncheznek pont menne ott. Nem értem miért kell erőltetni ami nem megy.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Villa hatalmas kút. jelen állapotában abszolút használhatatlan, olyan mintha a meccs első percétől emberhátrányban játszanánk. Le kell ültetni, ott van mostmár tényleg Sánchez,Pedro, de még Thiago is jobban megjátszaná azt a posztot,pedig nem az a helye.
Ha év végéig nem ad semmiféle életjelet magáról, akkor túl kell adni rajta,mert felesleges ezért a teljesítményért évente milliókat fizetni neki.
Ha év végéig nem ad semmiféle életjelet magáról, akkor túl kell adni rajta,mert felesleges ezért a teljesítményért évente milliókat fizetni neki.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Így van. Nem is kellene semmi mást csinálnia, csak a meccsenkénti 2 tiszta helyzetét megoldani...de nem is értem, annyira kiszámíthatóan és szerencsétlenül lövi el mindig...komolyan felidegesített tegnap. Csak az a baj, hogy Alexis is kihagyta a totális ziccert 2x is...ő is olyan sután nyúlt bele, hogy a fejem fogtam. Pedronak jó szokott lenni a helyzetkihasználása, csak ő még elég gyengus volt a sérülése után tegnap. Hihetetlen, hogy a mi csatáraink nem tudnak gólt lőni...Andris írta:Mennyire jo volt tegnap is. Katasztrofalis amit muvel, mostmar padra vele. Aki konstans [auto_cenzúra] egy eve az nem erdemel kezso tagsagot. Bizonyitson ujra mint ahogy mindenki masnak kell, aztan ha nem akkor ev vegen jo aron viszlat.
- Capon
- Llegenda del Barça
Ha mindenki egészséges elől akkor most már tényleg padozhatna egy kicsit.
Lehet ez plusz rárak egy lapáttal a teljesítményére, de akkor sincs mit tenni tök fölösleges a pályára küldeni. Még az is lehet, hogy kicsit észhez tér a padon.
Mióta volt az a bírósági ügye azóta van padlón és az nem mostanában volt.
Lehet ez plusz rárak egy lapáttal a teljesítményére, de akkor sincs mit tenni tök fölösleges a pályára küldeni. Még az is lehet, hogy kicsit észhez tér a padon.
Mióta volt az a bírósági ügye azóta van padlón és az nem mostanában volt.
Mint ahogy sokan mások, én is reménykedtem amikor gólt lőtt.
De már nem reménykedem, hanem szenvedek. Idegesítően rosszul játszik. Remek képességei vannak, de semmit nem mutat belőlük!
Ott van helyette Sánchez, Pedro és ha megint úgy állnának fel mint tegnap, akkor Fabregas, + esetleg egy B-s.
Én is azt mondom, hogy a padra vele!
Mindig is szimpatikus volt és lesz, viszont így nem.
De már nem reménykedem, hanem szenvedek. Idegesítően rosszul játszik. Remek képességei vannak, de semmit nem mutat belőlük!
Ott van helyette Sánchez, Pedro és ha megint úgy állnának fel mint tegnap, akkor Fabregas, + esetleg egy B-s.
Én is azt mondom, hogy a padra vele!
Mindig is szimpatikus volt és lesz, viszont így nem.
- Andris
- Adminisztrátor
Mennyire jo volt tegnap is. Katasztrofalis amit muvel, mostmar padra vele. Aki konstans [auto_cenzúra] egy eve az nem erdemel kezso tagsagot. Bizonyitson ujra mint ahogy mindenki masnak kell, aztan ha nem akkor ev vegen jo aron viszlat.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
- József Attila
-
- Jugador del Barça
Kezdő volt és nagyon sz..r. Ismét!!N7 írta:teljesen egyetértek!:)SZERDÁN KEZDŐNEK kell lennie és remélem nagyon jól fog játszani:)Barcaman14 írta:Nagyon kellett neki ez a gól, jól tette Pep hogy becserélte! A Milan ellen szerintem kezdenie kéne!

örülök,hogy nem én vagyok a h.lye 

- Capon
- Llegenda del Barça
Egyből nekem is ez ugrott be.Tocy írta:Tavasz óta minden egyes góljára ezt mondja mindenki, de semmi változás. Ugyanaz a nagy küzdés, szíve-lelke a pályán, és kevés gól...Barcaman14 írta:Nagyon kellett neki ez a gól, jól tette Pep hogy becserélte! A Milan ellen szerintem kezdenie kéne!
Hónapok óta tényleg minden egyes góljánál elhangzott, hogy ez most nagyon kellett neki. Reméljük 2 hónap múlva nem ezt kell hajtogatni még mindig.
Tavasz óta minden egyes góljára ezt mondja mindenki, de semmi változás. Ugyanaz a nagy küzdés, szíve-lelke a pályán, és kevés gól...Barcaman14 írta:Nagyon kellett neki ez a gól, jól tette Pep hogy becserélte! A Milan ellen szerintem kezdenie kéne!
- N7
- Jugador del Barça
teljesen egyetértek!:)SZERDÁN KEZDŐNEK kell lennie és remélem nagyon jól fog játszani:)Barcaman14 írta:Nagyon kellett neki ez a gól, jól tette Pep hogy becserélte! A Milan ellen szerintem kezdenie kéne!
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Nagyon kellett neki ez a gól, jól tette Pep hogy becserélte! A Milan ellen szerintem kezdenie kéne!

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
-
- Director del Fútbol
Mivel nem neveztél meg senkit, de az én hsz-emre reagáltál, ezért joggal gondolhattam hogy igen.
Na mindegy, ha jó formában van Cuenca addig játszhat, mert nem adott okott eddig a mellőzésre. Aztán ha nem megy neki, akkor jöhet Villa, persze a rutin miatt lassan visszakerül majd mindenképp.
Na mindegy, ha jó formában van Cuenca addig játszhat, mert nem adott okott eddig a mellőzésre. Aztán ha nem megy neki, akkor jöhet Villa, persze a rutin miatt lassan visszakerül majd mindenképp.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Mondtam én,hogy te mondod?
Valaki mindig benyögi ezt a mondatot... aztán lő egy gólt és minden marad a régiben.
Valaki mindig benyögi ezt a mondatot... aztán lő egy gólt és minden marad a régiben.
-
- Director del Fútbol
1 hete írtam, az angolok elleni meccs után, és akkor mondtam ezt először, szóval nem értelek.

unalmas már hogy minden gólja előtt ezt kell mondani.lluisllach89 írta:Megint kimarad a ziccer, ilyen nincs
Komolyan jó lesz szerintem, ha átszakad ez a mentális gát. Csak találjon egy gólt, lehetőleg hamar.
Szerk.: Ilyen nincsen komolya mondom, klasszis megoldás, BOMBAGÓL lett volna, erre kapufa
- Barcaforever
- Director del Fútbol
A korábbi évekből kiindulva, ebből az erős jegelésből év végi eladás lesz! 

-
- Director del Fútbol
Megint kimarad a ziccer, ilyen nincs 
Komolyan jó lesz szerintem, ha átszakad ez a mentális gát. Csak találjon egy gólt, lehetőleg hamar.
Szerk.: Ilyen nincsen komolya mondom, klasszis megoldás, BOMBAGÓL lett volna, erre kapufa

- Piquenbauer
- Jugador d'estrella
Villa játékát elég érdekes dolog megítélni. Mindenki nagyon jól tudja azt, hogy nem tipikus szélső támadó, mint ahogyan Henry sem volt az. A Valenciában is középső támadóként futballozott, és ott elsősorban csak a góllövés volt a feladata.
Itt más a helyzet, hiszen a támadások mellett a védekezésből és a letámadásokból is ki kell vennie a részét egy szinten. Jelenlegi posztján elég kiismerhető, hiszen nem képes olyan villanásokra egy az egyben, mint mondjuk Alexis vagy Messi, vagy annak idején Ronaldinho. Villa gyakorlatilag mindig ez a két variáció közül választ amikor megkapja a labdát: vagy hátra passzol, vagy pedig megpróbál befele cselezni, és lőni.
Mivel támadó, első sorban a gólokat várja mindenki tőle (talán jogosan), és csak az tűnhet fel sokaknak, hogy "már megint nem lőtt gólt". Pedig olykor lehet, hogy ez éppen azért nem jött össze, mert mezőnyben több munkát végzett.
Villa sokszor helyezkedik a mérkőzéseken üresen, kiugrásra készen, még sem kapja meg a labdát. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy sokszor pedig lesen tartózkodik.
Az ő megítélése roppantul nehéz, hiszen a "nagy mérkőzéseken" rendre tudott villantani, és fejben össze is tudta szedni magát azokra. Nézzük csak például: Real Madrid elleni 5-0 (2 gól és egy gólpassz), Manchester United elleni Bajnokok Ligája döntő (1 gól), vagy a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén lőtt fantasztikus gólja a Real Madrid ellen.
Lehet, hogy most kicsit tompább, és rosszabbul futballozik, de biztos vagyok benne, hogy fog ő még boldog pillanatokat okozni nekünk a szezon során. Az én bizalmam egyelőre még töretlen felé, és halkan megjegyezném, semmivel sincs rosszabb formában, mint mondjuk amilyenben Pedro futballozott.
Itt más a helyzet, hiszen a támadások mellett a védekezésből és a letámadásokból is ki kell vennie a részét egy szinten. Jelenlegi posztján elég kiismerhető, hiszen nem képes olyan villanásokra egy az egyben, mint mondjuk Alexis vagy Messi, vagy annak idején Ronaldinho. Villa gyakorlatilag mindig ez a két variáció közül választ amikor megkapja a labdát: vagy hátra passzol, vagy pedig megpróbál befele cselezni, és lőni.
Mivel támadó, első sorban a gólokat várja mindenki tőle (talán jogosan), és csak az tűnhet fel sokaknak, hogy "már megint nem lőtt gólt". Pedig olykor lehet, hogy ez éppen azért nem jött össze, mert mezőnyben több munkát végzett.
Villa sokszor helyezkedik a mérkőzéseken üresen, kiugrásra készen, még sem kapja meg a labdát. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy sokszor pedig lesen tartózkodik.
Az ő megítélése roppantul nehéz, hiszen a "nagy mérkőzéseken" rendre tudott villantani, és fejben össze is tudta szedni magát azokra. Nézzük csak például: Real Madrid elleni 5-0 (2 gól és egy gólpassz), Manchester United elleni Bajnokok Ligája döntő (1 gól), vagy a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén lőtt fantasztikus gólja a Real Madrid ellen.
Lehet, hogy most kicsit tompább, és rosszabbul futballozik, de biztos vagyok benne, hogy fog ő még boldog pillanatokat okozni nekünk a szezon során. Az én bizalmam egyelőre még töretlen felé, és halkan megjegyezném, semmivel sincs rosszabb formában, mint mondjuk amilyenben Pedro futballozott.