Az elmúlt idény végén el voltunk keseredve, és ő is ezt mondta, ám ma már minden másként fest. Ő is azt látta, hogy egy olyan csapat formálódik, melynek van sikeréhsége.
De keresték az eladásának lehetőségét.
Óvatosan! Soha nem hittem ebben. Adtunk egy utolsó esélyt Rijkaardnak, Decónak, Ronaldinhónak. Samuelnek soha. Az ő helyzete teljesen más volt, mert két éven keresztül sérülésekkel küzdött, és nem tudta igazán fölvenni a ritmust. Ennek ellenére amint ismét játszott, gólokat szerzett. Az ő gondjai ellen nem lehetett tenni, váratlan, szerencsétlen esetek voltak.
Samuval soha nem zajlottak le azok a nyugodt beszélgetések, mint Ronaldinhóval vagy Decóval. Minden egy kicsit görcsös volt. Éppen ezért mondom azt, hogy valahol mélyen nem akartuk, hogy ő is távozzon, amellett, hogy szerettük volna egy alapkoncepció szerint megújítani a csapatot. Ilyen esetekben pedig a meghatározó játékosokra gondolsz, itt lépett be a képben Ronaldinho, Deco és Eto'o. Samuel helyzete bizonytalanul maradt, köszönhetően számos félreértésnek, mert mi sem igazán akartuk eladni, és ő sem akart igazán menni. Az edzéseken ráadásul meggyőzően produkált.
Ha ő végül akart volna váltani, késznek kellett volna lennünk a fejleményekre egy új csatárral a tarsolyunkban. De soha nem láttunk tisztán ebben a kérdésben, éreztük, hogy óvatosan kell eljárnunk ebben az egészben.
Guardiola:
„Még mielőtt én bármit bejelentettem volna, már mindannyian tudtátok, hogy Eto'ót a piacra helyezte a klub Decóval és Ronalidinhóval együtt, tehát nem számolunk velük. De végül ő szeretett volna maradni, valamint én is örültem volna, ha marad. Ha csak az egyik fél nem akarta volna a folytatást, nem így alakultak volna a dolgok."
Nem látok itt különösebb ellentmondást....

- a fordítás alapján, persze..
Itt is vagy ezerszer elhangzott, h "lezárult egy korszak"...
Beilyedtek, de adtak maguknak időt, és kiegyenesedtek a dolgok ennyi...
++Nem Pep döntése volt, de azért ő is odanyilatkozott, h ha mittudomén hány gólt lő, maradhat....szal ő se mondta ki feketén-fehéren, h maradjon!