David Villa
Gyerekek, hát mondtam én, hogy ez csak egy körülmény, egy szóval nem írtam, hogy ez lenne a formahanyatlásának oka, ahogy azt sem, hogy Abidal visszafogottabb szélsőjátéka ne lenne tudatos (persze a képességekhez igazított) taktikai elem. De ennek része van abban, hogy olykor Villa jobban el tud tűnni a szélen, ahogy Pedrot is ekézték sokan idén olyan meccseken, amikor Guardiola egész egyszerűen bezavarta középre a darálóba, ahol semmit nem ért a srác (igaz ő sem emiatt került rossz formába). Csak sosem szabad elfelejteni, hogy az ott egy nehezebb poszt.
- miihii
- KHAL
Gondolom taktikailag is így van eltervezve,h keveset jár fel Abi. Azért az durva lenne,ha mindkét szélső hátvédünk szélsőt játszana és két védős rendszerben nyomnánkd írta:Abidal a legtöbbször szinte semmit nem rak hozzá a támadójátékhoz, így Iniestástúl is erősebb a jobb oldal. Messi szeret oda kikalandozni, Xavi ha mélységben van is, de részt vesz az összjátékban, Alves pedig ismét egyre gyakrabban marad a szélen. 3 év eltelte után is féloldalas a csapat kicsit, ez érződik Villa játékán.
Kétségtelen persze, hogy elsődlegesen nem ezzel van a gond nála.

Ezen felül még ott van,h van ugyan egy körülbelüli alapfelállás,de tulajdonképpen kötetlen pozícióban játszanak a srácok. Nem véletlen,h gyakran ugratja ki mondjuk Messi pölö Cesc-et,vagy úgy egyáltalán,a támadószekció tagjai bárhol feltűnhetnek. Tehát nem lehet kijelenteni,h Villa szélsőtámadó,bár elméletileg az az ő reszortja. De ugyanúgy ő is elkalandozik,ha játék illetve a társak helyezkedése azt kívánja.
Mondjuk nekem visszhangzik a fülemben a sok örömködő komment,ami David érkezésének szólt,h végre egy támadó,aki a szélső csatárként is meg fogja állni a helyét és nem cs szükségmegoldás lesz. Aztán most meg,h nem megy neki a játék illetve a helyzetkihasználás,máris az a baj,h ő nem szélső?A formájával,koncentrációjával nagyobb baj van,mint a pozíciójával,legalábbis sztem.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Abidal a legtöbbször szinte semmit nem rak hozzá a támadójátékhoz, így Iniestástúl is erősebb a jobb oldal. Messi szeret oda kikalandozni, Xavi ha mélységben van is, de részt vesz az összjátékban, Alves pedig ismét egyre gyakrabban marad a szélen. 3 év eltelte után is féloldalas a csapat kicsit, ez érződik Villa játékán.
Ellenben közvetlen mögötte játszik Ini, míg Xavi a jobbon nagyon mélyen hátul helyezkedik, szal ő a széleken nem nagyon segít be. Így viszont ugyan az a helyzet mindkét oldalon, csak egy Alves vs Iniesta leosztásban. Persze ha Ini nem játszik (és kevesebbet játszik, mint Alves) akkor már tényleg más a helyzet, de nem csak ilyenkor tűnik el nagyon. Másrészt engem pl nem érdekelne, hogy alig van játékban, ha az ajtó ablak helyzetei jó részét belőné, mert végül is csak a góllövési képessége miatt lett idehozva, de mostanában olyan helyzeteket csesz el, amit még a védőink is nagy biztonsággal gólra váltanának.d írta: Egyébként van egy olyan körülény is a játékával kapcsolatban, amit nem szeretünk megemlíteni, mégpedig, hogy bármennyire is imádjuk Abidalt, de negyed annyi támogatást nem tud nyújtani a bal szélen, mint adott esetben Alves a jobb oldalt, így sokszor kicsit magára marad, könnyebb őt kikapcsolni és a szerepe olykor arra korlátozódik, hogy lefoglaljon egy-két védőt.
Villa tudta mit vállal, a 2010-es tavaszi idény után azért erősen sejteni lehetett, hogy Guardiola berakja középre Messit és onnan kitúrhatatlan lesz, Villa pedig bal oldali támadónak érkezett.
Egyébként van egy olyan körülény is a játékával kapcsolatban, amit nem szeretünk megemlíteni, mégpedig, hogy bármennyire is imádjuk Abidalt, de negyed annyi támogatást nem tud nyújtani a bal szélen, mint adott esetben Alves a jobb oldalt, így sokszor kicsit magára marad, könnyebb őt kikapcsolni és a szerepe olykor arra korlátozódik, hogy lefoglaljon egy-két védőt.
Jól megfigyelhető hasonló analógiában, hogy amikor a biztos játékát játssza Guardiola, annak egyik alapeleme, hogy a szélső védők nem futnak fel, na olyankor ugyanígy eltűnik a jobb szélső támadó is.
Egyébként van egy olyan körülény is a játékával kapcsolatban, amit nem szeretünk megemlíteni, mégpedig, hogy bármennyire is imádjuk Abidalt, de negyed annyi támogatást nem tud nyújtani a bal szélen, mint adott esetben Alves a jobb oldalt, így sokszor kicsit magára marad, könnyebb őt kikapcsolni és a szerepe olykor arra korlátozódik, hogy lefoglaljon egy-két védőt.
Jól megfigyelhető hasonló analógiában, hogy amikor a biztos játékát játssza Guardiola, annak egyik alapeleme, hogy a szélső védők nem futnak fel, na olyankor ugyanígy eltűnik a jobb szélső támadó is.
A másik meg, hogy Messi középen a legbrutálisabb! Mióta ott játszik rengeteg gólt lő, senki nem alkalmasabb nála arra a posztra, még Villa se.20tek írta:Ez így csúsztatás, mivel Messi már azelőtt középen játszott, mielőtt Villa idejött. Szóval nem Messi miatt van szélen, hanem eleve oda is lett véve.papek89 írta:Messi középrevitelével jót tett Pep, csak Villa kárára sajnos :\
Ez így csúsztatás, mivel Messi már azelőtt középen játszott, mielőtt Villa idejött. Szóval nem Messi miatt van szélen, hanem eleve oda is lett véve.papek89 írta:Messi középrevitelével jót tett Pep, csak Villa kárára sajnos :\
- papek89
- Jugador d'estrella
Az egy dolog, hogy kihagyja a sok helyzetet, de ha kiteszik szélre még helyzetbe se tud kerülni. A helyzeteket meg azért hagyja ki, mert túl görcsös már. és minden áron gólt akar rúgni. Ha betalálna a közeljövőben nem egyszer, nem csak a válogatottban ( Ahol aránylag még jól is megy neki ) akkor talán nem hagyná ki a helyzeteit. Az meg, hogy nem tudja átvenni a labdát az nem azért van, mert szélen játszik, hanem ez is a görcsösség miatt. Messi középrevitelével jót tett Pep, csak Villa kárára sajnos :\ Egy 2 csatáros játék jobban feküdne neki, ahol az egész támadóterület előtte lehet.
könyörgöm, mit befolyásol a labda átvételén ,vagy a ziccer kihasználásán az, hogy valaki hol játszik?
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Én is ezt mondtam, de majd ha rááldozol néhány meccset, mikor figyeled, h amikor behúzódik középre, mennyi helyzetet rúg felé vagy ziccerben a kapusban, te sem ezt fogod mondani én is ezzel védtem, amíg nem figyeltem.papek89 írta:Villa, amióta itt van, azért nem tudja játszani azt, amit tud, mert nem a helyén játszik. Neki KÖZÉPEN van a helye, nem pedig a bal oldalt. Ha középen játszott, rendre jobb teljesítményt nyújtott. Amíg nem teszi Pep vissza középre, addig úgyis szenvedni fog.
Amíg nem lesz újra eredményes vagy nem ontja a gólpasszokat, márpedig sokszor a passzok se nagyon jönnek össze, addig nem igazán lesz értékelhető a teljesítménye.Tőlem 70x is beindulhat mélységbe vagy 0,1 mp-ként is labda érhet, ha nincs kézzel fogható eredménye újra a játékának.
Ha őszintén magunkba nézünk olyan Villának a pártolása, mint egy gyenge kapus, aki meccsenként kap 2 gólt és közbe véd néhány nagyot,így csak 1góllal kap ki mindig a csapata.
Azt hiszen Villától nem kérnek olyan nagy dolgot, pontos passzok, 1vs1-ek megnyerése és néha gól.(néha

- papek89
- Jugador d'estrella
Villa, amióta itt van, azért nem tudja játszani azt, amit tud, mert nem a helyén játszik. Neki KÖZÉPEN van a helye, nem pedig a bal oldalt. Ha középen játszott, rendre jobb teljesítményt nyújtott. Amíg nem teszi Pep vissza középre, addig úgyis szenvedni fog.
Igaz, hogy sérült volt, de Alexis még semmit nem mutatott, bizonyított ...
- shutterisland
- Director del Fútbol
bár matára is ráillik (és ő sem egy kutyaütő) én silvára gondoltam, nagyon csipázom a játékát, nálunk is ütne a srác szerintem.MessiFan írta:Mata? Silva?shutterisland írta:én nagyon szívesen látnék egy angliában játszó, jóképű spanyol törpét a helyén, alexissel és messivel, de ez egy gyönyörű álom.
Egyébként ne reménykedjetek. Szerintem Villa egyhamar nem megy el innen. Bár kitudja. Szerintem még mindig az egyik legjobb csatár, csak valamiért nem megy neki..
amúgy én nem "reménykedek", hogy elmegy villa, én remélem, hogy összeszedi magát, és ahhoz méltóan focizik, amit az elmúlt években szokhattunk meg tőle a valenciában,barcában és válogatottban.
Mata? Silva?shutterisland írta:én nagyon szívesen látnék egy angliában játszó, jóképű spanyol törpét a helyén, alexissel és messivel, de ez egy gyönyörű álom.

Egyébként ne reménykedjetek. Szerintem Villa egyhamar nem megy el innen. Bár kitudja. Szerintem még mindig az egyik legjobb csatár, csak valamiért nem megy neki..
- shutterisland
- Director del Fútbol
mintha úgy emlékeznék, hogy benne van a szerződésben, h x összegért visszavásároljuk, és a roma igényt tarthat rá egy nagyobb summáért..de ez off.
a lényeg, hogy meglátjuk vijjá idei szezonját, ha ilyen pocsék lesz, mint amit mostanában látunk tőle, nem tudom, hogy mi lesz belőle.
én nagyon szívesen látnék egy angliában játszó, jóképű spanyol törpét a helyén, alexissel és messivel, de ez egy gyönyörű álom.
a lényeg, hogy meglátjuk vijjá idei szezonját, ha ilyen pocsék lesz, mint amit mostanában látunk tőle, nem tudom, hogy mi lesz belőle.
én nagyon szívesen látnék egy angliában játszó, jóképű spanyol törpét a helyén, alexissel és messivel, de ez egy gyönyörű álom.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
A Kicsi mintha azt mondta volna, ha Pep hívná lehet, akkor sem jönne vissza. Ezek után én nem vagyok biztos benne, hogy kötelezően vissza kéne vennünk. Mondjuk én ennek csak örülnék, mert akármilyen katalán és sajátnevelés a srác nálam már eljátszotta az esélyét és nem lehet rá alapozni. Vannak itt reményteljesebb embereink a B-ben, mint Bojan,shutterisland írta:igazából különösen engem sem zavarna, úgyis alexissel képzelem el a kezdőnket majd, pedro összekapná magát, és még ott van cesc,iniesta,thiago,cuenca, akit fel lehet tolni.S.Agüero írta:Kacsa, de ettől függetlenül tőlem mehet...
azt max nyáron jön helyére egy fiatal és jobb támadó...
![]()
![]()
igazából nem sok vizet zavar a csapatban és ez nagy gond.
amúgy majd ugye kötelezően vissza kell vegyük bojant, a mostani villánál ő sem rosszabb, de ő csak 21.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- peccerta
- Jugador del Barça
Hát ne mert kezdtem szívgörcsöt kapni,bár sehol nem látok semmiféle ehhez hasonló baromságot.MessiFan írta:Annyit olvastam el hogy a Brit. Kacsa. Ilyeneket be se másolj.
Cruyff
Milliónyi gyerek van a világon, akik előtt egy nagyon rossz példa jár, és a Madrid ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Amióta elment Valdano, a dolgok csak rosszabbodtak. Valdanóról mondhat mindenki, amit akar, de azért ő egy úriember. Lehetséges, hogy Mourinho egy nagyon jó ember privát környezetben, és nagyon jó edző is, de amit a világ számára mutat, az egészen más. És a klub kötelessége lenne megváltoztatni ezt a helyzetet.
Milliónyi gyerek van a világon, akik előtt egy nagyon rossz példa jár, és a Madrid ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Amióta elment Valdano, a dolgok csak rosszabbodtak. Valdanóról mondhat mindenki, amit akar, de azért ő egy úriember. Lehetséges, hogy Mourinho egy nagyon jó ember privát környezetben, és nagyon jó edző is, de amit a világ számára mutat, az egészen más. És a klub kötelessége lenne megváltoztatni ezt a helyzetet.
- shutterisland
- Director del Fútbol
igazából különösen engem sem zavarna, úgyis alexissel képzelem el a kezdőnket majd, pedro összekapná magát, és még ott van cesc,iniesta,thiago,cuenca, akit fel lehet tolni.S.Agüero írta:Kacsa, de ettől függetlenül tőlem mehet...
azt max nyáron jön helyére egy fiatal és jobb támadó...
![]()
![]()
igazából nem sok vizet zavar a csapatban és ez nagy gond.
amúgy majd ugye kötelezően vissza kell vegyük bojant, a mostani villánál ő sem rosszabb, de ő csak 21.

Annyit olvastam el hogy a Brit. Kacsa. Ilyeneket be se másolj.
- peccerta
- Jugador del Barça
Kuuuuu.....ra remélem ez csak kamu.....bujna írta:A brit Metro is megírja a szerdai nap egyik nagy szenzációját, miszerint David Villa távozni fog a Barcelonából. A spanyol válogatott támadó állítólag összeveszett Lionel Messivel, ezért nincs tovább maradása a katalán klubban. Villát több klub is azonnal leigazolná, erre a legesélyesebb a Liverpool, amely mindenféleképpen szeretné megerősíteni támadóegységét.
Cruyff
A brit Metro is megírja a szerdai nap egyik nagy szenzációját, miszerint David Villa távozni fog a Barcelonából. A spanyol válogatott támadó állítólag összeveszett Lionel Messivel, ezért nincs tovább maradása a katalán klubban. Villát több klub is azonnal leigazolná, erre a legesélyesebb a Liverpool, amely mindenféleképpen szeretné megerősíteni támadóegységét.
- peccerta
- Jugador del Barça
MessiFan írta:Szerintem egyértelmű hogy miért érkezett Villa tavaly.
Remek képességekkel rendelkező csatár, a Spanyol válogatott legjobb góllövője aki a támadósor bármelyik pontján bevethető, de inkább balszélen játszik és próbálkozik, de sajnos nem mindig a legjobban.
Nincs túl sokszor játékban sajnos. Meg mostanában nem is túl hatékony.
Egyébként 70 meccsen eddig 30 gólt lőtt.
30 éves lesz.
„Nagyon elégedett vagyok David teljesítményével, mert igen agresszív volt egy az egyben, legalább hat vagy hét alkalommal lőtt kapura, csak a kapus kiválóan védett. Semmilyen kétségem nincs vele kapcsolatban, ma remek volt, még jobban tetszett, mint más alkalmakkor.”
Ez talán elég érv mellette!
Cruyff
Szerintem egyértelmű hogy miért érkezett Villa tavaly.
Remek képességekkel rendelkező csatár, a Spanyol válogatott legjobb góllövője aki a támadósor bármelyik pontján bevethető, de inkább balszélen játszik és próbálkozik, de sajnos nem mindig a legjobban.
30 éves lesz.
30 éves lesz.