jövőre ha csak nem az idióta 4-3-3-at akarja LE tolni, kétféle játékrendszert tudok REÁLISAN elképzelni. bár biztos jobban ért a focihoz mint én (nem véletlenül nem engem választottak edzőnek

) de minden más rendszer, a KERETET figyelembe véve öngyilkosság lenne.
1.
az egyik az oly divatos 4-2-3-1, amit én igazából sosem szerettem, de jelenleg talán az egyik leghatékonyabb formáció. a legnagyobb baj, h sem suareznek, sem iniestának nincs komoly alternatívája. ha a vámpír kiesik, akkor messit kell fent játszatni, ami már vonja maga után h pedro kezdő lesz... iniestának ugy szintén nincs normalis cseréje. rakitic, meg rafinha kevés lesz oda, ha meg messit teszik be, akkor megint az van, hogy pedronak, vagy deunak kell görcsölni a jobboson. szóval egy erős kezdő van, de ha bolygatni kell a témát lehetnek problémák.
2.
ez meg ilyen 4-3-1-2 féleség, aminek csak annyi az értelme a mostani 4-3-3-al szemben, hogy nem kell a két szélső csatárnak az oldalvonal mellett brékelni 90 percig, játszhatnak beljebb, közelebb a kapuhoz. messi drága ha elfogadja hogy hátrébb játszik, mindenkivel jót tenne. egyrészt nem kellene folyamatosan visszajönnie labdáért és nem fingana ki az 50 percre, másrészt, ha ő onnan beindul a labdával az ellenfélnek két lehetősége van. vagy megtámadják 3 emberrel és akkor otthagyják vmelyik csatárt, vagy nem és akkor köszöni szépen, egyedül begyalogol a kapuig.
ez a rendszer sokkal tetszetősebbnek tűnik így elsőre, ráadásul kérdőjel sincs annyi.
a lényeg, hogy suarezt ne tegyék ki szélre, mert abból megint nem lesz semmi sem. cuadrado jövetele / xavi itt maradása még kavarhat a dolgokon, de velük nem számoltam. a kolumbiainak max a 4-2-3-1-ben van helye, messi kárára (hahaha).