2007.01.25. 17:18:50
Szieaztok!
Először is. Nem szeretem a személyeskedést, és ha valaki kétségbe vonja a Barcelona iránti elkötelezettségemet. Én nem tudom, hogy ki mennyi idős, de én 21 éve figyelem a csapat minden rezdülését, nézem a meccseiket, sírok ha győznek, könnyezek ha kikapnak. Szobám fala tele van a jelen és a múlt nagyjainak posztereivel, meg tudom mondani, h kik hagyták ki a büntetőket az 1986-os BEK-döntőn (Alexanco, Pichi Alonso, marcos Alonso, Pedraza) stb. Ez olyan - bocs a politikai hasonlatért - mint, amikor a fidesz kétségbe vonja a baloldali érzelmű polgárok nemzeti elkötelezettségét, hazafiságát. Attól, hogy nekem az a véleményem, hogy a válság egyik alapvető oka az edző, és mennie kellene, nem vagyok barca-ellenes, ugyanúgy a klubért szorítok, nem vagyok divatszurkoló, és elfogadom, ha a csapat hullámvölgybe kerül. Elnéztzem én ezt a gaspart-érában is, de ez nem azt jelenti, hogy vissza kell süllyedni a nihilbe, az eredménynélküliségbe, az ikszedik helybe.
Rijkaard igenis hibás az események ilyetén alakulásában. Etoo sérülése után 15 napon belül lehetősége lett volna csatárt igazolni - de nem, nem kellett, mert szükségtelen. Hát, látjuk. Guddy, egy rakás fos. Giuly a pályán sincs, még ha fenn is van. Saviola az utóbbi néhány meccsen hozza magát, igaz lehetőséget sem kapott a bizonyításra, Ezquerro detto. Roni önzőzik, hisztizik, egyénieskedő játéka árt a csapatnak. Mert könyörgöm: guddy 5, Saviola 4, Giuly 2, Ezquerro 1 gólt lőtt a bajnokságban, ez összesen 12 - [auto_cenzúra], nem eredmény. Egy edző nagyságát, taktikai érzékét, rátermettségét, azon lehet lemérni, ha rosszabb alapanyagból tud jó eredményt felmutatni. Mert mindenen spórolunk, fizetések nuku, kiadás - á, mi a francnak, majd megoldjuk házon belül. Látjuk az eredményt. Olyan csapatok ellen hullattunk pontokat, amelyeket 9 emberrel, hendikeppes indulással kenterbe kellett volna verni, nem ám gyenge színvonalú döntetleneket elérni. Így továbbra is tartom, hogy Rijkaardnak mennie kéne.
A múlt eredményei szépek, csodálatosak, de ebből nem lehet megélni. Ha erre épít a hooland, akkor mehet. Mi magyarok is nagyon jók voltunk az 50-60-as években, oszt máig is abból élünk, de meg nem élhetünk belőle. Meg nehogy már azzal jöjjön a fórumban bárki is, hogy mi volt 2000-03 között. Ez már a múlté, valahogyan túléltük, kiszenvedtük, de már a MÚLT. nem érdekel, nem ezzel kell takarózni. Most most van, és a jelen nem valami rózsás. Etoo visszatéréséig még 3 bajnokit sztem lejátszunk, amelyek mindegyikét meg kell nyerni, kötelező, a pontvesztés elfogadhatatlan.
És, aki nem akar játszani, azt el kell zavarni. Én nem lézengő rittereket akarok látni a pályán, hanem olyan játékosokat, akik minden meccsen meghalnak a pályán, akik felszántják a zöld gyepet. Aki erre képtelen, az mehet, nincs rá szükség. És én Decóval sem vagyok megelégedve, amit már decemberben is leírtam: az idei teljesítménye teljességgel értékelhetetlen, örülnék ha lamparddal elcserélnénk.
Na megint nagyon hosszú lettem, de le kellett írnom. Továbbra is hajrá barca, velük vagyok, szeretm és csodálom őket, de ettől még a éleményem elég kritikus. Mert nem bólogató jánosokra van szükség, hanem olyanokra is, akik megmondják a negatív véleményüket. De ettől még ugyanúgy a csapatért vanna, mint akik más véleményen vannak. varga tamás