Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Jelenleg Pécsen tanulok az egyetemen mint másodéves mérnök-informatikus hallgató.
A gondom az egésszel,hogy annyira nehéz a követelmény hogy nem vagyok képes megbirkózni vele. Korábban azt hittem hogy ez nagyon jó ötlet lesz,de egyszerűen nem bírom. Jelenleg államilag finanszírozott képzésen veszek részt. A szüleimnek nem akarok teher lenni a nyakán,nem is merem elmondani nekik, hogy kudarcot vallottam. Csak a pénzt pumpálják belém és nincs eredménye(sajnos). Most bárhogyan erőlködök,tanulok orrba-szájba és mindig meghúznak a tanárok. Pedig régen elég jó tanulónak számítottam a középsuliban.
Tehát az lenne a kérdésem,hogy mit tudnék csinálni a jövőben?
Az informatika érdekel,de nem olyan szinten,hogy programozzak processzorokat,micro controllereket stb. Engem valami olyan érdekelne,mint aki karbantartja a gépeket,összeszereli, telepíti naprakészen tartja a őket stb..
Néztem neten a rendszergazdai állásokat,ahol nagy részben felsőfokú képzettségűeket keresnek. Informatikus fősulit nem is találtam,csak mérnök-infót. Ami nem ugyan az azért

Egy OKJ-s papírral felvesznek egyáltalán?
Esetleg még mit lehetne csinálnom? Milyen alternatívák vannak?
Már gondoltam mindenre. Egy érettségim van és más semmi. Valamint egy belekezdett német nyelvvizsgám.
Már azon is gondolkodtam hogy elmegyek kamionozni vagy katonának.
Valamit ajánljatok,mert így most eléggé kilátástalannak érzem az egészet!