ANK 2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei tornát?

Egyiptom megvédi a címét.
15
11%
Elefántcsontpart,tutira!
68
50%
Nem kérdés,hogy Ghána!
23
17%
Szerintem Nigéria!
6
4%
Kamerun ötödször is a csúcsra ér!
22
16%
Algéria odaérhet.
0
0 szavazat
Meglepetésre más nyeri.
1
1%

Szavazatok száma: 135
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.02.02. 18:47:38

Én azért nem írnám le Elefántcsontpart VB szereplését ennyire! A Brazilok lehet hogy elpáholják őket de a portugálok...
Nem hiszem! :roll: Nem valami acélos a portugál válogatott. Mellesleg Afrikában már feszegetik a témát, hogy mi lehet az oka az elefántok rossz szereplésének.
És arra jutottak, hogy nagyon el vannak eresztve, ami nem hülyeség. Buliznak a meccsek előtt és túl nagy az önbizalmuk :)

Halaihodzic nem bánt velük valami keményen és ez volt a baj. "Elkényeztetett sztárokként" viselkedtek és elveszett az alázat a futballjukból. Ha ezen változtatnak akkor szép VB elé nézhetnek! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
kanty
Llegenda del Barça

2010.02.02. 18:31:33

LG írta: Drogbáékról egyébként az a véleményem, h a védelmünk iszonyat, és bár sok helyzetet kialakítanak, nagyon keveset érvényesítenek ebből. Így nem lehet, a VB-n pofozni fogják őket a nagyok.
.
Bizony.
Főleg tudván, h milyen csoportba kerültek.
Sok van ebbe a keretbe, de vhogy úgy érzem, h sose tudják kihozni magukból a maximumot. Messze az elefentcsontparti a legjobb afrikai keret, de ez eredményekben nem mutatkozik meg.
A VB-n meg játszanak a brazilok és a portugálok ellen egy-egy látványos meccset, ahol nyerni nem tudnak :arrow: kiesnek.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.02. 17:22:13

lui1698 írta:
Boixos írta:nem értem egyiptomot... elnézést a szurkolóiktól, de egy akkora kalap szr az a csapat, h vmi eszméletlen, az ankra meg bérletük van...
hogy a túróban csinálják?
Sztem úgy, hogy csak ők veszik igazán komolyan.
A nagyobb esélyesek (csontpart, kamerun, stb.) csak bohóckodni mennek el.
Azért a 2 évvel ezelőttit sokkal komolyabban vették ők is. Mégis akkor is szétalázták Elefántcsontpartot. Drogbáékról egyébként az a véleményem, h a védelmünk iszonyat, és bár sok helyzetet kialakítanak, nagyon keveset érvényesítenek ebből. Így nem lehet, a VB-n pofozni fogják őket a nagyok.
Rivaldo! Nyilván nem véletlen, h nem jutnak ki VB-re, de azért annyira nem rosszak, azért a konf. kupán is nagyon korrekt módon helyt álltak, csak az Usa elleni meccs előtt kicsit sokat buliztak. Nekik olyan átok lehet ez, mint a RM-nak a Riazor volt.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.02.02. 15:56:50

lui1698 írta:
Boixos írta:nem értem egyiptomot... elnézést a szurkolóiktól, de egy akkora kalap szr az a csapat, h vmi eszméletlen, az ankra meg bérletük van...
Meg azt se feledjük, hogy a többi nagyágyú-Nigéria, Ghana, Elefántcsontpart, Kamerun-játékosai általában sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, mint Zidanék. Persze ez még nem lenne elég ahhoz, hogy nyerjen Egyiptom, mert azért egy valóban szervezett csapatról van szó, akik képesek kihasználni a riválisok megingásait, de a 3 ANK egymás után csalóka. Olyan nincs, hogy pusztán pech miatt nem mennek soha vb-re. Ha annyira jó csapat lenne, amit az ANK mutat, ez nem fordulhatna elő.
Rivaldo-A Legnagyobb.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.02.01. 23:31:27

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Boixos
Llegenda del Barça

2010.02.01. 18:57:07

nem értem egyiptomot... elnézést a szurkolóiktól, de egy akkora kalap szr az a csapat, h vmi eszméletlen, az ankra meg bérletük van...
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.02.01. 16:17:37

Rivaldo11 írta:Az afrika kupa végérvényesen rávilágított arra, hogy a torna abszolút jelentőségét vesztettb esemény lett, jellemző, hogy azok az egyiptomiak húzzák be már harmadszorra, akik erős vb undorral rendelkeznek. Afrikában a selejtezők jelentik a valódi megmérettetést, ott pedig az egyiptomiak nemigen rúgnak labdába. A komoly válogatottak egyértelműen felkészülésnek szánták a tornát, Ghana majdhogynem egyenesen a B csapatával-csak hogy a legfontosabb hiányzókat említsem: Muntari, Essien, Appiah, John Mensah, Agogo-volt partiban az arabokkal. Legerősebb kezdőjükkel szétagyalták volna őket.
Szerencsére a vb-n már nem zavarják az emberek szórakozását az arabok. Most nyertek, mehetnek tehenet gyilkolni a barbárok.
Azért nem kellene túlozni. Ezt az Ak-t valóban lazán vették a nagy csapatok, de azért lehet belőle következtetéseket levonni. Egyedül az általad említett Ghánában látom azt, h sokkal jobb teljesítményre lehet képes a VB-n, más csapatnál nem. De a triplázás mindenképpen nagy dolog Egyiptomtól, és az előző 2 Ak-t a többi nagy csapat is sokkal komolyabban vette!
A Vb selejtezőkkel meg vannak átkozva, ettől még nem hinném, h ne lennének benne Afrika top 3 csapatában.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.31. 23:20:18

Az afrika kupa végérvényesen rávilágított arra, hogy a torna abszolút jelentőségét vesztettb esemény lett, jellemző, hogy azok az egyiptomiak húzzák be már harmadszorra, akik erős vb undorral rendelkeznek. Afrikában a selejtezők jelentik a valódi megmérettetést, ott pedig az egyiptomiak nemigen rúgnak labdába. A komoly válogatottak egyértelműen felkészülésnek szánták a tornát, Ghana majdhogynem egyenesen a B csapatával-csak hogy a legfontosabb hiányzókat említsem: Muntari, Essien, Appiah, John Mensah, Agogo-volt partiban az arabokkal. Legerősebb kezdőjükkel szétagyalták volna őket.
Szerencsére a vb-n már nem zavarják az emberek szórakozását az arabok. Most nyertek, mehetnek tehenet gyilkolni a barbárok.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Tivornya
Capitá del Barça

2010.01.31. 23:07:17

fcbarca0827 írta:
Tivornya írta:Azért azt elég érdekesnek tartom,h egyikünk sem bízik az egyiptomiakban...pedig ők a kontinens egyik legjobb csapata...jobbak,mint Ghána :P
Melyik csapat is van ott a VB-n? :wink:
Szerintem Ghána ér oda a végén. Én rájuk tettem a voksomat, még tegnap elsőként! :wink:
Melyik csapat is nyerte az ANK-t? :P :D

Nyugis hetet mindenkinek :wink:
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
katalunya
Jugador d'estrella

2010.01.31. 19:55:37

jah,és vki nem tudná belinkelni vhonnan asamoah gyan táncát nigériának lőtt gólja után? :oops: góljaim után én is azt fogom csinálni :D

Szerk.: youtubon én nem találtam,lehet máshol ti "jobbak lesztek" :D
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
"Csak türelmesen, és minden jól fog elsülni” - Pep Guardiola
Make the ball happy :)
katalunya
Jugador d'estrella

2010.01.31. 19:51:54

ebből a tornából egy pozitívumot tudok kiemelni,az pedig nigéria bronzérme 8)
a barátaimnak is a fent említett dolgot tudom csak pozitívumnak említeni mer most zrikálnak h nagy afrika kupa meg h ennyire kedvelem őket...és most velük sajnos egyet kell értenem :( :) a játék lassú,a "sztárcsapatok" már a VB-re koncentráltak,nem tették oda kellően magukat(lásd:elefántcs.,és itt most fellehet hozni touré szabálytalan gólját...).a VB-n nagy összeggel merek fogadni h jobban odateszik magukat a VB-re kijutó afrikai nagyok...
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.31. 19:50:13

Barcaman14 írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... m-2015760/

Nem néztem a döntőt,de gondolom megjegyzem hogy a 2010-es ANK győztese Egyiptom :!: Zsinórban harmadszor! :shock: Ettől függetlenül nem csípem őket, de ez van :lol:
Én se láttam a döntőt, nem is nagyon sajnálom :P
Egyiptom nyert mert ők vették a legkomolyabban a tornát és a keret is viszonylag erős volt.
Elefántcsontpart, Kamerun sokkal erősebb kerettel rendelkezik, de ők ''bohóckodni'' mentek erre az ANk-ra.
A torna hatalmas csalódás volt számomra, az előző sokkal szinvonalasabb volt.
Azért Ghána nem semmi időszakot zárt: U20as VB cim, U17es VB döntő, kijutottak a VB-re a ''nagyok'' és játszott egy ANK döntőt.
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.01.31. 19:22:32

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... m-2015760/

Nem néztem a döntőt,de gondolom megjegyzem hogy a 2010-es ANK győztese Egyiptom :!: Zsinórban harmadszor! :shock: Ettől függetlenül nem csípem őket, de ez van :lol:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.30. 14:40:16

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... l-2015566/

szánalmas bagázs... fel nem bírom fogni, hogy van pofájuk ehhez...
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.29. 10:37:15

ozsimiki írta:fájó leírni,de összességében ezen a tornán Egyiptom a legjobb :? meg is fogják sajnos nyerni. stabilan ők tudták lehozni a meccseket egyedül, Ghánának ilyen játékkal esélye se lesz.
Már az előző tornán is a legjobbak voltak, ami sokkal komolyabb és színvonalasabb volt, azt is megérdemelten nyerték. Ezen a mostanin meg ők azok, akik emelik egy kicsit a borzasztóan gyenge színvonalat, be is fogják húzni.
Kár, h nem lesznek ott a VB-n, bár azon a pótselejtezőn, amin nem jutottak ki, Algériának szurkoltam, mert nem érdemelte meg Egyiptom azt a pótselejtezőt! Pedig azt gondolom, h Egyiptom a legerősebb afrikai csapat, nem a keretét tekintve persze, de mint CSAPAT ők a legjobbak. A legjobb kapus az övék, a legjobb védelem is, és a legjobb irányító is. A konf. kupán is nagyon derék teljesítményt nyújtottak, az utolsó meccset leszámítva, de annak meg ugye érdekes előzményei voltak.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.28. 22:21:48

ozsimiki írta:fájó leírni,de összességében ezen a tornán Egyiptom a legjobb :? meg is fogják sajnos nyerni. stabilan ők tudták lehozni a meccseket egyedül, Ghánának ilyen játékkal esélye se lesz.
Ezen a tornán semmit nem jelent, hogy ki az esélyesebb. Én szurkolok Ghánának! Bronzmeccs így eléggé esélyes, hogy Nigériáé lesz. Remélem így is lesz.

Szerk: 4-0 már. Gedo.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.28. 22:12:34

fájó leírni,de összességében ezen a tornán Egyiptom a legjobb :? meg is fogják sajnos nyerni. stabilan ők tudták lehozni a meccseket egyedül, Ghánának ilyen játékkal esélye se lesz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.28. 22:09:44

3-0 már Egyiptomnak. Hajrá Ghána!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.28. 21:13:23

Nekem ez a Ghána-Nigéria meccs nagyon bunda gyanús volt. Egyszerűen amilyen töketlenek voltak a nigériaiak a kapu előtt, meg azok a gyatra lövések, amelyek 20 méterekkel kerülték el a kaput. Mintha nem is akartak volna gólt lőni. Ghána meg a gólján kívül igazán nem csinált semmit. Ismét egy gyatra meccs volt :(
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.28. 21:08:19

Ghana-Nigéria: Nem hittem volna, hogy két talált góllal, 180 percet átbekkelve be lehet jutni a fináléba. Ghana megtette, de undorító volt a játékuk. Mégsem ítélném el őket ezért, hisz gyakorlatilag a "B" csapatukkal jutottak ide, a kapitányuk a maximumot hozza ki a keretükből. Jóval jobb csapatot is ki tudnak állítani majd a vb-n.
Ami nagy kedvencimet, Nigériát illeti, náluk is vannak még rejtett tartalékok ( Yobo, Taiwo, Utaka, Obodo), de őket elmarasztalnám, mert ezt a meccset simán hozni kellett volna, gólokkal. A zambia elleni förmedvénynél többet nyújtottak, de van még mit csiszolni a vb-ig. Tartom, hogy még korántsincs kész ez a fiatal csapat, hatalmas tartalékai vannak, és csak 2-4 éven belül lesznek igazán ütősek, de az biztos, hogy egy európai kapitánnyal többre mennének.
Algéria-Egyiptom. Nekem itt mindegy, bár épp most dől el tehénygyilkosék javára a derbi. Behúzza a vb-kibic egyiptom.
Hozzáteszem, két arab csapat...egy bőröndnyi pénzért nem vállalnám a játékvezetést.
Rivaldo-A Legnagyobb.
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.28. 17:50:41

Gyenge iramú, alacsony szinvonalú volt az első félidő.
Afrikai Top csapatoktól többet lehetne várni, mondjuk az is igaz, h ahhoz képest, h milyen szinvonalú ez az ANK-ja nem meglepő a mai meccs sem.

Sok esetben az az érzésem, h a csapatok nulla taktikával játszanak, felmennek a pályára és a játszanak, majd kisűl vmi belőle.

Ennél csak jöbb lehet a második félidő.

Szerk:
Ghána jutott a döntőbe, ennél komplettebb kommentárt nem érdemel a meccs.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.28. 17:24:23

lluisllach89 írta:Gól! Asamoah Gyan fejesgóljával vezet Ghána. 1-0, 21. perc.
Olyan szinten gáz ez az Afrika Kupa, hogy nem is nézem a meccset. Anno tavaly már behűtött volt a sör és a szotyi is a kanapé melletti kisasztalon várt. :roll:
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.01.28. 17:22:11

Gól! Asamoah Gyan fejesgóljával vezet Ghána. 1-0, 21. perc.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.28. 16:57:33

most kezdődik az első elődöntő: Ghána-Nigéria

Ghánának elég felforgatott csapata van,sérültek, szerintem nehezen,de Nigéria húzza be.

másik meccsen sima Egyiptom továbbjutás lesz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
katalunya
Jugador d'estrella

2010.01.26. 14:54:34

itt azér rendesen borultak a papírformák,nálam a fő h nigéria továbbjutott \:D/
Kép
Lezárt