Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Gijon meccset sohasem nézzél, vallatni lehet vele. Ehhez a csoporthoz tartozik a Malaga, Las Palmas, Espanol. Ezeknek a PL megfelelője a Watford, Crystal, Norwich kb.Tromort77 írta:Azért írtam úgy, hogy a legtöbb, mert van pár nagyszerű meccs, ezt nem vitatom. Például a Celta -Levante is nagy meccs volt és kifejezetten tetszett, az ilyen párharcok tetszenek de ettől még a nagy átlag amit én látok az számomra kevésbé érdekes. Sokszor belenéztem a Sporting Gijon meccseibe is Halilovic miatt, de ott is olyan botozás megy sokszor, hogy semlegesként nagyon nincs mit nézni rajta.
Pont, hogy ezt a mondatot szajkózza mindenki.Tromort77 írta:Szerintem senki nem mondja, hogy a PL a legjobb bajnokság a világon. Más mint a spanyol és mások az értékei. Én mindkét bajnokságot nagyon kedvelem de az angol bajnokság előnye pont az, hogy bárki megtud verni bárkit és ettől lesz ennyire kiszámíthatatlan és érdekes. Míg számomra és nyílván kinek milyen az ízlése, de a nagyok meccsén kívül a legtöbb spanyol meccs totál nézhetetlen.
Miről szól a foci? A pénzről. Megéri egy EL-ben szenvedni úgy, hogy se színvonala és se nagy bevétele nincs, igazából nem.noname írta:Mindig imádtam, amikor jönnek az ilyen nem érdekel minket az EL kijelentésekkel. Ez lehet igaz volt, amikor a C csapattal álltak fel, vagy amikor az MU szoros küzdelemben bajnok lett és az EL csak nyűg volt, de most oda jutottunk, hogy jelen állás szerint az angolok lassan egy BL helyet is buknak. Most ugyan kiesett a Fio, ami valamelyest javított a statokon, de ha a Juve pl továbbmenne, akkor igencsak kezdhetnek aggódni a BL helyekért.![]()
A másik dolog az, hogy
1. az EL sokat erősödött. Már nem Fulham-ek meg Middlesborough-k játsszák a döntőt, hanem olyanok, mint az Atletico, Sevilla, stb.
2. a szurkolók. Garantálom, hogy az MU szurkolói nagyon is örülnének egy EL győzelemnek, hiszen ki vannak éhezve a győzelemre.
3. a BL indulás. Érdemes körülnézni: MU, Pool, Spurs, egyik se garantált BL résztvevő.
Azért írtam úgy, hogy a legtöbb, mert van pár nagyszerű meccs, ezt nem vitatom. Például a Celta -Levante is nagy meccs volt és kifejezetten tetszett, az ilyen párharcok tetszenek de ettől még a nagy átlag amit én látok az számomra kevésbé érdekes. Sokszor belenéztem a Sporting Gijon meccseibe is Halilovic miatt, de ott is olyan botozás megy sokszor, hogy semlegesként nagyon nincs mit nézni rajta.Alcantara írta:Én a La ligából tudnék egy-két "kiscsapat" párharcát ajánlani:
Betis-Sevilla, Bilbao-Sociedad pld.
Az elsőn például olyan hangulat és küzdelem van a stadionban, ami üti a PL szintjét felülről.
Mostanság a Betisnek gyenge a játékoskerete, ez az egyetlen ami zavar benne.
A közelmúltból említhetnék pld. egy Eibar-Bilbao meccset is, nagyon jó tempójú, küzdelmes meccs volt. Igaz nem szaladnak ész nélkül, mint Angliában, de a technikai megoldások ezekben a csapatokban is magasabb színvonalú, mint pld. egy Crystal Palace meccsen.
Persze kinek a pap, kinek a papné.
Én PL fannak tartom magam így reagálnék rá. Szerintem eddig is el volt ismerve mekkora lemaradásban van a PL. Ez már évek óta így van . Én is beszéltem már róla, hogy az edzői különbségekben látom a hiányt. De úgy tűnik más is, mert Klopp után Guardiola is érkezik illetve nagy eséllyel Conte is a PL-be tart. A pénz és minden más adott, csak a szemléleteken kell változtatni.recrea írta: El is tűntek a PL fanok, nem maradtak érvek, bár azok évek óta gyenge lábakon álltak. Barca-Real kettős röhögve nyerné azt a bajnokságot, bár ugye valaki írta másik topikban, h az angolokat hagyományosan nem érdekli az ELBarca utóbbi 10 évben rendszeresen kifújta a MU, Arsenal, City hármas orrát, egyedül a Chelsea tudott minket kiejteni, a körülményeket inkább hagyjuk.
BL-ben sok párharc eldőlt, ami mondjuk nekem nem tetszik, és még a következő fordulóban is lesznek egyértelmű továbbjutók. EL serleget sztem szokás szerint oda lehet előre adni a Sevillának, nálam ők a legerősebb csapat, van rutin, behúzták már párszor.
El is tűntek a PL fanok, nem maradtak érvek, bár azok évek óta gyenge lábakon álltak. Barca-Real kettős röhögve nyerné azt a bajnokságot, bár ugye valaki írta másik topikban, h az angolokat hagyományosan nem érdekli az ELAlcantara írta:Beindultak a héten a La Liga csapatai.
Ahhoz képest, hogy egyes vélemények szerint gyengébb, mint a "nagy" PL, sanszos a BL-ben az Atma, a Real és mi, az EL-ben meg tovább "bukdácsolt" a Villareal, Sevilla, Valencia, Bilbao.
Sajnálatos, hogy mondjuk a Levante, Granada szintű csapatok nem indulhatnak még pluszban, egész belterjes lenne az EL.
Wolfsburg?! Őket nem hiszem, mert az még akár veszélyeztethetné is őket, aztán úgy járnának mint a Schalke 04 ellenNe légy naív. Következő körben megkapjuk őket, a Real meg a Wolfsburgot.
Szerintem erősek a következtetéseid. A Bayern gyakorlatilag végig kontrollálta a meccset, helyzeteket alakított ki, és birtokolta a labdát. Nekem telibe olyannak tűnt a meccs, mint a 2010-es Arsenal-Barca, amikor a Barca jobb focival, végig uralta a meccset, de az angolok feltámadtak a semmiből, és találtak két gólt. Ettől függetlenül a visszavágón kb. esélyük sem volt. Hasonlót érzek most is, Münchenben legalább 2, de inkább 3 lesz közte (mondom ezt úgy, hogy a Juve jobb, mint az akkori Arsenal, a Bayern meg talán egy szint, de Messi miatt inkább gyengébb, mint az akkori Barca).noname írta:A 2-2 azt mondanám a Bayernnek kedvez, de a Juve 2-0-ról jött fel, tehát van egy erős morális előnyük a meccs végén. Érdekes lesz a visszavágó, mert a Bayern nem fogja megúszni kapott gól nélkül. Fontos volt, hogy a Juve elhiggye, hogy legyőzheti a Bayern a nyári távozók ellenére is és ez a 2-2 most igazolta ezt. Ahogy most állnak a dolgok lehet ez lesz az egyetlen érdekes visszavágó.
úgy idéztél, hogy az én mondatomat is benne hagytadTitinho írta:...