crixus írta:Figo-val szerintem sosem az volt a gond, hogy eligazolt, hanem az, hogy hova. Egy játékos a szurkolóiból él. A futball nevű játékban azért van annyi pénz, mert a világ nagy része nézi, követi, szurkol valakinek. Elég ha megnézzük, hogy egy olyan csapatnak, mint a MU, Real Madrid, Barca, Bayern, Juventus hány követője van CSAK a facebook-on. Így egy játékos igenis tartozik annyival a szurkolóinak, hogy nem okoz nekik csalódást azzal, hogy a legnagyobb riválishoz igazol. Pláne nem úgy, ha olyan szintű az ellentét, mint a Barca-Real esetében és pláne nem olyan játékos esetében aki az egyik alapköve a csapatának, szurkoló kedvenc, stb.
Gerinctelen lépés, nem kell magyarázni. Az, hogy egyesek még bevédik az jól mutatja, hogy hol tart erkölcsileg a világ így 2017 elején.
Figoval "csak" 3 baj volt az igazolással kapcsolatban:
1. hova
2. hogyan
3. csapatban betöltött szerepe miatt
Eleve ősi riválishoz nem szimpatikus odaigazolni, de még nagynehezen beleférne ha mondjuk megindokolja ésszerűen, pl "kellett a klubnak a pénz ezért úgy gondoltam segítettem, de azért valószínűleg jó ideig hiányozni fog a klub és sok sikert nekik mert nagyszerű klub és öröm volt ott lenni, köszönök mindent nekik"
Ehelyett úgy ment el, hogy mindenkinek azt ígérte hogy marad, csapatkapitányként úgy hogy az egész öltöző számított rá, és fontos volt, aztán párnap múlva meg már a saját volt csapatát ekézte, akiknek pár napja ígérgette hogy marad, arról nem is beszélve hogy folyton belerúgott a klubba, mint valaki kisebbségi érzetes barom, aki nagyban akarja bizonygatni hogy most aztán igazán nagy valaki lett, mert szerinte valami sokkal gyengébb "csöves" Barcában mintha kisember lett volna, és ezért kompenzálni akar...
Konkrétan megszedte magát, aztán szembeköpte a klubot és játékostársait és elment a pénz miatt a legnagyobb riválishoz.
Ez kb olyan mintha a fronton lelőné az ember a honfitársait azért hogy ő ezzel dicsekedjen és átmenyjen az ellenséghez.
Egyedül azt sajnálom, hogy nem maradt még egy évig a Realnál, megélve azt hogy a Real Madrid hamar kiessen a Bl-ből, és közben a Barcelona bajnokit és BL-t nyer 2006-ban...
Kíváncsi lettem volna hogy mit érzett amikor 2009-ben a Barcelona történelmet írt