2021.04.05. 10:32:00
Ahogy a bajnoki meccsek topicban már néhányan fejtegették, óriási tétje lesz a Klasszikusnak. Könnyen lehet, hogy a bajnoki cím sorsáról dönt (az AM szerintem már leeresztett, nem hiszem, hogy innen újra fel tudják szívni magukat), de szerintem akár hosszabb távú következményei is lehetnek a győzelemnek és a vereségnek is. Akár edzők sorsát is meghatározhatja, befolyásolhatja a két klub közeljövőjét. Kivéve persze, ha x lesz a meccs, mert akkor minden kérdés nyitott marad.
Gondoljunk bele, van egy Barca, amely nem olyan rég még romokban volt, de az új évre feltámadt, és gőzerővel hozza a pontokat. Rég nem látott jó hangulat van a csapat berkein belül, a szurkolók is újra hisznek a játékosokban, és szívesen ülnek le meccset nézni. De az igazi erőfelmérő jövő hét szombaton jön. Ha behúzzuk a meccset, az meseszerű megkoronázása lesz a tavasznak, akkora mentális lökést kapunk, hogy onnan már lehetetlennek tartanám, hogy ne legyünk bajnokok. Tavaly nyáron nem voltunk túl vonzó lehetőség egy komolyabb játékos számára, de most egészen más lenne a helyzet.
De mi van, ha a veszítünk? Mi lenne akkor, ha a nagy menetelést pont az ősi rivális állítaná meg? Hogy tudná ezt feldolgozni a csapat? Elbírnánk mentálisan, vagy összeomlanánk, mint 2016 tavaszán és részben tavaly is? És mekkora pluszt adna ez nekik? Hiszen mondhatnák, nagyot ment a Barca, de mi megmutattuk, hol a helyük. Szerintem akkora lökést kapnának, hogy ha a Liverpool elleni visszavágó még nyitott lenne, akkor ezzel be is húznák.
Kezünkben van a sorsunk, de ez róluk is elmondható. Ha nem döntetlen lesz a meccs, akkor a győztes mennybe megy, a vesztes a pokolba.