Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezzel teljesen egyetértek. Számomra azért is meglepő, hogy ezt Perez mondja, mert ő egy olyan klub tagja, amely nagyon eredményes a jelenlegi rendszerben, és azt gondolná az ember, hogy ennek megfelelően jó neki minden úgy, ahogy jelenleg van. Ennek ellenére kritizálja a rendszert, amit én meglepően nagyszerű dolognak tartok. Pedig a Real Madridtól még nem is várnám el, hogy kritikus legyen, mert ők ebben a rendszerben is megtalálják a számításaikat. A többieknek kellene lázadozniuk, ők meg lapítanak (ez sajnos az életben is gyakran van így, hogy azok lapítanak és megalkuvók leginkább, akiknek amúgy a leginkább érdekükben állna a változás).
Mondjuk a TV-ben mindegyik ugyanazt látja szerintem.LG írta: ↑2024.11.24. 20:10:10Eredménytől is szimpátiától függetlenül igaza van Pereznek. Uganda, Namíbia, Üzbegisztán? Nem bántásból, de sok közük nincs ezeknek az országoknak a top futballhoz. Miért is szavaznak ők az európai Aranylabdáról? Nem is csodálkozom, hogy évekig csak Messi vagy CR kaphatta meg, szerintem rajtuk kívül más játékosról nem is hallott egy-két szavazó.![]()
Elfogultság nélkül, de Güler milyen alapon lett a második a Golden boy szavazáson? A tavalyi szezon felében sérült volt, a másik részében is alig játszott. Volt kb. 3-400 perce, a Bl-ben pályára sem lépett. Az EB-n nem volt rossz, viszont a török csapat szintjén, amiből valljuk meg nem túl nehéz kiemelkedni ráadásul ráadásul ezt csupán 4 meccsen. Ott volt Mainoo, Zaïre-Emery vagy Neves, aki 19 évesen a PSG alapembere volt, nem mellesleg posztján már a legjobbak között van, de még Garnachot is simán elé tenném. Szerintem, ha nagyon utánéznék tudnék még találni játékost.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.09. 11:59:19https://barcauniversal.com/lamine-yamal ... gy-behind/
Yamal győzelme egyértelmű volt.
Csak Ronaldo Nazarionál nem lett első, aki Savinhot választotta
Rodri 41szavazattal nyert
https://www.nemzetisport.hu/minden-mas- ... -viniciust
Hoppá, hoppá....ééétem, értem már, de akkor ez egy elég kifinomult szavazás....itt nem nagyon van mozgástér panaszkodni....max hőbörögni, durcizni lehet vagy szembe menni a forgalommal, ahogy láttuk isTroym írta: ↑2024.10.31. 21:03:09A kiválasztott újságírók pontokat adnak a top10nek. Akit első helyre tesznek,az 15 pont és még a 10. is kap 1 pontot. Kb olyan pontozás, mint egy Forma1, MotoGP stb.
Magyarán úgy is nyerhet szélsőséges esetben, ha egyetlen szavazónál sem te vagy az első, hanem mondjuk kontans második és mindenkinél más az első.
A kiválasztott újságírók pontokat adnak a top10nek. Akit első helyre tesznek,az 15 pont és még a 10. is kap 1 pontot. Kb olyan pontozás, mint egy Forma1, MotoGP stb.
Azt mondod, hogy a Bl-győzelemért mennyit tett. OK. De Rodri sem sokkal kevesebbet vagy minimum annyit számított a csapatának. Ha azon a poszton nem ő van könnyen lehet, hogy borulnak az erőviszonyok. És szép a Bl-győzelem, de gyakorlatilag, ha úgy vesszük itt is legalább X-re jönnek ki. Két meccsen döntetlent játszottak. Egyikükön sem múlt, hogy melyik csapat ment tovább.LG írta: ↑2024.10.31. 11:03:55Konkrétan viccnek tartom ezt így. Vini azért az előző szezonban a ragnadókon nagyon jól teljesített, a BL győzelemért egyértelműen ő tett a legtöbbet. Rodri pedig nagyon hasznos játékosok, de egyrészt most gyengébb szezont futott, mint a triplázós évben, amikor SENKI nem lobbizott az ő győzelme mellett és még csapaton belül is volt, aki előreb végzett. Akkor én sokkal inkább el tudtam volna fogadni a győzelmét, mint idén. Most voltak sérülései, gyengébb időszakai is, nem lőtt győztes gól BL-döntőben, az EB-n döntőben lesérült, és hoztak egy jobb félidőt nélküle, mit vele. Már az EB MVP díja is necces nálam, sok erős teljesítmény volt a spanyol válogatottban, és nálam azér Olmo és Yamal előtte minimum lettek volna. Nem akarok konteokat gyártani, de ugye voltak anno hírek, hogy Messi Aranylabdája mellett is erősen lobbiztak az arabok a párizsi időszakában, el tudom képzelni, hogy most is volt nyomás a részükről. Mondom, nálam ha tavaly megkapja okés, de idén még ez EB-n is voltak nála jobbak, úgy gondolom, klubszinten pedig még inkább. Vini mellett nálam még Carvajal is min. előtte lenne. De a visszhangok alapján a többség is hasonló véleményem van. Sokadik botrányos döntést sikerült meghozni az évek alatt.bence0330 írta: ↑2024.10.30. 17:37:16
Mármint, mire gondolsz? Szerintem végre igazságot adtak a futballnak. A balhét és a lejáratást leginkább a Madrid generálta egymaga, azon túl szerintem az égegyadta világon nem történt semmi baj. Az újságírók nem tehetnek arról, hogy a játékban és eredményekben is az azt legjobban megérdemlő játékosnak adták a díjat annak ellenére, hogy a Madrid/madridi játékosok a felsőbbrendűségérzetéből fakadóan evidensnek gondolták, hogy ők kapják meg, vagy hogy épp Vini, aki még csak nem is hozott igazán extra számokat tavaly, Rodri a vkp-ról sem volt sokkal lemaradva...
Legjobb csapatot meg amúgy megkapták, edzőt is, szerintem kb minden papírforma volt.
Megérdemelték most azt a 0-4-et, és amúgy nagyon ironikus lenne, ha csak 1-2 szavazaton dőlt volna el a dolog (bár őszintén remélem, hogy Rodri relatív fölényesen nyert), és azon múlt pár szimpátiaszavazat, amit Vini ott mutogatott meccsen, nagyon elbízva magát.
...
A rasszizmusos magyarázat a részükről meg kb a leggázabb a világon. Pont fordítva, inkább azt várta, hogy neki adják, mert színesbőrű és bántják (ami amúgy rohadt gáz, de semmi köze ahhoz, ki milyen focista). Ennyi erővel egy horvát másodosztályú játékos is kérhetné a bogyót, ha stimmel a rassz.
Aztán megint nincs semmi következetesség. Egyik évben a válogatott szereplés a legfontosabb, a másikban a BL. Egyikben a gólok, gólpasszok, most meg DMC-nek adják. Ezek az emberek, akik a döntést hozzák, évről-évre saját magukat is a szempe köpik, na meg az egész futballvilágot. Nem érdemlik meg, hogy szaktekintélyként legyenek számontartva, nem érdemlik meg, hogy egy ilyen díjról ők döntsenek, nem érdemlik meg, hogy ezért a gyalázatért pénzt kapjanak. Kivágnám az összeset, mint a macskát... és hangsúlyozom, nem kifejzetten ez az év borította ki nálam a bilit, hanem a sorozatos bohóckodásaik. És itt megint az kell mondanom, nem vagyok egyedül, egyre több embernél telik be velük szemben a pohár. És hiába vagyok Barca-szurkoló, most örülök, hogy a realosok kiverik a balhék. Nem Vini miatt, hanem az egész szavazás miatt, amivel sikerül egyre inkább lejáratni ezt a díjat. Meg kell reformálni ezt a rendszert, szerintem ez egyértelmű![]()
Lerágott csont már ez a mostani, de egy szösszenet még főleg a balhé miatt és abból amit írtál az 1/3-ok említése okán jutott eszembe a lenti gondolat.
Nem ugyanazok hozzák a döntést, ez a lényege.
Konkrétan viccnek tartom ezt így. Vini azért az előző szezonban a ragnadókon nagyon jól teljesített, a BL győzelemért egyértelműen ő tett a legtöbbet. Rodri pedig nagyon hasznos játékosok, de egyrészt most gyengébb szezont futott, mint a triplázós évben, amikor SENKI nem lobbizott az ő győzelme mellett és még csapaton belül is volt, aki előreb végzett. Akkor én sokkal inkább el tudtam volna fogadni a győzelmét, mint idén. Most voltak sérülései, gyengébb időszakai is, nem lőtt győztes gól BL-döntőben, az EB-n döntőben lesérült, és hoztak egy jobb félidőt nélküle, mit vele. Már az EB MVP díja is necces nálam, sok erős teljesítmény volt a spanyol válogatottban, és nálam azér Olmo és Yamal előtte minimum lettek volna. Nem akarok konteokat gyártani, de ugye voltak anno hírek, hogy Messi Aranylabdája mellett is erősen lobbiztak az arabok a párizsi időszakában, el tudom képzelni, hogy most is volt nyomás a részükről. Mondom, nálam ha tavaly megkapja okés, de idén még ez EB-n is voltak nála jobbak, úgy gondolom, klubszinten pedig még inkább. Vini mellett nálam még Carvajal is min. előtte lenne. De a visszhangok alapján a többség is hasonló véleményem van. Sokadik botrányos döntést sikerült meghozni az évek alatt.bence0330 írta: ↑2024.10.30. 17:37:16Mármint, mire gondolsz? Szerintem végre igazságot adtak a futballnak. A balhét és a lejáratást leginkább a Madrid generálta egymaga, azon túl szerintem az égegyadta világon nem történt semmi baj. Az újságírók nem tehetnek arról, hogy a játékban és eredményekben is az azt legjobban megérdemlő játékosnak adták a díjat annak ellenére, hogy a Madrid/madridi játékosok a felsőbbrendűségérzetéből fakadóan evidensnek gondolták, hogy ők kapják meg, vagy hogy épp Vini, aki még csak nem is hozott igazán extra számokat tavaly, Rodri a vkp-ról sem volt sokkal lemaradva...
Legjobb csapatot meg amúgy megkapták, edzőt is, szerintem kb minden papírforma volt.
Megérdemelték most azt a 0-4-et, és amúgy nagyon ironikus lenne, ha csak 1-2 szavazaton dőlt volna el a dolog (bár őszintén remélem, hogy Rodri relatív fölényesen nyert), és azon múlt pár szimpátiaszavazat, amit Vini ott mutogatott meccsen, nagyon elbízva magát.
...
A rasszizmusos magyarázat a részükről meg kb a leggázabb a világon. Pont fordítva, inkább azt várta, hogy neki adják, mert színesbőrű és bántják (ami amúgy rohadt gáz, de semmi köze ahhoz, ki milyen focista). Ennyi erővel egy horvát másodosztályú játékos is kérhetné a bogyót, ha stimmel a rassz.
Én 60+osan a világ egyik legsikeresebb edzőjeként tojnék rá a hisztis hülyegyerekre, meg a maffiafőnök elnökre, már többször lenyilatkozta, hogy Madrid után megy nyugdíjba, de még ha ki is rúgná Perez, csak még nagyobb balféket csinálna önmagából. Ilyet sosem tettek volna meg mondjuk egy Di Maria miatt, aki szerintem focitudásban és emberségben is köröket ver Vinire.brazilfan írta: ↑2024.10.31. 09:44:20És Ancelotti miért nem volt ott? Ő nemcsak jelölt volt, hanem meg is kapta a díjat, őt senki nem utálja, nem megosztó személyiség. Megsértődött, hogy hiába lobbizott Vinicius mellett? Vagy szerződés köti, hogy mindent a klub érdekeiben kell tennie, és a távolmaradás volt a klub érdeke?
És Ancelotti miért nem volt ott? Ő nemcsak jelölt volt, hanem meg is kapta a díjat, őt senki nem utálja, nem megosztó személyiség. Megsértődött, hogy hiába lobbizott Vinicius mellett? Vagy szerződés köti, hogy mindent a klub érdekeiben kell tennie, és a távolmaradás volt a klub érdeke?
Gyanítom, hogy meg van az oka, hogy miért nem engedték el. Lehet, hogy butaság, de nem lehetetlen.Troym írta: ↑2024.10.30. 13:17:38Viszont mindennél jobban égne a pofám, ha mondjuk 100-200 gólpont, vagy bánomisén milyen érdemek mellett, de valamiért nem Pedri / Gavi / Yamal / Rahinha / akárki kapná az aranylabdát és erre nem engednénk el mondjuk Aitanáékat, Flicket, Cubarsit, stb a saját kategóriájuk díjátadójára.
Csatlakozom a kérdezőhöz, nekem sem sikerült megfejtenem a gondolatot...